Αρχική Uncategorized Σοκ-διάλογος Εισαγγελέως και βουλευτών για το βόθρο της ΝΟΒΑΡΤΙΣ και απίστευτο (...

Σοκ-διάλογος Εισαγγελέως και βουλευτών για το βόθρο της ΝΟΒΑΡΤΙΣ και απίστευτο ( άρα πλαστό;) έγγραφο σε βάρος της Ράϊκου!

2118
0

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Ανήκουμε και εμείς σε εκείνους που όταν η Εισαγγελέας Ελένη Ράϊκου τοποθετήθηκε Εισαγγελέας κατά της διαφθοράς πιστεύαμε ότι θα κάνει σπουδαίο έργο.
Πολλές φορές έχουμε αναδείξει τις δηλώσεις της ότι ΔΕΝ ανανεώθηκε η θητεία της στην Εισαγγελία Διαφθοράς ,επειδή είχε φτάσει στην αποκάλυψη σκανδάλου εκατομμυρίων ευρώ στις φαρμακευτικές.
Στο τέλος του κειμένου διαβάστε την επιστολή-καταγγελία της κ.Ελένης Ράϊκου με την οποία υποστηρίζει ότι είχε φτάσει στην καρδιά του σκανδάλου ΝΟΒΑΡΤΙΣ,εκεί βρήκε γιατρούς και με την απομάκρυνσή της η έρευνα δεν θα προχωρήσει.
Τις ίδιες περίπου καταγγελίες έκανε και στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής λέγοντας ότι ο δημόσιο έχασε πολλά χρήματα και γιαυτό υπάρχουν υπεύθυνοι…
Για ένα μεγάλο διάστημα το ζητούμενο ήταν αν υπάρχει σκάνδαλο φαρμακευτικών και ιδιαίτερα της γερμανοελβετικής ΝΟΒΑΡΤΙΣ.
Ολοι σήμερα δέχονται ότι υπάρχει σκάνδαλο.
Ομως οι πολιτικοί λένε ότι είναι σκάνδαλο χρηματισμού γιατρών και αυτό πρέπει να ερευνηθεί και οι πολιτικοί αγνοούσαν μέχρι πρόσφατα ότι υπάρχουν μάρτυρες που ισχυρίζονται ότι εμπλέκονται και πολιτικοί.
Το καλοκαίρι του 2016 ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης είχε πει σε εκπομπή του Νίκου Νικολόπουλου ότι μάρτυρες έχουν καταθέσει για πολιτικούς στις ΗΠΑ.
Τον Δεκέμβριο του 2016 και αρχές Γενάρη του 2017 η ελβετική τηλεόραση είχε κάνει ρεπορτάζ ,στο οποίο μίλησε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιογράφος Κούλογλου , ο οποίος ευθέως αναφέρθηκε σε καταγγελίες μαρτύρων για πολιτικούς και σε κάθε περίπτωση απέδωσε γνώση σε πολιτικούς, ότι ήξεραν τις μεθοδεύσεις χρηματισμού γιατρών απο τη ΝΟΒΑΡΤΙΣ για να προωθεί τα φάρμακά της και έτσι να λαμβάνει τη μερίδα του λεόντος οικονομικά.
Το 2013 διάφορα έντυπα πανηγυρίζουν γιατί ο Φρουζής αναδείθηκε μάνατζερ της χρονιάς.Και τον αποθεώνουν με περικοπές, όπως αυτή στην εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ το 2013:

«Σπίτι» του συνηθίζει να αποκαλεί τη Νοvartis όπου εργάζεται, επειδή ακριβώς του έχει αναγνωρίσει τις διοικητικές του ικανότητες και του έχει δώσει «λευκή εντολή» να λέει τα πράγματα όπως είναι… Εξω από τα δόντια. Οπως έχει αποδείξει στην πράξη, τη «λευκή εντολή» ακολουθεί πιστά και δεν χαρίζεται σε κανέναν. Δεν κάνει πίσω ούτε εάν έχει απέναντί του τον πρωθυπουργό.
Ετσι ακριβώς λέγεται ότι έπραξε και στην περίπτωση της καγκελαρίου Μέρκελ, όταν τη συνάντησε πριν από λίγο καιρό μαζί με άλλους επιχειρηματίες κατά την επίσκεψή της στη χώρα μας.”
Που την συνάντησε;
Μα στην ανώτατη κυβερνητική σύσκεψη με τη Μέρκελ!!!
Εποχή παντοδυναμίας…
Τώρα μας λένε ότι μόνο οι γιατροί ήξεραν και αυτούς πρέπει να ψάξει η Δικαιοσύνη.
Εμείς επιμένουμε: τα γιατρουδάκια απλώς κονομούσανε,πεινασμένα και ασυνείδητα μερικά εξ αυτών,αλλά δεν έδιναν υποσχέσεις ότι δεν θα βγάλουν χρήματα άλλα πέραν των κρατικών μισθών τους παρα μόνο σε συγγενείς και φίλους.Οι πολιτικοί έδιναν υποσχέσεις ότι δεν θα αφήσουν γιατρουδάκια να γίνουν ασυνείδητοι εκατομμυριούχοι με χρήματα των κρατικών ταμείων μέσω των σκανδαλωδών πωλήσεων της ΝΟΒΑΡΤΙΣ και άλλων πολυεθνικών.Οτι δεν θα αφήσουν δημοσιογραφίσκους της κονόμας να συγκαλύπτουν αυτή τη λεηλασία.
Ποιός θα έβαζε και θα βάλει τάξη και νομιμότητα σε όλα αυτά;
Η Ανεξάρτητη και αδέκαστη Δικαιοσύνη που κάνει την έρευνα.
Η πλέον αρμόδια να την κάνει είναι η Εισαγγελία Διαφθοράς.
Ο Κώστας Βαξεβάνης δημοσίευσε ένα έγγραφο της Εισαγγελίας Διαφθοράς ,το οποίο δεν μπορεί να είναι γνήσιο.Πιστεύουμε ότι είναι πλαστό και εκείνος παραπλανήθηκε και το δημοσίευσε.
Oπως(πρέπει να)παραπλανήθηκαν και άλλοι στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, στην οποία έγινε συζήτηση,αλλά παρεκτός του Βαξεβάνη δεν είδαμε μεγάλα αποσπάσματα πουθενά.Οπως είδαμε και μόνο μονόστηλο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ,στη σελίδα με τους γάμους και τις κηδείες, τη νέα δίωξη του Ακη Τσοχατζόπυλου και του Χριστοφοράκου,για άλλη μια υπόθεση της ΖΗΜΕΝΣ.Κι αυτή για απιστία.Και ο Χριστοφοράκος είναι στη Γερμανία παρέα με το δεξί χέρι της Μέρκελ ,το οποίο επίσης έχει καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθειρξης με Χριστοφοράκο-Καραβέλα και άλλους…


Το έγγραφο αυτό ,λοιπόν το θεωρούμε πλαστό.Γιατί;
Διότι διαφορετικά θα περιμέναμε να γίνει σεισμός πολλών ρίχτερ ,εντός και εκτός Δικαιοσύνης,εντός και εκτός πολιτικών κομμάτων.
Δεν μπορεί να είχαν αναθέσει τη δικαστική έρευνα κατά της διαφθοράς των γιατρών σε Εισαγγελέα που έχει συζυγο γιατρό και αναφέρεται στα κιτάπια των αμοιβών.Μικρά ποσά;Ε και;Και αν ήταν μεγαλύτερα και μαύρα θα το μαθαίναμε,αφού δεν ήξερε ούτε η συζυγός του (έτσι λέει) τα μικρά και αναφερόμενα ποσά;

Το έγγραφο μάλιστα αυτό αναφέρεται σε έρευνα και διαπίστωση εμβασμάτων (και) απο τη ΝΟΒΑΡΤΙΣ σε ένα γιατρό,στενό συγγενή της κ.Ράϊκου και σε αυτό αναφέρεται και η ίδια ως συνδικαιούχος αυτού του λογαριασμού.
Η ίδια δεν αμφισβήτησε το έγγραφο αυτό στην προανακριτική Επιτροπή της βουλής και όταν ρωτήθηκε για τα δικά της αρχεία είπε ότι είχε πλημμυρίσει το σπίτι της και όλα τα αρχεία χάθηκαν!


ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΟΚ ΜΕ ΡΑΪΚΟΥ!
Ακολουθεί φερόμενο απόσπασμα διαλόγου της Εισαγγελέως κ.Ράϊκου με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ.Δώρα Αυγέρη:

Αυγέρη: Πότε μάθατε ότι και ο σύζυγος σας είχε πάρει χρήματα από τη Novartis;

Ράικου: Το 2018 από τα δημοσιεύματα.

