Αρχική Δικαιοσυνη Εξαλλοι στην Κυβέρνηση! “Πληρώνουν” με 3 δις τη νέα πρόεδρο της Δημοκρατίας...

Εξαλλοι στην Κυβέρνηση! “Πληρώνουν” με 3 δις τη νέα πρόεδρο της Δημοκρατίας και χωρίς να φταίει εκείνη!-‘Εξαλλος και ο Τσίπρας με εμφυλιοπλεμικούς “πηδ…ράδες”

2014
0

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Η Κυβέρνηση θεωρούσε ότι με την επιλογή της Αικατερίνης”που θέλει να τη φωνάζουν Κατερίνα και εμείς αυτό κάνουμε” Σακελλαροπούλου πήρε το κλειδί του παραδείσου.

Μαζί με το “μαξιλάρι” των 37 δις που κληρονόμησε απο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πήρε στα χέρια της και την υλοποίηση του μεγαλύτερου αυτή τη στιγμή κατασκευαστικού έργου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.Είναι η γραμμή 4 και προεκτάσεις του Μετρό σε άλλες γραμμές ύψους 3 δις ευρώ.Πολλά λεφτά για εργολάβους,πολλές θέσεις για εργαζόμενους και πολλές δυνατότητες για πολιτικό χρήμα,αλλά για κάποιους και για θηριώδεις μίζες.

Βέβαιη η Κυβέρνηση ότι θα έχει βίον ανθόσπαρτον αξιοποίησε και τον “μέτρ” του “άσπρο-μαύρο” Θεοδωρικάκο και τον έκανε Υπουργό.

 

Το μεγαλύτερο έργο στην Ευρώπη είχε “κολλήσει” στο Συμβούλιο Επικρατείας.Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση προσπάθησε να το ξεκολλήσει,αλλά δεν τα κατάφερε. Η κόντρα των δυο κοινοπραξιών,της ΑΚΤΩΡ και ΑΒΑΞ με τους συνεταίρους της κάθε μιάς να έχουν τεράστιες δυνατότητες στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο,μπλόκαρε το έργο και το Συμβούλιο Επικρατείας βρέθηκε μπροστά σε έναν πολύ-πολύ δύσκολο φάκελλο.

Ο φάκελλος είχε παραδοθεί στο Δ Τμήμα του Συμβουλίου Επικρατείας στο οποίο προεδρεύει η αντιπρόεδρος κ.Μαρία Καραμανώφ.Στο ίδιο τμήμα είχε χρεωθεί και μια άλλη πολύ καυτή για τις διεθνείς σχέσεις της χώρας υπόθεση.Ηταν η υπόθεση του Ρώσου Mr BITCOIN.Οι ΗΠΑ (και όχι μόνο)είχαν αξιολογήσει στο μέγιστο επίπεδο την υπόθεση αυτή,ακριβώς όπως και του Εντουαρντ Σνόουντεν,τον οποίο πήρε μέσα απο τα χέρια τους η Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον γνωστό μυθιστορηματικό τρόπο της αποκρυψης μέσω Χαβάης στον Χόγκ Κογκ.

Ο  Mr Bitcoin Αλεξ Βίνικ είχε εξαφανιστεί απο προσώπου γης και οι ΗΠΑ τον έψαξαν,όπως παλαιότερα τους Καρατζιτς-Μπλάντιτς στο Αγιο Ορος και στη Χαλκιδική.

Τον εντόπισαν και περίμεναν καιρό να ξεμυτίσει.Την κατάλληλη στιγμή ειδοποίησαν τις ελληνικές αρχές και πράγματι συνελήφθη.

Οι ΗΠΑ ,η Γαλλία,ζήτησαν την έκδοσή του αμέσως.

Εκείνος ,με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία προσέλαβε την Ζωή και τον Νίκο Κωνσταντόπουλο δικηγόρους και δημιούργησε μια υπερασπιστική γραμμή τόσο αποτελεσματική ,ώστε να αναγκάσει το Δ Τμήμα του Συμβουλίου Επικρατείας ,υπό την κ.Καραμανώφ να μπλοκάρει το αίτημα έκδοσης.

Αδιέξοδο πολύ οδυνηρό για ΗΠΑ-Γαλλία.

Τότε βρέθηκε ο απο μηχανής Θεός για αυτές.Παρενέβη η πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας κ.Σακελλαροπούλου και οδήγησε την υπόθεση ,ως μείζονος σημασίας, στην Ολομέλεια του ΣτΕ.Εκεί η ίδια τάχθηκε υπέρ της έκδοσης και αυτή ήταν κατα πλειψοηφία η απόφαση.

Αυτή η πορεία έκανε σύμφωνα με εκτιμήσεις μας,έξαλλη την Αντιπρόεδρο του Δ Τμήματος,όπως συμβαίνει όταν,σπάνια είναι η αλήθεια,γίνονται τέτοιες αφαιρέσεις υποθέσεων απο Τμήματα για να αλλάξει και όχι να ισχυροποιηθεί η απόφασή τους.

