Αρχική Ελλαδα Η “αγαπημένη κυβερνητική ομάδα του Κυριάκου” και οι υπουργοί του που ξέρουν...

Η “αγαπημένη κυβερνητική ομάδα του Κυριάκου” και οι υπουργοί του που ξέρουν απο “εβραϊκό σαπούνι”!…

1856
0

 

 

 Γιατί τόση υποκρισία στην κορυφή της πολιτικής σκηνής στην Ελλάδα προκειμένου ορισμένοι άνθρωποι να γίνουν μια παρέα στη νομή της εξουσίας;
Βέβαια και αλλού γλύφουν εκεί που φτύνουν άνθρωποι της εξουσία ςκαι δημοσιογράφοι,όπως αυτός ο ανεκδιήγητος δημοσιογράφος(αυτό είχε ως επάγγελμα) Μπόρις Τζόνσον…
Γιατί θα έπρεπε να είναι υπουργοί σε κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ άνθρωποι που όχι μόνο αρνήθηκαν ρητά και κατηγορηματικά το μεγαλύτερο και φρικτότερο ανθρώπινο έγκλημα στην Ιστορία,δηλαδή την ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΗ,ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ εξόντωση εκατομμυρίων ανθρώπων,μονο και μόνο γιατί ήταν εβραϊκού θρησκεύματος η καταγωγής,αλλά είχαν και συγγενείς ή ταυτόσημες απόψεις με το χειρότερο ανθρωπόμορφο της ιστορίας τον Χίτλερ;
 Πως μπορούν να συνυπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι σε υπουργικές καρέκλες όταν στο παρελθόν ο ένας εξέμεσε εναντίον του άλλου τα χειρότερα;
Πως είναι δυνατόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει σύμβουλο ΤΩΡΑ την κυρία Καπή,της γνωστής εταιρείας των Γριβέων,η οποία έχει γράψει τα χειρότερα για τους Αδωνη-Βορίδη -Σαμαρά και λοιπούς και όλοι μαζί να δηλώνουν “αγαπημένη κυβερνητική ομάδα”;
Αυτά ο Κωνσταντίνοες Μητσοτάκης τα είχε ονομάσει “Διαπλοκή” ενννοώντας ότι δήθεν εχθροί και αντίπαλοι ξεχνούν τους εμετούς που είχαν ο ένας για τον άλλο και πιάνονται χεράκι-χεράκι για τη νομή της εξουσίας.
Παραθέτουμε το μεγαλύτερο μέρος απο ρεπορτάζ στο documentonews του Κώστα Βαξεβάνη για το τι λέγεται και γράφεται ως προς το παρελθόν των σημερινών αγαπημένων στην ίδια κυβερνητική ομάδα και ρωτάμε τον Κυριάκο στο τέλος αυτό που θέλουμε:

“Ξεκάθαρα αντισημίτης υπουργός»

Στο επίμαχο δημοσίευμα αναγραφόταν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τάσσεται υπέρ του Ισραήλ, εντούτοις γίνεται αναφορά στο «νέο ιδεολογικό προφίλ της ΝΔ που πλέον περιλαμβάνει και φωνές από την ακροδεξιά. Ο κ. Βορίδης θεωρείται μια από αυτές τις φωνές…». Το δημοσίευμα κατέληγε με δηλώσεις του προέδρου του Παγκόσμιου Σιωνιστικού Οργάνου Yaakof Hagoel, ο οποίος ανέφερε πως έμεινε «έκπληκτος» από τον διορισμό ενός «ξεκάθαρα αντισημίτη υπουργού». Όπως άλλωστε είχε γράψει το 2012 ο Ελληνοεβραίος Σάμπυ Μιωνής (σημειωση δική μας: είναι ο ίδιος της λίστας Λαγκάρντ;), ο Βορίδης έχει «μακρά ιστορία στην άρνηση του Ολοκαυτώματος, στον αντισημιτισμό, στην ξενοφοβία, με απειλές κατά εβραϊκών οικογενειών, μεταναστών και αριστεριστών».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Μ. Βορίδης αναφέρθηκε σε φιλοϊσραηλινές ενέργειες στις οποίες έχει προβεί, όπως «είμαι ο μόνος Ελληνας πολιτικός που υποστηρίζει τη σύναψη αμυντικής και όχι μόνο στρατηγικής συμμαχίας με το Ισραήλ». Το σημαντικότερο στοιχείο της ανακοίνωσης όμως είναι ότι παραδέχεται πως έχει «πολυετή πολιτική θητεία σε πολιτικά κόμματα και οργανώσεις του εθνικιστικού χώρου και έχω συνυπάρξει πολιτικά με ανθρώπους που είχαν τέτοιες απαράδεκτες ιδέες».

