Αρχική Δικαιοσυνη Απίστευτες κασέτες-υποκλοπές: “‘Εφαγαν (σ.σ. μαζί με τον κόσμο)τα λεφτά στην Ηλεία”, “γράψε...

Απίστευτες κασέτες-υποκλοπές: “‘Εφαγαν (σ.σ. μαζί με τον κόσμο)τα λεφτά στην Ηλεία”, “γράψε τις ευθύνες στ αρχ…δια σου” ,μηνύσεις και μια κατάπτυστη δικαστική απόφαση για προσωπικά δεδομένα επι ημερών ΣΥΡΙΖΑ-Γεροβασίλη.

3073
0

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Φοβερά και τρομερά πράγματα είναι αυτά που αποκαλύπτονται και ακούγονται σε κασέτες για τη φωτιά στο Μάτι και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα οδηγήσουν σε νέες δίκες και πιθανότατα καταδίκες.

Παράλληλα φέρνουν στο φως την οίηση ορισμένων στελεχών(και) επι διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που νόμιζαν ότι “το κόμμα συμπίπτει με το Κράτος” και δίνονται οδηγίες να θαφτούν μαζί με τα θύματα και οι ευθύνες των θυτών ,των κλεφτών και των καταπατητών…

Εμείς θυμίζουμε μια κατάπτυστη δικαστική απόφαση επι ΣΥΡΙΖΑ που έπαιρνε προκλητικά και “στημένα” κεφάλια,αλλά οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν ότι δεν καταλάβαιναν,αφού δεν αφορούσε κομματικά στελέχη του…

“Είτε είναι αλήθεια είτε δεν είναι,είτε είναι στημένα,είτε όχι φαίνονται από τα ηχητικά και απο όσα λέγονται ότι το κράτος δεν λειτουργεί και δεν λειτουργούσε.Μένω στο λόφο “ΖΟΥΓΚΛΑ” στο Μάτι και η περιοχή πλήρωσε βαρύ τίμημα σε ζωές και υλικές καταστροφές” είπε σήμερα το πρωί χαρακτηριστικά η κ.Βαρβάρα Κασελούρη,κάτοικος της περιοχής στο Μάτι και είπε ότι πιστεύει πως δεν θα αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει γιατί ούτε στην Δικαιοσύνη έχει εμπιστοσύνη,ούτε στο Κράτος και τις υπηρεσίες του.

Εχει δίκιο;

Δείτε πίσω τις άλλες πυρκαίες που είχαν επίσης ανθρώπινα θύματα.

Αναδασώθηκαν τα καμμένα ,όπως είχαν υποσχεθεί;

Οχι βέβαια.Εγιναν βίλες απο πολιτικούς για πολίτες.Μπήκε κανείς φυλακή για τον εμπρησμό της δυτικής Πελοπονήσου το 2007;

Οχι βέβαια,παρά τις αρχικές βαριές κατηγορίες και σε κρατικούς αξιωματούχους.

Τα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί τι απέγιναν;Κατέληξαν στον σκοπό για τον οποίο συγκεντρώθηκαν ή αντίθετα είναι βάσιμεςοι καταγγελίες και βουλευτών(π.χ. Κώστας Τζαβάρας) για άλλου είδους διαχείριση;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο Μάτι έγινε έγκλημα διαχείρισης της φωτιάς ,αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι π.χ.ο λόφος ΖΟΥΓΚΛΑ δεν πήρε το όνομά του τυχαία,αλλά για να καταδείξει ότι εκεί βασίλευε η “νομιμότητα” της ΖΟΥΓΚΛΑ.

Εχει τιμωρηθεί κανείς για την κατάσταση αυτή;Οχι βέβαια με απόλυτη ευθύνη διαχρονική πολιτικών και κρατικών αρχών.

Τώρα ένας αξιωματικός που είχε ορισθεί πραγματγνώμων θέλησε,όπως δήλωσε ο συνήγορός του κ.Σοφός σήμερα, να κάνει σωστά τη δουλειά του.

Προβλέποντας τα εμπόδια μαγνητοφώνησε τις συνομιλίες που είχε με ανώτατους αξιωματικούς και τώρα όλοι τρέχουν γιατί ακούγονται αυτά που υφίστανται και δημοσιογράφοι,όταν κάνουν σωστά το καθήκον τους.

