Αρχική Δικαιοσυνη Κεραυνοί Εισαγγελέα Αρείου Πάγου για χρηματισμό-Επιστολή -καταπέλτης Βαξεβάνη στη Βουλή για...

Κεραυνοί Εισαγγελέα Αρείου Πάγου για χρηματισμό-Επιστολή -καταπέλτης Βαξεβάνη στη Βουλή για Εισαγγελέα που έγραψε πόρισμα Βγενόπουλου 801 σελ σε 3 ημέρες!!!

1703
0

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Επιστολή- καταπέλτη με την οποία επιτίθεται με σφοδρότητα σε δικαστικούς και πολιτικούς κύκλους που τον στοχοποιούν και τον συκοφαντούν προκειμένου να συγκαλυφθούν τεράστια σκάνδαλα έστειλε στην Βουλή ο Κώστας Βαξεβάνης.

Με την επιστολή του ,που απευθύνεται προς την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ο δημοσιογράφος και εκδότης του DOCUMENTO ζητεί να κληθεί να καταθέσει άμεσα στην Επιτροπή προκειμένου να ακιουστεί και η δική του άποψη σε όσα έχουν πει γιαυτόν διάφοροι πολιτικοί και δικαστικοί.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει σε εισαγγελείς , οι οποίοι προσπαθούν να αποδώσουν στον Κώστα Βαξεβάνη όσα τους έχουν καταλογίσει συνάδελφοί τους για χειρισμούς σε μεγάλα σκάνδαλα,όπως των εξοπλιστικών και της ΝΟΒΑΡΤΙΣ.

Εντυπωσιακή είναι η περίπτωση της εισαγγελέως Τσατάνη ,η οποία έγραψε 801 σελίδες πρόταση για την πολύπλοκη και πολύ δύσκολη υπόθεση Βγενόπουλου ,όχι σε τρεις μήνες,διάστημα που θα ήταν ιδιαίτερα μικρό,αλλά σε τρεις ημέρες.

Δηλαδή έγραφε περίπου 260 σελίδες την ημέρα,δηλαδή αν δούλευε 15 ώρες την ημέρα γράφοντας έγραφε περίπου 18 σελίδες την ώρα.Αν είχε και διακοή για ξεκούραση υπολογίστε ανάλογα περίπου 25 σελίδες την ώρα!!!

Η πρόταση αυτή ήταν ευνοϊκή για τον Βγενόπουλο!Σήμερα όλοι γνωρίζουμε την κατάληξη της υπόθεσης Βεγνόπουλο και πολλοί είναι εκείνοι που προσφέρουν για να βρουν και να δουν τις φωτογραφίες από την δικογραφία νεκροψίας,νεκροτομής του ανθρώπου που πέθανε εντελώς ξαφνικά μακριά απο το νοσοκομείο του,δηλαδή το περίφημο ΥΓΕΙΑ…

Συχνα πολιτικοί που έχουν εμπειρία έρευνας(Νικολόπουλος) διερωτώνται αν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για την κατάληξη Βγενόπουλου,του ανθρώπου που μέχρι μεγάλης ηλικίας έψαχνε εργασία(καπνοβιομηχανία Πετρίδης)νομικού συμβούλου και αίφνης εμφανίστηκε με ρευστότητα τέτοια που να αγοράζει τα πάντα…

Η επιστολή Βαξεβάνη έρχονται την ίδια στιγμή που ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ.Πλιώτας διέταξε επείγουσα έρευνα για τις φρικτές καταγγελίες χρηματισμού της επιτροπής Αθλητισμού,αυτής που με προωτοφανώς αστήρικτη νομική επιχειρηματολογία πρότεινε να υποβιβαστεί ο ΠΑΟΚ και η ΞΑΝΘΗ για λόγους νομικά αστείους ,εν σχέσει με το παρελθόν του επαγγελματικού ποδοσφαίρου μας και τις ομάδες-παραρτήματα μεγάλων…

Ο κ.Πλιώτας ζητεί να γίνει ενδελεχής έρευνα με άρσεις απορρήτου τραπεζικών λογαριασμών,τηλεφωνικών επικοινωνιών κλπ΄

Η παρέμβαση του κ.Πλιώτα έρχεται την ώρα που δικηγόρος επώνυμα αναφέρει ότι πρόσωπο της επιτροπής αυτής ζήτησε χρήματα!

Κατα πληροφορίες και ο Κώστας Βαξεβάνης θα ζητήσει ,αν κληθεί στην Επιτροπή της Βουλής ,να γίνει άρση απορρήτου ανάλογη και στα θέματα και πρόσωπα που εκείνος ερευνά και αναφέρει στα ρεπορτάζ του.

Διαβάστε την επιστολή-καταπέλτη:

«Αθήνα, 11 Φεβρουαρίου 2020

Προς τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δ. Παπαγγελόπουλο

Αξιότιμοι κύριοι/ες βουλευτές/τριες

Παρακολουθώ εδώ και καιρό με βάση όσα διαρρέουν στον Τύπο μάρτυρες που προσέρχονται ενώπιον της Επιτροπής σας να αναφέρουν το όνομά μου καταθέτοντας πράγματα τα οποία είναι άθλια, με θίγουν ως προσωπικότητα και επαγγελματία και γι’ αυτό όπως έχω προαναγγείλει προσφεύγω εναντίον τους στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Οι συγκεκριμένοι μάρτυρες, όχι μόνο καταθέτουν εναντίον μου χωρίς στοιχεία αλλά κάποιοι απ’ αυτούς είναι καταδικασμένοι με πειθαρχικές ποινές από τη Δικαιοσύνη πράγμα που όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας αποτελεί στοιχείο αναξιοπιστίας.

