Αρχική Ελλαδα Παυλόπουλος:Προσοχή! Απειλείται σήμερα το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα…

Παυλόπουλος:Προσοχή! Απειλείται σήμερα το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα…

1094
0

 

Ο κορονοϊός δοκιμάζει τις αντοχές της Ευρωπαϊκής ενωσης και απειλεί το οικοδόμημά της.Πρέπει να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο και όλοι μαζί να ζητήσλυμε απο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να σταθεί στο ύψος που απαιτούν οι περιστάσεις και να προστατεύσει τον Ανθρωπο,την Ευρωπαίκή Δημοκρατία και τον Ευρωπαϊκό  Πολιτισμό.

Αυτά τονίζει μεταξύ άλλων σε παρέμβασή του ο τ.Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ενώνει τη φωνή του  με τον επιστήθιο φίλο του Σέρτζιο Ματαρέλα,πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Η πλήρης δήλωση του κ.Παυλόπουλο έχει ως εξής:

 

«Κατ’ αυτές τις εξαιρετικά κρίσιμες περιστάσεις  αισθάνομαι, ως Έλληνας και ως Ευρωπαίος Πολίτης, την υποχρέωση να ενώσω την φωνή μου μ’ εκείνη του μεγάλου Ευρωπαίου και επιστήθιου φίλου Προέδρου της δεινώς δοκιμαζόμενης Ιταλίας κ.Σέρτζιο Ματαρέλα, ζητώντας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ν’ αναλάβει πλήρως τις ευθύνες του και ν’ αρθεί, εδώ και τώρα, στο ύψος των πρωτόγνωρων περιστάσεων, υπερασπιζόμενο τον Άνθρωπο, την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία και, εντέλει, τον ίδιο τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό. Ουδείς συνειδητοποιημένος Ευρωπαίος έχει το δικαίωμα ν’ αγνοεί ότι το κορυφαίο δίλημμα, ενώπιον του οποίου βρίσκεται σήμερα η ευρωπαϊκή μας οικογένεια, η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι, κυριολεκτικώς, υπαρξιακό για το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα και την μελλοντική του προοπτική. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά τις ιστορικές της καταβολές και τον προορισμό της, πρέπει να υπάρξει και θα υπάρξει»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here