Π.χ. απόσπασμα συνομιλίας που αποκαλύπτεται:

“Κοίτα ποια έχουν, ποια δεν έχουν και θαψ’ τα. Με ηρεμία, δε χρειάζεται πανικός. (…) Τι είναι ο εισαγγελέας; Τώρα είναι, αύριο έφυγε. Και θα φύγει ο Ζαγοραίος, θα πάει πιο ψηλά. Θα έρθει άλλος, ποιος σε είδε ποιος σε ξέρει. Θα μπλέξεις. Μη νομίζεις, πες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει τις εκλογές και έρχεται η Νέα Δημοκρατία. Εκεί πάλι θα είσαι φαγωμένος 1.000% από τους ίδιους(…) Κάτσε εκεί, πέντε αράδες, πέντε λέξεις και δωσ’το. Οι εισαγγελείς; Κάποιοι μπορεί να πάρουν την πίτα κι εσύ θα πάρεις την π***α. Έτσι είναι το παιχνίδι στην Ελλάδα. Το 2007 στον Πύργο φάγανε και τα λεφτά που είχε μαζέψει ο κόσμος και μοίρασαν και τις αποζημιώσεις μετά εισαγγελείς και δικηγόροι. Η φωτιά στην Κινέτα θα στοιχίσει 500 εκατ. ευρώ η φωτιά στο Μάτι 1 δισ. ευρώ. Από αυτά τα 100 θα μοιραστούνε, τα 200 θα μοιραστούνε… Πρόσεξε, πρόσεξε”.

 

“Σε κάλεσα λοιπόν για να σε ξυπνήσω. Σε έχω στην άκρη της καρδιάς μου, και θα σε στηρίξω γιατί είσαι εξελίξιμος, έχεις τα προσόντα για να φτάσεις στην ηγεσία(…)»,

«Πού πας να δείξεις ικανότητες με τα θηρία; Με 100 νεκρούς. Πού πας, ρε;».

 

“Eάν γράψεις για ευθύνες των ανωτέρων σου όλοι θα μαζευτούμε και θα σε σκίσουμε”.

 

«Τα βάζεις με το Δασαρχείο; Θα σου ανοίξουν τον κ**λο. Θα τα βάλεις με τη Δούρου; Θα σου ανοίξει τα καπούλια. Μόλις δούμε ποιοι θα κατηγορηθούμε θα βάλουμε τρεις δικηγόρους. Δεν είναι απλά τα πράγματα”. Όταν ο κ. Λιότσος(πραγματογνώμων) αναφέρει πως το πόρισμα βασίζεται σε στοιχεία που έχει συλλέξει παίρνει την εξής απάντηση:

. «Φτιάχ’ τα  απλά και ας σε περάσουν για κουτό: Πέντε πραγματάκια: Άνεμοι, καύσιμη ύλη, μίξη πεύκων με σπίτια, δόμηση αναρχική, αυθαίρετη. Με αποτέλεσμα η πυρκαγιά μέσα σε μια ώρα να φύγει. Εγώ δε σε βάζω ούτε να μπλέξεις ούτε τίποτα, πέντε πραγματάκια γράψε από την εμπειρία σου. Αν είναι ελλιπή τα στοιχεία στ’ αρ***ια σου, τι θα σου πει ο εισαγγελέας; Τίποτα. Αυτά είχα, αυτά βρήκα, αυτά έβαλα. Εάν δε σας κάνουν βάλτε άλλους (Πραγματογνώμονες)“.

 

“Καλύτερα να ήσουν στη φωτιά παρά αυτό που έχεις αναλάβει”

“Έτσι όπως είναι τώρα είναι προτιμότερο να ήσουν στη φωτιά παρά με αυτή την υπόθεση που έχεις αναλάβει”

«Αυτή η υπόθεση δεν κλείνει. θα κλείσει σε 6-7 χρόνια. Κάθε μέρα θα πηγαίνεις στο δικαστήριο και μετά στην υπηρεσία. Και θα σε παίρνει ο δικηγόρος του…  μετά θα σε παίρνει ο δικηγόρος του … και στο κάνει το κ**ακι τόσο (…) Εγώ φιλικά στα λέω γιατί σε ξέρω χρόνια και στο είπα και χτες μη με αναμίξεις πουθενά, τελείως φιλικά στο είπα 50 φορές, συμβουλευτικά, να σε σώσω.