Τόσο ο κ. Φρουζής όσο και οι εισαγγελείς Ράικου και Τσατάνη έχουν κάθε λόγο να στρέφονται εναντίον μου εκδικητικά και χωρίς κανέναν ενδοιασμό αφού οι αποκαλύψεις τόσο οι δικές μου όσο και των συναδέλφων μου στο Documento τους έχουν καταστήσει υπόλογους στην κοινή γνώμη και στη Δικαιοσύνη.

Η κ. Ράικου είναι η εισαγγελέας η οποία αποχώρησε από επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς όταν το Documento αποκάλυψε την αναφορά της ανακρίτριας Ηλιάνας Ζαμανίκα η οποία την κατηγορούσε ότι απέκρυψε στοιχεία από δικογραφία που αφορούσε τον γνωστό και καταδικασμένο έμπορο όπλων Θωμά Λιακουνάκο.

Στη συνέχεια το Documento αποκάλυψε (δημοσιεύοντας μάλιστα μηνύματα SMS του κ. Λιακουνάκου) πως ο υπόδικος τότε επιχειρηματίας γνώριζε κινήσεις που ΘΑ έκανε η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς όπως η αποστολή εισαγγελέα στο Παρίσι για να πάρει κατάθεση μάρτυρα.

Επίσης το Documento αποκάλυψε πως ο σύζυγος της κ. Ράικου ήταν στον κατάλογο των ερευνώμενων αμειβόμενων από τη Novartis γιατρών και παρ’ όλα αυτά η κ. Ράικου δεν είχε αυτοεξαιρεθεί από την έρευνα.

Η κ. Τσατάνη είναι η εισαγγελέας η οποία καταγγέλθηκε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή ότι με διάφορες μεθοδεύσεις συγκάλυψε τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο. Η κ. Τσατάνη είχε αφαιρέσει δικογραφία από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς που αφορούσε τον Βγενόπουλο και την αρχειοθέτησε γράφοντας έκθεση αρχειοθέτησης 801 σελίδων σε τρείς ημέρες. Γι’ αυτή την αφαίρεση της δικογραφίας δεν την κατήγγειλε το Documento αλλά η ίδια η εισαγγελέας Ελένη Ράικου.

Επίσης η κ. Τσατάνη φρόντισε να αρχειοθετήσει την υπόθεση Βγενόπουλου λίγες ώρες πριν αυτός ανακριθεί από τους Κύπριους ανακριτές, πράγμα που του έδωσε τη δυνατότητα να το χρησιμοποιήσει ως δεδικασμένο αθώωσής του και να μην ανακριθεί. Η αναφορά του κ. Αγγελή, οι καταγγελίες της κ. Ράικου όπως και εκείνες του Γενικού Εισαγγελέα της Κύπρου και οι αποκαλύψεις του Hot Doc την εποχή εκείνη οδήγησαν την κ. Τσατάνη στο Πειθαρχικό του Αρείου Πάγου το οποίο την καταδίκασε δύο φορές.

Στη συνέχεια η δικογραφία ανασύρθηκε και οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου Βγενόπουλου διώχθηκαν από τις ελληνικές και τις κυπριακές Αρχές ενώ οι συνεργοί του αναγκάστηκαν να επιστρέψουν χρήματα από δάνεια που δόθηκαν παρανόμως, στις τράπεζες. Η κ. Τσατάνη ενώπιόν σας εμφανίζεται ως θύμα σκευωρίας πράγμα το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι αυτή είχε δίκιο στην αθώωση του Βγενόπουλου και όλες οι έρευνες που έγιναν από Έλληνες και Κύπριους εισαγγελείς με τα συγκεκριμένα διωκτικά αποτελέσματα είναι σκευωρία.

Με λύπη μου διαπιστώνω πως το κόμμα της ΝΔ με ανακοινώσεις του υιοθετεί όσα είπε η κ. Τσατάνη δημιουργώντας με την ανοχή Σας ένα πολιτικό αφήγημα μιας μεγάλης σκευωρίας της οποίας μέρος είμαι εγώ αλλά και οι δημοσιογράφοι τoυ Documento. Είναι εντυπωσιακό δε ότι ως «αποδεικτικά» της σκευωρίας εμφανίζονται οι συνήθεις δημοσιογραφικές λειτουργίες, δηλαδή η έρευνα, η έγκαιρη δημοσίευση, ακόμη και οι επαφές των δημοσιογράφων με τα εμπλεκόμενα μέρη προκειμένου να καταγράψουν την άποψή τους και να στοιχειοθετήσουν την αλήθεια. Η διαδικασία αυτή είναι ανεπίτρεπτη θεσμικά, ηθικά και πολιτικά.

Προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια, να συνδράμω στο έργο της Επιτροπής και να αποκατασταθεί η τιμή και η υπόληψή μου, ζητώ να με καλέσετε για να καταθέσω τα γεγονότα και τα στοιχεία.

Με τιμή

Κώστας Βαξεβάνης

Δημοσιογράφος, εκδότης εφημερίδας Documento»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here