Αρχική Ελλαδα Μη μασάτε κορονα-ϊούς! Σερβίρουν απειλές απο “τοξοβόλους” και 25χρονα την ώρα που...

Μη μασάτε κορονα-ϊούς! Σερβίρουν απειλές απο “τοξοβόλους” και 25χρονα την ώρα που συγκαλύπτουν φοβερά εγκλήματα του λευκού κολλάρου!..

1511
0

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Oταν θα διαπιστώνετε ότι σε αυτή τη δημοσιογραφική έπαλξη δεν αναφερόμαστε σε κάποιο θέμα που το βρίσκετε σε όλες τις άλλες μεγάλες να συμπεραίνετε ότι κατά τη γνώμη μας “δεν αξίζει τον κόπο και τον χώρο προβολής”.
Θα διαπιστώσετε σήμερα π.χ. ότι αφιέρωσαν χώρο και χρόνο καλλιέργειας πανικού και τρόμου για δυο θέματα:
1.το δήθεν κρούσμα κορονα-ϊού στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.Τον “ανακάλυψαν”αμέσως μετά την ανακοίνωση του παγκόσμιου οργανισμού Υγείας ότι αναβάθμισε σε μεγάλη απειλή από μέτρια τον κορονα-ϊό στην Κίνα,όπου οι νεκροί είναι πάνω απο 200 και οι προσβληθέντες πάνω από 20 χιλιάδες.
Σοβαρή υπόθεση είναι,θα την κάνουν όμως πολύ σοβαρότερων διαστάσεων οι πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες, γιατί τα κέρδη που θα βγάλουν από τον όποιο πανικό και τις παράπλευρεςδιαθέσεις υλικών τους θα είναι τεράστια.
Μπορεί να ανακοπούν μόνο απο κυβερνήσεις γιατί οι απώλειες κρατικών και ιδιωτικών ταμείων από τον τουρισμό θα είναι πολύ μεγαλύτερες.
Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα κορονα-ϊού και αγγίζει τα όρια της αδικαιολόγητης υπερβολής και υστερίας η απότομη χρήση μάσκας η φαρμάκων.
Ο Διευθυντής του ινστιτούτου Παστέρ κ.Μεντής είπε σήμερα ότι ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΝΕΙΣ λόγος ανησυχίας στην Ελλάδα,ούτε χρειάζεται το παραμικρό πέρα από τα συνήθη μέτρα για την απλή γρίππη.Είπε μάλιστα ότι η υπόθεση αυτή είναι αντιμετωπίσιμη και μετά μερικούς μήνες θα μιλάμε για “συνήθη ιό”,όπως το ΣΑΡΣ και διεθνώς ο ιός θα αντιμετωπισθεί με τα συνήθη μέσα,όπως εμβόλια γρίππης κλπ

2.η σύλληψη του “τοξοβόλου του Συντάγματος”.
Ο νεαρός Μιχαηλίδης,γυιός μάεστρου της Μουσικής Σκηνης και βραβευμένος ως μαθητής και φοιτητής από την Υπουργό Παιδείας(Γιαννάκου)αναγορεύθηκε σε φοβερή απειλή και απαριθμούν κάθε μέρα κακουργήματα και χρόνια φυλακής που εκτίει γιατί είχε αποτυπώματα σε γιάφκα των “Πυρήνων της Φωτιάς”,γιατί μετείχε σε ληστείες τραπεζών από τις οποίες πήραν οι νεαροί δράστες 150.000 ευρώ,από άλλη τράπεζα επίσης άλλο τέτοιο ποσό και στο Σύνταγμα έριχνε με ένα τόξο ψεύτικα βέλη προς τη Βουλή ,υπό τα βλέμματα των ΜΑΤ.
Γιατί με τόξο;Διότι ήταν και αθλητής της τοξοβολίας και ξέρει πότε είναι επικίνδυνο και πότε όχι και από τα βέλη του ουδείς κινδύνευε.Ούτε με το όπλο πυροβόλησε άνθρωπο.
Συνεπώς είναι ένα θέμα περιορισμένης ,πολύ περιορισμένης σημασίας και πάντως δεν έχει καμία σχέση με αυτό που συνιστά κοινωνική απειλή.
Το θέμα “σκάει” τις ώρες που η χώρα απειλείται σοβαρά με βαθύ εθνικό χάσμα εξαιτίας της ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ βαρύτατων εγκλημάτων,οικονομικών και βίας στο χώρο του αθλητισμού.Ιδιαίτερα στο ποδόσφαιρο.
Τα οικονομικά εγκλήματα που γίνονται από το 1979 στο ποδόσφαιρο ξεπερνούν κατά πολύ τις έννοιες των εγκληματικών οργανώσεων σε πολλά επίπεδα και μάλιστα συνοδεύονται από εγκλήματα βίας ακόμα και κατα δικαστών.
Εδω και 20 χρόνια κυκλοφορούν “κασέττες” είτε επίσημες,είτε ανεπίσημες που αποδεικνύουν ότι πρόσωπα της πολιτικής-εκτελεστικής εξουσίας,της νομοθετικής εξουσίας,της δικαστικής εξουσίας και της λεγόμενης “τέταρτης” εξουσίας διαπράττουν και συγκαλύπτουν εγκλήματα τόσο σοβαρά,όσο είναι τα εκατομμύρια ,ως ουκ έστι ταβάνι που χάνονταιο και λεηλατούνται.Τόσο σοβαρά,όσο είναι οι επιθέσεις κατά δημοσιογράφων (Συρίγος,Τριανταφυλλόπουλος κ.α.) κατά δικαστών,κατά δικηγόρων,κατά επιχειρηματιών και κατα πολιτικών.
Ούτε κατ ελάχιστον δεν μπορεί να συγκριθεί η σοβαρότητα αυτών τωνεγκλημάτων και ο κοινωνικός κίνδυνος από τον κίνδυνο απο τον “τοξοβόλο” και την Πόλα Ρούπα…

