Αρχική Ελλαδα ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ!Πρωταθλητής Ελλάδας,μέλος της Εθνικής και του Ολυμπιακού ξεκίνησε απεργία πείνας στον ‘Αγιο...

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ!Πρωταθλητής Ελλάδας,μέλος της Εθνικής και του Ολυμπιακού ξεκίνησε απεργία πείνας στον ‘Αγιο Κοσμά παραμονή 15Αύγουστου!

2696
0

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Νέο “έπος” του ελληνικού αθλητισμού.Και αυτό σε επίπεδο εθνικών χρωμάτων και το επιλέγουμε ως θέμα για την διαδοχή του εθνικού θέματος που λέγεται “Ιδιοκτησίες με χρυσόβουλα”…

Ο πολλές φορές πρωταθλητής Ελλάδας ακριβώς μετά το “επος” του 2004 και μέλος της εθνικής ομάδας όλων των βαθμίδων Αλέξανδρος Λίτσης (φωτογραφία με τα εθνικά χρώματα)ξεκίνησε παραμονή της Κοίμησης της Παναγίας απεργία πείνας έξω απο το διοικητήριο του Αγίου Κοσμά.

Πριν ξεκινήσει την απεργία κατέθσε μήνυση και την κοινοποίησε στο γραφείο Πρωθυπουργού και μεταξύ άλλων αναφέρει:

“…Στα χρόνια αυτά της ζωής μου θυσίασα την προσωπική  και επαγγελματική μου ζωή για να αξιοποιήσω προς όφελος της πατρίδας μου,της Ελλάδας το φυσικό ταλέντο στον στίβο.
Με τη βοήθεια ανθρώπων και του Θεού το ταλέντο μου αναπτύχθηκε τόσο ώστε να να προσκληθώ σε όλες τις βαθμίδες των εθνικών ομάδων,απο πολύ νεαρή ηλικία,μέχρι και εκείνη των ανδρών,να λάβω μέρος σε αγώνες να κατακτήσει η πατρίδα μου δι εμού,όπως και άλλων συναθλητών μου μετάλλια και βαθμούς και να δηλώνει έτσι καταξιωμένη αθλητική δύναμη και αρμόδιοι πολιτικοί να δηλώνουν υπερήφανοι για τους Ελληνες αθλητές,να εισπράττουν τα πολύ σοβαρά ωφελήματά τους απο τις υπουργικές θέσεις,όπως και οι παράγοντες της κρατικής ιεραρχίας.
Δήλωναν ταυτόχρονα ότι σέβονται και τιμούν τον ιδρώτα και το αίμα των αθλητών που δίνουν τα πάντα για να τιμήσουν τη χώρα τους και θα είναι ευγνώμονες ως κομμάτι του ελληνικού λαού για την προσπάθεια όλων των αθλητών.
Η Πολιτεία για να ανταποδώσει την προσφορά και να παράσχει μια στοιχειώδη και υποτυπώδη βοήθεια μου παραχώρησε δωμάτιο στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.Το δωμάτιο παραχωρήθηκε για αόριστο χρονικό διάστημα ως απαραβίαστη ιδιωτική μου κατοικία σε στοιχειώδη ανταπόδοση της προσφοράς μου στην πατρίδα μας μέσω του αθλητισμού.
 