Επίθεση στους «συναγωνιστές»

Αυτό που παρέλειψε να αναφέρει ο μετανοημένος υπουργός είναι πως οι οργανώσεις ήταν η Νεολαία ΕΠΕΝ του δικτάτορα Γεωργίου Παπαδόπουλου –της οποίας ανέλαβε την αρχηγία διαδεχόμενος τον Νίκο Μιχαλολιάκο– και το Ελληνικό Μέτωπο που ίδρυσε ο ίδιος, το οποίο στις βουλευτικές εκλογές του 2000 ενώθηκε με τον ακροδεξιό συνδυασμό Πρώτη Γραμμή του Κωνσταντίνου Πλεύρη. Δεδομένου λοιπόν ότι όντας αρχηγός αυτών των εθνικιστικών οργανώσεων ήταν ο υπεύθυνος για τα μέλη που τις απάρτιζαν, φαίνεται πως ο Βορίδης εννοεί πως η συνύπαρξή του «με ανθρώπους που είχαν τέτοιες απαράδεκτες ιδέες» τελέστηκε όταν ήταν ηγετικό στέλεχος στον ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει μιλήσει για «τους μύθους του Αουσβιτς και του Νταχάου». Προκειμένου λοιπόν ο Μ. Βορίδης να διασωθεί από την κατακραυγή της εβραϊκής κοινότητας, «έδωσε» ακόμη και τους «συναγωνιστές» του στον ΛΑΟΣ και συνοδοιπόρους του στη Νέα Δημοκρατία Αδ. Γεωργιάδη και Θ. Πλεύρη.

Για να το επιτύχει βέβαια αυτό ο υπουργός στηρίχτηκε στο γεγονός ότι οι δηλώσεις του για τους Εβραίους ήταν ιδιαίτερα… προσεκτικές. Όπως αναφέρεται για παράδειγμα σε δημοσίευμα της «ΕφΣυν», σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στις 17 Ιουνίου 2002 στην εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα» ρωτήθηκε αν το «Ημερολόγιο της Αννας Φρανκ» είναι αληθινό και απάντησε «πού να ξέρω», ενώ σε αντίστοιχη ερώτηση αναφορικά με την αυθεντικότητα των «Πρωτοκόλλων των σοφών της Σιών» απέφυγε εντέχνως να απαντήσει: «Δεν το ξέρω αυτό. Ακούγονται και οι δύο απόψεις. Δεν μπορώ να σας απαντήσω σε κάτι που πρέπει να αποτελεί αντικείμενο ιστορικής μελέτης, την οποία εγώ δεν έχω διεξαγάγει». Η ιστορική αυτή μελέτη βέβαια για το αγαπημένο βιβλίο του Χίτλερ έχει πραγματοποιηθεί και τα ευρήματά της είναι ότι τα «Πρωτόκολλα των σοφών της Σιών» αποτελούν το σύγχρονο προπαγανδιστικό «ευαγγέλιο» του αντισημιτισμού με εκτενείς αναφορές περί κυριαρχίας των Εβραίων.

Τσεκούρι και «πρωτόκολλο της συγγνώμης»

Τη δεκαετία του 1980, όταν φοιτούσε στο Κολλέγιο Αθηνών, ο Βορίδης ίδρυσε τους Ελεύθερους Μαθητές, μια ακροδεξιά μαθητική οργάνωση η οποία εκτός από ξυλοδαρμούς φοιτητών του Κολλεγίου προέβη –όπως είχε αποκαλύψει το Hot Doc– και σε απειλητικά τηλεφωνήματα σε οικογένειες Εβραίων σπουδαστών του Κολλεγίου. «Σε μια περίπτωση μάλιστα χρειάστηκε η μεσολάβηση επιφανούς στελέχους της ΝΔ στον ίδιο τον Μ. Βορίδη προκειμένου να σταματήσουν οι απειλές σε βάρος εβραϊκής οικογένειας». Φαίνεται όμως πως αυτή η «ακτιβιστική» αντισημιτική δράση του Μ. Βορίδη είναι παρελθόν. Θάφτηκε μαζί με το τσεκούρι που κράδαινε ο Βορίδης στην Ακαδημίας ως μέλος της ΕΠΕΝ.

