Αρχική Αθλητικα Οι “Ινκας” έκρυψαν τον ήλιο(3-0) απο τους Χιλιανούς και πήγαν τελικό!

Οι “Ινκας” έκρυψαν τον ήλιο(3-0) απο τους Χιλιανούς και πήγαν τελικό!

1424
0

 

 

 

Λίγα λόγια για την ιστορία του Περού και των Ινκας:

Οι Ίνκας ήταν πολιτισμός και αυτοκρατορία της Νότιας Αμερικής κατά την Προκολομβιανή εποχή[1], η οποία έπεσε με την κατάκτηση του Νέου Κόσμου από τους Ισπανούς. Πρωτεύουσα ήταν το Κούσκοστο σημερινό Περού. Σε μια έκταση από τον Ισημερινό μέχρι τη Χιλή και την Αργεντινή ζούσαν πάνω από 200 έθνη.

Τα σημαντικότερα ευρήματα βρίσκονται στους αρχαιολογικούς τόπους Κούσκο, Μάτσου Πίτσου, καθώς και στη λίμνη Τιτικάκα.

Η ονομασία Ίνκα προέρχεται από το έθνος Ίνκα και ερμηνευόταν ότι είναι από την ονομασία του θεού Ήλιου (Ίντι). Αργότερα, το ίδιο όνομα το έδωσαν και στους λαούς που υποτάχθηκαν στους Ίνκα. Η αυτοκρατορία των Ίνκα αρχίζει περίπου από το 1430 και φτάνει μέχρι τον 16ο αιώνα, όταν καταλύεται από τον Ισπανό Φρανσίσκο Πισάρρο.

Σύμφωνα με τη μυθολογία των Ίνκας, ο βασιλιάς των Ίνκας Μάνκο Κάπακ ίδρυσε την αυτοκρατορία και είχε τον τίτλο του Αγιάρ. Το ίδιο όνομα είχε και ο τελευταίος βασιλιάς των Ίνκα, Μάνκο Κάπακ ο Β΄(15331537). Το πρόσωπο του βασιλιά το θεωρούσαν ιερό, αφού με την ονομασία Ίνκα ονόμαζαν τον θρησκευτικό τους αρχηγό όπως είπαμε τον ήλιο. Ο Ίνκα εθεωρείτο γιος του Ήλιου και ήταν υποχρεωμένος να παντρευτεί τη μεγαλύτερη αδελφή (αν δεν είχε, τη μικρότερη) του για να εξασφαλίσει την καθαρότητα του βασιλικού γένους. Κάτι τέτοιο και ήταν επιτρεπτό αλλά και επιβαλλόταν από τη θρησκεία τους, που ήταν η λατρεία του Ήλιου.

Αυτά για να ξεσκονίσετε γνώσεις καθώς κάποιοι εξ υμών και ημών μπορεί να θελήσουμε να παρακολουθήσουμε τον τελικό του Κόπα Αμέρικα,όπου οι απόγονοι των Ινκας πέταξαν τα ξημερώματα έξω τους ισχυρούς τα τελευταία χρόνια στο Κόπα Αμέρικα Χιλιανούς και θα παίξουν με την Βραζιλία στο Μαρακανά.

Οι Περουβιανοί που διατηρούν την πιο σταθερή φανέλα με την περίφημη κόκκινη διαγώνιο νίκησαν εύκολα με 3-0 και δεν απειλήθηκαν από την ομάδα των περίφημων Αρτούρο Βιδάλ και Αλέξις Σάντσεζ,οι οποίοι έπαιξαν χωρίς τίποτα ιδιαίτερα.

Οι Φλόρες(στο 21) Γιότουμ (στο 28) και ο γνωστός Γκερέρο στο 90 διαμόρφωσαν το σκορ.Αμέσως μετά η Χιλή έχασε πέναλτυ με τον Βάργκας.

ΟΙ “Ίνκας” δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος στον τελικό για την “Σελεσάο”,αλλά εύκολα-δύσκολα οι Βραζιλιάνοι θα πάρουν και αυτό το Κόπα Αμέρικα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here