 

 Σύμφωνα πάντα με την Καθημερινή, διευκρινίζει πως η εντολή για συγκάλυψη ήρθε από την υπουργό. «Η υπουργός αυτό μου είπε. Κάλεσέ τον και πες του μη γράψει για ευθύνες ανωτέρων και μη γράψει ότι ευθύνεται ο δήμαρχος, η Δούρου ή κάποια υπηρεσία ή το Δασαρχείο».

 

. “Έχεις 15 χρόνια, 20 για να πάρεις σύνταξη. Θα έρθει το χαρτάκι από πάνω χωρίς να το θέλω εγώ για τη Σάμο, και στην πρώτη φωτιά μην του σηκώνεις τίποτα”

Έτσι γίνονται τα παιχνίδια. Έτσι έγιναν πέρυσι τα παιχνίδια με τον … (πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής) και τον Βασιλειάδη (πρώην υπαρχηγό Επιχειρήσεων). Για να καθαρίσει ο … τον Βασιλειάδη τον άφησε και στα Κύθηρα χωρίς εναέρια και στη Μάνη χωρίς εναέρια. Τόσοι είναι οι φάκελοι στους εισαγγελείς του Γυθείου και του Πειραιά. Έτσι παίζεται το παιχνίδι”.

Να σημειωθεί ότι στα Κύθηρα το 2017 που η φωτιά έκαψε πάνω από 20.000 στρέμματα αλλά και στη Μάνη το ίδιο καλοκαίρι όπου η φωτιά είχε μπει σε οικισμούς καταστρέφοντας σπίτια. Και στις δυο πυρκαγιές υπήρχαν καταγγελίες για λανθασμένη διαχείριση των εναερίων μέσων. Στα Κύθηρα ο Δήμαρχος δήλωσε πως καθυστέρησαν και πως σταμάτησαν στις 18:30, ενώ στη Μάνη η αντιπεριφερειάρχης κατήγγειλε πως η πρώτη ρίψη νερού έγινε στις 19:00, όταν ήδη η φωτιά ήταν στους οικισμούς.

. Για την ιστορία, ο Βασιλειάδης όντως αποστρατεύτηκε στις επόμενες κρίσεις, του 2018.

Ο τέως αρχηγός της Πυροσβεστικής

μιλώντας στην ΕΡΤ αρνείται ότι είχε οποιαδήποτε συνομιλία με τον πραγματογνώμονα και σε καμία περίπτωση δεν του υπέδειξε πως θα κάνει τη δουλειά του.

«Καμία συνάντηση, καμία επαφή, αυτός έκανε τη δουλειά του εγώ τη δική μου, ως συνάδελφοι τον γνωρίζω τίποτα άλλο, όλα αυτά που γράφονται είναι ψεύδη».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο των οικογενειών των θυμάτων, Αντώνη Φούσα, ο πραγματογνώμονας έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη πριν από περίπου ένα χρόνο για τις απειλές που έχει δεχτεί: «υπήρξαν απειλές σοβαρές και για αυτό έχει καταφύγει στη δικαιοσύνη και έχει επιμεληθεί η δικαιοσύνη. Είχε δεχτεί απειλές σχετικά με το καθήκον, απειλές είχαν σχέση με την πραγματογνωμοσύνη και με τα αίτια της πυρκαγιάς και τους υπευθύνους και της μεγάλης καταστροφής».

Διάψευση Γεροβασίλη: Ουδέν ψευδέστερον

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, απάντησε με επίσημη ανακοίνωσή της, στο δημοσίευμα της Καθημερινής, το οποίο κάνει λόγο για απειλές και απόπειρα συγκάλυψης των συνθηκών κάτω από τις οποίες γράφτηκε η τραγωδία στο Μάτι με τους 102 νεκρούς, στις 23 Ιουλίου του 2018.

