Αρχική Uncategorized Αθώος ο Ψυχάρης και άλλοι επώνυμοι-δικαιωμένοι φτωχοί χάνουν τα σπίτια τους!

Αθώος ο Ψυχάρης και άλλοι επώνυμοι-δικαιωμένοι φτωχοί χάνουν τα σπίτια τους!

1966
0

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Ο πρόεδρος των μεριδιούχων -δανειοληπτών της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας Κώστας Δημητρακόπουλος έχασε το σπίτι του και αναγκάστηκε να κοιμάται στο…αυτοκίνητο η αλλού, γιατί η Τράπεζα του χρέωνε οφειλές που δεν είχε.

Μετά πολλά χρόνια δικαιώθηκε απο τον εισαγγελικό πραγματογνώμονα ,που έγραψε στην έκθεση του προς τον Εισαγγελέα, ότι, όχι μόνο δεν χρωστούσε στην Τράπεζα,αλλά του χρωστούσε κι από πάνω η Τράπεζα 30.000 ευρώ!

Η εκκαθαριστική εταιρεία που πήρε την Τράπεζα του έγραψε προχθές: “πριτς που θα πάρεις πίσω το σπίτι.Το βγάζουμε στον πλειστηριασμό γιατί προκάναμε και το πήραμε εμείς για να (εκ)καθαρίσουμε την Τράπεζα.Αντε αν θες στα δικαστήρια”.

Τα δικαστήρια της Λαμίας έγραψαν σε αποφάσεις τους,ότι η Τράπεζα αυτή δεν τους έδωσε στοιχεία, παρότι τα ζήτησαν και ότι εκεί γίνονταν διαρκή εγκλήματα.

Π.χ. ισχυρίστηκε ότι διέγραψε βασικό μεριδιούχο-μέτοχο (Ν.Μανδηλά)αλλά ΠΟΤΕ δεν πήγε στα δικαστήρια αποδείξεις.

Πριν 10 χρόνια παραπέμθηκε σε δίκη δασάρχης επωνύμων που εμφανιζόταν σε δικόγραφα ως… επιχειρηματίας με δάνεια και κύκλο εργασιών δισεκατομμύρια δραχμές!!!

Μετά 10 χρόνια και βάλε και μετά πρωτόδικη καταδίκη σε κάθειρξη, με υπερασπιστή μεγαλοδικηγόρο ,συγγενή μεγαλοδικαστή, αθωώθηκε πανηγυρικά και οι φτωχοί αγρότες κατήγοροί του ακόμα είναι με το στόμα ανοιχτό…

Πριν 5-6 χρόνια εισαγγελέας και δικαστές παρέπεμψαν σε δίκη τον Στ.Ψυχάρη και 10 τραπεζικά στελέχη για δάνεια δεκάδων εκατομμυρίων.

Ο ΔΟΛ δεν υπάρχει,ο Ψυχάρης ως μεγαλοπαράγων εξαφανίστηκε,άνθρωποι έχασαν εκεί τις δουλειές τους,τα σπίτια τους.

Σήμερα η εισαγγελική έδρα πρότεινε να αθωωθεί ο Στ.Ψυχάρης και οι τραπεζικοί.

Αρα οι προηγούμενοι δικαστές δεν ήξεραν τις τους γίνεται…Αρα ο Στ.Ψυχάρης ,οι τραπεζικοί κλπ πρέπει να αποζημιωθούν κιόλας και να πάρουν πίσω ό,τι είχαν όταν κατηγορήθηκαν…

Το 2017 τρεις μεγαλογιατροί ,καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καταδικάστηκαν σε 11 ως 14 χρόνια κάθειρξης.

Τον Ιούλιο του 2019,μεσούντος του καλοκαιριού, το Εφετείο Θεσσαλονίκης τους αθώωσε υπό τις εξής συνθήκες,όπως δημοσιεύθηκαν σε τοπικό ΜΜΕ:

“Το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης αθώωσε τρεις πανεπιστημιακούς γιατρούς που κατηγορήθηκαν για παράνομες αμοιβές και υπερκοστολογήσεις ορθοπεδικών υλικών της εταιρείας ιατροτεχνολογικού υλικού DePuy.
Εξετάζοντας την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, το δικαστήριο απάλλαξε, λόγω παραγραφής, τους κατηγορούμενους για το βασικό αδίκημα που τους καταλόγιζε το κατηγορητήριο, δηλαδή αυτό της «δωροληψίας υπαλλήλου» που σε εφαρμογή του νέου ποινικού κώδικα διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος.
Επιπλέον, οι δικαστές ομόφωνα τους έκριναν αθώους για το άμεσα συνεχόμενο αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας που είχε ζητήσει την αθώωσή τους για τη συγκεκριμένη πράξη, αφού, όπως ανέφερε, «δεν προέκυψε πορεία του χρήματος», χαρακτηρίζοντας -προηγουμένως- ως «ισχνά» τα στοιχεία της δικογραφίας.
Η υπόθεση που απασχόλησε το Πενταμελές Εφετείο αφορούσε το πρώτο μέρος του ελληνικού σκέλους του φερόμενου ως διεθνούς σκανδάλου της DePuy. Το δεύτερο και μεγαλύτερο εκκρεμεί στα ποινικά δικαστήρια της Αθήνας, με κατηγορούμενους γιατρούς, στελέχη νοσοκομείων, αλλά και της βρετανικής επιχείρησης.
Οι έρευνες, ξεκίνησαν ύστερα από αποκαλύψεις στελέχους της DePuy, θυγατρικής εταιρείας του αμερικανικού κολοσσού ιατρικών προϊόντων Johnson & Johnson ότι οι πωλήσεις στην Ελλάδα ήταν υπερτιμολογημένες σε ποσοστό που προσέγγιζε το 35%, από το οποίο το 20% κατέληγε σε γιατρούς που χρησιμοποιούσαν τα υλικά, είτε με απευθείας παράδοση χρημάτων, είτε με τη μορφή διάφορων προσφορών, όπως ταξίδια και άλλα δώρα.
Πρωτοδίκως, οι γιατροί της Θεσσαλονίκης, είχαν τιμωρηθεί με ποινές κάθειρξης 11 έως 14 ετών, καθώς κρίθηκε ότι το διάστημα 2000-06 προκάλεσαν ζημιά ύψους 2 εκατ. ευρώ στα τοπικά νοσοκομεία «Ιπποκράτειο», «Γ. Παπανικολάου» και «Γ. Γεννηματάς», ενώ εκτιμήθηκε ότι οι ίδιοι επωφελήθηκαν με το συνολικό ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ. Μετά την καταδίκη τους είχαν αφεθεί ελεύθεροι ενόψει της δίκης στο Εφετείο, υπό τον όρο της καταβολής χρηματικής εγγυοδοσίας.
Στην αγόρευση της, η εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου ανέτρεξε στο ιστορικό του φερόμενου ως διεθνούς σκανδάλου της DePuy η οποία εμπορευόταν στην Ευρώπη ορθοπεδικά υλικά της Johnson & Johnson. Περιέγραψε τις έρευνες των αμερικανικών διωκτικών αρχών όσον αφορά την υπερτιμολόγηση των υλικών, ενώ σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, σημείωσε ότι ο αντιπρόσωπος της DePuy εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης off shore εταιρείας με έδρα τη Νήσο του Μαν (Ηνωμένο Βασίλειο) μέσω της οποίας φέρεται να διακινούνταν τα «μαύρα χρήματα».
Η εισαγγελέας παρότι χαρακτήρισε ως εξαιρετική τη δουλειά που έκανε το ΣΔΟΕ για την αποκάλυψη των πτυχών της υπόθεσης που αφορούσαν στα ελληνικά νοσοκομεία, εντούτοις ανέφερε πως η διερεύνησή της έπρεπε να ανατεθεί στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας. «Δεν διερευνήθηκαν χρήσιμες παράμετροι για να δούμε εάν τελέστηκε το αδίκημα του ξεπλύματος σε σχέση με τη δωροληψία» σημείωσε ενώ έκανε λόγο για «βιασύνη» των διωκτικών αρχών και «μπακαλίστικη αριθμητική».

Ενας υπάλληλος του ΕΚΑΒ είχε πέντε χρόνια να πάει στην υπηρεσία του στη Βόρεια Ελλάδα.Καθημερινά ήταν στις επιχειρήσεις βιομάζας και άλλων ειδών που είχε ,ενώ είχε πάρει και καμιά 200αρια χιλιάδες ευρώ ως δάνεια.

Στο δικαστήριο είπε ότι είχε προβλήματα υγείας και δεν πήγαινε.Και “καθάρισε”.

Εφοριακοί της Θεσσαλονίκης είχαν καταδικαστεί πριν 5-6 χρόνια απο ισόβια μέχρι πολυετείς καθείρξεις,είχαν βρεθεί με βίλες και καταθέσεις στη λίστα Λαγκάρντ.

Σε χρόνο ρεκόρ βγήκαν απο τις φυλακές.

Στον αντίποδα: εφοριακός που παγιδεύτηκε απο κύκλωμα εντός και εκτός κρατικού μηχανισμού καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξης αν και δεν του βρήκαν ούτε ένα ευρώ και σε καταθέσεις και σε περιουσία και σε οποιαδήποτε λίστα.

Και πάμε λέγοντας στο επόμενο…

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here