Αρχική Δικαιοσυνη Αρπαχτές-Σκάνδαλο! Με τη γίδα στην πλάτη στα ΚΕΚ .Ηχηρή σφαλιάρα Μητσοτάκη σε...

Αρπαχτές-Σκάνδαλο! Με τη γίδα στην πλάτη στα ΚΕΚ .Ηχηρή σφαλιάρα Μητσοτάκη σε Βρούτση-Αδωνη και βαρύτατες καταγγελίες Αχτσιόγλου που “σηκώνουν” άμεσα εισαγγελέα!

2079
0

 

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

 

Προσέξετε το ρεπορτάζ που δημοσιεύσαμε το πρωί και στο τέλος θα δείτε την πλήρη (και δική μας) δικάιωση.Ταυτοχρονα θα διαπιστώσετε ότι μετά τα ρεπορτάζ ο πρωθυπουργός βλέποντας το σκάνδαλο νάρχεται καταπάνω του έριξε ηχηρές σφαλιάρες στον υπουργό Βρούτση που έστησε την ιστορία των ΚΕΚ και στον “ωραίο Αδωνη” που πήρε σβάρνα τα κανάλια προκαλώντας τους πάντες να του “φέρουν στα κανάλια την Αχτσιόγλου” να τη σκίσει…

Πριν λίγα λεπτά στην κρατική ΕΡΤ “νυχτωμένη{” δημοσιογράφος προκάλεσε την κ.Αχτσιόγλου και εκείνη μίλησε για μεγάλο “σκάνδαλο με αρπαχτές την ώρα της κρίσης του κοροναϊού” στην υπόθεση των ΚΕΚ!!!

Ιδού τι γράφαμε:

H πρώην υπουργός σε κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ Εφη Αχτσιόγλου έκανε την εξής δήλωση:

«Ήδη από τα τέλη Μαρτίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκαθάρισε ότι λόγω του κορονοϊού έκτακτο πακέτο ΕΣΠΑ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για απευθείας ενίσχυση των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων χωρίς να χρειάζεται η διαμεσολάβηση των ΚΕΚ ή οποιαδήποτε είδους κατάρτιση.

Επομένως η κυβέρνηση μπορούσε να δώσει απευθείας ενίσχυση στους επιστήμονες με πόρους του ΕΣΠΑ και χωρίς καμία επιβάρυνση του προϋπολογισμού. Επέλεξε όμως να μην το κάνει εξυπηρετώντας τα συμφέροντα μεγάλων κέντρων κατάρτισης.

Η κυβέρνηση επέλεξε ένα σχέδιο δήθεν τηλεκατάρτισης που εμπαίζει τον επιστημονικό κόσμο της χώρας και προσβάλλει βάναυσα την αξιοπρέπεια χιλιάδων επιστημόνων. Όσο δεν δίνει εξηγήσεις και δεν παίρνει πίσω αυτήν την απόφαση, θα δημιουργεί σκιές και εύλογη καχυποψία για τα κίνητρα της επιλογής της».

Ποιό είναι το νόημα της δήλωσης;

Οτι δεν χρειάζονται τα ΚΕΚ,αφού η κυβέρνηση μπορούσε να δώσει απευθείας τα χρήματα στους αυτοαπασχολούμενους ελεύθερους επαγγελματίες που είναι 180.342.

Εάν η κυβέρνηση έδινε τα χρήματα απευθείας θα κατέβαλε ποσό 144 εκατομμυρίων ευρώ.Στις ΗΠΑ,δόθηκαν απευθείας 1200 δολλάρια σε κάθε ενήλικα,δηλαδή σε κάθε πολίτη άνω των 18 ετών,είτε εργάζονταν είτε όχι.

Στο documentonews δημοσιεύθηκε έγγραφο της Κομισιόν το οποίο αναφέρει ότι τα «Short time work schemes STW, είναι δημόσια προγράμματα τα οποία επιτρέπουν στις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα να μειώσουν προσωρινά να μειώσουν τις ώρες απασχόλησης των εργαζομένων τους, οι οποίοι με τη σειρά τους λαμβάνουν εισοδηματική ενίσχυση από ο κράτος για τις ώρες που δούλεψαν».

