Αρχική Δικαιοσυνη ΒΟΜΒΑ ΝΟΒΑΡΤΙΣ!To FBI αποκάλυψε λογαριασμό Ελληνα πολιτικού με εκατομμύρια ευρώ...

ΒΟΜΒΑ ΝΟΒΑΡΤΙΣ!To FBI αποκάλυψε λογαριασμό Ελληνα πολιτικού με εκατομμύρια ευρώ στην Ελβετία και αυτό είναι μόνο το 10% του σκανδάλου!!!

1956
0

 

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Τι άλλο θα έπρεπε να καταθέσει στο πρωτο μισό μέρος της κατάθεσής του ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ.Αγγελής για να πέσουν…τσιμέντα σε πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία;

Είπε ότι το σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ “είναι μια πολυ βρωμικη υπόθεση ,της οποίας το 90% είναι ΣΗΜΕΡΑ κρυμμένο κατω απο το νερό”

Και είπε ότι “στο ταξίδι της Βιέννης οι Αμερικανοί τους είπαν για λογαριασμό συγγενικού προσώπου Έλληνα πολιτικού στην Ελβετία. Οι εκπρόσωποι του FBI τους είπαν «εμείς σας δίνουμε την πληροφορία. Δική σας δουλειά είναι να βρείτε τον λογαριασμό, αφού είχε παύσει η δικαστική συνδρομή»

Κοντολογής: ΠΟΛΙΤΙΚΌ ΠΡΟΣΩΠΟ είναι αναμεμειγμένο σύμφωνα με τα στοιχεία του FΒΙ και αυτό έστω και με αυτόν το τρόπο οι Αμερικανοί ΤΟ ΕΔΩΣΑΝ στους Ελληνες εισαγγελείς!!!

Ο κ.Αγγελής έχει ήδη καταθέσει αναφορά και αναφέρει ήδη τα στοιχεία αυτά και μάλιστα με όνομα κορυφαίου πολιτικού ως “κατονομαζόμενος μεν ,αλλά χωρίς την επιβεβαίωση δια της δικαστικής οδού της συνδρομής”.

Ηδη διάφορα ΜΜΕ εξαιτίας της εγκληματικής συμπεριφοράς της Ελληνικής πολιτείας(μη δικαστική συνδρομή,καθυστερήσεις ετών κλπ) αναφέρονται σε λογαριασμό ΕΝΟΣ μόνο πολιτικού ύψους 13. εκατομμυρίων ευρώ!!!

Ο κ.Αγγελής στην προανακριτική έκανε λόγο για τροφοδότη λογαριασμό και μικροποσό των 30.000 δολλαρίων ή ευρώ,αναφέροντας και πολιτικό ,χωρίς όμως να πει αν τα χρήματα είναι νομίμως δικαιολογημένα ή όχι.

Προφανώς η ΝΟΒΑΡΤΙΣ διαχειρίζεται στους λογαριασμούς αυτούς εκατομμύρια και προφανώς με πολλούς αποδέκτες.

Επομένως είναι προφανές ότι τα ΜΜΕ που αναφέρονται σε λογαριασμό πολιτικού ύψους 13 εκατομ δεν αναφέρονται ο΄θυτε στον λογαριασμό με το μικροποσό αυτό,ούτε στον συγκεκριμένο πολιτικό.

Ολα αυτά τα είχε υπόψη του ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου σήμερα όταν κατάθεσε ότι αυτές οι αποκαλύψεις είναι μέσα στο 10%.

Εύλογο άρα το συμπέρασμα ότι στο άλλο 90% σύμφωνα με τα λεγόμενα δικαστικού λειτουργού που είχε την εποπτεία της έρευνας θα είναι εννία φορές πιο σοβαρά και περισσότερα τα στοιχεία.

Αν αυτό το πολιτικό πρόσωπο ήταν το μόνο που είχε υπόψη του ο Αντεισαγγελέας σαφώς δεν θα έλεγε ότι το 90% είναι κάτω απο το νερό αναφερόμενος σε “γιατρουδάκια” έστω και αυτά είναι ηχηρά ονόματα της ιατρικής,κάτι σύνηθες σε περιπτώσεις φαρμακευτικών εταιρειών απο αποκαλύψεις στο παρελθόν.

Επομένως εννοεί στοιχεία του βεληνεκούς ενός Υπουργού και μεγαλοδημοσιογράφων.

Δηλαδή αυτά που κυκλοφορούν ως τώρα με την μορφή πληροφοριών που δεν έχουν επιβεβαιωθεί…

Η τόσο ηχηρή επιβεβαίωση από έναν Αντεισαγγελέα που θεωρείται λίαν αξιόπιστος απο ΝΕΑ Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ και αντίβαρο στους χειρισμούς της Ελένη Τουλουπάκη θα έπρεπε να προκαλέσει σεισμό στο πολιτικό και δημοσιογραφικό σκηνικό…

Αλλά αντι αυτού τα πιο πολλά ρεπορτάζ(δείτε τα…) αναλώνονται στο τι είπε για τον “Ρασπούτιν”,αν τον κατονόμασαν σε συσκέψεις,αν είχαν διαφορετικές αντιλήψεις για το χειρισμό η Τουλουπάκη και ο Παπαγγελόπουλος από τους Καλογήρου και Τζανακόπουλο.