Αυτός ο αγώνας που έχει αρχίσει ο Μ. Βορίδης προκειμένου να αποδείξει τα φιλοϊσραηλίτικα αισθήματά του μοιάζει σαν ο υπουργός να ακολουθεί κάποιο άτυπο «πρωτόκολλο συγγνώμης». Το ίδιο άλλωστε θα μπορούσε να ειπωθεί και για τον Αδ. Γεωργιάδη, ο οποίος από εκεί που διαφήμιζε το αντισημιτικό βιβλίο του Κ. Πλεύρη, τα τελευταία χρόνια προβαίνει σε πληθώρα δηλώσεων υπέρ των Εβραίων: έχει αναρτήσει ή αναπαραγάγει δεκάδες tweets για το Ισραήλ, στρέφεται κατά των Αράβων που καπηλεύονται το όνομα της Παλαιστίνης, επισκέφτηκε το εβραϊκό νεκροταφείο κρατώντας πλακάτ που έγραφε «Γιατί;», ενώ είχε δηλώσει πως αποτελεί προσωπικό στοίχημα γι’ αυτόν «να βγάλω από πάνω μου τις υποψίες περί αντισημιτισμού που κουβαλούσα από το παρελθόν και να αποδείξω ότι αυτά που λέω τα εννοώ». Σαν να έχει υπογράψει όντως κάποιο «πρωτόκολλο συγγνώμης» που το ακολουθεί απαράβατα. Όπως όμως είχε γράψει στο παρελθόν και η ισραηλινή εφημερίδα «Haaretz»: «Θα ήταν πιο ειλικρινές και αποδεκτό αν αποκήρυσσε (σ.σ.: ο Γεωργιάδης) επίσης τον ρατσισμό, την ξενοφοβία και την ακροδεξιά του ατζέντα, η οποία παραμένει ίδια με τον παλιό καιρό – και όχι απλώς τον αντισημιτισμό. Ειδάλλως, θα μπορούσε να το αντιληφθεί κανείς ως στρατηγικό ελιγμό στο σκοτάδι της ακροδεξιάς πολιτικής».

«Θα κάνατε καλό σαπούνι»

Ο Αδ. Γεωργιάδης δέχτηκε πυρά από την εβραϊκή κοινότητα κυρίως επειδή διαφήμιζε από την τηλεοπτική εκπομπή του στο Τηλεάστυ το βιβλίο του Κ. Πλεύρη «Οι Εβραίοι – Όλη η αλήθεια». Ένα βιβλίο στο οποίο ο Κ. Πλεύρης, εκτός του ότι παραθέτει αυτούσια τα «Πρωτόκολλα», αρνείται το Ολοκαύτωμα. Αρχικά ο Γεωργιάδης δεν το έδειχνε στην κάμερα γιατί «είναι βιβλίο που προκαλεί», σε μετέπειτα εκπομπή του όμως ανέφερε: «Πριν πω οτιδήποτε άλλο ξεκινάω με το αγαπημένο μου βιβλίο… Μιλάω για το καινούργιο βιβλίο του κ. Κωνσταντίνου Πλεύρη από τις εκδόσεις Ηλεκτρον».

Ένα βιβλίο το οποίο «πραγματικά έχει συγκλονίσει. Ομολογώ ότι ακόμη κι εμένα που είμαι εθισμένος στη λεπτή αυτή ειρωνεία του συγκεκριμένου ανθρώπου με έχει αφήσει άναυδο…». Μάλιστα αναφέρθηκε και σε μια τηλεοπτική εμφάνιση του Κ. Πλεύρη, μάλλον για να αναδείξει αυτήν τη… λεπτή ειρωνεία του συγγραφέα: «… Και λέει ο κ. Πάγκαλος “εγώ δεν δέχομαι να μιλήσω με τον κ. Πλεύρη”. “Γιατί δεν δέχεσαι;” του λέει ο Πρετεντέρης; “Γιατί άμα άνθρωπος σαν αυτόν έπαιρνε ποτέ την εξουσία, ανθρώπους σαν κι εμένα θα με έκαναν σαπούνι”. Εν τω μεταξύ ο κ. Πάγκαλος ξέρετε είναι λίγο ευμεγέθης, υπήρχαν και οι προβολείς, είχε ιδρώσει ο άνθρωπος –εντάξει, είναι φυσιολογικό, κι εγώ ιδρώνω πάρα πολύ ορισμένες φορές– και λέει ο Πλεύρης με την ειρωνεία του “εδώ που τα λέμε θα κάνατε καλό σαπούνι”. Κι έγινε ο χαμός». Και μπορεί να ανέφερε ότι δεν συμφωνεί ιδεολογικά με το βιβλίο, εντούτοις έσπευδε να τονίσει ότι υπάρχουν μερικά στοιχεία που «μου δημιουργούν τρομακτικά ερωτηματικά».

