Αρχική Uncategorized Γκάρντιαν: Εφυγε ο άθεος Τσίπρας και ήρθαν οι εθνικιστές του Μητσοτάκη!

Γκάρντιαν: Εφυγε ο άθεος Τσίπρας και ήρθαν οι εθνικιστές του Μητσοτάκη!

1695
0

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε προχθές για την προσαρμογή του σε αυτό το 31% που τον ψήφισαν.

Ο Αλέξης Τσίπρας καταγράφηκε την Δευτέρα 8/7/2019 απο την σοβαρότατη και αντικειμενικότατη βρετανική εφημερίδα “Γκάρντιαν” ως άθεος με το δικό του στυλιστικό στυλ κλπ.

Προφανώς στο 31% δεν είναι ούτε το 3% άθεοι,οπότε Αλέξη έδει δείξαι…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαζε τα προηγούμενα χρόνια της διακυβέρνησης Αλέξη διάφορα σκύβαλα της παρα-δημοσιογραφίας να καθυβρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα γιατί έκανε “και την κουτσή Μαρία,υπουργό ή υφυπουργό και ειρωνεύονταν τα 47 μέλη της κυβέρνησης Τσίπρα.

Ορκισε 51 μέλη της πρώτης κυβέρνησής του,οπότε μάλλον θα φτάσουν τα 60 κατά τη λογική πορεία των πραγμάτων.

Και διάφορα σκύβαλα στο “Υπουργείο Πρωθυπουργού”(Σκάει,γελάει και τραγουδάει) βάλθηκαν από το πρωί να δηλώνουν θαυμασμό για την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη,η οποία “για να παράγει έργο με συντονισμό έχει 51 μέλη εκ των οποίων τα 21 είναι τεχνοκράτες”.

Στους Υπουργούς του εκτιμά κανείς την σοβαρότητα του Νίκου Δένδια,στη γελοιότητα εκτιμά κανείς τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ που ευχήθηκε στην Τζένη Μπαλατσινού “καλή επιτυχία στο Υπουργείο” και εκείνη φάνηκε να τα χάνει,αφού απλώς συνόδευε τον συζυγό της Βασίλη Κικίλια και προφανώς δεν είχε ακούσει,ως μπορεί να φτάσει το γνωστό γλοιώδες χαρακτηριστικό…

Στα παρατράγουδα(;) σημειώνει κανείς τον Υφυπουργό Καράογλου απο τη Θεσσαλονίκη,ο οποίος έκανε δήλωση “για την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών” αφού είχε ήδη ορκιστεί.

Λίγο αργότερα το πρωθυπουργικό γραφείο έδινε την είδηση ότι τηλεφώνησε στον κ.Μητσοτάκη για συγχαρητήρια ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ και καθόλου δεν χαρακτήρισε κατάπτυστη την συμφωνία των Πρεσπών.

Φυσικά και η συμφωνία θα εφαρμοστεί ως έχει αφού είναι ΚΑΛΥΤΕΡΗ απο εκείνη που προωθούσαν Καραμανλής-Ντόρα το 2005-2008.

Ο κ.Καράογλου θα μείνει στην Κυβέρνηση;

Στα λάθη εκτιμά κανείς το ότι ο κ.τσίπρας έκανε “νοματαίο”,υπουργό δηλαδή κάποιον Θεοχαρόπουλο, ο οποίος βρήκε βήμα στην παράδοση παραλαβή και μας έκανε να λυποθυμήσουμε απο την κούραση καθώς έλεγε πόσες λάμπες και πρίζες άλλαξαν σε διάφορες υπηρεσίες απο την Κάρπαθο μέχρι του Παξούς.

Ο διάδοχός του Κόνσολας δεν θυμόταν καν το επώνυμό του…

Στην ειλικρίνεια εκτιμά κανείς τη δήλωση του Αδωνη ότι έγιναν πολλά θετικά απο την προηγούμενη κυβέρνηση στον τομέα της Ανάπτυξης.

Στην υπερβολή εκτιμά κανείς τη δήλωση του Αδωνη ότι θα είναι εκεί στο Υπουργείο κάθε μέρα και δεν θα πάει διακοπές στα επόμενα χρόνια.

Οπότε αν πάτε Κυριακή και δεν τον βρείτε,ή τον βρείτε κάπου εκτός Αθηνών για μπάνιο χρεώστε το…

Στα ευτράπελα ήταν η στιγμή που ανταποκρίτρια ξένου ΜΜΕ που περίμενε έξω απο το προεδρικό Μέγαρο για την οπρκωμοσία και δηλώσεις Πρωθυπουργού και άλλων ,όταν είδε τον κ.Μητσοτάκη να βγαίνει και να περπάτει με το αριστερό χέρι μόνιμα μέσα στην τσέπη του παντελονιού (…) ρώτησε τον διπλανό της μήπως έχει πάθει κάτι.