Στο ίδιο έγγραφο η Κομισιόν, διευκρινίζει ότι  τα STW ΔΕΝ απευθύνονται σε αυτοαπασχολούμενους. Εργαζόμενους δηλαδή που μπορούν να οργανώσουν την εργασία τους ελεύθερα,όπως οι προαναφερόμενες κατηγορίες δικηγόρων,γιατρών,μηχανικών.

Αμέσως πιο κάτω όμως το ίδιο έγγραφο γράφει ότι εξαιτίας της κρίσης κοροναϊού(“τρέχουσα εξαιρετική κατάσταση”) τα χρήματα του Ευρωπαϊκού Ταμείου μπορεί να διατεθούν σε ειδικά προγράμματα απασχόλησης αυτοπασχολουμένων.

Γράφει συγκεκριμένα:

«Ωστόσο, εξαιτίας της τρέχουσας εξαιρετικής κατάστασης το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο μπορεί να παρέχει στήριξη σε ειδικά προγράμματα για αυτοαπασχολούμενους».

Επομένως με βάση αυτό το έγγραφο η κυβέρνηση μπορεί να δώσει απευθείας αυτά τα χρήματα όχι σε ύψος 600 ευρώ στον καθένα,αλλά σε ύψος 800 ευρώ,όπως στις άλλες κατηγορίες.

Εάν δοθούν τελικά 600 ευρώ σε καθένα απο τους προαναφερόμενους το ποσό θα είναι 108 εκατομμύρια ευρώ.

Μεσω του προγράμματος που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση το ποσό που θα διατεθεί είναι  192 εκατομ ευρώ.

Το ερώτημα: τα ΚΕΚ θα κρατήσουν ως αμοιβή το ποσό ένω του ποσού που θα φτάσει στα χέρια των δικαιούχων ;

Και ποιό ακριβώς θα είναι; Θα είναι το επιπλέον των 144 εκατομμυρίων,άρα τα 48 εκατομμύρια ευρώ; Θα είναι επιπλέον των 108 εκατομμυρίων,άρα 94 εκατομμύρια ευρώ;

Για το θέμα αυτό ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε την εξής ερώτηση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη:

Αθήνα, 21 Απριλίου 2020

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Θέμα: Ανεπαρκής αντιμετώπιση των προβλημάτων των ελευθέρων επαγγελματιών μέσω εξευτελιστικών προγραμμάτων ψευτοκατάρτισης και κατασπατάληση δημόσιου χρήματος .

Από τα τέλη Φεβρουαρίου νομοθετείτε μέσω Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου για θέματα άσχετα με τα έκτακτα και κατεπείγοντα υγειονομικά ζητήματα, όπως τα μέτρα οικονομικής στήριξης, αποφεύγοντας έτσι την πλήρη και έγκαιρη συζήτηση στη Βουλή, προκειμένου αφενός να μην αναμετρηθείτε με το ολοκληρωμένο οικονομικό σχέδιο και τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη στήριξη της κοινωνίας και αφετέρου να μην υποβληθείτε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο σε σχέση με την κατασπατάληση των χρημάτων των φορολογουμένων. Η πρόσφατη, ωστόσο, υπόθεση των Voucher της δήθεν κατάρτισης συνιστά χαρακτηριστικό δείγμα αδιαφορίας για τα προβλήματα των ελεύθερων επαγγελματιών/ επιστημόνων καθώς και κυνικής εξυπηρέτησης συμφερόντων εν μέσω κρίσης.

Αποδεικνύεται έτσι, με τον πιο κραυγαλέο τρόπο, ότι όλο σας το προεκλογικό αφήγημα που ήθελε να σας παρουσιάζει ως υποστηρικτή και προστάτη της λεγόμενης «μεσαίας τάξης» και των ανθρώπων της «αριστείας», δεν ήταν παρά μια καλοστημένη πολιτική απάτη.

Γιατί τώρα, την ώρα της κρίσης, που οι κατεξοχήν εκπρόσωποι της αριστείας και της «μεσαίας τάξης», οι επιστήμονες/ελεύθεροι επαγγελματίες, χρειάζονται έμπρακτη στήριξη, αντιμετωπίζουν την αδιαφορία και τον εξευτελισμό από την πλευρά της κυβέρνησής σας.

