Αρχική Ελλαδα Η κατοικία μετά πισινός της Αικατερίνης,το ντύσιμο που βλέπετε στο...

Η κατοικία μετά πισινός της Αικατερίνης,το ντύσιμο που βλέπετε στο …Μέγαρο ,τα πανάκριβα “Χόγκαν”,ο φτωχός πρόεδρος Μουχίκα,η μυλωνού και οι πραματευτάδες…

2812
0

 

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου έγινε ,ελέω κυριάκου πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κατευθείαν απο πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας,το οποίο δίκαζε και δικάζει υποθέσεις άμεσες συνδεδεμένες με την πολιτκή και πολιτικούς.

Ο σύντροφός της ήταν κι αυτός δικαστής και παραιτήθηκε για να εργαστεί σε μεγάλο δικηγορικο γραφείο που παίρνει κρίσιμες υποθέσεις μεταξύ Αθηνών και Βρυξελλών.

Τον προσέλαβε κι αυτόν στο προεδρικό Μέγαρο ως άμισθο σύμβουλο.

Η κ.Σακελλαροπούλου εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί της προεδρικής “πίστας” στη ρόδο για την γιορτή της ενσωμάτωσης.Δεν είναι ακριβώς χάλι…Ούτε παπούτσια απο τα εκατομμύρια λαθραία αντίγραφα που πωλούνται στους δρόμους.Ετσι θέλουμε να πιστεύουμε…Εχουν σήμα “Χόγκαν” και τα “Χόγκαν” κοστίζουν πάνω απο τον βασικό μισθό ή τη βασική σύνταξη των πολιτών.

Το γούστο δεν κοστίζει.Ούτε αγοράζεται.Καθένας το κουβαλάει μαζί του.

Συμπεραίνουμε ότι η πρόεδρος θα ήθελε να την συγκρίνουν και στο χαλί όχι με το μάυρο χάλι,αλλά με τον πρόεδρο Χοσέ Μουχίκα της Ουρουγουάης.Πριν γίνει πολιτικός ήταν αντάρτης,φυλακίστηκε για χρόνια ,έγινε αγρότης πολιτικός και όταν ΕΞΕΛΕΓΗ απο το λαό (και όχι απο τον Κυριάκο)πρόεδρος εξακολούθησε και έμενε στην αγροικία του και φορούσε τα δικά του ρούχα.Δωριζε το …90% του μισθού του προέδρου που έπαιρνε,εκινείτο με μια σακαράκα και ως πρόεδρος και δεν υπήρχαν φρουρές πουθενά.

Διαβάστε πως τον περιγράφει η ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ,δείτε τις φωτογραφίες και κάντε τις συγκρίσεις:

 

O Χοσέ Μουχίκα (José Alberto Mujica Cordano, γνωστός και ως El Pepe) είναι πολιτικός και αγρότης από την Ουρουγουάη, ο οποίος υπηρέτησε ως Πρόεδρος της χώρας από το 2010 έως το 2015. Ως πρόεδρος έγινε γνωστός για τον εξαιρετικά ταπεινό τρόπο ζωής του, το παρελθόν του ως αντάρτης και τις προοδευτικές του πολιτικές.

Ο Μουχίκα υπήρξε αντάρτης της αριστερής επαναστατικής οργάνωσης Τουπαμάρος και ήταν φυλακισμένος για 12 χρόνια κατά τη διάρκεια της Δικτατορίας της Ουρουγουάης στις δεκαετίες του 1970 και 1980. Ως μέλος του αριστερού συνασπισμού “Διευρυμένο Μέτωπο“, υπηρέτησε ως Υπουργός Κτηνοτροφίας, Γεωργίας και Αλιείας από το 2005 έως το 2008. Ως υποψήφιος του Διευρυμένου Μετώπου, κέρδισε τις Προεδρικές Εκλογές του 2009 με ποσοστό 54.63%.

Έχει περιγραφεί ως “ο πιο ταπεινός ηγέτης του κόσμου”, λόγω του λιτού τρόπου ζωής του και το γεγονός ότι δώριζε περίπου 90% του μηνιαίου του μισθού ως Πρόεδρος σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.[5] Ο Μουχίκα έχει επαινευτει για τις αλλαγές που έκανε ως πρόεδρος, όπως η νομιμοποίηση της άμβλωσης και του γάμου ομοφυλόφιλων, η αποποινικοποίηση της κάνναβης, η αναδιανομή του πλούτου και η αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 250%. Κατά τη διακυβέρνησή του, το ποσοστό ανεργίας έπεσε από 13% σε 7% και το ποσοστό φτώχειας από 40% σε 11%. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του BBC Ουάιρ Ντέιβις, στη λήξη της θητείας του Μουχίκα, η χώρα είχε “μια σχετικά υγιή οικονομία και μια κοινωνική σταθερότητα που οι μεγαλύτεροι γείτονες θα μπορούσαν μόνο να ονειρευτούν”.

