Αρχική Ελλαδα Ο Τσίπρας ισοπέδωσε το εμετικό δημοσιογραφικά “αλαφουζέϊκο”!

Ο Τσίπρας ισοπέδωσε το εμετικό δημοσιογραφικά “αλαφουζέϊκο”!

1951
0

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Εδώ και χρόνια ο Α.Παπαχελάς μας προκαλεί εμετό δημοσιογραφικά,με εξαίρεση ορισμένα κείμενά του που είναι δεν είναι εμετικά είναι απλά …απλοϊκά.Για παιδάκια 1ης 2ας Δημοτικού…

Ισως είμαστε επηρεασμένοι από την εμετική εποχή του ΜΕΓΚΑ.

Οταν με εκείνο το αντιαπητικότατο ύφος που έχουν αμερικανάκια μας δίδακσε πως να…λογοκρίνεις συνέντευξη αμερικανού πρεσβευτή.

Στα τρέϊλερ της συνέντευξης εμφάνιζε τον πρεσβευτή Μπέρνς να λέει ότι τα πολλά πετρέλαια στο Αιγαίο είναι η πραγματική διαφορά Ελλάδας -Τουρκίας.

Πρώτη φορά που έλεγε κάτι τέτοιο δημόσια αμερικανός πρεσβευτής.

Στην συνέντευξη το είχαν κόψει εντελώς το κεφάλαιο αυτό.

Το κάναμε πρωτοσέλιδο τότε.Ουτε κιχ απο τη δημοσιογράφαρα του ΜΕΓΚΑΤσάνελε…

Αργότερα ο γνωστός Πάγκαλος είχε λόγω αυτού την ευκαιρία να βγαίνει στα κατά Πολλάκη βοθροκάναλα και να λέει “οποιος ανόητος λέει ότι υπάρχει πετρέλαιο στην περιοχή να έρθει να μας το πει”.

Κιχ η δημοσιογραφάρα.

Οοοοοχι!Δεν εννοούμε πως δεν ξέρει τι του γίνεται.

Αντίθετα θεωρούμε ότι είναι καλύτερα ενημερωμένος και απο τον ίδιο τον Αμερικανό πρεσβευτή.

Κατά τη γνώμη μας  ήταν εμετικός,λίαν επιεικώς, και  στην συνέντευξη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

(Για την ΣΙΑ δεν μπορεί κανείς να κάνει λόγο στα σοβαρά).

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν στάθηκε απλώς απέννατι στο εμετικό στυλ(συνεχείς διακοπές,αφ υψηλού στυλάκι και υφάκι κλπ)αλλά στην κυριολεξία τους ισοπέδωσε κάνοντας-υποθέτουμε προφητικά- μέχρι και τον Γιάννη Αλαφούζο να χτυπάει γροθιές στον τοίχο του γραφείου του.

Ο Α.Τσίπρας μόνο ύμνους είχε για τον Προκόπη Παυλόπουλο,παρότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να περάσουν με υπογραφές του οι επιλογές στη Δικαιοσύνη.Ιδιαίτερα στην τεράστια βοήθεια στο να κάνουν τα Σκόπια συνταγματικές αλλαγές πολύ περισσότερες από όσες είχε ζητήσει και η Ακαδημία Αθηνών το 2008 και είχαν φανεί σχεδόν αδιανόητες.

Δείτε μέσες- άκρες τι είπε ο Α.Τσίπρας,σκεφτείτε την εμετική δημοσιογραφία του συγκροτήματος Αλαφούζου απέναντι στον Α.Τσίπρα και βγάλτε συμπεράσματα αν ήταν ή όχι ισοπεδωτικός ο πρωθυπουργός

Διαβάζοντας μην ξεχνάτε ότι το Μητσοτακέϊκο που τώρα υμνείται απο το Αλαφουζέϊκο ήταν “Καμόρα” για τον ΣΚΑΙ των Αλαφούζου-Τράγκα-Κακαουνάκη και το Αλαφουζέϊκο ονομαζόταν “χαμαιτυπείο” απο το Μητσοτακέϊκο.