«Η απάντηση στο δημοσίευμα της Καθημερινής περί πολιτικών παρεμβάσεων είναι απόλυτα κατηγορηματική: Ουδέν ψευδέστερον. Οι έρευνες εξελίχθηκαν επί των ημερών μας χωρίς καμία παρέμβαση από την πλευρά μας και με απόλυτο σεβασμό στο έργο και στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου».

Επιπλέον η κ.Γεροβασίλη μετά την αποστολή εξώδικης κατέθεσε και μήνυση.

Δεν αναφέρουμε τα ονόματα όσων μηνύει για έναν απλό λόγο.

Την εποχή που η κ.Γεροβασίλη και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση δικαστήριο εξέδωσε μια κατάπτυστη δικαστική απόφαση και εναντίον μας γιατί αναφέραμε κάποιον όχι απλά μηνυόμενο ,αλλά και παρεπμεφθέντα σε ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΚΗ και έβγαλε απόφαση εναντ’ιον μας και στο Εφετείο για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Το δικαστήριο έκρινε ότι αφού δημοσιεύσαμε την παραπομπή σε δίκη “επεξεργαστήκαμε πραγμαιτκά του δεδομένα ηλεκτρονικά”.Θεωρούμε την απόφαση κατάπτυστη και στημένη διότι το ΙΔΙΟ δικαστήριο (κατά τα 2/3) εξέδωσε για τον Κώστα Βαξεβάνη ακριβώς αντίθετη και σωστή δικαστική απόφαση.Τόσο εμείς,όσο και ο Κώστας Βαξεβάνης είχαμε τον ίδιο υπερασπιστή δικηγόρο και στην δίκη βααξεβάνη η κατάπτυστη δικαστική απόφαση επικαλείται την ελευθερία του Τύπου έναντι των προσωπικών δεδομένων δημοσίων υπαλλήλων,όπως αυτή κατοχυρώθηκε από απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.Μάλιστα μνημονεύει η σωστή απόφαση το όνομά μας,αλλά η κατάτπυστη που έβγαλαν οι ίδιοι(κατά τα 2/3 δικαστές) δεν αναφέρουν λέξη γιαυτό παρότι ο κοινός δικηγόρος μας υπέβαλε τα ίδια επιχειρήματα.

Φωνάξαμε τότε,διαμαρτυρηθήκαμε,αλλά μια και δεν ανήκουμε σε κανένα Κόμμα ,όλά τα Κόμματα και η κ.Γεροβασίλη είχαν μάτια και αυτιά ερμητικά κλειστά…

Ιδού λοιπόν η μήνυση της κ.Γεροβασίλη χωρίς ονόματα μηνυομένων και την καταχωρούμε γιατί η υπόθεση αφορά 100 χζμένες ζωές ανθρώπων,αλλά και όργιο παράνομης οικοδόμησης στο Μάτι,όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία:

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΜΗΝΥΣΗ – ΕΓΚΛΗΣΗ

Της Όλγας Γεροβασίλη του Βασιλείου, Βουλευτή Άρτας και Γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ, πρ. Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κατοίκου Αθηνών, οδός Μητροπόλεως αριθ. 1 ΤΚ 10557, ως εκ της ιδιότητας της

ΚΑΤΑ

Αναφέρει όσους θεωρεί υπευθύνους της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και στρέφεται επίσης και κατά παντός άλλου υπευθύνου,αφήνοντας ενδεχόμενο να στραφεί και εναντίον όσων ισχυρίστηκαν ότι μιλούσαν κατ εντολή της.

 

 

 

Αθήνα, 20 Ιουλίου 2020

Αξιότιμε κε Εισαγγελεύ,

Σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», στο φύλλο της 19ης Ιουλίου 2020 με αριθμό 30.473, στο κεντρικό θέμα του πρωτοσέλιδου, γίνονται συγκεκριμένες  συκοφαντικές και δυσφημιστικές αναφορές στο πρόσωπό μου (σε πλαίσιο και άνωθεν φωτογραφίας που φέρεται να απεικονίζει τον τόπο της τραγωδίας από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι της 23ης Ιουλίου 2018) με τον πηχυαίο τίτλο «Μάτι: το έγκλημα και η συγκάλυψη», «Θάψ’ τα γιατί θα σε σκίσουμε», με υπότιτλο  «Τα δικαστικά έγγραφα για την τραγωδία και οι ωμές απειλές κατά του επικεφαλής των ερευνών», ενώ περαιτέρω αναφορές «Θάψ’τα, μην μπλέξεις, σου μεταφέρω άνωθεν εντολές «από το Υπουργείο»», σε μια φερόμενη μεταξύ τρίτων συζήτηση, οι οποίες είναι παντελώς ψευδείς κατά περιεχόμενο και δεν ανταποκρίνονται επ’ ουδενί στην αλήθεια.