Είναι νυμφευμένος από το 2005 με την νυν Αντιπρόεδρο της Ουρουγουάης και πρώην αντάρτισσα Τουπαμάρο, Λουσία Τοπολάνσκι. Μένουν σε μια φάρμα στα περίχωρα του Μοντεβιδέο, όπου καλλιεργούν χρυσάνθεμα (όταν ο Μουχίκα εκλέχθηκε Πρόεδρος, αρνήθηκε να κατοικήσει στο Προεδρικό Μέγαρο και παρέμεινε στην φάρμα του για όλη του τη θητεία).

Γεννήθηκε στις 20 Μαΐου 1935. Από νεαρή ηλικία ήταν ενεργός στους κόλπους του Εθνικού Κόμματος. Εν συνεχεία όμως μεταπήδησε στην αντάρτικη δράση και έγινε μέλος του αριστερού κινήματος Τουπαμάρος στη δεκαετία του 1960. Στόχος του κινήματος ήταν η ανατροπή της τότε κυβέρνησης. Το 1972 συνελήφθη και μετά από το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1973 μεταφέρθηκε σε στρατιωτική φυλακή, όπου παρέμεινε έγκλειστος επί 14 χρόνια. Επί δύο και πλέον χρόνια μάλιστα ήταν υπό περιορισμό στον πυθμένα ενός πηγαδιού.[6] Κατά την περίοδο της φυλάκισής του κατάφερε να διατηρήσει επαφές με άλλα κορυφαία στελέχη των Τουπαμάρος. Το 1985 ο Μουχίκα απελευθερώθηκε έπειτα από την επιστροφή της δημοκρατίας και την συνακόλουθη γενική αμνηστία, με την οποία απελευθερώθηκαν όλοι οι φυλακισμένοι, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών κρατουμένων.

Ο Μουχίκα επιλέχθηκε στις 14 Δεκεμβρίου του 2008 από το έκτακτο συνέδριο του Διευρυμένου Μετώπου ως υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος και στις 28 Ιουνίου 2009 κέρδισε και το χρίσμα για να είναι υποψήφιος τις προεδρικές εκλογές του 2009, με υποψήφιο αντιπρόεδρο τον Ντανίλο Αστόρι.

Στις 25 Οκτωβρίου του 2009 προηγήθηκε στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, με ποσοστό 47,9% έναντι 29% για τον πρώην πρόεδρο, Λουίς Αλμπέρτο Λακάγιε. Στον δεύτερο και τελικό γύρο, που διεξήχθη στις 29 Νοεμβρίου, ο Μουχίκα εξελέγη πρόεδρος με ποσοστό 52,3% των ψήφων έναντι 43,5% για τον Λακάγιε[7]. Η ορκωμοσία του στο ύπατο αξίωμα έγινε την 1η Μαρτίου του 2010[8]. Έχει δηλώσει ότι είναι υπέρ συμφωνίας για ελεύθερο εμπόριο με τις ΗΠΑ”

Αυτά γράφονται για τον φτωχό πρόεδρο της Ουρουγουάης.Είναι η χώρα στην οποία ξέπλυνε χρήματα ο δικός μας  Καραβέλας,στενός φίλος της Νέας Δημοκρατίας και καταζητούμενος ,αφού κρύβεται κάπου στη Γερμανία με προστασία Ελλήνων πολιτικών Καραβέλας.Εχει ένα θέρετρο εκεί στην Ουρουγουάη ,πολύ ακριβό.

Ο Καραβέλας ήταν μαζί με τον Χριστοφοράκο ένα απο τα λαδοτήρια της ΖΗΜΕΝΣ.Ολοι έμειναν ατιμώρητοι ,γιατί οι Ελληνες πολιτικοί ποδηγέτησαν και την Ελληνική Δικαιοσύνη να κυνηγάει κάποιους Αγιάννηδες των δυτικών προαστείων μην τυχόν και δεν έκοψαν απόδειξη σε πορτοκαλάδες και πέφτει έξω η οικονομία μας…

Σε ένα πολύ ορεινό χωριό των Τζουμέρκων εμφανίστηκαν κάποια στιγμή και έμποροι,πραματευτάδες να αγοράσουν μήλα. Δίπλα τους πήγε και κάθισε ένας χωριανός φορώντας…”Χόγκαν”.Ρώτησαν οι πραματευτάδες ποιός είναι και τους απάντησαν ότι ήταν ο άντρας της μυλωνούς του χωριού που ήθελε να ανεβάσει το πρεστίζ του μαζί τους…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here