Αρχική Uncategorized Βόμβα απο δικαστές στο Μέγαρο Μαξίμου για το ματοβαμμένο χρυσοφόρο σκάνδαλο ΔΕΗ-ΕΝΕΡΓΚΑ!

Βόμβα απο δικαστές στο Μέγαρο Μαξίμου για το ματοβαμμένο χρυσοφόρο σκάνδαλο ΔΕΗ-ΕΝΕΡΓΚΑ!

2807
0

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Βόμβα απο δικαστές κατά του Μεγάρου Μαξίμου αποτελεί το βούλευμα, με το οποίο αποφυλακίστηκε ο γνωστός δικηγόρος Αθηνών Γεώργιος Αντωνόπουλος.

Ο δικηγόρος είναι κεντρικό πρόσωπο στο αιματοβαμμένο και χρυσωμένο απο πολλά εκατομμύρια σκάνδαλο ΔΕΗ-ΕΝΕΡΓΚΑ και είχε προφυλακιστεί με την κατηγορία ότι εκβίαζε τον παρ ολίγον  δολοφόνο του(ηθική αυτουργία) Αρη Φλώρο.

Συνήγορος του Φλώρου ήταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος , ο οποίος δολοφονήθηκε απο Αλβανούς και στην υπόθεση “Μαφία των Φυλακών” αναφέρεται ότι οι Αλβανοί τον σκότωσαν σε μια περίεργη και ακόμα “συσκοτισμένη” διελκυστίνδα μεταξύ Αντωνόπουλου-Λυκουρέζου και Φλώρου.

Ο Αντωνόπουλος  γλίτωσε απο δολοφονική απόπειρα διότι “από Θελια παρέμβαση” ,όπως γράφει, η σφαίρα που του έριξαν στο πρόσωπο δεν βρήκε ζωτικό όργανο και έφυγε.

Για την απόπειρα κατηγορεί,ως ηθικό αυτουργό των Αλβανών Ντούττσε και Μπάκο, τον Φλώρο , ο οποίος καταδικαστηκε πρωτοδίκως για την υπόθεση αυτή και τώρα εκδικάζεται τον Φεβρουάριο σε δεύτερο βαθμό.

Από τα έγγραφα προκύπτει ότι ο συμμαθητής και συγκάτοικος του Φλώρου δικηγόρος Γρηγ.Δημητριάδης ,τον καιρό της νομιμότητας,όταν ο Φλώρος ήταν στο “επιχειρείν” συνέταξε ως δικηγόρος του εταιρικά έγγραφα κλπ ,αλλά και μετείχε και ο ίδιος για κάποια διαστήματα στα νομιμα εταιρικά σχήματα του Φλώρου.

Καταθέσεις του Φλώρου και του Δημητριάδη επιβεβαιώνουν την γνωριμία τους ,τον καιρό που όλα ήταν καλώς καμωμένα.

Ο δικηγόρος Αντωνόπουλος προφυλακίστηκε προς γενική κατάπληξη,γιατί ήταν ένας λίαν ισχυρός και επώνυμος δικηγόρος της ΔΕΗ,του ΛΑΓΗΕ,Τραπαζών κλπ,αλλά ως τότε είχε και την εικόνα του παρ ολίγον νεκρού.

Εκανε αίτηση αποφυλάκισης και την εισαγγελική πρόταση συνέταξε η γνωστή Εισαγγελέας Ειρήνη Τζίβα,πρώην εισαγγελέας Πειραιά,που χειρίστηκε με τόλμη και θάρρος την υπόθεση του ναρκόπλοιου ΝΟΥΡ 1.

Η Εισαγελέας πρότεινε την αποφυλάκιση του Αντωνόπουλου και αυτή την πρόταση δέχθηκε και το συμβούλιο εφετών και αποφυλάκισε τον περασμένο Οκτώβριο τον γνωστό δικηγόρο.

Η πρόταση και το βούλευμα δέχονται ,όπως αποκαλύπτει στην εφημερίδα του χθες Κυριακή ,ο Κώστας Βαξεβάνης,ότι ο δικηγόρος Γρηγ.Δημητριάδης τρομοκρατημένος ανασκεύζε τις καταθέσεις του,όπως και ο πραγματογνώμονας που είχε ορισθεί απο τον εφέτη ανακριτή κ.Νικόπουλο.

Τους ισχυρισμούς περι ανασκευής διατυπώνει ο ίδιος ο Αντωνόπουλος σε επιστολή του προς τους δικηγόρους Αλ Λυκουρέζο και Θ.Παναγόπουλο και αυτή την επιστολή -ντοκουμέντο αποκαλύπτει η Κυριακάτικη εφημερίδα (DOCUMENTO)του Κώστα Βαξεβάνη.

Προφανώς αυτόν τον ισχυρισμό αποδέχθηκαν οι δικαστές ως ισχυρό λόγο και αποφυλάκισαν τον Γ.Αντωνόπουλο.