Πρώτα από όλα γιατί τους εξαιρέσατε από τη χρηματοδότηση των 800€ για την περίοδο Μαρτίου –Απριλίου, παρά τις αρχικές προσωπικές εξαγγελίες σας, δίνοντας τους μόνο αόριστες υποσχέσεις για τον Μάιο.

Δεύτερον, διότι η στήριξή τους δεν ήταν επαρκής και δεν ήταν άμεση. Τους εμπλέξατε, χωρίς επιλογή τους, σε μια απρόσφορη να δώσει λύση στο χρηματοδοτικό τους πρόβλημα διαδικασία κατάρτισης, που προσιδιάζει στην προώθηση ανέργων στην αγορά εργασίας. Έκαναν Πάσχα χωρίς να λάβουν καν τα 400€ της α΄ δόσης, ενώ το σύνολο των 600€ δεν ξέρει κανείς αν θα έχει δοθεί ακόμη και μετά τα μέσα και έως τα τέλη Ιουνίου, δηλ. τρείς ή και πλέον μήνες απ’ την έναρξη της κρίσης.

Επιπλέον, ισχυρισθήκατε ότι αξιοποιείτε ευρωπαϊκούς πόρους, εξοικονομώντας εθνικούς πόρους. Είτε ευρωπαϊκοί, είτε εθνικοί, όμως, οι πόροι δεν είναι για ανορθολογική κατασπατάληση. Παρά το γεγονός ότι ήταν δυνατή η απευθείας ενίσχυση των αυτοαπασχολούμενων, τελικά για λιγότερη στήριξη, επιβαρύνατε περισσότερο τον εθνικό προϋπολογισμό, δηλ. περίπου κατά 80 εκατομμύρια ευρώ.

Χρήματα που, χωρίς λόγο, αντί να στηρίξουν τους επιστήμονες/ελεύθερους επαγγελματίες, πηγαίνουν ασκόπως σε 399 ΚΕΚ και, ιδίως, σε 7 παρόχους πλατφόρμας τηλεκατάρτισης, χωρίς καν να φροντίσετε να υπαχθούν σε έναν πλήρη, σοβαρό έλεγχο ποιότητας. Με αποτέλεσμα να βοά το πανελλήνιο από πλείστα παραδείγματα κακής και χαμηλής ποιότητας παρεχόμενης υπηρεσίας, ιδίως αν ληφθεί υπόψη ότι απευθύνονται σε επιστήμονες. Και το κρίσιμο ερώτημα στα χείλη της κοινής γνώμης, είναι ποιοι είναι εκείνοι που ευνοήσατε τόσο απροσχημάτιστα μέσα στην κρίση και για ποιόν λόγο.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός:

– Γιατί, σε αντίθεση με την εξαγγελία σας της 19ης Μαρτίου, επιλέξατε τελικά την οικονομική στήριξη των επιστημόνων μέσω της διαδικασίας κατάρτισης, ξοδεύοντας άσκοπα 80 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω, ενώ θα μπορούσατε να τους εντάξετε απευθείας στην έκτακτη χρηματοδότηση των 800€;

– Τι είναι αυτό που σας οδηγεί, παρά την κατακραυγή για τα κακής ποιότητας voucher, να επιμένετε και να μην ακυρώνετε, έστω και τώρα, αυτή την άσκοπη, αδιαφανή και εξευτελιστική για τους ελεύθερους επαγγελματίες διαδικασία, αποκαθιστώντας την αξιοπρέπειά τους μέσω μιας έκτακτης χορήγησης επιδόματος για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο;

Ο ερωτών

Αλέξης Τσίπρας

Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης”

Προφανές είναι ότι ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης παίρνει ο ίδιος το θέμα πάνω του και το καταγγέλει ως σκάνδαλο,ενώ απο την πλευρά του υπάρχει διαβεβαίωση ότι στο θέμα αυτό θα επανέρχεται συνέχεια μέχρι να υποχρεωθεί ο κ.Μητσοτάκης να απαντήσει ο ίδιος στη Βουλή.

Παρόμοιες θέσεις με του κ.Τσίπρα έχουν λάβει και οι επιστήμονες αυτών των κατηγοριών.

