Αρχική Δικαιοσυνη Ντροπή! Δωρεά εκατομμυρίων για το Γηροκομείο στα…σκουπίδια,φαγοπότι στη Δικαιοσύνη,δημόσια κτήρια και...

Ντροπή! Δωρεά εκατομμυρίων για το Γηροκομείο στα…σκουπίδια,φαγοπότι στη Δικαιοσύνη,δημόσια κτήρια και υπουργείο Παιδείας χωρίς άδεια! Ο τ.Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταγγέλλει την διάλυση του Κοινωνικού Κράτους!

1632
0
Ϡб� �ħ쯪񡴟Რб謁𧲠С�ﵫﲠ󴩲 媤竾󥩲 �Ğ쯵 ̯�߯�uot;ʡ񡺳Ꜫ婡 2016" 𱯲 � �ޱ�򠥰᭜󴡳粠�1821 å��񡺳Ꜫ笠󴧠㥭ݴ婱ܠ��ᵱ﬜�ᱤߴ󡲬 �嵴ݱᠲ ̡/�16. Ϡб� �ħ쯪񡴟Რ󵬬崥߷堳��흲 媤竾󥩲 㩡 �188砥𝴥鯠᰼ �蜭ᴯ �å��񡺳Ꜫ砪᩠᭡꧱� 尟�򠤧켴粠�䞬ﵠ̯�߯�EUROKINISSI)

 

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

O τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος καθώς επανέρχεται στα πανεπιστημαικά του καθήκοντα (απο σήμερα μέσω της νέας Τεχνολογίας) εξέδωσε επίσης σε χρόνο ρεκόρ το πρώτο του βιβλίο,τρεις μήνες μετά την αποχώρησή του απο το Προεδρικό Μέγαρο.

Το βιβλίο με τίτλο “Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ “ΕΜΒΟΛΙΟ”  και υπότιλτο “στη βαριά σκιά του Επιμηθέα”  προβλήθηκε θεαματικά με μια ολόκληρη σελίδα απο την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ,η οποία έσταζε… δηλητήριο στα χρόνια της προεδρίας της Δημοκρατίας για τον Προκόπη δια χειρός (και) ανηψιού Φλωράκη.

Η προβολή είναι ενδεικτική της διαχρονικής και αναγνωρισμένης αξίας του Προκόπη Παυλόπουλου και επίσης η επιβεβαίωση, ότι αν σε κάτι έχει συνέπεια η οικογένεια Αλαφούζου, είναι στις “κωλοτούμπες” και  στο γεγονός ότι πολιτικούς που τους έφτυνε απο τα ΜΜΕ  με τον πιο χυδαίο τρόπο τώρα τους λείχει…

Το κορυφαίο παράδειγμα ήταν ο Κων.Μητσοτάκης ,τον οποίο παρουσίαζαν τα ΜΜΕ της ως “Καμόρα” και εκείνος τα χαρακτήριζε “χαμαιτυπείο”.

Με τον Κυριάκο όλα καλά…

Στο βιβλίο του  ο Προκόπης Παυλόπουλος υπερασπίζεται τις ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα σε ένα κοινωνικό κράτος Δικαίου και μια Ευρώπη που οφείλει να ενοποιηθεί (ομοσπονδιακά)περισσότερο με Ευρωπαϊκό Σύνταγμα,ώστε να μην έχουμε “παρατράγουδα”,όπως η πρόσφατη απόφαση του Γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Στο βιβλίο του έχει ιδιαίτερο αφιέρωμα στην πτώση του Κοινωνικού Κράτους και γράφει ότι ενώ θα περίμενε κανείς ότι το Κοινωνικό Κράτος θα έκανε άλματα προς τα πάνω ” η στάθμη θωράκισης του Κοινωνικού Κράτους και της κοινωνικής προστασίας” εν τέλει “οι ελπίδες αυτές αποδείχθηκαν φρούδες” και “η καμπύλη της στάθμης του Κοινωνικού Κράτους άρχισε να παίρνει την κατιούσα με ραγδαίους ρυθμούς…” ιδιαίτερα “στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα,στο σύστημα υγείας…”.

