Αρχική Δικαιοσυνη Βόμβες στη Βουλή για απίστευτα “ραντεβού κορυφής” μετά τη...

Βόμβες στη Βουλή για απίστευτα “ραντεβού κορυφής” μετά τη “βόμβα” που έσκασε με τη λίστα Λαγκάρντ!

1990
0

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Ο πρώην Υπουργός Νίκος Παππάς επιβεβαίωσε ότι οργάνωσε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με την πλευρά του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή κατά παράκληση της ισραηλινής (τότε)κυβέρνησης για να επιλυθεί συμβιβαστικά η δικαστική διένεξη με την εφημερίδα “Δημοκρατία”.
Είπε ότι οργάνωσε το μήτιγκ στο Μαξίμου για να υπογραμμίσει την επισημότητα και το υψηλό ενδιαφέρον.
Ο κ.Παππάς τα είπε αυτά στην προανακριτική επιτροπή της Βουλήςκατά την κατάθεσή του και διέψευσε ότι δρούσε στην υπόθεση παραδικαστικό κύκλωμα εν γνώσει του,ενώ,προφανώς, αγνοεί αν δρούσε εν αγνοία του.
Πραγματικό γεγονός επίσης είναι ότι ο εκδότης της εφημερίδας “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” έστειλε ένα υπόμνημα στο οποίο αναφέρεται σε ημερομηνίες ,ονόματα και συναντήσεις στου Μαξίμου και αλλού επι Σαμαρά για το ίδιο θέμα!
Πραγματικό γεγονός είναι επίσης η ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ.
Πραγματικό γεγονός είναι ότι αυτή ΔΕΝ ερευνήθηκε και αναζητήθηκαν ευθύνες γιαυτό με πρωτόδικη καταδίκη ενός εισαγγελέας σε 10 χρόνια(!!!) κάθειρξη και αθωώθηκε και με δική μας “καμπάνια” σε δεύτερο βαθμό,καθότι είναι αδιανόητο να ευθύνεται για το τεράστιο αυτό θέμα ΜΟΝΟ ένας εισαγγελέας που δεν αποδείχθηκε ότι είχε αντάλλαγμα…
Προφανώς και κατ αποτέλεσμα η μη έρευνα του Εισαγγελέα είχε ωφελημένους και αυτοί είναι οι πανίσχυροι της λίστας Λαγκάρντ,πολιτικοί,επιχειρηματίες άνθρωποι των ΜΜΕ.
Πραγματικό γεγονός είναι η αναγτραφή στη λίστα Λαγκάρντ και ονόματος πρώην πρωθυπουργού για το οποίο ΠΟΤΕ δεν υπήρξε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ έρευνα και ΕΠΙΣΗΜΟ πόρισμα ,όπως ταιριαζει στο υψηλό αξίωμα, αν είναι συνωνυμία ή νόμιμα χρήματα
Πραγματικο γεγονός είναι ότι καταδικάστηκε σε ποινή χάδι ο πρώην υπουργός οικονομικών αρμόδιος για τον χειρισμό της και στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου.
Πραγματικό γεγονός είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχασε δυο δίκες από τον δημιουργό της λίστας Λαγκάρτν Ερβέ Φαλσιανί στα ελληνικά δικαστήρια ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ.Αντικείμενο της δίκης ήταν ο ισχυρισμός Φαλσιανί ότι η ελληνική κυβέρνηση εκβιάστηκε από ευρωπαίους ηγέτες γιατί στον μεγάλο λογαριασμό της λίστας είναι και η μητέρα του Γιώργου Παπανδρέου.

Κι όμως τις έχασε τις δίκες ο πρώην πρωθυπουργός και καταδικάστηκε να πληρώσει 12.500 ευρώ ως έξοδα των δύο δικών.
Υπό το φως αυτών των πραγματικών γεγονότων διαβάστε το υπόμνημα που έστειλε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο εκδότης της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Γιάννης Φιλιππάκης και κρατήστε την αναπνοή σας για την ενασχόληση σε ανώτατο επίπεδο επι πολλά χρόνια για την υπόθεση αυτή.Χαρακτηρίστε μόνοι σας το περιεχόμενο ,το οποίο άλλοι χαρακτηρίζουν βόμβα ,ενώ ο κ.Μιωνής υποστηρίζει και με μήνυσή του ότι έδρασε εναντίον του εγκληματική οργάνωση.
Η κατάθεση Παππά και το υπόμνημα ψάξτε να δείτε ποιά προβολή είχε στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ σήμερα.
Όσοι μπορείτε ανατρέξτε στην άνοιξη του 2016 και δείτε ποιά επικαιρότητα υπήρχε τότε,όταν έγινε και η πρώτη συνάντηση της πλευράς του κ.Μιωνή στο Μαξίμου με την παρουσία του Δ.Παπαγγελόπουλου,το κατηγορητήριο εναντίον του οποίου θα διευρυνθεί με απόφαση της Επιτροπής της Βουλής.