Γιατί λοιπόν αυτό το βούλευμα αποτελεί βόμβα για το Μέγαρο Μαξίμου;

Διότι αν και ήταν γνωστή η εμπλοκή του δικηγόρου Γρηγ.Δημητριάδη στην υπόθεση αυτή από το 2011-2013 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ,αφρόνως και αλαζονικώς ποιών,τον διόρισε διευθυντή τυ πρωθυπουργικού γραφείου.

Το γεγονός ότι ο Γρηγ.Δημητριάδης είναι γυιός της αδελφής του πρωθυπουργού Κατερίνας.δεν απομειώνει,αλλά επιτείνει την αφροσύνη και δημιουργεί σκέψεις για την σκοπιμότητα αυτού του διορισμού.Γιατί τώρα και όχι μετά τη λήξη όλων των δικαστικών εκκρεμοτήτων,όπως θα ζητούσε ο ίδιος ο Κυριάκος,αν ο Αλέξης Τσίπρας είχε διορίσει στο Μαξίμου επι πρωθυπουργίας του δικό του ανηψιό;

Για τον γνωστό Καρανίκα κάηκε(και δικαίως…) το πελεκούδι, επειδή με τα γνωστά του( ανύπαρκτα )ουσιαστικά  και τυπικά προσόντα πήγε στο Μαξίμου.

Σημειώνουμε βέβαια ότι όλες οι παράμετροι αυτής της σκοτεινής παραπολιτικής και παραδημοσιογραφικής και παραδικαστικής ιστορίας δεν έχουν κριθεί αμετάκλητα,αλλά σε πρώτο βαθμό με σκανδαλώδη παραδικαστική αργοπορία…

Αρα μπορεί οι άνθρωποι να είναι όλοι αθώοι και οι μόνοι ένοχοι να είναι οι Αλβανοί που είδαν φως και πολύ χρήμα και μπήκαν να σκοτώσουν και να δημιουργήσουν έχθρες σε έναν κόσμο που ήταν όμορφος,ηθικός και αγγελικά πλασμένος και περνούσε τα ωραία βράδυα του μιλώντας για τον Τοτό…

Στην υπόθεση αυτή σημειώνουμε την έντονη παρουσία ξένων και ελληνικών μυστικών υπηρεσιών…Κάτι ξέρουν για πολλούς…

Δικηγόρος του Γ.Αντωνόπουλου είναι ο Αλέξης Κούγιας,ενώ εμπλοκή ως μάρτυρας, λόγω γνωριμιών ,είχε ο Αντιπρόεδρος του ΔΣΑ Θέμης Σοφός.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση που είχε κάνει ο Αλέξης Κούγιας μόλις διατάχθηκε η αποφυλάκιση του Αντωνόπουλου.

“Πριν από λίγη ώρα το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών μετά από σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελέως Εφετών Αθηνών κας Ειρήνης Τζίβα διέταξε με ομόφωνη απόφασή του την άμεση αποφυλάκιση του εντολέα μου, διδάκτορα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, επιφανούς Δικηγόρου του Εμπορικού Δικαίου και νομικού συμβούλου, μεταξύ άλλων, της ΛΑΓΗΕ ΑΕ (ήδη ΔΑΠΕΕΠ ΑΕ), κ. Γεωργίου Αντωνόπουλου.

Ο κ. Γεώργιος Αντωνόπουλος εκρατείτο εδώ και 6 μήνες μετά από μία ατυχή, διαλέγω επιεική όρο, διάταξη του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή κου Νικόπουλου, ο οποίος διέταξε τη σύλληψή του με ένταλμα συλλήψεως, όπως και τη σύλληψη των συναδέλφων του, Αλέξανδρου Λυκουρέζου και Θεόδωρου Παναγόπουλου, λες και ήταν ο μεγαλύτερος επικίνδυνος εγκληματίας, σχεδόν από τη διπλανή αίθουσα, στην οποία παρίστατο ως συνήγορος πολιτικής αγωγής της ΛΑΓΗΕ ΑΕ λόγω των ειδικών του γνώσεων (αφήνοντας στην ουσία την πολιτική αγωγή χωρίς δικηγόρο), εις βάρος του γνωστού για την υπεξαίρεση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, χρημάτων των Ελλήνων πολιτών, στη γνωστή υπόθεση της Energa Αριστείδη Φλώρου και των λοιπών «επιφανών» και γνωστών για την κοσμική τους ζωή κατηγορουμένων, κατηγορώντας τον κ. Αντωνόπουλο με ένα προκλητικό κατηγορητήριο, έξω από οποιαδήποτε λογική και νομική υποδομή, ως δήθεν μέλος εγκληματικής οργάνωσης μαζί όμως με γνωστούς Αλβανούς κακοποιούς, οι οποίοι έχουν σχέση με την ανθρωποκτονία εις βάρος του αειμνήστου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ΜΕ ΜΙΑ ΟΜΩΣ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ, ότι οι δήθεν συνάδελφοί του στην εγκληματική οργάνωση στο τέλος του 2017 τον είχαν πυροβολήσει και τον ίδιο με μια σφαίρα που μπήκε από το στόμα και βγήκε από τον αυχένα και για την οποία ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση Energa Αριστείδης Φλώρος, έχει καταδικαστεί με ομόφωνη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών σε 13 χρόνια κάθειρξη ως ηθικός αυτουργός στην απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του κ. Αντωνόπουλου.

