Αρχική Ελλαδα “Κατέβηκε” η σημαία με το όνομα Κώστας “Βουτσάς” Σαββόπουλος .Ηταν 88 χρόνων!..

“Κατέβηκε” η σημαία με το όνομα Κώστας “Βουτσάς” Σαββόπουλος .Ηταν 88 χρόνων!..

1371
0

 

 

 

 

Ενας απο τους μεγαλύτερους Ελληνες ηθοποιούς  έφυγε απο τη ζωή σήμερα στα 88 του χρόνια.

Εγινε πασίγνωστος με το όνομα Κώστας Βουτσάς,αλλά το πραγματικό του όνομα ήταν Κώστας Σαββόπουλος.

Πέθανε γελαστός και στεφανωμένος με δόξες και επιτυχίες,αλλά το ξεκίνημα της ζωής του ήταν εντελώς διαφορετικό.

Χαμίνι του δρόμου στα πρώτα χρόνια της ζωής του στο Βύρωνα,όπου γεννήθηκε και ξεκίνησε τη ζωή του.

“Βασιλάκης Καϊλας” στη Θεσσαλονίκη,όπου μετακόμισε η οικογένεια για μεροκάματο.Ο παππούς του έφτιαχνε βαρέλια(εξ ου και το παρατσούκλι “Βουτσάς” που επέλεξε ως ψευδώνυμα όταν μπήκε στον κινηματογράφο.

Ο πατέρας του εργάτης με τσαπί και φτιάρι στους δρόμους και στις οικοδομές.

 

Με την κόρη του Θεοδώρα.

Ο ίδιος με κασελάκι ξεκίνησε απο το Λευκό Πύργο,όπου πουλούσε τσιγάρα και ό,τι άλλο χωρούσε στο κασελάκι.Σημάδευε Αγγλους κρατούμενους και πληρωνόταν λιγότερο απο την αξία τους ,αλλά σε αγγλικό νόμισμα.Υστερα αυτό το αντάλλασε με ελληνικά κει άβγαζε αρκετά.

Στα 21 του χρόνια βρήκε το δρόμο του και έστριψε στη Δραματική Σχολή του Μακεδονικού Ωδείου.Ηταν το 1953.

Βρήκε θέση και σιγά-σιγά μπήκε στη θέση ενός εκ των οδηγών του Ελληνικού Κινηματογράφου,θεάτρου,τηλεόρασης,Τέχνης.

 

Πρώτος γάμος με την λαμπερή  ηθοποιό και χορεύτρια Ερρικα Μπρόγιερ με την οποία απέκτησε μια κόρη, τη Σάντρα (1972). Έχει άλλες δύο κόρες από τον δεύτερο γάμο του, με τη Θεανώ Παπασπύρου, τη Θεοδώρα (1977) και τη Νικολέτα (1979), με την πρώτη να ακολουθεί τα δικά του βήματα στο χώρο της ηθοποιίας. Ο θετός γιος του (από προηγούμενο γάμο της τρίτης γυναίκας του Εύης Καραγιάννη, πρώην μοντέλου και ηθοποιού), Ανθιμος Ανανιάδης είναι επίσης ηθοποιός.

Το 2015,εξέπληξε για μια ακόμα φορά τους πάντες ο Κώστας Βουτσάς.Οχι μόνο  έκανε σχέση με τη 39 χρόνια μικρότερή του ηθοποιό, Αλίκη Κατσαβού, με την οποία παντρεύτηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2016 ,αλλά στις 23 Ιουλίου του ίδιου έτους απέκτησαν ένα γιο, τον Φοίβο!

Με τον γυιό του Φοίβο,το, οποίο απεκτησε στα…85 του!!!

Έφυγε απο τη ζωή τα ξημερώματα της 26ης Φεβρουαρίου 2020 έπειτα απο 20 ημέρες νοσηλείας στη ΜΕΘ λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού.

Έχει στηρίξει και ψηφίσει πολλές φορές το ΚΚΕ,αλλά γενικά δεν άφηνε την πολιτική να σκιάσει στο ελάχιστο την τρομερή καριέρα του μέσα από την οποία τον αγάπησαν όλοι οι Ελληνες ανεξάρτητα από το πολιτικό τους χρώμα.