Ο διπλανός ήταν απο το Αλαφουζέϊκο.Και η απάντησή του: “Που το βλέπετε αυτό;Εγώ δεν βλέπω τίποτα.Από ποιό μέσο είστε και βλέπετε ό.τι θέλετε;”

Στο Αλαφουζέϊκο η κάμερα ήταν μόνιμη στο Υπουργείο Υγείας για να δουν αν θα πάει να παραδώσει ο Παύλος Πολλάκης(δεν πήγε φυσικά…) και ο “Παύλος με αγαπάει το χρήμα Τσίμας” δήλωσε ότι του έλειψε ο Πάνος Καμμένος στην τελετή παράδοσης του Υπουργείου Αμυνας.

Στο ίδιο αυτό Αλαφουζέϊκο είχαν βρει πολύ ανφέρ μόλις έφυγε απο το δικαστικό σώμα να διοριστεί αμμισθί σύμβουλος του Πρωθυπουργού η κ.Θάνου,αλλά το βρήκαν πολύ φυσιολογικό να διοριστεί Υφυπουργός  Αμυνας με μισθό ο πρώην Επιτελάρχης Στεφανής που παραιτήθηκε στις τελευταίες κρίσεις…

Τον Καμμένο ακροδεξιό τον ανέβαζαν,ακροδεξιό τον κατέβαζαν,αλλά ο Καμμένος δεν είναι στη Νέα Δημοκρατία.

Η Νέα Δημοκρατία είναι στην κυβέρνηση και ο “Γκάρντιαν” της αφιέρωσε το εξής περι εκροδεξιάς και εθνικισμού:

“Δεν πέρασε απαρατήρητη η στυλιστική αλλαγή. Αντίθετα με τον αριστερό προκάτοχό του που δηλώνει άθεος και φοράει ανοικτά πουκάμισα, ο Μητσοτάκης εμφανίστηκε με κοστούμι και γραβάτα για να ορκιστεί στο Ευαγγέλιο. Η αλλαγή δεν σηματοδοτεί μόνον την επάνοδο των συντηρητικών στην κυβέρνηση, αλλά και την έναρξη μιας νέας εποχής. Μετά τη δραματική δεκαετία της βαθιάς ύφεσης, των διαδοχικών προγραμμάτων διάσωσης και της πρωτοφανούς φτώχειας και αναταραχής, η καταχρεωμένη Ελλάδα ολοκληρώνει τον κύκλο αναδεικνύοντας την πρώτη μεταμνημονιακή κυβέρνηση.

Σε ένα έθνος που έχει καταβληθεί από τη λιτότητα που υπαγόρευσε η Ε.Ε., η υπόσχεση του Μητσοτάκη να αναζωογονήσει την οικονομία είχε απήχηση. Πηγές εκ των έσω αναφέρουν ότι απώτατος στόχος του Μητσοτάκη είναι να ενώσει ένα εριστικό έθνος πίσω από ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο που θα τονώσει την οικονομική ανάπτυξη, όντας απόλυτα προετοιμασμένος για το έργο που θα αναλάβει. Η νέα κυβέρνηση ορκίζεται σήμερα και η αρχή ίσως να είναι εκρηκτική.

Οι εντάσεις με την Τουρκία έχουν κλιμακωθεί επικίνδυνα. Παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες του Τσίπρα, ο Μητσοτάκης αρνήθηκε να δώσει υποσχέσεις που δεν θα μπορούσε να τηρήσει, αλλά και αυτές που έδωσε είναι πιθανό να μην εγκριθούν από τους ξένους πιστωτές. Αν και η Νέα Δημοκρατία παραδοσιακά εκφράζει κοινωνικά συντηρητικές απόψεις, ούσα ένα από τα πιο εθνικιστικά δεξιά κόμματα στην Ευρώπη, ο Μητσοτάκης έχει προσπαθήσει πολύ να τη φέρει προς το Κέντρο. Κατ’ ιδίαν περιγράφει τον εαυτό του ως προοδευτικό με φιλελεύθερες οικονομικές απόψεις. Η νίκη του κόμματος θεωρείται προσωπική του δικαίωση. Ως εκσυγχρονιστής κεντρώος πολιτικός, ο Μητσοτάκης προκαλούσε την καχυποψία των επιφανών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας όταν ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος το 2016, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here