Αρχική Ελλαδα Επιστολή-βόμβα απο Γυμνασιάρχη για την αποφυλάκιση Κορκονέα

Επιστολή-βόμβα απο Γυμνασιάρχη για την αποφυλάκιση Κορκονέα

1757
0

 

Εμείς γράφουμε εδώ και χρόνια για τον άθλιο  τρόπο απονομής Δικαιοσύνης απο μερικούς δικαστικούς λειτουργούς.Το διαχωρόιζουμε διότι υπάρχουν και υπέροχοι δικαστικοί λειτουργοί που απονέμουν πράγματι Δικαιοσύνη.

Και απο τις δυο κατηγορίες βρήκαμε στη Λαμία,όπου ορισμένοι εκεί και εκτός Λαμίας αγωνίζονται να κουκουλώσουν ένα τεράστιο έγκλημα αρπαγής περιουσιών απο πολίτες μέσω της εγκλημαιτκής οργάνωσης που έδρασε στον τραπεζικό χώρο της περιοχής και ως σήμερα μένει ατιμώρητη.

Το έγκλημα στη Συνεταιριστική ΤΡάπεζα εκκρεμεί και ΣΗΜΕΡΑ στην τοποική Δικαιοσύνη ,η οποία σκέπτεται και προβληματίζεται επι…20 χρόνια αν υπάρχει έγκλημα κακουργηματικό.

Είναι τόσο προφανές ότι υπάρχει,όσο προφανές είναι ότι υπάρχει η πόλη της Λαμίας.Να δούμε τι θα αποφασίσει το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας στο προφανές,τώρα που τελείωσαν την δίκη Κορκονέα,για την οποία μας έλεγαν ότι “ειναι σοβαρή και τρώει χρόνο”.

Βέβαια στη δίκη Κορκονέα δεν μετέχει για παράδειγμα δικαστική λειτουργός που χρειάζεται κοντά δυο χρόνια για να βγάλει απόφαση επι ενός τόσο προφανούς,όσο τα προαναφερόμενα.

Τα εγκλήματα γύωρ απο την Συνετιαριστική Τράπεζα ,εκτός απο τις περιουσίε ςπου αφάνισαν,εκτός απο τις βλάβες υγείας που προξένησαν σε ανθρώπους χωρίς να φταίνε σε κάτι έχει και θανάτους.

Οι θάνατοι είναι  σε άμεση σχέση με τις πράξεις και έχουμε ξαναγράψει για το πλέγμα  επωνύμων ,ισχυρών προσώπων που συναντά κανείς ξετυλίγοντας το κουβάρι…

Η δίκη Κορκονέα τελείωσε και γράφουμε ήδη ρεπορτάζ.

Το δικό του ρεπορτάζ-μαρτυρία δημοσίευσε ο κ.Γιώργος Θαλάσσης,όχι ο γνωστός στους παλαιότερους “Μικρός Ήρως”,αλλά ο γυμνασιάρχης του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε για να ανάψει θυραλλίδα καταστροφής της Αθήνας από τον σκοτεινό στα κίνητρα  Κορκονέα.

Δημοσιεύουμε την επιστολή και τα αφιερώνουμε όλα στην σεβαστή Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων που (πρέπει να) μαθαίνει και αυτά και να έχει λόγο:

 

Η επιστολή δημοσιεύτηκε χθες στην ιστοσελίδα του κυρίου Γιώργου Θαλάσση.

Ποίος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου; Ο Κορκονέας. Μην το ξεχάσεις ποτέ.

(Ανοιχτή επιστολή στα παιδιά που γεννήθηκαν μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου)

“Αγαπητά μου παιδιά,

Είστε η ελπίδα για την νέα ζωή, που όλοι μας έχουμε ανάγκη, αλλά δεν μας δίνεται πάντα. Είστε μικροί, για να διαβάσετε αυτά που γράφω, αλλά τα γράφω τώρα, γιατί δεν ξέρω αν θα υπάρχω, όταν φτάσετε στην κατάλληλη ηλικία, για να τα μάθετε.

Έχουν λεχθεί άσχημα πράγματα για τον Αλέξανδρο μετά τη δολοφονία του. Αλλά τα έχουν πει βρώμικα στόματα και τα έχουν γράψει βρώμικα χέρια. Μην πιστέψετε τίποτε και κανένα. Εγώ ήμουν σε θέση να ξέρω τον Αλέξανδρο καλύτερα από τον καθένα και σας λέω αυτό. Ο Αλέξανδρος ήταν πολύ καλό, ευγενικό και τίμιο παιδί, που αγαπούσαν όλοι οι δάσκαλοι και όλοι οι συμμαθητές του. Κι εκείνος αγαπούσε πολύ τους φίλους του και είχε πολλούς, πάρα πολλούς φίλους και οι φίλοι του έγιναν αναρίθμητοι μετά τον θάνατό του, όχι μόνο στην Ελλάδα, σε όλον τον κόσμο. Αλλά ο Αλέξανδρος δεν πρόλαβε να τους αγαπήσει, όμως η μεγάλη του καρδιά, είμαι βέβαιος ότι θα τους χωρούσε όλους αυτούς.

