Αρχική Ελλαδα Κυριάκο πρόσεχε:Αλλο “ταμίας των Γερμανών”,άλλο “ελευθερωτής της Ελλάδας από γερμανικά δεσμά”!

Κυριάκο πρόσεχε:Αλλο “ταμίας των Γερμανών”,άλλο “ελευθερωτής της Ελλάδας από γερμανικά δεσμά”!

1530
0

 Γιατί ο Κ. Μητσοτάκης ως «ταμίας» των Γερμανών δεν έχει μέλλον!

του Νίκου Ι. Νικολόπουλου*

 

Οι εξελίξεις είναι συνταρακτικές σε νομικό επίπεδο για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ταυτόχρονα για την δυνατότητα κάθε κράτους να κάνει κουμάντο στο εσωτερικό του.Επίσης είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικές για την υποκρισία ορισμένων εξουσιαστικών της Ευρώπης να πλουτίσουν τα δικά τους ταμεία,να κάνουν “κιμά”βασικές ελευθερίες και ανθρώπινα δικαιώματα για τα οποία έχουν χυθεί ποταμοί άιματος και στην Ευρώπη.

Από τη μία πλευρα το Γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο, με απόφασή του έβαλε μπουρλότο στην Ευρωπαϊκή Ένωση ,κρίνοντας ότι η  Γερμανία  μπορεί να κάνει ό,τι θέλει στην δική της οικονομική πολιτική ,κόντρα στους ευρωπαϊκούς κανόνες! Αντιλαμβάνονται και οι πλέον φανατικοί ευρωλιγούρηδες της “Γερμανικής Ευρώπης” ότι ο μεγάλος κερδισμένος μετά τον β παγκόμσιο πόλεμο από το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης είναι μόνο η Γερμανία, η οποία με μεθόδους που ο ελληνικός λαός γνωρίζει ως “μεθόδους Σόϊμπλε” γίνεται επικυρίαρχος στην Ευρώπη!

Ναι, αυτή που στον πίνακα των διεφθαρμένων χωρών της υφηλίου κατέχει την τέταρτη θέση, ενώ αντίθετα «μικρός ασθενής» εμφανίζεται να είναι η Ελλάδα μπροστά στην αρρωστημένη κεφαλή της Ευρώπης.

Και όμως η Γερμανική κατοχή που έχει επιβληθεί στην ανυπεράσπιστη από τους ντόπιους πολιτικούς χώρα ναρκοθέτησε κάθε οδό διαφυγής και έχει απαγορεύσει την ίασή της από την οικονομική «χολέρα» που έρχεται ολοταχώς στην μετά κορονοιο εποχή…

Με την Γερμανία επικυρίαρχη, η Μέρκελ και ο Σόιμπλε αξίωναν και πετύχαιναν μέχρι τα σήμερα και καθ΄όλα τα προηγούμενα μνημονιακά χρόνια κανένα κράτος της Ε.Ε. να μην  μπορεί να ασκήσει  εθνική οικονομική πολιτική, αλλά μόνον και υποχρεωτικά να ακολουθείται αυτή που αποφασίζεται από τους εγκάθετους της Γερμανικής πολιτικοοικονομικής ελίτ στα κοινοτικά όργανα!!!

Μετά ταύτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τι θα κάνει; Θα πάει κόντρα στην άρνηση της Γερμανίας να δεχθεί τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για ενίσχυση της ρευστότητας όλων των εθνικών οικονομιών των χωρών που λόγω πανδημίας έχουν βυθιστεί στην ύφεση;

Η ΕΚΤ «τυπώνει» χρήμα με το οποίο αγοράζει κρατικά ομόλογα από την αγορά και έτσι, έμμεσα, στηρίζει τις χώρες που τα εκδίδουν.