Τώρα απλώς περνούν τον κόσμο, ως … απλούς ιθαγενείς.

Η απόλυτη -κατά τη γνώμη μας -ισοοεδωτική στιγμή ήταν όταν ο κ.Τσίπρας τους πέταξε κατάμουτρα το Αλαφούζος και Μαρινάκης είναι το ίδιο πράγμα ουστιαστικά με τη φράση:

“Δεν ήμουν στο σκάφος του κ. Αλαφούζου ή του κ. Μαρινάκη».

Θυμηθείτε απλά πριν λίγα χρόνια το τι έσερνε στον Μαρινάκη ο Αλαφούζος στις εκπομπές ιδιαίτερα του Κυριάκου Θωμαϊδη,στις ειδήσεις κλπ Και τι απαντούσε ο Μαρινάκης …

Κιχ οι δημοσιογραφάρες…

 

Είπε λοιπόν μεταξύ πολλών άλλων ο κ.Τσίπρας:

«Η χώρα δεν ξεκίνησε να υπάρχει το 2015. Στη χώρα, το 2015, έγιναν εκλογές, για πρώτη φορά με τη συμφωνία πάνω στο τραπέζι. Αυτό δεν έγινε το 2009, ούτε μετά που ο κ. Σαμαράς μας άφησε το 2015 με 28% ανεργία και με άδεια ταμεία. Εγώ είπα την αλήθεια στον ελληνικό λαό ότι θα συγκρουστώ. Μπορεί το παιχνίδι να ήταν στημένο. Πράγματι πήγα σε συμβιβασμό αλλά είπα την αλήθεια στον ελληνικό λαό, που προσήλθε στις κάλπες με πλήρη επίγνωση της κατάστασης»,

– την 5η αξιολόγηση, ο κ. Σαμαράς δεν την ολοκλήρωσε, επέσπευσε την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας διότι στο μυαλό του είχε το σενάριο της «αριστερής παρένθεσης» η οποία θα προκαλείτο και λόγω των άδειων ταμείων που παρέδωσε. Θύμισε εξάλλου, ότι ο κ. Σαμαράς δεν παρέδωσε καν στο Μέγαρο Μαξίμου όταν έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας πρωθυπουργός.

-Μπορείτε να καταλογίσετε άγνοια κινδύνου αλλά δεν κρύψαμε την αλήθεια από τον ελληνικό λαό και διαπραγματευτήκαμε σκληρά μέχρι την τελευταία στιγμή, είπε ο πρωθυπουργός για τις δραματικές διαπραγματεύσεις το 2015 σημειώνοντας ότι τελικά αυτό που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ απείχε από αυτό το πρόγραμμα που ήθελε να επιβάλει ο Β. Σόιμπλε.

-Το 2008 το ΑΕΠ της χώρας ήταν στα 238 δισ. και το 2014 ήταν στα 178 δισ. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε το ΑΕΠ της χώρας στα 178 δισ. και σήμερα είναι 186 δισ.παρ ότι, εκείνες τις ημέρες των σκληρών διαπραγματεύσεων, η κυβέρνηση πήρε δύσκολες αποφάσεις με κόστος πολιτικό για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.