Διαβάστε το υπόμνημα:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΑΚΗΣ
κύριο Ιωάννη Μπούγα, Πρόεδρο Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μέγαρο Βουλής Αθήνα 100 21

Αθήνα, 5 Μαρτίου 2020

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, Κυρίες και Κύριοι,

Με όλο τον σεβασμό στην λειτουργία σας αλλά και με την πεποίθηση ότι οφείλετε να ερευνάτε την πραγματικότητα και την αλήθεια όσων σας κατατίθενται, σας αποστέλλω συνοπτικό χρονολόγιο της αντιδικίας του κ. Σ. Μιωνή με την εφημερίδα μας. Αποκλειστικός στόχος του ως “αδικουμένου” και “εκβιαζόμενου” κ. Σ. Μιωνή ήταν και είναι η φίμωση της “δημοκρατίας” και η οικονομική εξόντωσή μας. Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020, ο κ. Σ. Μιωνής προέβη σε μια κατάθεση που βρίθει από ψεύδη και παραπλανητικά στοιχεία, τα οποία χωρίς καμία αιδώ, δεν δίστασε να καταθέσει σε ένα τόσο σημαντικό όργανο, όπως η εξεταστική επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων της οποίας είστε μέλη.

Αναλυτικά σας παραθέτω τα εξής γεγονότα:

11 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 20:30: Συνάντησή μου με τον τότε πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά στο Μ. Μαξίμου, παρουσία του κ. Αλ.Τάρκα. Εκεί μας ζητήθηκε πιεστικά να μην “γράφουμε τίποτα για τις υποθέσεις των Κ.Κ. Σταύρου Παπασταύρου, Σάμπυ Μιωνή και Αγγελου Μεταξά, για ένα διάστημα 2-3 μηνών.” Μετά το διάστημα αυτό ο κ. Σαμαράς μας εκμυστηρεύτηκε ότι είχε σκοπό να τον απομακρύνει από το επιτελείο του γιατί γνώριζε τις δραστηριότητές του”. Από ένα σημείο και μετά, στην συνάντηση συμμετείχε και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, κ. Γιώργος Μουρούτης.
11 Ιουνίου 2013: Ο κ. Σ. Μιωνής ασκεί αγωγή για μία σειρά αποκαλυπτικών δημοσιευμάτων της “δημοκρατίας” στο Λονδίνο, δωσιδικία την οποία επιλέγει προφασιζόμενος επιχειρηματική δραστηριοποίησή του στην Μ. Βρεταννία.
5 Ιουλίου 2013, ώρα 10:30: Προσκαλούμαι πάλι στο Μέγαρο Μαξίμου, με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά. Φοβούμενος για τον θόρυβο που θα ξεσπάσει από την αντιδικία με τον σύμβουλό του κ. Παπασταύρου και τους κ.κ. Σ. Μιωνή και Α. Μεταξά, επιμένει να συμβιβαστώ μαζί τους.
11 Ιουλίου 2013, ώρα 11:30: Πρώτη συνάντηση με κ.κ. Στ. Παπασταύρου και. Αλ. Τάρκα στα πλαίσια οργάνωσης του συμβιβασμού για τον οποίο επέμεινε ο κ. Σαμαράς. Η συνάντηση έγινε στο “Αερόσταστο”, στο Παγκράτι.
4 Σεπτεμβρίου 2013, ώρα 20:15: Νέα συνάντηση με τον κ. Στ. Παπασταύρου.
13 Νοεμβρίου 2013: Υπογράφεται “συμφωνία σιωπής” (“settlement agreement) που προέβλεπε “εκατέρωθεν αποχή από αγωγές και δημοσίευση του ονόματος του Κ. Σ. Μιωνή και μελών της οικογένειάς του. Το κείμενο εστάλη από την πλευρά Μιωνή. Θέσαμε μία σειρά τροποποιήσεων αλλά η μόνη τροποποίηση που έγινε δεκτή ήταν ότι από την συμφωνία, εξαιρείται η δημοσιότητα σε περίπτωση εμπλοκής του κ. Σ. Μιωνή ή μελών της οικογένειάς του σε δικαστική προδικασία ή διαδικασία.
22 Ιουλίου 2014: Ο κ. Σάμπυ Μιωνής προσφεύγει στα Βρεττανικά δικαστήρια για “παραβίαση της συμφωνίας σιωπής” (breach of settlement agreement). Ο ισχυρισμός του στηρίχθηκε σε έμμεση αναφορά στο όνομά του, σύμφωνα με τον ίδιο και μαρτύρων του (οι περισσότεροι συγγενείς ή/και συνεργάτες του). Επρόκειτο για αόριστη (όχι ονομαστική) αναφορά, λόγω εμπλοκής του στην εταιρεία του κ. Δ. Τζιώτη, “Blue Riviera”. Η εταιρεία αυτή εμπλέκετο σε σκάνδαλο πλαστών εγγυητικών των Lloyds, σύμφωνα με ανακοίνωση του τότε Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Νότη Μηταράκη και της Οικονομικής Αστυνομίας (19 Ιουνίου 2014).
5 Δεκεμβρίου 2014: Απορρίπτεται πρωτόδικα η προσφυγή του κ. Σ. Μιωνή για την “παραβίαση της συμφωνίας σιωπής”. Ταυτόχρονα καταδικάζεται στην πληρωμή των αντίστοιχων δικαστικών δαπανών.
9 Ιανουαρίου 2015: Ο κ. Σ. Μιωνής προσφεύγει σε δεύτερο βαθμό κατά της απορριπτικής απόφασης της 5ης Δεκεμβρίου 2014.
8 Απριλίου 2015: Προσφυγή του κ. Α. Μεταξά, συνεταίρου των κ.κ. Σ. Μιωνή και Στ.Παπασταύρου, στα Ελβετικά δικαστήρια για τα δημοσιεύματα της δημοκρατίας”.
24 Νοεμβρίου 2015, ώρα 12:00: Προσκαλούμαι από τον Υπουργό Επικρατείας κ. Ν. Παππά, στο Μέγαρο Μαξίμου, με σκοπό τον συμβιβασμό με τον κ. Σ. Μιωνή, κατόπιν, όπως μου δήλωσε, «παρεμβάσεως-παρακλήσεως ανώτατων ισραηλινών αξιωματούχων». Εξέφρασα την θετική μας διάθεση παρά το γεγονός ότι είχαμε δικαιωθεί, σε πρώτο βαθμό. Η πρωτοβουλία του κ. Ν. Παππά δυναμιτίσθηκε από τον κ. Σ. Μιωνή, την αμέσως επόμενη μέρα, με συνέντευξή του σε διαδικτυακό ιστότοπο.
2 Απριλίου 2016, ώρα 10:00: Νέα προσπάθεια συμβιβασμού με συνάντηση στο δικηγορικό γραφείο του κ. Αλ. Λυκουρέζου, με πρωτοβουλία του ιδίου ως δικηγόρου της οικογένειας Μεταξά. Η συνάντηση γίνεται με την παρουσία του κ. Αλ. Τάρκα και του Ισραηλινού δικηγόρου κ. Ζ. Barak, εκπροσώπου του κ. Σ. Μιωνή. Λίγες μέρες μετά ο ισραηλινός δικηγόρος ενημερώνει τον κ. Αλ. Λυκουρέζο για το ναυάγιο και αυτής της προσπάθειας συμβιβασμού.
15 Σεπτεμβρίου 2016: Απορρίπτεται η προσφυγή του κ. Α. Μεταξά στα Ελβετικά δικαστήρια και καταδικάζεται στην πληρωμή των δικαστικών δαπανών.
2 Νοεμβρίου 2016, ώρα 11:00: Συνάντηση για νέα προσπάθεια συμβιβασμού στα γραφεία της V+O, ιδιοκτησίας κ. Θ. Βαρβιτσιώτη, με πρωτοβουλία της πλευράς Σ. Μιωνή, Α. Μεταξά και Στ. Παπασταύρου. Η συνάντηση γίνεται με την παρουσία του κ. Αλ.Τάρκα και του νομικού μας συμβούλου κ. Μ. Μαργωμένου, του Ισραηλινού δικηγόρου κ. Yuvall Sasson και της εκπροσώπου του κ. Μιωνή, κας. Gilia Tamir Raik. Στο πρώτο μέρος της συνάντησης επέρχεται, καταρχήν, συμφωνία. Μετά την μεσημεριανή διακοπή της πολύωρης συνάντησης, ζητείται αναβολή της διαδικασίας με αίτημα της πλευράς Σ. Μιωνή.