Οπως πολλοί έχουν διαπιστώσει εμείς απεχθανόμαστε τις απρόσωπες θεωρητικές αναφορές πολλών ΜΜΕ και εννοούμε ότι θα δείτε πολλούς μεγαλοδημοσιογράφους να αναφέρονται γενικά στη διαφθορά ,αλλά ελάχιστοι θα προσπαθήσουν να καταδείξουν τι εννοεί ο κ.Παυλόπουλος και άλλοι (δικαστικοί,πολιτικοί,καθηγητές κλπ)με την καταγγελία ότι το κοινωνικό κράτος καταρρέει.

Εμείς κάνουμε στάσεις λοιπόν δίνοντας συγκεκριμένες μορφές στις βαρύτατες καταγγελίες του τέως προέδρου της Δημοκρατίας,όπως κάναμε και όταν απο τη θέση του προέδρου έκανε παρόμοιες αναφορές.

Στάση πρώτη:ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ.

Το Γηροκομείο ιδρύθηκε το 1864 και έκτοτε το νομικό καθεστώς λειτουργίας του παγιώθηκε και δεν αμφισβητήθηκε ποτέ.

Πήγαινε περίφημα με τεράστιες δωρεές ζάμπλουτων Ελλήνων.Κορυφαία ονόματα του τόπου.ΤΑ ΟΝΌΜΑΤΆ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΓΜΈΝΑ σε μαρμάρινες στήλες μέσα στο Γηροκομείο.

Ωσπου ήρθαν τα χρόνια της Μεγάλης Λεηλασίας του δημοσίου πλούτου.

Υπουργάρα που ήταν σε θέση ελέγχου της καλής λειτουργίας του Γηροκομείου τα έβρισκε όλα τόσο καλά,ώστε έκανε συχνές επισκέψεις για την “αναβάθμιση του κοινωνικού κράτους και μέσως της αναβάθμισης του Γηροκομείου.Στα πλαίσια αυτά είχε αποκτήσει και ωραίο στέκι σε ένα από τα άριστα και πανάκριβα κτήριά του.Το στέκι ήταν απλά μια ερωτική φωλιά και ουδείς έλεγχος…Η Υπουργαρα ,όπως οι εκατοντάδες προηγούμενες και οι επόμενες έβρισκαν μια χαρά το πλαίσιο λειτουργίας του Γηροκομείου και το φαγοπότι συνεχιζόταν.

Μετά την πολιτική “επίβλεψη” και τις αιρετές διοικήσεις το ξεδιάντροπο φαγοπότι επιβεβαιώθηκε απο την δικαιοσύνη με βουλέυματα,αλλα ταυτόχρονα επιβεβαιώθηκε ότι ο κύριος λόγος για φαγοπότι είναι η τεράστια περιουσία των εκατοντάδων ακινήτων.Μέσα σε αυτά τεράστιο ακίνητο στην Κατεχάκη-Φιλοθέη ,στο Μαρούσι,στο Δάσος Συγγρού στο Κολωνάκι,στο Κέντρο…

Αμύθητη περιουσία,το πιο πλούσιο Ίδρυμα -Κοινωνική Δομή στην Ευρώπη

Υστερα ήρθε ο Δήμος Αθηναίων.

Οταν διαβεβαλιωσε τη Δικαιοσύνη ότι έχει κάνει πλήρη απογραφή της περιουσίας και ο αρμόδιος επίτροπος έγραφε ότι γνωρίζει ο Δήμος την περιουσία στο… περίπου με συν-πλην …300 ακίνητα(!!!) η Δικαιοσύνη αποδοκίμασε το Δήμο και τον έβγαλε απο τις προσωρινές Διοικήσεις, θεωρώντας ότι είναι μέρος της κρίσης που μαστίζει το Γηροκομείο και όχι η λύση του.