Ετσι οι “βόμβες” Αγγελή για χρηματισμούς κορυφαίων,(με τον τρόπο του αυτό είπε)σε ένα σκάνδαλο το οποίο εγκλημαιτκά συγκαλύπτεται περνούν “μαλακά”.Οπως οι καταδίκες βόμβες των Χριστοφοράκου-Φον πύρερ-Καραβέλα για την ΖΗΜΕΝΣ.Αντί κάθε μέρα να ψάχνουμε αν εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης ή γίνονται στο παρασκήνιο “ρυθμίσεις” για “τακτοποίηση” ξεχάστηκε το σκάνδαλο εντελώς…

Ο κ.Αγγελής λοιπόν είπε μεταξύ άλλων στην ρώτη ημέρα της κατάθεσής του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής:

-Στο ταξίδι της Βιέννης οι Αμερικανοί τους είπαν για λογαριασμό συγγενικού προσώπου Έλληνα πολιτικού στην Ελβετία. Οι εκπρόσωποι του FBI τους είπαν «εμείς σας δίνουμε την πληροφορία. Δική σας δουλειά είναι να βρείτε τον λογαριασμό, αφού είχε παύσει η δικαστική συνδρομή». Το όνομα του συγκεκριμένου πολιτικού το έχει δηλώσει στην αναφορά του.

Στη συνέχεια ο κ.Αγγελής μίλησε για τους χειρισμούς που έκανε μετά την επιστροφή απο τη Βιέννη και τα όσα είπαν εκεί οι αυθεντικοί απεσταλμένοπι του FΒΙ.

Είπε ότι κάλεσε για…συζήτηση(γιατί άραγε συζήτηση και όχι έγγραφο τυπικό και ουσιαστικό;)τον εκπρόσωπο του FBI στην Αθήνα, (αναφέρεται σε έναν Ελληνα που εργάζεται για τις αμερικανικές αρχές …) και εκείνος του είπε ότι δεν γνωρίζει για «ευθύνη πολιτικών προσώπων» και του είπε ακόμα  ότι ο Αμερικανός πρέσβης είχε ενημερώσει δύο υπουργούς ότι το FBI δεν έχει στοιχεία με πολιτικά πρόσωπα.

Είναι αυτή η τυπική διαδικασία που ακολουθείται;

Οχι!

Pοιός το λέει;

Ο ίδιος ο κ.Αγγελής στην Επιτροπή της Βουλής.Ειπε σχετικά στους βουλευτές ότι:

-Αναφορικά με το ταξίδι στη Βιέννη, είχε επισημάνει στους Εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς ότι δεν είναι δυνατό να γίνονται συναντήσεις με τους Αμερικανούς στους διαδρόμους ενός ξενοδοχείου και πως όλα θα έπρεπε να προχωρήσουν με δικαστική συνδρομή.

-Η αντικατάσταση της Ελένης Τουλουπάκη είχε τεθεί στον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά η αντικατάσταση δεν έγινε ποτέ. Ο λόγος είναι ότι στην κυβέρνηση υπήρχαν δύο γραμμές: Μια γραμμή ήταν του «Ρασπούτιν» που εκτιμούσε ότι με ένα πολιτικό σκάνδαλο ο ΣΥΡΙΖΑ θα τσίμπαγε ένα επιπλέον 3% στις εκλογές και γι’ αυτό στήριζε την παραμονή της Ελένης Τουλουπάκη. Υπήρχε και μια δεύτερη γραμμή, των κ.κ. Δ. Τζανακόπουλου και Μ. Καλογήρου, που προέβλεπαν καταστροφή.

Ο κ.Αγγελής είχε επίσης τον εξής διάλογο:

ΕΡΩΤ;Εσείς ξέρετε ποιος είναι ο Ρασπούτιν;
– Ι.Αγγελής: Εγώ τον ξέρω ως Ρασπούτιν. Δε λέω το όνομά του, όμως, παρά το γεγονός ότι το ξέρω γιατί δεν εμπιστεύομαι την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Το όνομα όμως το ξέρει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Εγώ έχω σηκώσει μεγάλο βάρος σε αυτή την υπόθεση, άλλο βαρύτερο δεν μπορώ να σηκώσω. Να σηκώσουν ο καθένας το βάρος που του αναλογεί. Δεν θα αναλάβω εγώ ούτε τις ευθύνες της Δημητρίου ούτε του υπουργού που έκανε αυτά που έκανε.
Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας στην Επιτροπή ο κ.Αγγελής δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Δεν θα βγάλω εγώ το φίδι από την τρύπα. Υπήρχε εποπτεύουσα πάνω από εμένα, η τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κυρία Δημητρίου. Καλέστε την να σας να το πει και εκείνη και τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης τον κ. Καλογήρου. Και να ‘ρθω εγώ να το επιβεβαιώσω.
Είναι μία βρώμικη υπόθεση, με πολιτικές και και δικαστικές διαστάσεις».

Ο κ.Αγγελής θα συνεχίσει την κατάθεσή του  Τετάρτη, στις 2.30 το μεσημέρι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here