Αφησε εποχή με την τέχνη που έβαζε αλλάζοντας τη φωνή του στις ταινίες,με τους ρόλους του αφελούς παιδιού μιας μάνας “μνημείο”,και κατάληξη την αγκαλιά μιας πανέμορφης ,η οποία άφηνε τον πλούσιο για τον Κωστάκη.

 

Η ζωή και η δημιουργία  του στην Τέχνη:

Φιλμογραφία

Έτος Τίτλος ταινίας Ρόλος
1953 Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται [8]
1958 Η κυρά μας η μαμή Σωτήρης
1959 Για την αγάπη της βοσκοπούλας Λάμπρος
1960 Το αγόρι που αγαπώ Πέτρος
1961 Ο σκληρός άνδρας Πατάτας
Ο Κατήφορος Χαράλαμπος Γκίζας – Μπίσμπιρας
Η Αλίκη στο ναυτικό ναύτης
1962 Οι γυναίκες θέλουν ξύλο Ευθύμιος
Ο Θόδωρος και το δίκαννο Μιχάλης
Νόμος 4000 Ρένος Καρανίκας
Μερικοί το προτιμούν κρύο Κλεόπας
Η Αθήνα τη νύχτα Ο εαυτός του
Αστροναύτες Πολύκαρπος
1963 Ο φίλος μου ο Λευτεράκης Λευτέρης Τσαμπαρδής / Μπάμπης Ντάβος
Η ψεύτρα Φίλιππας
Ζητείται τίμιος Παντελής
Ένα κορίτσι για δύο Άρης – Αριστείδης
Εμείς τα μπατιράκια Παυσανίας
1964 Ό,τι θέλει ο Λαός Μιστόκλης
Κάτι να καίει Κλέαρχος
Οι κληρονόμοι Σωτήρης Μιχαλούδης
Η χαρτοπαίχτρα Λάκης Οικονομίδης
1965 Το πρόσωπο της ημέρας Γρηγόρης Μαυροφρύδης
Τέντυ μπόι αγάπη μου Άρης Ματσακούλιας
Ραντεβού στον αέρα Κώστας Παπαρήγας
Όχι, κύριε Τζόνσον
Κορίτσια για φίλημα Κώστας Καλιακούδας
Ένα έξυπνο, έξυπνο μούτρο Μάχος – Τηλέμαχος
1966 Ξυπόλητος πρίγκηψ Κώστας Σωτηριάδης
1967 Οι θαλασσιές οι χάντρες Κώστας Πίτουρας
Νύχτα γάμου Ιάκωβος Ιορδανίδης
Γαμπρός απ’ το Λονδίνο Κώστας Παπαδόπουλος / Jack Taylor
1968 Το πιο λαμπρό μπουζούκι Φανούρης Μπρόκολας
Ο ψεύτης Κώστας και Πέτρος Τρανός, ψευτογιατρός Εμπορικού Ναυτικού
Μια κυρία στα μπουζούκια Κώστας Μασούρος
Για ποιον χτυπά η κουδούνα Κώστας
Ο γόης Μπάμπης Χριστογιαννακοπουλόπουλος
1969 Το θύμα Μιχάλης Κουτσοπέταλος, αγελαδοτρόφος
Η παριζιάνα πελάτης ξενοδοχείου
Ένας άφραγκος Ωνάσης Αγησίλαος Ωνάσης, υπάλληλος
Ο άνθρωπος της καρπαζιάς Ανέστης Φάκας
Το ανθρωπάκι Ευθύμιος Κοπέογλου
1970 Εγώ ρεζίλεψα τον Χίτλερ Γρηγόρης Τσάβος και Υπολοχαγός Von Ruben
Ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά Ευλάμπιος Μαντέκας, ο δάσκαλος
1971 Αγάπησα μια πολυθρόνα Γρηγόρης Καρούζος
Πίσω μου σ’ έχω σατανά Οδηγός αυτοκινήτου – κομπάρσος
Εθελοντής στον έρωτα Θωμάς Ραΐζης
1972 Ο αντιφασίσταςΕπτά χρόνια γάμου