Η χυδαία αυτή παρουσίαση και διατύπωση, στοχοποιεί δε ανοίκεια την προσωπική και πολιτική μου ηθική και πορεία και με κατασυκοφαντεί,  σε συνδυασμό μάλιστα με την προδιάθεση του αναγνώστη για τα όσα ψευδή και συκοφαντικά αναφέρονται εσωτερικά της εφημερίδας, δεδομένου ότι το ίδιο πρωτοσέλιδο παραπέμπει στη σελίδα 20 και 21,  σε άρθρο της συντάκτριας  ενώ επιπλέον αναφορά γίνεται στη σελίδα 26 σε άρθρο του συντάκτη … Επιπλέον το δημοσίευμα αυτό έχει αναπαραχθεί και στην ηλεκτρονική έκδοση της Εφημερίδας στον ιστότοπο τον οποίο αυτή διατηρεί ««http://www.kathimerini.gr» αλλά και σε πλήθος άλλων μέσων ενημέρωσης, εντύπων και ηλεκτρονικών.

Το ακραία συκοφαντικό δημοσίευμα της σελίδας 20 και 21, που καταλαμβάνει ολόκληρες τις  σελίδες αυτές, αναφέρει  μόνο ψεύδη και συκοφαντίες. Έχει κεντρικό πηχυαίο τίτλο παρόμοιο με αυτόν του πρωτοσέλιδου «Έγκλημα και συγκάλυψη» και υπότιτλο: «Μέσα από δικαστικά έγγραφα και καταγγελίες η «Κ» αποκαλύπτει όσα έγιναν στο παρασκήνιο με σκοπό να συσκοτιστούν οι έρευνες» ενώ το κείμενο βρίθει αναφορών στο πρόσωπό μου, με στόχο τον συσχετισμό μου με φερόμενη απόπειρα συγκάλυψης ευθυνών, σε μια συζήτηση που φέρεται να διεξάγεται μεταξύ τρίτων στην οποία ουδεμία συμμετοχή είχα, ούτε και το δημοσίευμα φτάνει να ισχυριστεί ότι είχα,  ακόμη κι αν ήθελε τυχόν η στιχομυθία αυτή υποτεθεί αληθής, αυθεντική, μη παραποιημένη / προϊόν εγκλήματος – παράνομης υποκλοπής κ.ο.κ.

Αναπαράγοντας δε αυτή, την σε κάθε περίπτωση ψευδή κατά περιεχόμενο στιχομυθία, αφού όσα εκεί αναφέρονται, περί δήθεν παρέμβασής και πόσω μάλλον «εντολών» από μέρους μου, καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα, αφού ουδέποτε άσκησα την παραμικρή παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης ή ως προς τη σύνταξη του πορίσματος, ως ωστόσο παντελώς ψευδώς μου αποδίδεται, το περί ου ο λόγος δημοσίευμα βαρύτατα προσβάλλει την προσωπικότητά μου, την τιμή και την υπόληψή μου, στοχεύει δε στην πολιτική και ηθική μου εξόντωση αλλά και στην δημιουργία μη ανεκτών υπονοιών σε βάρος μου περί τη νομιμότητα.