Αυγέρη: Μα εσείς μας είπατε ότι καθ’όλη τη διάρκεια της έρευνάς σας ασχοληθήκατε με τις πληρωμές που έχουν γίνει σε γιατρούς. Έστω το ένα από τα τρία εμβάσματα που αναγνωρίζετε, δεν το είχατε δει;

Ράικου: Μα γιατί ασχολείστε μόνο με το σύζυγό μου;

Αυγέρη: Εσείς είπατε ότι το σκάνδαλο έχει να κάνει κυρίως με τις πληρωμές των γιατρών.

Ράικου: Επαναλαμβάνω μόνο με το σύζυγό μου θα ασχολείστε; Δεν γνώριζα τίποτα για τη συμμετοχή του σε αυτή τη μελέτη.

Αυγέρη: Καταθέτετε δήλωση πόθεν έσχες η οποία περιλαμβάνει και τους λογαριασμούς σας. Δε ρωτήσατε τον σύζυγό σας τι είναι αυτά τα χρήματα στον κοινό λογαριασμό σας;

Ράικου: Δεν αναφέρεται στις καταθέσεις στον κοινό μας λογαριασμό ότι τα χρήματα ήρθαν από Novartis γι’ αυτό και δεν γνώριζα.

Αυγέρη: Τότε πώς δηλώσατε το συγκεκριμένο ποσό στο δικό σας πόθεν έσχες το 2010;

Ράικου: Δεν φαινόταν από πού ήταν.

Αυγέρη: Αυτή είναι απάντηση από την εισαγγελέα που ερευνούσε το σκάνδαλο και επέμενε στους χρηματισμούς γιατρών;

Ράικου: Είπα δεν φαινόταν.

Αυγέρη: Η μελέτη του άντρα σας για την οποία υπάρχει το αναγνωρισμένο από εσάς έμβασμα από τη Novartis το 2010, υπάρχει στο διαδίκτυο;

Ράικου: Όχι δεν τη βρήκα.

Αυγέρη: Ούτε τη σύμβαση για τη μελέτη;

Ράικου: Σας είπα, πλημμύρισε το σπίτι μας και χάθηκε.

Αυγέρη: Η μελέτη ήταν για το Diovan;

Ράικου: Ναι.

Αυγέρη: Ξέρετε ότι όσα μας λέτε περιγράφονται στη στρατηγική της Novartis και το πρόγραμμα Exactly;

Ράικου: Δε γνωρίζω το πρόγραμμα Exactly.”

Η κ.Ράϊκου ερωτώμενη είπε επίσης:
«Από την αρχή φάνηκε πώς θα κυλούσε το πράγμα. Και μου λένε, γιατί δεν το κατήγγειλες από την αρχή; Μα γιατί είμαι και άνθρωπος. Υπάρχει φόβος. Είχα τον γιο μου που έμενε μαζί μας. Έτρεμε η ψυχή μου μην μου χτυπήσουν το παιδί. Στο τέλος έφτασα να του πω να φύγει από το σπίτι. Από την αρχή αισθάνθηκα κακοποιημένη. Δεν μιλούσα κι έλεγα θα περάσει. Όταν όμως πήγαν να στοχοποιήσουν τον σύζυγό μου είπα: ¨Δεν το ανέχομαι¨. Μετά θα στοχοποιούνταν και τα παιδιά μου. Ήθελαν να πλήξουν το κύρος μου για να αναδείξουν την ικανότητα της Τουλουπάκη. Βρήκαν αυτό τον άθλιο τρόπο για να χτυπήσουν την οικογένειά μου. Εκεί είπα “ως εδώ»!

ΤΟ 2016 ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ!

Ιδού το φερόμενο ως απόσπασμα κατάθεσης στο οποίο η κ.Ράϊκου επιβεβαιώνει ότι απο το 2016 είχαν δώσει καταθέσεις στις αμερικάνικες αρχές μάρτυρες υπό προστασία απο τους Αμερικανούς.Τις ερωτήσεις κάνει ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Γιάννης Ραγκούσης:

ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Κυρία Ράικου από την ώρα που οι μάρτυρες που έχουν καταθέσει στην Ελλάδα, είναι κάποιοι απ’ αυτούς κοινοί με τους μάρτυρες που είχαν καταθέσει πριν από το 2017 στις Ηνωμένες Πολιτείες…

ΡΑΪΚΟΥ: Το 2016, Αύγουστο.

ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Το 2016, Αύγουστο…

ΡΑΪΚΟΥ: Έτσι μου είχαν πει οι Αμερικανοί.

ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Ωραία. Συνεπάγεται ότι η αξιοπιστία τους είχε κριθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες και κανένας Παπαγγελόπουλος δεν μπορούσε να τους έχει στήσει για να καταθέσουν εκεί. Και αφού αυτοί, λοιπόν, οι αξιόπιστοι μάρτυρες έχουν καταθέσει και στην Ελλάδα, πώς είναι δυνατόν να είναι σκευωρία την οποία έστησε ο Παπαγγελόπουλος, με μάρτυρες των οποίων η αξιοπιστία έχει διαπιστωθεί ερήμην του από τις Ηνωμένες Πολιτείες σε ανύποπτο χρόνο;

ΡΑΪΚΟΥ: {…} Δεν ξέρουμε τι έχουν πει στις αμερικάνικες Αρχές. Δεν ξέρουμε ότι έχουν καταθέσει τα ίδια πραγματικά περιστατικά. {…} Αφήστε να έλθουν οι καταθέσεις από εκεί και να αξιολογηθούν…

ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: {…} Εδώ, η κ. Ράικου ισχυρίστηκε κατ’ επανάληψη ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος με την κ. Τουλουπάκη, τη συνεργασία και τη συνέργεια της, έχουν στήσει τους μάρτυρες στην Ελλάδα. Και η κ. Ράικου πριν από λίγο παραδέχτηκε ότι κάποιοι από τους εδώ μάρτυρες, ήταν μάρτυρες στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2016, ερήμην του κ. Παπαγγελόπουλου και της κ. Τουλουπάκη. {…} Άρα, ο ισχυρισμός ότι υπάρχει σκευωρία, βασισμένη σε κατασκευασμένους μάρτυρες, πριν από λίγο κατέρρευσε, αποδομήθηκε, από την ίδια την κ. Ράικου. {…} Πού τα στηρίζετε λοιπόν όλα αυτά που λέτε, κυρία Ράικου; Πουθενά. Πουθενά, αφού δεν ξέρετε τι έχουν πει στην Αμερική.”

Η κ.Ράϊκου είπε ακόμα ότι στόχος του Δ.Παπαγγελλόπουλου ήταν η κατάλυση της Δημοκρατίας!!!
“Είμαι 40 χρόνια στη Δικαιοσύνη. Δεν μπορούσα αυτό να το δεχθώ.Γνώμη μου είναι ότι οι καταθέσεις των μαρτύρων είναι κατασκευασμένες. Αυτό προκύπτει,πρώτον από το ίδιο περιεχόμενο των καταθέσεων δεύτερον από το ότι κάθε φορά κατονομάζεται τελείως διαφορετικό πρόσωπο και τρίτον η έρευνα ξεκίνησε Νοέμβριο και έφτασε Φεβρουάριο».
Κανείς δεν διώκεται για τη γνώμη του ,ούτε η κ.Ράϊκου.Απλώς αξιολογείται η γνώμη.

Η επιστολή της Ελένης Ράικου:

“Τις τελευταίες ημέρες μετά από σειρά ερευνών και επίπονης προσπάθειας καταφέραμε να συλλέξουμε και να επεξεργαστούμε τα πρώτα κρίσιμα και ουσιώδη στοιχεία που οδηγούν μετά βεβαιότητα στο συμπέρασμα ότι μεγάλος αριθμός κρατικών αξιωματούχων (κυρίως ιατρών δημόσιων νοσοκομείων ) δωροδοκούνταν απευθείας από λογαριασμό της εταιρείας Novartis Ελβετίας, με εμβάσματα σημαντικών χρηματικών ποσών που κατατίθεντο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς.
Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι αντίστοιχα εμβάσματα εισέρχονταν από τον ίδιο λογαριασμό, επίσης απευθείας, σε λογαριασμούς νομικών προσώπων, τα οποία πιθανολογούνται ότι χρησίμευαν ως οχήματα προκειμένου να διοχετευθούν ως <δώρο> στους τελικούς αποδέκτες τους, προφανώς αξιωματούχους. Αυτό σήμανε αμέσως συναγερμό στην υπηρεσία μας γιατί προμήνυε πιθανή ύπαρξη παρόμοιων εμβασμάτων και σε άλλους εμπλεκόμενους, ενδεχομένως και πολιτικούς, δεδομένου ότι δεν έχει περιέλθει το σύνολο των αιτηθέντων στοιχείων στην υπηρεσία μας. Το συνολικό ποσό που κατευθύνθηκε στους παραπάνω ανέρχεται με τα μέχρι σήμερα στοιχεία, σε περίπου 28 εκατομμύρια ευρώ.
Και ενώ τα πράγματα είχαν έτσι και η υπηρεσία μας είχε εστιάσει όλες τις προσπάθειές και τις δυνάμεις της στη σημαντικότατη αυτή υπόθεση, η όποια αποτελεί την κορωνίδα της διαφθοράς στη χώρα μας, όπως έχει τονιστεί κατ´ επανάληψη από όλους τους θεσμικούς παράγοντες, έγινα αντικείμενο στοχοποίησης από συγκεκριμένη εβδομαδιαία εφημερίδα. Συγκεκριμένα όλως <τυχαίως και συμπτωματικώς>, όταν πλέον ήταν κοινό μυστικό ότι έχουμε τα πρώτα σημαντικά στοιχεία στην κατοχή μας που αποδείκνυαν περίτρανα τη μεγάλη διαφθορά ,αλλά και το μηχανισμό με τον όποιο δωροδοκούνταν οι ως άνω κρατικοί λειτουργοί σε διαφημιστικό βίντεο στα ΜΜΕ προβαλλόταν το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ με τίτλο < Αποκάλυψη : Ανακρίτρια κατηγορεί γνωστή εισαγγελέα για απόκρυψη στοιχείων σε δικογραφίες για Γιάννο Παπαντωνίου και Θωμά Λιακουνάκο>. Το ανυπόστατο του δημοσιεύματος, που είναι άκρως συκοφαντικό και υποβολιμαίο προκύπτει από πλήθος εγγράφων στοιχείων, τα οποία θέτω στης διάθεσή σας . Αρκεί μόνο τούτο , ότι ο Θωμάς Λιακουνάκος προφυλακίστηκε και θα δικαστεί μετά από τεκμηριωμένη ποινική δίωξη του γραφείου μας ,εκκρεμούν δε , σε βάρος του ακόμα τρεις ποινικές διώξεις που έχουν ασκηθεί επίσης από το γραφείο μας. Όσον αφορά τον Γιάννο Παπαντωνίου, ήδη έχουν αποσταλεί επίσης από την υπηρεσία μας στη Βουλή πλήρη αντίγραφα όλων των παραπάνω δικογραφιών και μάλιστα ταυτόχρονα με την άσκηση της ποινικής δίωξης και τη διαβίβαση των σχετικών δικογραφιών στον κύριο διευθύνοντα το Πρωτοδικείο Αθηνών. Επιπλέον, εκκρεμεί απάντηση επί αιτήματός μας δικαστικής συνδρομής προς τις ελβετικές αρχές από όπου και αναμένουμε σημαντικά ευρήματα.
Εκτός δε, αυτού, έχει ασκηθεί από εμένα προσωπικά σε βάρος του ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου για το πόθεν έσχες.
Κυρία εισαγγελέα, ζητώ την αντικατάστασή μου γιατί αρνούμαι να μετατραπώ σε <Ιφιγένεια> στο βωμό των συμφερόντων των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών και των μεγάλων συμφερόντων στο χώρο του φαρμάκου, οι οποίοι ενόψει των αποκαλύψεων που προφανώς διέρρευσαν και οποίες με βεβαιότητα θα τους οδηγούσαν να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη και ίσως κάποιους από αυτούς στη φυλακή δεν δίστασαν να σχεδιάσουν την ηθική μου εξόντωση έτσι ώστε να είναι δυνατή η αποδόμηση της έρευνάς μας.
Με αστειότητες και εκμεταλλευόμενοι την τουλάχιστον ανεξήγητη ενέργεια συγκεκριμένης ανακρίτριας <έστησαν> μία πρωτοφανή ιστορία συκοφάντησής μου.
Επειδή έχω στοχοποιηθεί από παράκεντρα εξουσίας και διαφθοράς που σκοπό έχουν τη μία και μόνη συγκάλυψη των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών που αποκομίζουν διαχρονικά εκατομμύρια ευρώ και επιζητούν μανιωδώς την ακύρωση του έργου μου και την παρεμπόδιση της παραπάνω έρευνας και όχι μόνο , και επειδή δεν αισθάνομαι ότι απολαμβάνω της θεσμικής προστασίας που δικαιούμαι, ζητώ την αντικατάστασή μου.”
Με τέτοια δήλωση μπορεί να είχε σύζυγο που να πήρε έστω και ένα ευρώ απο τη ΝΟΒΑΡΤΙΣ και άλλη εταιρεία φαρμακευτικών;
Δεν είναι σεισμικό και αδιανόητο;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here