Αγάπη μου παλιόγρια

Νικόλα ΜαντζολίνιΑλέκος Φωτίου

Λουκάς

1973 Ο αισιόδοξοςΕίκοσι γυναίκες κι εγώ

Τον αράπη κι αν τον πλένεις

Ένας τρελός, τρελός αεροπειρατής

Χρήστος ΑντύπαςΚώστας Φιλίππου

Αντώνης Πικραμένος / Μοχάμεντ

Στέφανος Δρακάκης

1975 Ο τρομοκράτηςΈνα τανκ στο κρεββάτι μου Κώστας ΠαπακώσταςΚώστας Παπαδήμας, ψιλικατζής
1979 Τζακ ο καβαλάρης Τζακ
1980 Ο Κώτσος στην ΕΟΚΟ Κώτσος και οι εξωγήινοι Κώτσος ΜπουτρούναςΚωστας Κοντόπουλος – Κρόνιουμ
1981 Ο τελευταίος άντραςΟ Κώτσος έξω από το ΝΑΤΟ Κοσμάς ΠρίνοςΚώστας (Κώτσος)
1982 Αλλαγή και το λουρί της μάνας Παπαρούνας, Σταύρος, Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος, κυρία Δόμενα
1983 Σερίφης ο μηχανοφάγοςΗ δημοκρατία του νέφους Γρηγόρης
1984 Ο έρωτας του Οδυσσέα Οδυσσέας
1985 Τα τούβλα Κώστας / Κώτσος / Μπίνας
1986 Οι ΠόντιοιΕίναι γάτα ο Γιατρός

Αγάπησα έναν Πόντιο

Ο Ιππότης της λακκούβας

Κωστίκας ΠαναΐδηςΤάσος Χατζηκώστας, γιατρός

Κωστίκας Παναΐδης / γιαγιά

Μιχάλης Ανοιχτομάτης

1987 Ο δίγαμος120 ντεσιμπέλ

Πολυεθνικός γαμπρός

Ανδρέας Δρακόπουλοςστο πάρκο με μια μυγοπαγίδα

Οδυσσέας Ιθακήσιος

1989 Γρίπη Αγάπη μου Γεράσιμος
1990 Γαμπρός με το ζόριΗ κόκκινη Μαργαρίτα Χάρης ΠρίντζοςΑλέκος
1996 Προς την ελευθερία
1999 Κάθε Σάββατο Θανάσης Πάλλας
2002 Γύρω-γύρω όλοι
2007 Γυναικείες συνωμοσίες Γιώργος, παππούς
2008 Bank bang Ερμόλαος Οικονόμου
2008 Ο γιός του Τσάρλυ Big John
2009 Η νήσοςΟ διαχειριστής παππούς Αποστόληςκύριος Ισίδωρος
2010 Ρόδα, τσάντα και κοπάνα 5 Πιτ Παράς, λυκειάρχης
2011 Νησος 2 Πόντιοι νέαν γενεάν παππούς ΑποστόληςΚωστίκας Παναΐδης
2012 Λάρισα εμπιστευτικό
2013 Ακάλυπτος Σουλτάνος
2014 Πέμπτη & 12
2017 Σμύρνη μου αγαπημένη
2018 Μαγικό Δέρμα

Βιντεοταινίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

1985 Ο ιππότης της λακκούβας
1986 Ο μαφιόζοςΟ τρελοξενύχτης

Είναι γάτα ο γιατρός

Αρέσω και κυκλοφορώ

Στους κερατάδες λέμε ναι

1987 Πολυεθνικός γαμπρόςΟ μαφιόζος

Ο κουρδιστός εραστής

1988 I love θρανίοΚίμων ο νεόπλουτος

Ανδρέα ας πρόσεχες

Ανύπαντρος πατέρας

Διακοπές του κερατά

Ο άνδρας της χρονιάς

Καλοκαιρινός εραστής

Φωτιά στα μπατζάκια μου

Παντρέψτε με κι ας κλαίω

Η ζωή αρχίζει στα σαράντα

Φάγατε, λιανήσατε, τελειώσατε

Πως την λεν τη βαζελίνη τουρκικά

Γλυκιά μου κουτσή από το χαλκούτσι

1989 Γρίπη αγάπη μουΟ ερωτιάρης γάτος

Ένα αγκάθι στο θρανίο μου

Ο υπαλληλάκος πάει στον παράδεισο

1990 Γαμπρός με το ζόρι

Τηλεοπτικές σειρές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

1973 Βαριετέ ΥΕΝΕΔ
1974 Ο ονειροπαρμένος ΥΕΝΕΔ
1975 Ο άνθρωπός μας ΥΕΝΕΔ
1979 Το ημερολόγιο ενός θυρωρού ΥΕΝΕΔ
1980 Η μεγάλη παρέλαση ΕΡΤ
1985 Ο Ανδροκλής και τα λιοντάρια του ΕΡΤ
1986 Ο έρωτας του Οδυσσέα ΕΡΤ
1987 Κρουαζιέρα στον παράδεισο ΕΡΤ
1989 Μια βόλτα στο φεγγάρι ΕΡΤ
1990 Ιστορίες χωρίς δάκρυα ΑΝΤ1
1991 Μπαμπάς και φιλαράκος ΑΝΤ1
1992 Οι χλιδάτοι ΕΤ1
1993 Μια υπέροχη ζωή Mega Channel
1999 Για μια θέση στον ήλιο ΕΤ1
2001 Η φωνή ΕΤ1
2003 Αμαρτίες γονέων Mega Channel
2006 Το κόκκινο δωμάτιο: Το διαμάντι του έρωτα Mega Channel
2007 ΤυφλόμυγαΓιούγκερμαν

Ιστορίες για γέλια και για κλάματα

ALPHAΑΝΤ1

ΑΝΤ1

2008 Άγρια παιδιά Mega Channel
2009 Εργαζόμενη Γυναίκα : Η αεροσυνοδόςΕπτά Θανάσιμες Πεθερές ΑΝΤ1Mega Channel
2010 Η Πολυκατοικία Mega Channel
2010-2011 Προς την ελευθερία ΕΤ1
2011-2012 Άσπρα μπαλόνια Sigma tv
2012-2014 Με τα παντελόνια κάτω Mega Channel
2017 Το Σόι Σου: Επεισόδιο 3 (4ος Κύκλος) Alpha TV
2018 Δέκα μικροί μήτσοι ΑΝΤ1

Θέατρο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έτος Τίτλος θεατρικής παράστασης
1969 Αγάπη μου παλιόγρια
Ο Στρατής παραστράτησε
1989 Για ψήφου πήδημα
Τρελλάντα… Λαμπάντα
1990 Πίσω μου σ’έχω… κόρη μου
1995 Πρόσεχε την ντουλάπα
1996 Αιγαίο… Βαγκέο
1998 Ότι πείτε υπουργέ μου
Σφήκες
Ο ΑρχοντοχωριάτηςΜε τη γυναίκα του φίλου μου
1999 Ευρώ… ομελέτα κι έρχεται ΝΑΤΟ
2000 Η Σαλώμη φιλούσε υπέροχα
Με τη γυναίκα του φίλου μου
Σημ…ηττηθήκαμε
2001 Εδώ γίνεται της Σοφοκλέους
Η παπουτσωμένη Ντόρα
Το μαντολίνο του ναυαγού Σημίτη
2002 Ο παπάς και το λιβάνι, το Σημίτη θα τρελάνει
2003 Πολιτική κουζίνα
2006 Μπαμπά, μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή
2008 Νου Δου Fun Park
2012-13 Ο παππούς έχει πίεση
2013 SUGAR – Μερικοί το προτιμούν καυτό
2014-15 Σμύρνη μου αγαπημένη
2016 Το μήλο
2017 Ζωή και κότα με χαβίτς και κορκοτά
2018 Πανικός στο Υπουργείο[9]
2018-19 Χτυποκάρδια στο Θρανίο[10]
2019-20 Η Σταχτοπούτα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here