ΟΙ ΦΟΡΟΙ

-«Το 83% των φόρων επιβλήθηκε με το 1ο και το 2ο Μνημόνιο. Στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ έδειξαν ότι η μεσαία τάξη έχασε ετησίως 5.300 ευρώ από το εισόδημά της από το 2010 έως το 2015. Από το 2015 έως το τέλος του 2017, υπάρχει επιστροφή 680 ευρώ ετησίως στο μεσαίο εισόδημα…Η Ελλάδα το 2015 ήταν μια χώρα στα πρόθυρα της ανθρωπιστικής κρίσης. Ήταν ηθική μας υποχρέωση να βρούμε τον τρόπο να μην αφήσουμε αυτό το κομμάτι του πληθυσμού να περιθωριοποιηθεί. Το ΔΝΤ ήθελε το μοντέλο της εξαθλίωσης και το αποτρέψαμε»

-Σήμερα έχουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, σταμάτησαν να μπαίνουν λουκέτα, έχουμε 6,3 δισ. από ξένες άμεσες επενδύσεις. Σήμερα ανοίγουν ξανά επιχειρήσεις, στον τουρισμό ανοίγουν παντού ξενοδοχεία.

.

-Είναι άχαρο και άδικο να λέτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε πολιτική δογματική απέναντι στην επιχειρηματικότητα

 

-Παραλάβαμε ένα οικόπεδο στο Ελληνικό, και σήμερα έχουμε προχωρήσει τις διαδικασίες με διαρκή αγώνα και έγνοια

 

 

-Έχω προετοιμαστεί να δώσω τη μάχη για να κερδίσω. Μην βιάζονται όσοι ράβουν κοστούμια. Ο ελληνικός λαός δεν έχει πάρει ακόμα την οριστική του απόφαση», δήλωσε ο πρωθυπουργός και απέρριψε κατηγορηματικά ότι η κυβέρνηση χτύπησε τη μεσαία τάξη.

-Πιστεύω ότι τρία ήταν τα μεγάλα σκάνδαλα στη χώρα, οι εξοπλιστικές δαπάνες, το σκάνδαλο στο χώρο του φαρμάκου και το πάρτι στο χώρο της υγείας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι στο σκάνδαλο της NOVARTIS υπάρχει δρόμος μπροστά».

Ιδίως για τη φαρμακευτική δαπάνη, είπε ότι δεν είναι μόνο μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο αλλά και ηθικό αν αναλογιστεί κανείς ότι πέτυχε τις τιμολογήσεις που ήθελε μεσούσης της κρίσης.

-Προφανώς η δικαιοσύνη θα αποφασίσει. Αλλά υπάρχουν ενδείξεις που ευλόγως μας οδηγούν στο ότι υπάρχει σκάνδαλο», είπε και τόνισε πως όταν διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία με τα δέκα πολιτικά πρόσωπα, δεν υπήρχε άλλος δρόμος από την παραπομπή της υπόθεσης στη δικαιοσύνη. «Πάει πολύ να βρισκόμαστε απολογούμενοι γι΄αυτό το σκάνδαλο εμείς και να μην απαντούν εκείνοι που είχαν την ευθύνη για την προνομιακή τιμολόγηση», είπε και πρόσθεσε πως αν υπήρξε παρέμβαση από κάποιον αυτή έγινε από τους κ.κ. Σαμαρά και Λοβέρδο που στράφηκαν κατά της δικαιοσύνης. «Ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου και άλλοι από την κυβέρνηση του, είχαν κατηγορηθεί το 1988 και το 1989 για σοβαρά αδικήματα. Είδατε κανέναν τους να στραφεί κατά της δικαιοσύνης;», είπε και επέμεινε ότι η υπόθεση NOVARTIS είναι καραμπινάτο σκάνδαλο γιατί επωφελήθηκε μια εταιρεία με τρόπο που επηρέασε τις τιμές στην Ευρώπη.

-Υπήρξε την επίμαχη περίοδο σκάνδαλο, υπάρξουν καταθέσεις, mail και ενδείξεις. Έπρεπε ή δεν έπρεπε η δικαιοσύνη να στείλει τη δικογραφία στη Βουλή; Εμείς θα κάναμε τους φυσικούς δικαστές;», είπε ο κ. Τσίπρας.