Χθες τέλειωσε η δίκη των δολοφόνων του σε δεύτερο βαθμό στο εφετείο Λαμίας. Μια δίκη που συνεχώς μας έκανε να αγανακτούμε και να ντρεπόμαστε για τον τρόπο που απονέμεται «η δικαιοσύνη» στη χώρα μας. Δεν θα επεκταθώ όμως σε όλα όσα λέχθηκαν και έγιναν σε αυτή τη δίκη που κράτησε πάνω από δυόμισι χρόνια. Λέω μόνο τούτο. Από την αρχή φάνηκε πως είχαν σκοπό να βγάλουν έξω τον Κορκονέα με κάθε τρόπο. Και τώρα θα σας πω μόνο για τη χθεσινή μέρα και αυτό φτάνει.

Η αδιάντροπη υπεράσπιση, που πρότεινε ένα σωρό ελαφρυντικά, πρότεινε και ως ελαφρυντικό την ανάρμοστη συμπεριφορά του θύματος. Λες και η υπεράσπιση δεν ήταν μέσα στην αίθουσα, όπου αποδείχθηκε περίτρανα ότι ο Αλέξανδρος δεν έκανε τίποτε ανάρμοστο. Απλώς βρέθηκε σε ένα μέρος, όπου συχνάζουν πολλά παιδιά αυτής της ηλικίας. Για αυτό και το ελαφρυντικό αυτό δεν έγινε δεκτό. Αλλά η υπεράσπιση, όπως και άλλοι όμοιοι, πάντα προσπαθούσαν να βεβηλώσουν τη μνήμη του Αλέξανδρου και θα συνεχίσουν να προσπαθούν, αλλά εσεις να μη δέχεστε αυτά τα ψέματα.

Ο εισαγγελέας από την άλλη πρότεινε ως ελαφρυντικό τον πρότερο σύννομο βίο του κατηγορουμένου. Ποιος σύννομος βίος όμως; Ακόμη και τη δολοφονία του Αλέξανδρου προσπάθησαν να καλύψουν και να συσκοτίσουν οι δολοφόνοι, αλλά και οι συνάδελφοί τους τροποποίησαν τα ενοχοποιητικά στοιχεία και κατασκεύασαν ψευδομάρτυρα. Σκοπός τους ήταν να πουν ότι οι δολοφόνοι δέχθηκαν επίθεση και κινδύνεψε η ζωή τους και ο Κορκονέας πυροβόλησε για εκφοβισμό στον αέρα και η σφαίρα εξοστρακίστηκε και σκότωσε τον Αλέξανδρο. Και παρόλο που αποδείχθηκε ότι όλα αυτά ήταν ψέματα, δεν υπήρξε καμιά συνέπεια για τους αστυνομικούς που κατασκεύασαν αυτά τα σενάρια. Αν λοιπόν η υπηρεσία του προσπάθησε να απαλλάξει τον Κορκονέα από τη δολοφονία δεν θα τον κάλυπτε για μικρότερα αδικήματα και μικρότερες εγκληματικές πράξεις; Και ακόμη ο εισαγγελέας είπε ότι οι συνάδελφοι του Κορκονέα τον αποκαλούσαν Ράμπο, γιατί ήταν καλός και αποτελεσματικός στη δουλειά του και όχι γιατί έδερνε αθώους ανθρώπους. Αλλά αυτά δεν έκαναν το δικαστήριο να αμφιβάλλει για τον σύννομο βίο του Κορκονέα και δέχθηκε το ελαφρυντικό, ενώ αμφέβαλε για την ενοχή του Σαραλιώτη και τον κήρυξε αθώο. Ο Σαραλιώτης αθώος! Που όλα τα έκαναν μαζί και δεν σκέφτηκαν οι δικαστές, ότι όσα έκανε μετά ο Σαραλιώτης τα έκανε, όχι για να καλύψει την ενοχή του Κορκονέα, αλλά για να καλύψει τη δική του συνενοχή.

Κι ακόμη είπε ο εισαγγελέας ότι ο Κορκονέας οδηγήθηκε σε αυτές τις πράξεις, επειδή ήταν αφελής και αντιδεοντολογικός, όχι γιατί είναι ένας στυγερός δολοφόνος, ένα παλιοτόμαρο της κοινωνίας. Αλλά χθες στην αίθουσα δεν είδα μόνο ένα παλιοτόμαρο, είδα πολλά.

Και η απόφαση του δικαστηρίου να δεχθεί την ενοχή του Κορκονέα για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο απέβλεπε στο να καλύψει τα νώτα του σε ενδεχόμενη αναίρεση, αλλά συγχρόνως είχε σκοπό να τον βγάλει αμέσως από την φυλακή με την ποινή κάθειρξης 13 ετών.

Εύχομαι εσείς παιδιά να ζήσετε καλύτερες μέρες κι αν ποτέ σας πουν παραμύθι για τη λάμια που έτρωγε τα αθώα παλικαρόπουλα, να ξέρετε ότι αυτή δεν είναι η λάμια, αλλά η Λαμία.

Να ζήσετε σε καλύτερες μέρες, αλλά αυτές θα αργήσουν πολύ. Ήδη η κυβέρνηση θα στείλει αστυνομικούς με πολυβόλα ανάμεσα στους ανθρώπους στο κέντρο της Αθήνας και ο πρωθυπουργός ανήγγειλε ότι θα προσλάβει 1500 νέους οπλισμένους Κορκονείς.

Για να έρθουν οι καλύτερες μέρες πρέπει να αγωνιστούμε πολύ και ελπίζω να συμμετάσχετε κι εσείς σε αυτόν τον αγώνα όταν μεγαλώσετε.

Ο γυμνασιάρχης του Αλέξανδρου

Γιώργος Θαλάσσης”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here