2 Δεκεμβρίου 2016: Αποστολή σχεδίου συμφωνητικού συμβιβασμού από τον δικηγόρο κ. Υ. Sasson, με βάση την συνάντηση της 2ας Νοεμβρίου 2016. Στο σχέδιο προβλέπεται ρητά μόνο πληρωμή ποινικής ρήτρας σε περίπτωση παραβίασής του. Όσον αφορά στα δικαστικά έξοδα, προβλέπεται ότι κάθε πλευρά θα καταβάλει τα δικά της. Το συμφωνητικό δεν υπογράφεται εξαιτίας υπαναχωρήεως του κ. Σ. Μιωνή.
27 Ιουλίου 2017: Εκδίδεται απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου στην Μ. Βρετανία, όπου διαπιστώνεται “παραβίαση της συμφωνίας σιωπής” και καταδικάζεται η πλευρά μας με αντίστοιχη πληρωμή δικαστικών δαπανών αρχικώς ποσού 278.305€. Είναι η πρώτη απόφαση όπου προβλέπεται πληρωμή ποσού δικαστικών δαπανών αποκλειστικά!
19 Οκτωβρίου 2017: Με αυθαίρετη επιλογή νέας διαδικασίας εκτελέσεως (που είχε συμπεριληφθεί σε ευρωπαϊκή οδηγία για υποθέσεις όμως μετά την 1.1.2015), ο κ. Σ. Μιωνής επιβάλει συντηρητική και στην συνέχεια αναγκαστική κατάσχεση σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρείας και τους προσωπικούς όλων των εμπλεκομένων, στις εισπράξεις στο Πρακτορείο Διανομής Τύπου, εις χείρας τρίτων άνω των 30 πελατών της εταιρείας καθώς και σε προσωπικά ακίνητα και κινητά περιουσιακά στοιχεία. Αποκλειστικός στόχος να επέλθει οικονομική ασφυξία και ουσιαστικά να κλείσει η εφημερίδα μας.
18 Μαρτίου 2018: Μετά από εμπλοκή εκπροσώπων των 2 πλευρών υπογράφεται ιδιωτικό συμφωνητικό συμβιβασμού. Το συμφωνητικό απεστάλη από τον κ. Σ. Μιωνή μέσω εκπροσώπου του, σε εμάς ως έτοιμο κείμενο χωρίς δυνατότητα διαπραγμάτευσης ή οποιασδήποτε αλλαγής, ή/και προσθήκης. Στο συμφωνητικό αναφέρθηκαν διάφορα στάδια (τα οποία διατύπωσε αποκλειστικά ο κ. Σ. Μιωνής) αλλά και συγκεκριμένες υποχρεώσεις και των δυο πλευρών, με ύπαρξη επιταγής εγγύησης για την δική μου πλευρά την οποία παρέλαβε ο κ. Σ. Μιωνής. Ο εκπρόσωπός του, το όνομα του οποίου είναι στη διάθεσή σας, μπορεί να πιστοποιήσει τα γεγονότα! Το συμφωνητικό υπεγράφη κατόπιν της ασφυκτικής οικονομικής πίεσης και της αδυναμίας πληρωμών στην οποία είχαμε περιέλθει. Οι υπογραφές όλων των μερών πιστοποιήθηκαν αρμοδίως. Τήρηση όλων των συμφωνηθέντων στην Ελληνική Επικράτεια μέχρι τον Φεβρουάριο 2020, με εκατέρωθεν αναβολή όλων των δικαστηρίων.
20 Μαρτίου 2018: Επιστολή Άγγλων δικηγόρων κ. Σ. Μιωνή (γραφείο Mishcon De Reya) που επιβεβαιώνει διαδικασία συμβιβασμού.
15 Μαΐου 2018, ώρα 13:00: Συνάντηση στο γραφείο του τότε Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Ν. Παππά, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Δ. Παπαγγελόπουλου, του εκπροσώπου του κ. Σ. Μιωνή, εμού και τρίτου προσώπου που λειτουργούσε ως εγγυητής του συμβιβασμού. Θέμα η τήρηση των εκατέρωθεν δεσμεύσεων του συμβιβασμού, “λόγω ενδιαφέροντος”, κατά δήλωση κ. Ν. Παππά, “ισραηλινών αξιωματούχων”.
23 Απριλίου 2019: Νέα παραβίαση του ιδιωτικού συμφωνητικού της 18ης Μαρτίου 2018 με προσφυγή του κ. Σ. Μιωνή στην Ισραηλινή Δικαιοσύνη. Αίτημα η αποζημίωσή του από την εφημερίδα και ημάς με ποσόν 3,0 εκ. ευρώ περίπου, για “δυσφήμηση, αντισημιτικές πράξεις και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε σύμφωνα με τα συμφέροντα του κ. Μ. Βορίδη”.
13 Μαΐου 2019: Απορρίπτεται η δυνατότητά του να ασκήσει αγωγή ή/και μήνυση εναντίον μας, στα Ισραηλινά Δικαστήρια.
26 Ιουνίου 2019: Ο κ. Σ. Μιωνής παραβιάζει εκ νέου το ιδιωτικό συμφωνητικό της 18ης Μαρτίου 2018 και προσφεύγει στα βρεττανικά δικαστήρια για την διαδικασία καθορισμού και επικύρωσης τελικού συνολικού ποσού δικαστικών δαπανών, για όλες τις βαθμίδες εκδίκασης.
12 Σεπτεμβρίου 2019 : Στα πλαίσια της διαδικασίας καθορισμού τελικού συνολικού ποσού δικαστικών δαπανών, δεχόμαστε πρόταση από τον κ. Σ. Μιωνή για τελική συμφωνία καταβολής ποσού διακοσίων εξήντα χιλιάδων λιρών (260.000£). Την αποδεχόμαστε με την προϋπόθεση της καταβολής σε δόσεις. Αρνείται ζητώντας καταβολή μετρητοίς όλου του ποσού.
24 Φεβρουαρίου 2020: Απόφαση έκδοσης καταβολής από μέρους μας συνολικών δικαστικών δαπανών τριακοσίων δεκατεσσάρων χιλιάδων λιρών (314.000€) περίπου. Αυτό είναι το τελικό οριστικό και μοναδικό ποσόν που μας έχει επιδικασθεί. Αφορά αποκλειστικά δικαστικές δαπάνες.
Με την αναλυτική αναφορά των σταδίων της πολύχρονης αντιδικίας, αντιλαμβάνεσθε ότι καμία σχέση δεν υπάρχει με παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη. Πρόκειται για την ιδιωτική αντιδικία μεταξύ μιας ανεξάρτητης ελληνικής εφημερίδας και ενός επιχειρηματία που προσπαθεί εδώ και επτά χρόνια να την φιμώσει!

