Αρχική Ελλαδα “Ενθάδε κείται” ο Δημ.Ρίζος,το μεγαλύτερο “αστέρι της γαλάζιας δημόσιας ζωής”!

“Ενθάδε κείται” ο Δημ.Ρίζος,το μεγαλύτερο “αστέρι της γαλάζιας δημόσιας ζωής”!

3273
0

 

H λαϊκή θυμοσοφία έχει μια φράση: “πέθανε να σ αγαπώ,ζήσε να μη σε θέλω”.

Ισχύει στην περίπτωση του μεγαλύτερου αστεριού της “γαλάζιας δημοσιογραφίας” ,δηλαδή του Δημήτρη Ρίζου;

 

Το ρεπορτάζ για την μεταχείριση που είχε το αστέρι της γαλάζιας πολιτικής σκηνής επι δεκαετίες Δημήτρης Ρίζος συνεχίζεται.

Πώς έζησε είναι λίγο -πολύ γνωστό.Στην πρώτη γραμμή της δημοσιογραφίας που στήριζε τη Νέα Δημοκρατία απο την δημιουργία της το 1974 και μετά.

Το πως έζησε τα τελευταία 3 δραματικά χρόνια της πολυτάραχης ζωής του,αυτό το “γαλάζιο αστέρι” απο το οποίο πλείστοι πήραν όχι μόνο “φως” ,αλλά και πολύ χρήμα είναι ζητούμενο έρευνας.

Και το πως πέθανε και ποιά αντιμετώπιση είχε στην εξόδιο και μετα-εξόδιο ακολουθία είναι και θέμα αυτής της έρευνας.

Αφορμή της η δραματική προς εμάς παρέμβαση μελών της οικογένειάς του.

Μέλη της δεύτερης οικογένειάς του(είχε δημιουργήσει και τρίτη) μας είπαν ότι έχει προγραμματιστεί ένα και μοναδικό μνημόσυνο των 40 ημερών, απο εκείνους στις 20 Οκτώβρη.Και ότι  επειδή δεν γνωρίζουν κάτι περι παραγγελίας τάφου απευθύνθηκαν σε ένα φίλο του Δημ.Ρίζου,επιφανή επιχειρηματία, ο οποίος και τους διαβεβαίωσε ότι θα συνδράμει ,όπως πρέπει.

Αυτά ως προς την οικογένεια, στην οποία φυσικά και όπως διευκρινίζαμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ,δεν αναφερόμαστε.

Συνεργαστήκαμε στενά με τον Δημήτρη Ρίζο,κάτοικο σε όλη του τη ζωή Γλυφάδας.

Κατά τρόπο απόλυτο ο Δημ.Ρίζος στήριζε απο το 1984 και στη συνέχεια,έως θανάτου τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία σε όλα της τα επίπεδα .

Και ηγέτες της και κυρίαρχα στελέχη της,έπιναν νερό,ορκίζονταν ότι είναι αδέλφια του και αναγνωρίζουν την προσφορά του εις τους αιώνες των αιώνων.

Δηλώσεις ανάλογες έκαναν για δεκαετίες ,αλλά και μετά τον θάνατό του.

1ον.Ας μας πουν που ακριβώς και πως πέθανε ο Ρίζος.Πέθανε ή όχι στο φτωχό και άθλιο κρατικό νοσοκομείο;Αν ναι ,γιατί ώ Νέα Δημοκρατία;

2ον Στα έξοδα της εξοδίου ακολουθίας μετείχε η Νέα Δημοκρατία και αν όχι ,γιατί ω Νέα Δημοκρατία;

3ον Ο τάφος που βλέπετε είναι έτσι ακόμα σήμερα 30 ημέρες μετά τον θάνατο και οι συγγενείς του τρέχουν να κάνουν κάτι απο αυτά που δεν έχουν.Η Νέα Δημοκρατία αμέσως μετά τον θάνατο ήρθε σε επαφή και προσφέρθηκε για έξοδα τάφου και αν ναι, πότε ακριβώς και σε ποιόν;

(Ηταν δεδομένα και γνωστά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε εν ζωή)

4ον Ο τάφος ενός τέτοιου διαμετρήματος αστέρα της γαλάζιας αυτής παράταξης,μόνιμο κάτοικο μια ζωή της Γλυφάδας σε ποιό ακριβώς σημείο του νεκροταφείου είναι ,ω Νέα Δημοκρατία;

Το ερώτημα προφανώς δεν αφορά τους εξ αίματος και αγχιστείας συγγενείς του γιατί δεν κρίνουμε,ούτε ελέγχουμε τις δυνατότητές τους.

Το ερώτημα αφορά τη Νέα Δημοκρατία,τα πολιτικά αδέλφια του,αυτά που έκοβαν φλέβες για τον Ρίζο όσο ήταν (για δεκαετίες) στις επάλξεις και απο αυτόν και την γραφίδα του πλούτιζαν και ασύστολα και ηθικά…

Δείτε τον τάφο του Θέμου Αναστασιάδη.Είναι στη μέση της Μάνης,στο χωριό Γερολιμένας,ένα βήμα απο τη θάλασσα.

Εκεί ήθελε,εκεί προγραμμάτισε και πάνω στον τάφο η επιγραφή:

“Για να πετάμε πάντα μαζί…”

Περιμένουμε ,συνεχίζοντας το ρεπορτάζ, να δούμε αν η έχουσα ΙΕΡΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ Νέα Δημοκρατία φρόντισε και πως για το μεγαλύτερο στη δημοσιογραφία αστέρι της μετά τη Χούντα ,δηλαδή απο τη γέννησή της.

Ο Δημ.Ρίζος με τον οποίο συνεργαστήκαμε στενά για 16 χρόνια,αλλά μόνο επαγγελματικά, είχε έρθει δίπλα στον Κωνσταντίνο Καραμανλή απο την Πρώτη Σερρών απο τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα,πριν 65 χρόνια.

Ο Δημήτρης Ρίζος,έλεγε συχνά και δημόσια ,ότι εξαιτίας της μαχητικής του δημοσιογραφίας σύρθηκε εκών-άκων σε πάνω απο 350 πολιτικού,δημοσιογραφικού χαρακτήρα δίκες πριν την πτώση του.

Ως λαβόντες μέρος εκών-άκων σε πλείστες εξ αυτών το επιβεβαιώνουμε…

Ζήσαμε μαζί του τα άδυτα των παρασκηνίων και τις βοήθειες που έδωσε και μετά λόγου γνώσεως και απογοήτευσης γράφουμε για την ΙΕΡΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ που είχε να κάνει με γαλάζια και όχι δημόσια δαπάνη τα πάντα κατά την αποχώρηση του  Δημ.Ρίζου απο τα εγκώσμια και μετά απο αυτήν…

Αυτός είναι ο τάφος σήμερα…Περιμένουμε να δούμε ποιά θα είναι αυτά τα πάντα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here