Η σύλληψη και η προσωρινή κράτηση του εκλεκτού συναδέλφου κου Γεωργίου Αντωνόπουλου αποτελεί για μένα που έχω μάθει να λέω πάντοτε τα πράγματα με το όνομά τους, χωρίς να κάνω δημόσιες σχέσεις, ένα από τα μεγαλύτερα δικαστικά σκάνδαλα ή μια από τις μεγαλύτερες δικαστικές πλάνες όλων των εποχών στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Ο κ. Γεώργιος Αντωνόπουλος με αυτή την άστοχη απόφαση του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή καταστράφηκε επαγγελματικά, ασθενεί βαρύτατα στις φυλακές, όπου κρατείται, διεσύρθη κοινωνικά, τα παιδιά του έμειναν ανυπεράσπιστα σε πολύ κρίσιμη ηλικία και, αντί να ανταμειφθεί από τη Δικαιοσύνη, η οποία είναι απρόσωπη, γιατί αρνήθηκε προσφορές εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία του προσέφεραν γνωστοί δικηγόροι Αθηνών, υπερασπιστές στην υπόθεση Energa, για να απιστήσει εις βάρος της ΛΑΓΗΕ ΑΕ, να οδηγήσει την υπόθεση στη διαιτησία και να απαλλαγούν από τις ποινές τους οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση Energa, βρέθηκε με μόνες τις μαρτυρίες των δικηγόρων του Αριστείδη Φλώρου στις χειρότερες φυλακές της Ελλάδος, έρμαιο των κακοποιών και των εκβιαστών.

Έχω τονίσει σε όλη μου την καριέρα ότι δεν έχω δει ποτέ έναν αθώο άνθρωπο να καταδικάζεται, και αυτό επιβεβαιώθηκε και τώρα με την ομόφωνη απόφαση εντιμοτάτων Δικαστών και παρά το ότι για τον αντίδικό του Αριστείδη Φλώρο και τους συγκατηγορουμένους του ενδιαφέρθηκαν Υπουργοί, Γραμματείς υπουργικών συμβουλίων, Πρόεδροι της Βουλής και 36 δικηγόροι που ασχολούνταν με αυτόν, όσο κρατείτο στις φυλακές.

Κάνω αυτή την προσωπική δήλωση ως ελάχιστη προσπάθεια, ώστε να βοηθηθεί ο επίλεκτος Δικηγόρος εντολέας μου να σταθεί στα πόδια του, να επανακτήσει το επαγγελματικό του κύρος και να βοηθήσει την οικογένειά του και τα παιδιά του, αλλά και τη Δικαιοσύνη, επανερχόμενος ως πολιτικώς ενάγων στην εν εξελίξει δίκη της Energa, αφού ουσιαστικά λόγω των ειδικών του γνώσεων είναι ο μόνος, ο οποίος μπορεί από αυτή τη θέση να βοηθήσει τη Δικαιοσύνη να εκδώσει μια δίκαιη απόφαση και από την οποία θέση τον εξοστράκισε η απόφαση του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή.

Με εκτίμηση και σεβασμό

Αλέξιος Χ. Κούγιας”

Και μόνη η δήλωση προσδίδει την τεράστια βαρύτητα στην υπόθεση αυτή,όποια και αν θα είναι η αμετάκλητη κρίση της Δικαιοσύνης.

Βαρύτητα προσδίδει το γεγονός ότι στην υπόθεση αυτή είχε κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας στον ανακριτή ο Σταύρος Ψυχάρης με αιτία την ανταλλαγή μηνυμάτων του με τον πατέρα(και αθωωθέντα στην υπόθεση)Φλώρο.

Ο Στ. Ψυχάρης,ως Διοικητής(Θου Κύριε…) του Αγίου Ορους…

 

Ο Ψυχάρης μεταξύ άλλων είχε καταθέσει στις 21 Μαίου 2013(έχει τεράστια σημασία το έτος…) και τα εξής και αξιολογήστε τα:

«Εκεί μου ζήτησε (σ.σ. εννοεί τον πατέρα Φλώρο) όπως πολλοί άλλοι ζητούν, να βοηθήσω να γίνει ένας διορισμός, δεν θυμάμαι ποιος ήθελε να διοριστεί και σε ποια θέση. Του είπα αορίστως ότι θα βοηθήσω όπως λέμε συνήθως… Επισημαίνω ότι τα αναγραφόμενα στα ευρισκόμενα εις χείρας σας ηλεκτρονικά μηνύματα που φέρονται να έχουν ανταλλαγή μεταξύ εμού και του κ. Αχιλλέα Φλώρου, έχουν γραφεί κατά συνθήκη ώστε να απαλλαγώ από την πίεσή του…».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here