Στο τέλος της σελίδας 20 δε ρητά αναφέρεται: «Και όμως η ιστορία που αποκαλύπτει σήμερα η Κ δείχνει πως υπήρχε δόλος αλλά και ξεκάθαρη εντολή για συγκάλυψη. Σύμφωνα με τον ίδιο τον πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής n εντολή αυτή είχε έρθει από την τότε πολιτική ηγεσία». Υιοθετεί δηλαδή το δημοσίευμα της Εφημερίδας, τους φερόμενους ισχυρισμούς και σε ρόλο Δικαστή και Εισαγγελέα διαγιγνώσκει μάλιστα τη συνδρομή δόλου αλλά και καταφάσκει μια δήθεν «εντολή συγκάλυψης» ως «προερχόμενη από την πολιτική ηγεσία». Ουδέν ψευδέστερο εν τούτοις! Έκπληξη δε προκαλεί η αδιάστικτη υιοθέτηση των όποιων τυχόν ισχυρισμών του πρ. Αρχηγού της Πυροσβεστικής, ακόμη κι αν αυτοί ήθελε υποτεθεί ότι πράγματι έλαβαν χώρα και η «απόδοση εντολών» στο πρόσωπό μου, χωρίς την παραμικρή απόπειρα διασταύρωσης της αλήθειας. Πόρω δε απέχει η αλήθεια ωστόσο, αφού ουδέποτε ή καθ’ οιονδήποτε τρόπο αποπειράθηκα να παρέμβω στην εν εξελίξει διαδικασία σχηματισμού πορίσματος και απόδοσης ευθυνών ενώ μοναδικό μου μέλημα καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου ήταν αποκλειστικά και μόνο η ταχεία πρόοδος της διαδικασίας.

Στη σελίδα 21 εν συνεχεία, επαναλαμβάνεται ο τίτλος του πρωτοσέλιδου ελαφρά παραλλαγμένος ενώ περαιτέρω αναφορές στο κείμενο στοιχειοθετούν την βαρύτατη βλάβη μου, όπως ιδίως: «Συγκεκριμένα ο τότε αρχηγός τον απείλησε, τον εκβίασε και του ζήτησε να θάψει στοιχεία και όλα αυτά ισχυριζόμενος πως έπραττε με εντολή της τότε πολιτικής ηγεσίας». Εν συνεχεία αναπαράγονται φερόμενοι ισχυρισμοί του πρώην Αρχηγού της Πυροσβεστικής «Εγώ κλήθηκα σε ανώτατο επίπεδο..», […], «Η υπουργός αυτό μου είπε. Κάλεσε τον και πες του μη γράψει για ευθύνες ανωτέρων και μη γράψει ότι ευθύνεται ο δήμαρχος, η Δούρου, ή κάποια υπηρεσία ή το Δασαρχείο» (πηχυαίος τίτλος),  «Επαναλαμβάνει δύο φορές πως του μιλάει ακολουθώντας εντολές της τότε πολιτικής ηγεσίας και σε κάποιο σημείο διευκρινίζει πως η εντολή για συγκάλυψη ήρθε από την υπουργό εννοώντας προφανώς την τότε πολιτικό του προϊσταμένη την υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη». Τέλος στη σελίδα 21 γίνεται και αναφορά σε δήθεν δυσμενή μετάθεση προερχόμενη «άνωθεν» με τη φράση «Θα έρθει το χαρτάκι από πάνω χωρίς να το θέλω εγώ για τη Σάμο […]» με πηχυαία γράμματα ενώ στη σελ. 26 ο πηχυαίος τίτλος είναι «Η απόπειρα συγκάλυψης της τραγωδίας στο Μάτι».

Οι ανοίκειες αυτές και κατάφωρα δυσφημιστικές και συκοφαντικές αναφορές που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα βάναυσα προσβάλλουν και θίγουν την τιμή, υπόληψη, ηθική μου  συγκρότηση και πολιτική μου ακεραιότητα. Οι δε ισχυρισμοί τρίτων, οι οποίοι φέρονται να ομιλούν περί του προσώπου μου, η άκριτη αναπαραγωγή αυτών αλλά και οι κρίσεις, άνευ λοιπών στοιχείων, στις οποίες προβαίνουν οι μηνυόμενοι δια του Τύπου και δια των οποίων επιχειρείται να μου αποδοθούν παράνομες πράξεις, ενώ φιλοτεχνείται εικόνα εμπλοκής μου σε μια υπόθεση δήθεν συγκάλυψης είναι παντελώς ανυπόστατοι και ψευδείς κατά περιεχόμενο.