Πιστεύω ότι με το παρόν υπόμνημα, βοηθούμε τον ρόλο σας ως εκπροσώπων του Ελληνικού λαού και ως εισαγγελέων για την αναζήτηση της αλήθειας και των πραγματικών στοιχείων και περιστατικών.

Τέλος, θα ήθελα να σας επισημάνω ότι ο ρόλος μου ως εκδότη τεσσάρων ημερησίων εφημερίδων μεγάλης κυκλοφορίας και εγκυρότητας, είναι η υπηρέτηση της ανεξάρτητης ενημέρωσης και πληροφόρησης και μόνο!

Διατελώ στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και τεκμηρίωση όσων σας αναφέρω.

Με εκτίμηση

Ιωάννης Ν. Φιλιππάκης Εκδότης

Κοιν/ση: Κυρίες & Κυρίους: Βασίλειο-Νικόλαο Υψηλάντη, Ζωή Ράπτη, Παναγή Καππάτο, Κων/νο Καραγκούνη, Σταύρο Κελέτση, Κων/νο Κυρανάκη, Ευστάθιο Κωνσταντινίδη, Γεώργιο Κώτσηρα, Άννα Μάνη Παπαδημητρίου, Δημήτριο Μαρκόπουλο, Ανδρέα Νικολακόπουλο, Αικατερίνη Παπακώστα Παλιούρα, Αθανάσιο Πλεύρη, Θεοδώρα Αυγέρη, Ιωάννη Γκιόλα, Σπυρίδωνα Λάππα, Θεόφιλο Ξανθόπουλο, Ιωάννη Ραγκούση, Βασίλειο Κεγκέρογλου, Ευαγγελία Λιακούλη, Νικόλαο Καραθανασόπουλο, Βασίλειο Βιλιάρδο».

Απορία μας:
Στη λίστα Λαγκάρντ υπάρχουν 2064 ονόματα.Ανάμεσά τους πολιτικοί,δημοσιογράφοι,επιχειρηματίες μεταξύ των οποίων και χρεωκοπημένοι.Συγκροτήματα τύπου,εφοριακοί,στελέχη της υγείας.Γιατί επικεντρώθηκαν τόσοι πολλοί και με τόση ένταση γύρω από τον άγνωστο στο πανελλήνιο Σάμπυ Μιωνή,έστω και αν αυτός ήταν συνεργάτης με τον σύμβουλο του πρώην πρωθυπουργού Σαμαρά;
Ο κ.Μιωνή αποδίδει αντισημιτικά και οικονομικά κίνητρα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here