Τούτων δοθέντων μας έκανε εντύπωση το- κατά τη γνώμη μας αγοραίο -ύφος που χρησιμοποιούσε ο Υπουργός Αδωνης Γεωργιάδης παίρνοντας στην κρατική τηλεόραση πάνω του το θέμα αυτό και ας αφορά τον Πρωθυπουργό και τον αρμόδιο υπουργό Βρούτση.

“Περιμένω την κ.Αχτσιόγλου να τηλεφωνήσει και να μας πει εδώ δημόσια έχει πρόβλημα με τα ΚΕΚ;Δεν θέλει να δοθούν τα χρήματα μέσω των ΚΕΚ;Καταγγέλλει τα ΚΕΚ; Γιατί μόλις βγει θα φέρω εδώ έγγραφα με πληρωμές τεραστίων ποσών που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και η ίδια μέσω των ΚΕΚ ” έλεγε ο κ.Γεωργιάδης.

Το αγοραίον ή και χυδαίον της παρέμβασής του δεν ήταν τόσο τα λόγια αυτά καθευαυτά,όσο το ύφος,ο τόνος της φωνής και το υπονοούμενο.

Είναι σαφές από όσα υπονοούσε ότι:

-επι ΣΥΡΙΖΑ και Αχτσιόγλου υπάρχει ΣΚΑΝΔΑΛΟ με πληρωμές τεραστίων ποσών μέσω ΚΕΚ ,

2. έχει ο ίδιος στοιχεία(έγγραφα) για το σκάνδαλο αυτό.

Η -κατά τη γνώμη μας χυδαιότητα-είναι: αν δεν πάει ποτέ η κ.Αχτσιόγλου στην τηλεόραση να απαντήσει  θα καταπιεί τα στοιχεία αυτά ο Υπουργός;

Γιατί δεν είπε “θα πάω στον Εισαγγελέα μόλις ανοίξουν τα γραφεία;”

Πόσο λάθος θα ήταν μια ερμηνεία ότι επαναλαμβάνεται το “πάγιο” τροπάρι του εκβιασμού προς πολιτικούς αντιπάλους του στυλ: “μην μιλάτε για μας ,να μην μιλήσουμε για σας” και προς δημοσιογράφους και ΜΜΕ  του στυλ “να μην γράφετε και να μην μιλάτε εναντίον μας και τότε θα πάρετε και εσείς καθώς τα χρήματα και πολλά είναι και εμείς θα τα μοιράζουμε με τα δικά μας κριτήρια”;

 

Δείτε το έγγραφο που δημοσίευσε το documentonews:

Και ιδού τι έγινε αργά το απόγευμα:

Ο υπουργός Βρούτσης υποχρεώθηκε να βγάλει μια ανακοίνωση και τα πάρει όλα πίσω.Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αναφέρει:

“…Για τον λόγο αυτό, αφού προηγήθηκε σχετική έρευνα με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης επιστημόνων με τηλεκατάρτιση καταργείται.

Οι επιστήμονες, όμως, τους οποίους αφορούσε το Πρόγραμμα, θα λάβουν κανονικά την ενίσχυση των 600 ευρώ για τον μήνα Απρίλιο χωρίς προϋποθέσεις.

Ταυτόχρονα, με εντολή του Πρωθυπουργού, ξεκινά αξιολόγηση των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης μέσω ενδελεχούς ελέγχου της ποιότητας των προγραμμάτων κατάρτισης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού. Κάτι που δεν συνέβη, βεβαίως, τα τελευταία χρόνια.

Μέσα στην πρωτοφανή υγειονομική κρίση η Κυβέρνηση δεν σταματάει τις μεταρρυθμίσεις. Γίνονται σε λίγες μέρες ή εβδομάδες, πράγματα που δεν γίνονταν για χρόνια. Χτίζουμε, όλοι μαζί, ένα αποτελεσματικό Κράτος που εμπνέει εμπιστοσύνη. Τυχόν αστοχίες, όπως έγινε και σε άλλες περιπτώσεις, εντοπίζονται και διορθώνονται…”

Θεωρούμε βέβαιο ότι ούτε ο Βρούτσης,ούτε ο Αδωνης θα παραιτηθούν,ως θα συνέβαινε ακόμα και στη Ζιμπάμπουε.Περιμένουμε τον Αδωνη να πει ότι περιμένει ακόμα την Αχτσιόγλου να τη σκίσει για τα ΚΕΚ…

Από την πλευρά τους ΣΥΡΙΖΑ και Αχτσιόγλου επιμένουν και καταγγέλλουν σκάνδαλο.