Για τις αποφάσεις της αρμόδιο δικαστήριο είναι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ταυτόχρονα όμως για την Bundesbank, την κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, που είναι «ένα πράγμα» με την ΕΚΤ, αρμόδιο είναι το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας…Εδώ αναδεικνύεται το ουσιαστικό πρόβλημα της Ευρωζώνης.

Τι θα κάνει λοιπόν ο Έλληνας Πρωθυπουργός σε περίπτωση που η κυβέρνηση Μέρκελ υιοθετήσει την δικαστική απόφαση η οποία τινάζει στον αέρα κάθε σχεδιασμό της κυβέρνησης και θέτει σε κίνδυνο το μέλλον της Ευρωζώνης.

Φωτό απο 13/6/2018 στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αλήθεια, τι θα κάνει μετά ταύτα ο εμφανιστείς ως «θεράπων ιατρός»  και σωτήρας της χώρας, όταν θα αποδειχθεί κάλπικος; Αλήθεια περιμένει ο ελληνικός λαός να αντιδράσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως αντέδρασε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στον Γερμανό  καγκελάριο όταν του αρνείτο την ένταξη της χώρας μας στην ΕΟΚ; Δυστυχώς κατά την ολιγόμηνη διακυβέρνηση του δεν δείχνει να έχει αυτό το πολιτικό ανάστημα. Είναι πρόθυμος να υποχωρήσει και να αποδεχθεί κάθε απαίτηση εκ δυσμών και ανατολών που προβάλλουν σύμμαχοι και εχθροί της χώρας. Εκτός από την αναγκαστική αναπροσαρμογή της στάσης του στον Έβρο και της πανεύκολης αποδοχής κάθε ντιρεκτίβας που του επέβαλαν για την αντιμετώπιση του κορονοϊού ταυτόχρονα στην σύντομη κυβερνητική διαδρομή εμφανίζονται νέα σκάνδαλα εθνομηδενισμός, ισλαμοφοβία, αντιχριστιανικό μένος, διώξεις κληρικών και πιστών, φτώχεια, ανεργία, υπανάπτυξη και ΚΟΡΟΝΟΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ…

 

Από τις αποφάσεις που θα πάρει ο Μητσοτάκης θα καταφανεί αν ήρθε στην εξουσία για να μας απαλλάξει από το κατοχικό Γερμανικό ζυγό ή για να μετατρέψει την Ελλάδα σε αποικία.
Τώρα θα δείξει τι φοβάται ο Πρωθυπουργός, από τον ξεσηκωμό των, από τον εγκλεισμό, αγανακτισμένων… Τώρα, που συθέμελα συνταράσσεται η Γερμανική Ευρώπη του παρασιτικού καπιταλισμού και της διεφθαρμένης τραπεζοκρατίας θα σταθεί στο πλευρό των ανυπεράσπιστων Ελλήνων εφαρμόζοντας ένα συγκεκριμένο και χειροπιαστό σχέδιο σωτηρίας για τον επερχόμενο λιμό της οικονομικής πανούκλας ή ως πρόθυμος μαλιστάνθρωπος, «πέφτοντας στα τέσσερα» θα υπογράψει το πέμπτο μνημόνιο;

Οι μεγαρόπαιδες είναι χρήσιμο να του υπενθυμίσουν ότι πριν λίγα χρόνια αυτοί οι ίδιοι  αγανακτισμένοι και απελπισμένοι πολίτες, ήσαν εκείνοι που συνέτριψαν το κραταιό ΠΑ.ΣΟ.Κ. και διέσπασαν την κεντροδεξιά παράταξη λόγω της μνημονιακής στροφής του Σαμαρά.

Είναι σίγουρο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πολιτικός γόνος γνωρίζει από τα γεννοφάσκια του τι συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, ακόμα και στις καλύτερες πολιτικές οικογένειες ακόμα και σε αυτή την ίδια την «αγία οικογένεια». Όταν ο λαός βγει στους δρόμους και τις πλατείες αντιλαμβανόμενος τις εφιαλτικές συνέπειες που φέρνουν οι ακραίες αντικοινωνικές πολιτικές, όπως και τώρα, τότε «φωνή λαού οργή Θεού».