Τα δημοσιεύματά αυτά, απολύτως ψευδή, δυσφημιστικά και συκοφαντικά,  συνιστούν  απόλυτη διαστρέβλωση της πραγματικότητας,  εν γνώσει του ψεύδους, υπερβαίνουν κάθε όριο ανοχής και αποσκοπούν  στην προσβολή της τιμής και της υπόληψης μου μέσω της αμφισβήτησης της ηθικής, πολιτικής και κοινωνικής αξίας του προσώπου μου.

Οι απολύτως ψευδείς, δυσφημιστικές και συκοφαντικές αναφορές που περιλαμβάνονται στα ανωτέρω δημοσιεύματά σας  (πρωτοσέλιδο και εσωτερική καταχώρηση άρθρων στις  σελίδες 20-21, που καταλαμβάνουν  ολόκληρη την αντίστοιχη σελίδα αλλά και στη σελίδα 26) συνιστούν συμπεριφορά παράνομη, καταχρηστική και αντικείμενη στη δημοσιογραφική δεοντολογία με αποτέλεσμα να έχω υποστεί  βαρύτατη ηθική βλάβη.

Επειδή κατ’ άρθρον 362-3 ΠΚ: Όποιος με οποιονδήποτε τρόπο ενώπιον τρίτου ισχυρίζεται ή διαδίδει για κάποιον άλλον γεγονός που μπορεί να βλάψει την τιμή ή την υπόληψή του τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα έτος ή χρηματική ποινή. Αν η πράξη τελέστηκε δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσω διαδικτύου, επιβάλλεται φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή

Ενώ περαιτέρω, αν το γεγονός είναι ψευδές και ο υπαίτιος γνώριζε ότι αυτό είναι ψευδές τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και χρηματική ποινή και αν τελεί την πράξη δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσω του διαδικτύου, με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών και χρηματική ποινή.

Επειδή εν προκειμένω δια του προαναφερθέντος δημοσίευματος οι μηνυόμενοι βάναυσα προσέβαλαν την τιμή και την υπόληψή μου με ισχυρισμούς και διαδόσεις για παντελώς ψευδή και αναληθή γεγονότα, ως ανωτέρω μου αποδίδονται, δημόσια δια του τύπου, δια του διαδικτύου προς άδηλο αριθμό προσώπων και δη εν γνώσει του ότι τα γεγόνοτα που ισχυρίζονταν και δη οι φερόμενες ως εντολές από μέρους μου προς την ιεραρχία του Πυροσβεστικού Σώματος είναι παντελώς ψευδή,

Περαιτέρω δια της παρούσας εγκαλώ για την βάναυση προσβολή της τιμής και της υπόληψής μου και παν άλλο τυχόν υπαίτιο πρόσωπο το οποίο προέβη στους ως άνω ισχυρισμούς και διαδόσεις για ψευδή γεγονότα, είτε ιδιωτικά είτε δημόσια, ενώπιον τρίτων, ως και τους φερόμενους ως συνομιλούντες στην επίμαχη στιχομυθία που φέρεται να «δημοσιεύει» η Εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ».

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

και με την ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου

ΜΗΝΥΩ-ΕΓΚΑΛΩ

τους κατά τα ανωτέρω αναφερόμενους

ΖΗΤΩ

την κατά νόμο τιμωρία τους.

Επιπλέον δηλώνω ότι παρίσταμαι ως πολιτικώς ενάγουσα για την υποστήριξη της κατηγορίας αλλά και για την χρηματική ικανοποίηση προς αποκατάσταση της ηθικής βλάβης έως του ποσού των 44 Ευρώ με ρητή επιφύλαξη διεκδίκησης αποζημίωσης της ηθικής μου βλάβης, την οποία υπέστην από τα πιο πάνω αδικήματα.

Πληρεξούσιο δικηγόρο και αντίκλητο διορίζω την Αρτεμησία Παπαδάκη, Δικηγόρο Αθηνών, κάτοικο Γραβιάς 7, Αθήνα, 10678

Αθήνα 20.07.2020

 

Η Εγκαλούσα

ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ

Βεβαιώνεται το γνήσιο της Υπογραφής

Της Εγκαλούσας, Ολγας Γεροβασίλη

Αθήνα, 20.07.2020

Η Βεβαιώσασα Δικηγόρος

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here