 

ΣΥΡΙΖΑ: «Θα περιμένει και άλλες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των ΚΕΚ ο κ. Μητσοτάκης για να στείλει τον κ. Βρούτση σπίτι του;»

Την απομάκρυνση του υπουργού Εργασίας σε συνέχεια δημοσιεύματος του Documento σχετικά με συγγενική σχέση συμβούλου του με ιδιοκτήτες ΚΕΚ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του.

«Δεν έφθαναν οι πρωινές αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών για τις εκλεκτικές συγγένειες της ΝΔ με τους πέντε ιδιοκτήτες πλατφορμών «καταρτίσεων» που θα πάρουν κάποιες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να μάθουν στους επιστήμονες «σκόιλ Ελικίκου», τις οποίες επιχείρησε να αποκρύψει ο υπουργός Εργασίας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι «τώρα αποκαλύπτεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Documento, ότι σύμβουλος του κ. Βρούτση και της γ.γ. του υπουργείου Εργασίας όχι μόνο έχει συγγενική σχέση με τους ιδιοκτήτες εταιρίας ΚΕΚ, αλλά και συμμετείχε στο παρελθόν σε εταιρίες που διαχειρίζονται τις πλατφόρμες αυτές».

«Για αυτό και η σπουδή της κυβέρνησης να αξιολογήσει υλικό εκατοντάδων χιλιάδων σελίδων των ΚΕΚ μέσα σε μία ημέρα και να μην αξιοποιήσει τη δυνατότητα που έδωσε η Κομισιόν για απευθείας ενίσχυση, χωρίς μεσάζοντες, των επιστημόνων μέσω ΕΣΠΑ», επισημαίνει και καταλήγει:

«Θα περιμένει και άλλες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των ΚΕΚ ο κ. Μητσοτάκης για να στείλει τον κ. Βρούτση σπίτι του και να ακυρώσει αυτό το φιάσκο για τους επιστήμονες;».

Αχτσιόγλου: Τέσσερα σημεία για το κυβερνητικό φιάσκο της τηλεκατάρτισης

Τέσσερα σημεία για το κυβερνητικό φιάσκο της τηλεκατάρτισης επισημαίνει σε δήλωση της η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα αποδομεί τους ισχυρισμούς Βρούτση για την αναγκαιότητα τηλεκατάρτισης προκειμένου να δωθεί η στήριξη στους επιστήμονες της χώρας.

Ειδικότερα:

«1. Η κυβέρνηση είχε την απόλυτη ελευθερία να χρησιμοποιήσει πόρους ΕΣΠΑ για την άμεση στήριξη των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων χωρίς μεσολάβηση καταρτίσεων όπως προκύπτει από τις σχετικές έγγραφες κατευθυντήριες οδηγίες της Κομισιόν. Μάλιστα θα μπορούσε να τους ενισχύσει με 800 αντί για 600 ευρώ και ταυτόχρονα να δαπανήσει λιγότερα χρήματα.
powered by Rubicon Project

2. Η επιλογή της κατάρτισης επομένως αποτελεί αποκλειστικά κυβερνητική απόφαση. Η ποιότητα μάλιστα αυτής της κατάρτισης αποδεικνύει ότι έχουμε να κάνουμε με μια μεγάλη απάτη κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος. Πέραν απ’ τις διάφορες λεκτικές ασυναρτησίες στις πλατφόρμες, είναι τουλάχιστον προσβλητικό να ζητάς από μηχανικούς να εκπαιδευτούν στο πώς ανοίγει ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και από δικηγόρους στην ταξινόμηση φακέλων. Αυτό το περιεχόμενο του προγράμματος εγκρίθηκε από τον υπουργό Εργασίας.

