Αρχική Ελλαδα Σημεία και τέρατα στις συντάξεις επωνύμων (Λοίζου-Μοροπούλου) και “ανωνύμων”!

Σημεία και τέρατα στις συντάξεις επωνύμων (Λοίζου-Μοροπούλου) και “ανωνύμων”!

1756
0

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

 

Τα ποσά δεν είναι μεγάλα μπροστά στις θηριωδίες των Ακηδων ,των εξοπλιστικών,της ΖΗΜΕΝΣ,της Νοβάρτις και τόσων άλλων αστέρων της διαπλοκής που κατηγορούνται.

Μόνο για μία περίπτωση ο Ψυχάρης κατηγορείται για καμιά 5Οαριά εκατομμύρια,μόνο ένας λογαριασμός της λίστας Λαγκάρντ ,στον οποίο ανέμειξαν και Παπανδρέου είναι 500 και βάλε εκατομμύρια.

Είναι όμως μεγάλα τα ονόματα…

Η Μυρσίνη Ζορμπά έκανε την αρχή με σύνταξη που δεν είχε δικαίωμα να παίρνει και εξωπετάχτηκε απο τη λίστα ευρωβουλευτών.

Τεράστιο όνομα,τεράστιος θόρυβος και τα γαλάζια και πράσινα “στρατηγεία” το ανέδειξαν σε θέμα που έπληξε καίρια τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.

“Να είστε προσεκτικοί,ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός,τα βαριά ονόματα ,έχουν και βαριές υποχρεώσεις διαφάνειας” και άλλα σωστά και δίκαια φώναζαν με τηλεβόες τα “στρατηγεία” …

Δεν πέρασαν παρα λίγοι μήνες και οι “δάσκαλοι” πιάστηκαν στα ίδια δίχτυα που άπλωσαν…

Ενα άλλο τεράστιο όνομα,απο την εποχή του Πολυτεχνείου (θετικά) και απο το σκάνδαλο Κοσκωτά(αρνητικά) προβλήθηκε πολύ με τον Πανάγιο Τάφο.

Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε την εισήγηση των στρατηγείων και έβαλε αυτό το τεράστιο όνομα στους “συνδυασμούς της καθαρότητας και της νίκης”.

Είναι η πολύφερνη Τόνια Μοροπούλου.

Ο Κώστας Βαξεβάνης αποκάλυψε ένα έγγραφο με το οποίο το οικείο Ταμείο ζητεί απο το 2017 να επιστρέψει η κ.Μοροπούλου(70 ετών0 την σύνταξη άγαμης θηγατέρας που εισέπραττε απο το 2010 μέχρι και το 2016,συνολικά 71 χιλιάρικα.

Οχι δεν τα έχει επιστρέψει σήμερα…Είχε δώσει,όπως είπε εντολή στη δικηγόρο της να πάει το θέμα στη Δικαιοσύνη και εκεί εκκρεμεί ακόμα…

Αρα ,αφού δεν έχει κριθεί,δεν υπάρχει και θέμα προς ψόγον…Ετσι είναι Τόνια;Ετσι είναι Κυριάκο;

Ετσι είναι ,αν έτσι νομίζετε…

Αργότερα την Κυριακή 23/6 η Τόνια Μοροπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση για το θέμα:

Για το θέμα της συντάξεως του αποβιώσαντος το έτος 1977 πατρός μου Ιωάννη Μορόπουλου, δηλώνω ότι δεν έχω κάνει καμία παράνομη ενέργεια.

Προς ενημέρωση όλων για την υπόθεση αυτή έχουν συμβεί τα κάτωθι:

Εισέπραττα δυνάμει συγκεκριμένης νομοθεσίας την σύνταξη του πάτερα μου. Η νομοθεσία αίφνης άλλαξε το 2010. Ωστόσο ουδέποτε μέχρι το 2017 ο ασφαλιστικός μου φορέας δεν με είχε ενημερώσει για αυτό. Με την δικαιολογημένη εμπιστοσύνη του διοικούμενου, ουδέποτε αμφισβήτησα το ποσό της συντάξεως που μου πιστωνόταν , θεωρώντας ότι αφού το καταβάλει ο ασφαλιστικός φορέας, αυτονοήτως είναι και νόμιμη η καταβολή. Το έτος 2017 οπότε και το διερεύνησα διαπίστωσα ότι έκτοτε τις συγκεκριμένες συντάξεις δικαιούνται όσες πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια τα οποία εγώ δεν πληρώ.

Παρ’ όλα αυτά αφής ενημερώθηκα για την οφειλή μου ουδέποτε αμφισβήτησα την υποχρέωση μου να επιστραφούν τα ποσά τα οποία όμως πραγματικά οφείλω. Ωστόσο το πραγματικό ποσό μονό μια δικαστική απόφαση μπορεί να διαγνώσει και στην όποια δικαστική απόφαση οφείλουν να συμμορφωθούν τόσο εγώ όσο και ο ασφαλιστικός μου φορέας. Για το λόγο αυτό όταν μου γνωστοποιήθηκε η οφειλή από των ασφαλιστικό μου φορέα προσέφυγα αμέσως στην Διοικητική Δικαιοσύνη η οποία επιλαμβάνεται στην δικάσιμο της 2-12-2019 οπότε και θα διαγνωστεί το ακριβές ποσό της οφειλής μου ώστε να το καταβάλλω άμεσα.