Δικηγόρος που ασχολείται με τα οικονομικά και άλλα εγκλήματα στο χώρο του ποδοσφαίρου δήλωσε μόλις προχθές:
“… Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα έγινε επαγγελματικό με τον νόμο 879 του 1979. Οσο και αν φαίνεται απίστευτο, το άρθρο 21 αυτού του νόμου ρύθμιζε τα χρέη προς το δημόσιο όλων των ομάδων Α΄ και Β΄ Εθνικής, που υποτίθεται ότι ήταν ερασιτεχνικές μέχρι τότε! Στο άρθρο 14 του νόμου 2021/1992 προβλεπόταν η εξυγίανση των ΠΑΕ με πτώχευση, για να κλείσουν οι βαθιές πληγές της εποχής Κοσκωτά. Το 2001 στον νόμο 2947 υπήρξε διάταξη για την ειδική εκκαθάριση αθλητικών ανώνυμων εταιρειών. Μέσα στην ίδια δεκαετία κάποιες ΠΑΕ εκμεταλλεύτηκαν τη διάταξη του αρ. 44 του ν. 1892/1990 για τις προβληματικές και υπερχρεωμένες επιχειρήσεις και στη συνέχεια κάποιες άλλες το άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Και με πρόσφατη τροπολογία οι ΠΑΕ μπορούν να προσφεύγουν στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών. Υπήρξε βέβαια και το άρθρο 86 του νόμου 3606 του 2007, με το οποίο το δημόσιο δεσμεύτηκε να πληρώσει απαιτήσεις ποδοσφαιριστών έναντι των ΠΑΕ Αρης και ΠΑΣ Γιάννινα, ύψους περίπου 4,8 εκατ. ευρώ. Φυσικά η κορωνίδα, η κολυμβήθρα του Σιλωάμ, είναι η «θαυματουργή» διαδικασία διαγραφής των χρεών με τον υποβιβασμό μιας ομάδας σε ερασιτεχνική κατηγορία, που βασιζόταν για πολλά χρόνια στο άρθρο 111 του αθλητικού νόμου. Σήμερα το άρθρο αυτό, έπειτα από αξιέπαινες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Τσίπρα, αν εξαιρέσουμε βέβαια και κάποια πισωγυρίσματα, προβλέπει ότι από την αγωνιστική περίοδο 2016/2017 σε περίπτωση ανασύστασής της μετά τον υποβιβασμό της σε ερασιτεχνική κατηγορία η νέα ΠΑΕ, με τον νέο ΑΦΜ, θα ευθύνεται για όλα τα χρέη της προς το δημόσιο και για το 50% των χρεών της προς ιδιώτες. Υπάρχει όμως πεδίο και για περαιτέρω πρόοδο, ώστε να ανταποκριθεί πλήρως ο ελληνικός νόμος στις απαιτήσεις του καταστατικού και των κανονισμών της FIFA.”
Τα είπε πολύ κομψά,αλλά φαίνονται καθαρά τα εγκλήματα που συγκαλύφθηκαν.Και είναι εντελώς ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ η αναφορά γιατί έχει ευρύτατα απλωθεί επί ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ δίκτυο συγκάλυψης.
“Πτωχευμένοι” επιχειρηματίες,σουπερμαρκετάδες και εργολάβοι και άλλοι δεν απομακρύνονται απο το ποδόσφαιρο,ούτε με καυτό λάδι.
Δικογραφίες ων ουκ έστι αριθμός ΘΑΒΟΝΤΑΙ εν ψυχρώ.
Στελέχη κρατιών τραπεζών απο τις κλεψιές και τις λεηλασίες τραπεζών σε συνεργασία με πασίγνωστους επιχειρηματίες φτιάνουν με τα κλεμμένα βίλες και ξενοδοχεία και ..όλα καλά.Οι δικογραφίες παραγράφονται ακόμα και με ειδικές (ν)τροπολογίες.
Ο “Τοξοβόλος” και τα παιδάκια με τις κατσαρόλες που βάζουν στρακαστρούκες με επωνυμία “πυρήνες της φωτιάς” μας μάραναν και μας απειλούν;
Επιμύθιο: Μη μασάτε απο τεχνητούς πανικούς και κατασκευές δήθεν κοινωνικών απειλών απο 25χρονους αυτής της κατηγορίας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here