Σε ανακοίνωση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) στις 7 Νοεμβρίου 2007 αναφέρεται ότι ο Αδ. Γεωργιάδης –μολονότι από τότε ισχυριζόταν πως αποστρέφεται τον αντισημιτισμό– τον Ιούνιο 2007 «δήλωνε “ακόμη και αν είναι πλαστά τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών εφαρμόζονται πλήρως”, σε συνέντευξή του στο πρώτο τεύχος του ακροδεξιού, ρατσιστικού και αντισημιτικού μηνιαίου περιοδικού “Patria”, προσθέτοντας πως “οι Εβραίοι κάνουν τη δουλειά τους τόσο καλά ώστε σήμερα μπορούν και ελέγχουν σε ποσοστό 80% τουλάχιστον την αμερικανική εξωτερική πολιτική, ενώ οι ίδιοι είναι ένα έθνος ολίγων εκατομμυρίων».

«Ανθρωπος και Εβραίος είναι έννοιες αντιφατικές»

Για το περιεχόμενο του βιβλίου και για αντισημιτικά δημοσιεύματα της εφημερίδας «Ελεύθερος Κόσμος» κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά από το ΕΠΣΕ, βάσει της οποίας σχηματίστηκε αυτεπάγγελτα σχετική δικογραφία. Ο Κ. Πλεύρης καταδικάστηκε σε φυλάκιση αλλά αθωώθηκε έπειτα από αναίρεση στον Άρειο Πάγο και προχώρησε σε έγκληση για ψευδή καταμήνυση κατά του ΕΠΣΕ και του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου. Στις 21 Ιουνίου 2007 ο Αδ. Γεωργιάδης έδωσε ένορκη εξέταση, όπου και κατέθεσε μεταξύ άλλων ότι «σε κανένα σημείο του βιβλίου ο μηνυτής (σ.σ.: ο Κ. Πλεύρης) δεν εγκρίνει ή προτρέπει άλλους ανθρώπους σε βίαιες ενέργειες εναντίον των Εβραίων ούτε δικαιολογεί παρόμοιες πράξεις που έχουν κάνει άλλοι κατά το παρελθόν».

Για του λόγου του αληθές παραθέτουμε κάποια αποσπάσματα από το βιβλίο του Κ. Πλεύρη: «Ετσι θέλουν οι Εβραίοι. Διότι μόνον έτσι καταλαβαίνουν: εντός 24 ωρών και εκτελεστικό απόσπασμα». «Εβραίος (στο θρήσκευμα) και άνθρωπος είναι έννοιαι αντιφατικαί, δηλαδή η μία αποκλείει την άλλην». «Θα δηλώσω με ειλικρίνεια και αλλού ότι εάν οι Γερμανοί εθανάτωναν τους εβραιοσιωνιστάς εγώ –και πιστεύω δεν είμαι μόνος– δεν επρόκειτο να λυπηθώ…».

Αντί επιλόγου: «Μη χαίρεστε που σκοτώσατε το κτήνος. Η σκύλα που το γέννησε ζει και είναι πάλι σε οργασμό». Μπέρτολ Μπρεχτ

 Το ερώτημά μας: Και αν Κυριάκο μετάνιωσαν πλήρως για τις αθλιότητες εναντίον των Εβραίων όταν δεν ήταν ανήλικα παιδιά στα χωριά τους,άλλους δεν είχατε να βάλετε στις θέσεις;Και επειδή προφανώς είχατε ΠΟΙΟΙ ακριβώς σας υποχρέωσαν να τους βάλετε και να ξεχάσετε ακόμα και την χλευαστική ειρωνική  προσφορά του Αδωνη με αυτοκίνητο στον Κυριάκο Μητσοτάκη;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here