Αυτή την κατάσταση βρήκε ο Δήμαρχος Μπακογιάννης και επίσης μια απόρρητη πρόταση σωτηρίας του Γηροκομείου από δωρητή εκατομμυρίων.Όπως οι προηγούμενοι ζάμπλουτοι του παρελθόντος.

Και ο Δήμος αντί να πάρει τη δωρέα και να σώσει το Γηροκομείο  ανέθεσε σε δικηγορικό γραφείο που σχετίζεται με την σημερινή εξουσία φιλικά να κάνει γνωμοδότηση για το νομικό καθεστώς!!!

Αυτό, με το οποίο λειτουργεί απο το 1864,δηλαδή κοντά δυο αιώνες!!!

Και αντι να ζητήσει φιλανθρωπικά γνωμοδότηση ζάμπλοιυτων καθηγητών πανεπιστημίου που ασφαλώς θα ήταν πρόθυμοι ή απο τον Δικηγορικό Σύλλογο ή απο το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους που είναι δωρέαν εκταμιεύει ιλιγγιώδες ποσό για αμοιβή.

Ούτε λίγο ούτε πολύ 15 χιλιάδες ευρώ,όταν με 150 ευρώ ζεί ολόκληρη πτέρυγα του Γηροκομείου απο πλευράς φαγητού που δεν υπάρχει…

Ο Δήμος “πλερώνει” με την αδιανόητη σημερινή φορολογία των κατοίκων του.

Φυσικά  το θέμα απο πλευράς Δήμου πάει στις καλένδες και η δωρεά θα χαθεί.

Αυτό μπορεί να βολεύει εκείνους που έχουν στόχο να το κάνουν …εμπορικό κέντρο σαν αυτή την αθλιότητα παρανομίας στο Ολυμπιακό Στάδιο και τριγύρω…

Ο κατήφορος του κοινωνικού κράτους, για τον οποίο γράφει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ονόματα και διευθύνσεις…

 

ΣΤΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Εκεί στο πάρκο του Ολυμπιακού σταδίου είναι το Υπουργείο Παιδείας.

Ουδέποτε το κτήριο αυτό παραδόθηκε από τον επιβλέποντα μηχανικό και παρότι ο ΟΔΔΥ γράφει ότι ο επιβλέπων μηχανικός βρισκόταν στο έργο,τον αποκαλεί …εικονικό και αμοιβή δεν καταβλήθηκε ποτέ.Εστω για τις φορές που ομολογούν ότι τον έβλεπαν και εκείνες που δεν …θυμούνται,όπως επίσημα ισχυρίσθηκαν…

Το κτήριο παραδόθηκε το 2004.

ΣΗΜΕΡΑ ο Κοινωνικός φορέας του Κοινωνικού μας Κράτους που λέγεται ΔΕΗ και ο άλλος κοινωνικός φορέας που λέγεται Πολεοδομία σε χαρτιά γράφουν ότι δεν μπορούν να βεβαιώσουν την ασφαλή,άρα νόμιμη λειτουργία του κτηρίου,στο οποίο μπαινοβγαίνουν χιλιάδες κάθε χρόνο.

Γιατί;

Τι κρύβεται πίσω απο το κρυφτό των φορέων του κοινωνικού κράτους;

Αν γινόταν ένας σεισμός τύπου 1999 και ΡΙΚΟΜΕΞ και στο Υπουργείο Παιδείας υπήρχαν θύματα θα έπρεπε να κυνηγήσουν τον επιβλέποντα που παρέδωσε το κτήριο σε χρήση.Επιβλέπων που να παρέδωσε κτήριο υπάρχει κ.Κεραμέως και αν ναι ποιός είναι,αφού ο κ.Μπλέτσας,διορισμένος από τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ αφενός ποτέ δεν το παρέδωσε,αφετέρου ποτέ δεν αντικαταστάθηκε;

Εσείς κύριε αρμόδιε Εισαγγελέα και εσείς κύριε αρμόδιε Δήμαρχε τα βρίσκετε όλα νόμιμα αυτά ή μήπως θα πρέπει να ερευνήσετε αν το κτήριο δόθηκε σε λειτουργία ως νόμος ορίζει;

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here