-Αναφέρθηκε και στη διαδικασία επιλογής της ηγεσίας της δικαιοσύνης και τόνισε ότι η κυβέρνηση κινήθηκε με βάση το Σύνταγμα και το νόμο. Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι, με βάση το Σύνταγμα, ξεκίνησε η προεπιλογή των δικαστών από τη Βουλή, λίγο προτού λήξη η θητεία τους, και στη διαδικασία συμμετείχαν τα κόμματα. Ακολούθησε προγραμματισμένη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για το θέμα αυτό. «Είχαμε υποχρέωση να μην μείνει ακέφαλη η ηγεσία της δικαιοσύνης από την 1η Ιουλίου», είπε και σημείωσε ότι η ΝΔ αρνήθηκε να συνδράμει σε μια συναινετική επιλογή της ηγεσίας της δικαιοσύνης όταν εκλήθη, λόγω της προκήρυξης των εκλογών.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει τηρήσει στο ακέραιο τη συνταγματική νομιμότητα. Κουβεντιάσαμε παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση κινήθηκε με βάση τη συνταγματική νομιμότητα. Μου είπε ότι ως εγγυητής του δημοκρατικού πολιτεύματος και της νομιμότητας, θεωρεί πως δεν πρέπει να ανακοινωθεί η απόφαση της κυβέρνησης μια βδομάδα πριν από τις εκλογές για να μην γίνει η δικαιοσύνη αντικείμενο αντιπαράθεσης. Σέβομαι την άποψή του αν και διαφώνησα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ο Ποινικός Κώδικας δεν έγινε στο Μαξίμου ούτε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ»

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και το ενδεχόμενο να οδηγήσει σε αποφυλακίσεις τρομοκρατών.

«Αναπαράγεται μια ψευδής εντύπωση, ότι εμείς θέλουμε να βγάλουμε έξω το Γιωτόπουλο ή τον Κουφοντίνα. Ο Ποινικός Κώδικας δεν έγινε στο Μαξίμου ή στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, φτιάχτηκε από νομοπαρασκευαστική επιτροπή έγκριτων νομικών», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους του Σκάι: «Αναδεικνύετε το θέμα, λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές, και επιβεβαιώνεται η άποψή μου ότι η κριτική σας είναι και άδικη και σκόπιμη».

Για το Μάτι

Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στις φονικές πυρκαγιές του Ιουλίου του 2018.

«Για τους ανθρώπους στην πολιτική που δεν κοιτούν μονάχα το πολιτικό κόστος, ήταν μια από τις στιγμές που το συναίσθημα ήταν συντριπτικό», είπε ο Αλέξης Τσίπας επισημαίνοντας πως βρισκόταν σε μια διεθνή εκδήλωση για μια βράβευση και κάποια στιγμή ειδοποιήθηκε πως η φωτιά ήταν ανεξέλεγκτη.

«Έφυγα αμέσως από την εκδήλωση και μπήκα στο αεροπλάνο» δήλωσε για να προσθέσει: «Είχα την εικόνα ότι ήταν τραγικό αλλά δεν ξέραμε για απώλειες. Μου είπαν ότι η φωτιά μπήκε σε οικισμούς. Έφτασα με το αεροσκάφος, πέρασα από πάνω από την περιοχή αλλά δεν είχα εικόνα αν υπήρξε εκκένωση, αν είχαμε ανθρώπους που είχαν χάσει τη ζωή τους. Από το αεροπλάνο βρέθηκε στο κέντρο επιχειρήσεων, δεν είχα εικόνα αν βγαίνει δημόσια ή όχι».