Η Κυβέρνηση θεώρησε ότι η κ.Σακελλαροπούλου έχει τεράστιες δυνατότητες ,οι οποίες πολλαπλασιάζονται με την μετάθεσή της στην προεδρία της Δημοκρατίας και την τοποθέτηση στη θέση της,όχι της κ.Καραμανώφ,αλλά του κ.Ράντου,Αντιπροέδρου που είχε βρεθεί στη δημοσιότητα στο παρελθόν και απήλαυσε την γαλάζια στήριξη σε δική του υπόθεση στο ΣτΕ.

Εν μέσω κορονοϊού η Κυβέρνηση ένιωσε το έδαφος ,όχι απλώς να τρέμει,αλλά να φεύγει κάτω απο τα πόδια της.

Από τη μία ο κορονοϊός διαλύει τις θέσεις εργασίας και τα ταμεία,από την άλλη το μεγαλύτερο έργο της Ευρώπης όχι μόνο δεν θα γίνει άμεσα,αλλά κινδυνεύει να μην αρχίσει καν επι των ημερών της,κάτι που θεωρούσε απόλυτα βέβαιο.

Αυτό διότι το Δ Τμήμα του συμβουλίου Επικρατείας στο οποίο προεδρεύει η κ. Καραμανώφ με τις υπ αριθμ 50 και 51/2020 αποφάσεις του έκανε δεκτές τις προσφυγές και των δυο κοινοπραξιών ΑΚΤΩΡ και ΑΒΑΞ κάτι που ήταν το χειρότερο σενάριο για την άμεση συνέχιση του έργου.

Για να μην μπερδευόμαστε με νομικοτεχνικές λεπτομέρειες πρακτικά οι αποφάσεις μπλοκάρουν πλήρως, όχι απλώς την συνέχιση του έργου,αλλά και στην ουσία ακυρώνουν τον διαγωνισμό που έγινε για να ανατεθεί το έργο αυτό.

Αυτό σημαίνει ότι υπό τις σημερινές νομικές συνθήκες ο διαγωνισμός πρέπει να επαναπροκηρυχθεί ,να γίνει από την αρχή και να ανατεθεί ξανά κλπ.

Και όταν ο διαγωνισμός ξαναγίνει και ξανα-ανατεθεί,όποια κοινοπραξία τον χάσει θα έχει την δυνατότητα να ξαναπροσφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας ,εκείνο να ξαναμπλοκάρει το έργο,αν έχει νομικά ζητήματα κλπ

Αν λάβει κανείς υπόψη του ότι χρειάστηκαν τρία(3) χρόνια απο το άνοιγμα των φακέλλων μέχρι σήμερα και άλλα τρία για να φτάσει το έργο σε αυτό το σημείο,τότε πρακτικά σημαίνει ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να προλάβει η παρούσα κυβέρνηση να κάνει και απλή κατακύρωση του διαγωνισμού.Και αυτό παρά το γεγονός ότι έχουν ολοκληρωθεί οι πρόδρομες διαδικασίες μέσω της ΓΕΚ Τέρνα,με την οποία συνδέεται λόγω της συζύγου του (κόρη της…κορυφής της)ο υπερυπουργός Γιώργος Γεραπετρίτης.

Η Κυβέρνηση είχε απόλυτη βεβαιότητα ότι με την επιλογή της κ.Σακελλαροπούλου και του κ.Ράντου είχε  στο τσεπάκι το ταχύτατο “οκ” απο το Συμβούλιο Επικρατείας.

Ισως κάποιοι “κουφιοκεφαλάκηδες” δεν είχαν λάβει σοβαρά υπόψη τις περιγραφές που έκανε για την ανθρωπογεωγραφία και τις ανθρωποφαγίες στο Συμβούλιο Επικρατείας με ΑΠΟΛΥΤΗ ευθύνη των ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ο πρώην Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας(2008) Χαραλαμπίδης…

Η κ.Καραμανώφ  και το Τμήμα της δεν έλαβε υπόψη της επιθυμίες εκτός του Συμβουλίου Επικρατείας ,ούτε  για την υπόθεση του Mr Bicoin και ήταν βέβαιο ότι ούτε στην συγκεκριμένη περίπτωση θα είχαν επιρροή από τις επιθυμίες της κυβέρνησης.

Στην Κυβέρνηση και στα συναρμόδια με την τεράστια επένδυση υπουργεία είναι έξαλλοι, γιατί πιστεύουν ότι η επιλογή της κ.Σακελλαροπούλου για την προεδρία της Δημοκρατίας δυσκόλεψε,αντί να διευκολύνει ,την πρόοδο στο τεράστιο έργο και ας μην έχει φυσικά εκείνη την παραμικρή ευθύνη…Εξαιτίας των εξελίξεων το κόστος για τη χώρα είναι πολύ περισσότερα από τα 3 δις της αξίας του διαγωνισμού…

Πολλά κυβερνητικά στελέχη πιστεύουν ότι αν δεν είχαν συμβεί όλα αυτά(όταν λένε όλα,εννοούν όλα…) το τελευταίο διάστημα στο ΣτΕ δεν θα ήταν ίδιες οι εξελίξεις…

Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζονται τώρα τρόποι νομικών παρεμβάσεων για να παρακαμφθούν οι διαδικασίες που ίσχυαν ως τώρα.