Γιατροσόφια, όπως είναι αυτά του ανασχηματισμού ή ακόμα και της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, δεν μπορούν να αποτρέψουν ένα νέο λαϊκό ξεσηκωμό που θα ξεπετάξει στα αζήτητα τη κυβέρνηση, ως πολιτικό προϊόν μικράς διαρκείας που έφτασε στην ημερομηνία λήξης …

Οι βιοπαλαιστές που έχασαν τη δουλειά τους, τις επιχειρήσεις, τα μαγαζιά, «τον άρτον τον επιούσιον» εξαιτίας του lock down και των περιοριστικών μέτρων, καταλαβαίνουν όλο και περισσότερο, μέρα με τη μέρα, ότι ήταν μια καλοστημένη δουλειά που έφερε τραγικά αποτελέσματα για όλους που διασώθηκαν από τον κορονοϊό και που τώρα έφτασαν να κινδυνεύουν να «πεθάνουν ζωντανοί», γιατί βρέθηκαν στο σπιράλ του θανάτου που μας έριξαν οι επιτήδειοι…

Και από πάνω ζητούν και τα ρέστα. Ζητούν από ένα καταπονημένο λαό να γεμίσει τα γερμανικά ταμεία. Και ο φωστήρας πρωθυπουργός, ο σπουδαγμένος στο Χάρβαρντ, θα έρθει να εφαρμόσει ακόμα πιο σκληρά και ανελεύθερα μέτρα; Κανένας δεν θα ξεχάσει ότι επί πρωθυπουργίας Μητσοτάκη μπήκε λουκέτο στις Εκκλησίες,  μας απαγορεύτηκε η ελεύθερη διακίνηση των πολιτών και έφτασαν να μας φυλακίσουν στα σπίτια μας… τρομοκρατώντας μας με κάθε τρόπο, θεμιτό και αθέμιτο.

HǍmĉLQԕщ`ĉʁӔٍ ʁɠʼnӁÃŋř͠ӔϠL։ȅTя ԏՠŖŔʼnϕ/PHASMA/î͉ʏˁɄǓ

Μας είπαν ότι είναι ευρωπαϊκοί κανόνες.Με δύο συνεχόμενα άρθρα της(στο NTASKASPRESS.GR) η επίτιμη Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρώην Πρωθυπουργός κ.Θάνου αποκάλυψε ότι δικαστήρια άλλων χωρών έκριναν ότι τέτοια μέτρα,όπως η βίαιη με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου καταπάτηση (και θρησκευτικών) ελευθεριών και δικαιωμάτων και με πρόσχημα την (παραφουσκωμένη) πανδημία ήταν και είναι ΠΑΡΑΝΟΜΑ!

Οι αρχάγγελοι της κόλασης είναι έτοιμοι -πανευρωπαϊκά- να ανοίξουν τις πύλες της. Είμαι σίγουρος ότι κανείς δεν θέλει να διαβεί το κατώφλι της. Κανείς δεν ανέχεται κι άλλες ταπεινώσεις κι άλλους εγκλεισμούς κι άλλες νέες μειώσεις μισθών, συντάξεων και ούτω καθεξής.
Κανένας δεν θα χαρίσει την ζωή των παιδιών του και  τη δική του σε   διαβολοαρχάγγελους και δεν θα διαβεί το κατώφλι της αιώνιας σκλαβιάς …  Θα στείλει τους «Εωσφόρους» μαζί με τα διαβολάκια τους «στην γέννα του πυρός την ητοιμασμένη» για αυτόν και την συνοδεία του…

*Ο Νίκος Νικολόπουλος είναι πρώην Υπουργός

και νυν Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κομματος της Ελλάδας και επικεφαλής της παράταξης “ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ”

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here