«Εκείνη την ώρα είχα μόνο ως πληροφορία ότι ένας ή δύο άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από τις αναθυμιάσεις» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Αυτοί που ήταν στο τραπέζι, ακριβώς επειδή αιφνιδιάστηκαν με την ύπαρξη της κάμερας και της ζωντανής σύνδεσης, πάγωσαν και δεν μου είπαν τίποτα. Όταν έφυγε η κάμερα τους λέω «Γιατί είστε έτσι, τι έχει γίνει; Πείτε μου» και μου λένε «Πρόεδρε, υπάρχει πιθανότητα να έχουμε περισσότερους νεκρούς”».   «Μόλις το συνειδητοποίησα αυτό, ζήτησα να βγω αμέσως να κάνω μία δήλωση και κυρίως να έρθουμε σε επαφή με τους ανθρώπους στο πεδίο (…) για να ενημερώσουμε τον ελληνικό λαό», είπε ο πρωθυπουργός που τόνισε πως μία ώρα αργότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προέβη σε ανακοινώσεις. Όταν κλήθηκε να απαντήσει ποιος ήταν υπεύθυνος για τη ζωντανή μετάδοση εν αγνοία του, είπε πως «δεν θέλει να μπει σε αυτή τη συζήτηση».

«Αυτό που βαραίνει στη δική μου σκέψη δεν είναι η προφανώς κακή επικοινωνιακή διαχείριση αλλά ότι χάθηκαν τόσες ζωές», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

 

 

«Ο κάθε πολιτικός έχει δικαίωμα στην ιδιωτικότητα, έχει δικαίωμα να βρεθεί με την οικογένεια και τα παιδιά του, το Σαββατοκύριακο. Βρέθηκα στο σκάφος μιας συνεργάτιδός μου. Σχολιάζετε με πολιτική σκοπιμότητα αυτό, αλλά δεν σχολιάζετε ότι κάποιοι υπέκλεψαν την ιδιωτική μου ζωή για να δημιουργήσουν θέμα προεκλογικά. Δεν ήμουν στο σκάφος του κ. Αλαφούζου ή του κ. Μαρινάκη», είπε ο κ. Τσίπρας όταν ρωτήθηκε για την φιλοξενία του σε σκάφος Κατερίνας Παναγοπούλου.

«Θα ήταν δικαιολογημένη η κριτική αν βρισκόμουν στο σκάφος κάποιου επιχειρηματία της διαπλοκής, ή στο σκάφος κάποιου επιχειρηματία με τον οποία θα είχα fake αντιπαράθεση. Βρέθηκα στο σκάφος της κ. Παναγοπούλου που ήταν συνεργάτης μου και το σκάφος ο άνδρας της δεν το απέκτησε από τη διαπλοκή», δήλωσε.

«Ο Πολάκης και ο Ξανθός έστησαν στα πόδια του το δημόσιο σύστημα υγείας – Ο Π. Πολάκης χειρίστηκε λάθος επικοινωνιακά διάφορα θέματα»

«Ο Πολάκης και ο Ξανθός έστησαν στα πόδια του το δημόσιο σύστημα υγείας, ανέσυραν στην επιφάνεια δύσοσμες υποθέσεις. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο έργο του (Πολάκη). Του έχω πει ότι ο τρόπος που επικοινωνιακά χειρίστηκε διάφορα θέματα είναι κάποιες φορές λάθος», σημείωσε ο κ. Τσίπρας όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη.

«Προπαγάνδα ότι έδωσα το όνομα Μακεδονία – Το έδινε η κυβέρνηση της ΝΔ από το 2005»

«Αναδεικνύεται σήμερα μια απίστευτη υποκρισία και απίστευτη πατριδοκαπηλεία. Ο κ. Μητσοτάκης, και εσείς στον ΣΚΑΪ, οργανώσατε μια προπαγάνδα ότι ο Τσίπρας έδωσε το όνομα Μακεδονία όταν το όνομα το έδινε η κυβέρνηση της ΝΔ από το 2005», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε:

«Δεν μέμφομαι τον Καραμανλή, μέμφομαι τη ΝΔ που σύρθηκε στη γραμμή Σαμαρά ενώ από το 2005 είχε αποδεχθεί το όνομα» ενώ εξήρε τη συμβολή του Προκόπη Παυλόπουλου για να αλλάξει το Σύνταγμα της η Βόρεια Μακεδονία.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here