Οι 3 λόγοι τους οποίους επικαλούμαι και θα πρέπει η Διοικητική Δικαιοσύνη να διαγνώσει είναι οι ακόλουθοι:

Α. η βεβαίωση του οφειλομένου ποσού εξεδόθη την 23-01-2017 από το ΕΤΑΑ – Τομέα Μηχανικών και ΕΔΕ ήτοι από νπδδ το οποίο είχε ήδη καταργηθεί από 01-01-2017 και τις αρμοδιότητες του ασκεί έκτοτε ο Ε.Φ.Κ.Α. Άρα ακόμα και αν δεν αμφισβητούσα το ύψος του οφειλομένου ποσού και το κατέβαλλα, θα το κατέβαλλα σε ανύπαρκτο νπδδ. Με την προσφυγή μου επιδιώκω την διόρθωση της βεβαίωσης προκειμένου να καταβάλλω το οφειλόμενο ποσό στο νπδδ που είναι ο πραγματικός δικαιούχος δηλαδή ο Ε.Φ.Κ.Α.

Β. Από το φερόμενο ως οφειλόμενο ποσό των 71.051,43 έχω ήδη καταβάλλει το ποσό των 20.604,91 υπό την μορφή φόρου εισοδήματος που επεβλήθη επί των υπό συζήτηση συντάξεων επομένως το ποσό το οποίο πραγματικά οφείλω είναι σημαντικά χαμηλότερο από αυτό το οποίο μη νόμιμα βεβαιώθηκε από τον ασφαλιστικό μου φορέα.

Γ. Επί του ποσού που βεβαιώθηκε έχουν επιβληθεί τόκοι και προσαυξήσεις οι οποίο όμως θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν σε χαμηλότερο ποσό δεδομένου ότι ήδη έχουν καταβληθεί 20.604,91 και επομένως για το αυτό ποσό δεν οφείλονται ούτε τόκοι ούτε προσαυξήσεις που ήδη έχουν ενσωματωθεί στο ποσό των 71.051,43.
Με την συνδρομή της Διοικητικής Δικαιοσύνης, θα προσδιοριστεί αυτό το οποίο αποτελεί την νόμιμη οφειλή μου ώστε να προχωρήσω στην καταβολή του.

ΥΓ. Κοινοποιώ το παρόν στην εφημερίδα Documento προκειμένου να δημοσιευθεί η απάντησή μου.

Α. Μοροπούλου

Σχόλιο για την ανακοίνωση της κ.Μοροπούλου:

Μας θύμισε μια περίπτωση ενός δικηγόρου(επιστήμονα,αν μη τι άλλο) ,ο οποίος εκεί κοντά στα 1998-1999 είχε υποβάλει μια αίτηση στο Υπουργείο Οικονομικών και έλεγε ότι “δεν είχε πληροφορηθεί ότι τα θύματα δίωξης της Χούντας δικαιώθηκαν με αποκαταστατικούς νόμους μετά την πτώση της Χούντας” γιαυτό ζητούσε μαζεμένα χρήματα επειδή απο την Εφορία έφυγε λόγω αντίθεσης με τη Χούντα το …1973!Και τον “δικαίωσαν”!Του τα έδωσαν μαζεμένα και του έβγαλαν και σύνταξη!

Λεπτομέρεια1η: Οταν ζήτησε την “δικαίωση” ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.Και τα πολλά μαζεμένα χρήματα του τα έδωσε τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και μαζί και σύνταξη.

Λεπτομέρεια2η.Ο πολίτης Αντώνης Ανδ εργάστηκε με κρατήσεις από το 1977 έως το 2011.Δηλαδή επι 34 χρόνια.Οταν τον σταμάτησαν αναγκαία προυπόθεση να βγει στη σύνταξη ήταν να έχει εργαστεί επι 25 χρόνια συνεχή ,δηλαδή με κρατήσεις.

Μέχρι σήμερα ο ΕΦΚΑ ΔΕΝ του δίνει σύνταξη(ΑΥΤΟΜΑΤΑ όχι είπε ,ενώ στην κ.Μοροπούλου αυτόματα συνέχιζε να δίνει…) γιατί λέει μετά το 2011 άλλαξε ο νόμος και διάφορα άλλα κουραφέξαλα…

Λεπτομέρεια 3η: ο εν λόγω πολίτης είχε στραφεί δικαστικά εναντίον των Ψυχάρη-Μπόμπολα,βασιλιάδων τότε στο χώρο απο τον οποίο ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ την σύνταξη…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here