3. Οι κραυγές από κυβερνητικά στελέχη προσπαθούν απλά να κρύψουν την πολιτική ουσία. Το γεγονός όμως ότι ακόμα και ο κ. Γεραπετρίτης παραδέχθηκε δημόσια πως δεν υπήρχε ο χρόνος για την αναγκαία πιστοποίηση των προγραμμάτων τούς εκθέτει ακόμη περισσότερο.

4. Τι έχουμε όμως ακούσει αυτές τις μέρες στην προσπάθεια των κυβερνητικών στελεχών να θολώσουν τα νερά;

α. “Ότι αφού οι ελεύθεροι επαγγελματίες έκαναν αιτήσεις στην πλατφόρμα το πρόγραμμα είναι μια χαρά”.

Το γεγονός ότι έκαναν αιτήσεις φωτίζει το πόσο μεγάλη είναι η οικονομική τους ανάγκη και όχι την ορθή λειτουργία του προγράμματος.

β. “Τα λάθη είναι λίγα και είναι ατομική ευθύνη του καθενός να διαλέξει τον σωστό πάροχο κατάρτισης”.

Τα λάθη είναι ντροπιαστικά, δείχνουν προχειρότητα και απουσία κάθε ελέγχου. Το γεγονός μάλιστα ότι μετά τις καταγγελίες το υπουργείο αντί να ακυρώσει το πρόγραμμα επιτίθεται στους ελεύθερους επαγγελματίες προσθέτει στην απάτη τον αυταρχισμό και την άρνηση του δημοκρατικού ελέγχου.

γ. “Και οι προηγούμενοι έκαναν καταρτίσεις και έδιναν λεφτά στα ΚΕΚ, οπότε δεν υπάρχει κανένα θέμα”.

Δυστυχώς για την κυβέρνηση δεν συζητάμε γενικά για την κατάρτιση ως εργαλείο για την αντιμετώπιση της ανεργίας, αλλά πως τη στιγμή που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πόρους ΕΣΠΑ για να ενισχύσει απευθείας με 800 ευρώ τους αυτοαπασχολούμενους, επέλεξε να τους δώσει μόνο 600 ώστε να χαρίσει 80 εκ. σε κέντρα κατάρτισης.

Αυτούς τους πόρους μπορούσε να τους χρησιμοποιήσει για απευθείας ενίσχυση ακόμα και αν, προ κρίσης, είχαν δεσμευτεί για άλλους σκοπούς. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ξεκάθαρη και σε αυτό. Μάλιστα έχει στείλει σχετική επιστολή στις 18 Μαρτίου προς τον Υπουργό Εργασίας και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, όπου ξεκαθαρίζει ότι λόγω κορονοϊού οι πόροι μπορούν να ανακατευθυνθούν χωρίς καμία δέσμευση. Αναφέρει επίσης, στην ίδια επιστολή, ότι υπάρχει η δυνατότητα άμεσης ενίσχυσης των αυτοαπασχολούμενων.

Σχετικά με τα όσα ισχυρίστηκε για τα προγράμματα κατάρτισης του ΕΠΑΝΕΚ ο κ. Γεωργιάδης σε διάφορες εκπομπές να του ξεκαθαρίσουμε τα εξής:

Η πρόσκληση 110 που ανέφερε εκδόθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας στις 21-9-2018 και δεχόταν προτάσεις μέχρι τις 30-4-2019, πολύ πριν την προκήρυξη εκλογών. Η συγκεκριμένη πρόσκληση απευθυνόταν σε Επιστημονικούς, επαγγελματικούς φορείς ΝΠΔΔ, Κοινωνικούς Εταίρους, Ομοσπονδίες Εργαζομένων και Συνδέσμους Επιχειρήσεων για κατάρτιση εργαζομένων, όχι σε Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Δημοκρατία σημαίνει και έλεγχος. Η κυβέρνηση είναι υπόλογη όχι απέναντι στα πολιτικά κόμματα, αλλά στην κοινωνία. Απέναντι στον επιστημονικό κόσμο που τον υποβάλλει σε μια προσβλητική και ανώφελη διαδικασία. Ακριβώς για αυτό ζητάμε την ακύρωση του προγράμματος και την άμεση ενίσχυση των επιστημόνων.

Η ευθύνη για το φιάσκο αυτό βαρύνει ακέραια την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό».

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here