Ομως ο κίνδυνος η Ελληνική Δικαιοσύνη να θεωρήσει τις παρεμβάσεις ως εκτροπές από την νομιμότητα είναι εξαιρετικά σοβαρός και όπως έδειξε και η εμπειρία Σαρτζετάκη η επιλογή του στην προεδρία ήταν η αρχή της έκδοσης δικαστικών αποφάσεων που δεν ήθελε με τίποτα η τότε Κυβέρνηση…

Ο Υπουργός Δημοσίων ερεγων επι ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος είχε εξαιρετικά αποτελέσματα απο πλευράς ουσίας μας είπε ότι “οι δικαστές του Συμβουλίου Επικρατείας πάντε έκαναν τη δουλειά τους”.

Πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε συμβασιοποιημένα μεγάλα έργα ύψους 5,5 δις( Αεροδρόμιο Καστέλι,οδικοί άξονες Κρήτης,παραΙόνιας οδου,Πατρών-Πύργου,Καλαμάτας,Μετρό,υποθαλάσσια Σαλαμίνας κλπ) και με τις ενισχύσεις που έλαβε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα έπρεπε να είχε φτάσει τις συμβάσεις  στα 9 δις.Ομως,όπως μας είπε,οι χειρισμοί της περιόρισαν ασφυκτικά την αγορά και ουσιαστικά έθεσαν στο περιθώριο τα έργα αυτά και μοιάζει φυσική συνέπεια ο έντονος ανταγωνισμός να στραφεί σε αυτό το έργο ,κάτι που θα έπρεπε να είχε προβλέψει η κυβέρνηση και να αποτρέψει με άλλους χειρισμούς το μπλοκάρισμα.

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ  ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΣΙΟΔΡΑ!..

Από την πλευρά του ο κ.Τσίπρας είναι έξαλλος με τις παρεμβάσεις στελεχών του σε κλίμα …εμφυλιοπολεμικό στην σημερινή δύσκολη συγκυρία.Και το έδειξε στην πρώτη ευκαιρία.

Αφορμές ,όπως το “όταν θα γυρίσω(σ.σ. το θεωρεί βέβαιο ότι θα γυρίσει ο ίδιος…)θα σας γαμ…” του δημοσιογράφου Καψώχα της ΕΡΤ,η σφοδρή επίθεση του διάσημου για την πορεία του στην Ελληνική δημοσιογραφία Θανάση Καρτερού κατά του πλέον δημοφιλούς επιστήμονα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και διεθνώς(Σωτ.Τσιόδρα)ανάγκασαν τον Αλέξη Τσίπρα να εμφανιστεί στο Νίκο Χατζηνικολάου και να αδειάσει εν ψυχρώ αυτές τις συμπεριφορές αναφερόμενος μάλιστα σε “νύχια” ένθεν-κακείθεν. Για να μας παραπέμψει προφανώς σε αλήστου μνήμης κορακοσυμπεριφορές.

Εχει αξία να δει κανείς την τηλεοπτική εμφάνιση για να κατανοήσει ότι ο κ.Τσίπρας ήταν σφοδρά ενοχλημένος και αυτή η ενόχληση δεν μπορεί να αποδοθεί με την γραφή.Η γλώσσα του σώματος έκανε την αποδοκιμασία πολύ πιο έντονη.

Περι παραιτήσεων ούτε λόγος…

Από την άλλη πλευρά η διάδοχη κατάσταση ήταν η Ολγα Τρέμη,η οποία τον Γενάρη μπαίνει στην…ένατη(σ.σ. διόρθωση: με νέα επανακαταμέτρηση μπαίνει στην όγδοη( δεκαετία της ζωής της.

Παντρεμένη με έναν κατά δέκα χρόνια νεότερό της  γιατρό  και αναπληρωτή καθηγητή Ιατρικής πήρε την κρατική κάμερα και δώστου για το πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Αμα τη επανόδω έκανε ένα ρεπορτάζ επιπέδου παιδικής χαράς στο κρατικό κανάλι και  μιλούσε ως να αφορούν “ραντεβουδάκια” μεταξύ γιατρών και ασθενών οι τραγικές περιπτώσεις των νοσηλευομένων με κορονοϊό και έλεγε φράσεις του στυλ:

“Τι λέτε μεταξύ σας για να σπάσει ο πάγος;”

“Πεσκέσια παίρνετε;”

Την άκουγε κανείς και σκεφτόταν:

Και να θέλει να αγιάσει ο Παύλος Πολλάκης τον αφήνουν;

Υπενθυμίζεται το “μαργαριτάρι” της νέας προέδρου της Δημοκρατίας,η οποία χαρακτήρισε την αιματοβαμμένη ενημέρωση του κ.Τσιόδρα “ομορφη παράδοση”…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here