Μοναδικό κλειδί διέθετα και διαθέτω νόμιμα μόνον εγώ ,όπως συμβαίνει και με τους άλλους αθλητές-προπονητές,όπως σήμερα είμαι εγώ και αυτό υπογραμμίζει ότι είναι χώρος εντελώς απαραβίαστος και απόλυτα ιδιωτικός,ατομικός μου.
Στις 31 Ιουλίου 2020 επιστρέφοντας στον Αγιο Κοσμά με περίμενε μια αδιανόητη και οδυνηρή έκπληξη, η οποία εκτός των άλλων έπληξε βάναυσα,άδικα και συκοφαντικά την προσωπικότητά μου.
Βρήκα την κλειδαριά αλλαγμένη και απο τότε έως σήμερα δεν μου επέτρεψαν να εισέλθω και να παραλάβω τα προσωπικά μου αντικείμενα,τα ρούχα μου και τα χρήματα που εκεί διατηρούσα.
Παρά τις προσπάθειές μου ενώ έχω αδιάσειστα στοιχεία ότι εισέρχονται άτομα στο δωμάτιό μου,όπως η κ.Α,δεν μου έχουν παραδώσει ως νόμος ορίζει τα προσωπικα μου αντικείμενα ,όπως μετάλλια,χρήματα,ρούχα,σταυρούς και δαχτυλίδια τα οποία είχα στον απόλυτα προσωπικό και γιαυτό ιερό και απαραβίαστο χώρο μοναδικής μου κατοικίας,χώρος που δεν έχει καμία σχέση με ξενοδοχειακή μορφή και φιλοξενία απλής διαμονής. 
Ακόμα και αν υποψιάζομαι ότι αυτό έγινε με κακόβουλη στόχευση αφαίρεσης των χαρακτηριστικών της προσωπικότητάς μου και των πολύτιμων προσωπικών αντικειμένων μου ,αναμένω να διαπιστώσω με την επιστροφή μου στην ιδιωτική αυτή κατοικία μου αν αφαιρέθηκαν από το δωμάτιο και ποιά αντικείμενα.
Αυτό που είναι βέβαιο με την βίαη απομάκρυνσή μου απο το δωμάτιο είναι ότι μου αφαιρέθηκαν τα πολύτιμα προσωπικά μου αντικείμενα και κάποιοι σήμερα τα ιδιοποιούνται παράνομα και ανήθικα και εσείς κύριε Εισαγγελέα πρέπει να διατάξετε τα νόμιμα για την απόδοση σε μένα των αντικειμένων μου και την τιμωρία εκείνων που βίαια μου στέρησαν τα αντικείμενα αυτά και με καταρράκωσαν μετατρέποντάς με σε άστεγο μετά τόσα χρόνια πολυετούς προσφοράς στην πατρίδα.
 Μηνύω λοιπόν κάθε υπέυθυνο για την βίαιη ιδιοποίηση των πολύτιμων προσωπικών μου αντικειμένων και την τεράστια προσβολή της προσωπικότητάς μου ,αφού έγινα αντικείμενο συκοφαντικών σχολίων,αναίτια,άδικα και παράνομα.
Ζητώ την κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας κατα παντός υπευθύνου των ανωτέρω πράξεων.
 Η παρούσα κοινοποιείται στον Πρωθυπουργό της χώρας για να διαπιστώσει με ποιό τρόπο η Πολιτεία τρώει τα παιδιά της προσφοράς,παρά τους αντίθετους όρκους του ίδιου και των πολιτικών ότι τιμούν τους αγώνες μας έργω και λόγω.Κοινοπιείται στον Υπουργό Αθλητισμού…”
Κατά τις πληροφορίες ο ξενώνας του Αγίου Κοσμά έχει πληρότητα κοντά στο 60%,επομένως δεν υπήρχε κάποιος πιεστικός λόγος,αφού σήμερα ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας επι χρόνια με τα χρώματα του Ολυμπιακού,διαμένει εκεί ως βετεράνος και προπονητής.
Ανεξάρτητα από το αν διακιούται να διαμένει ακόμα εκεί ο πρωταθλητής(κατά τις πληροφορίες στην κατηγορία του είναι και πολλοί άλλοι που διαμένουν) το “επος” είναι ότι σε εποχή κοροναϊού,όπου έχουν ανασταλεί και σοβαρότατα και πιο πιεστικά θέματα κατοικιών ο ελληνικός αθλητισμός γράφει και αυτό το “επος”,αφού τόσοι νουνεχείς και σώφρονες στο αθλητικό στερέωμα δεν βρήκαν τρόπο να λύσουν το θέμα πριν φτάσει σε αυτό.
Φυσικά δεν μας περνάει απο το νου ότι μπορεί να μπήκαν άνθρωποι στον προσωπικό του χώρο χωρίς νόμιμες προυποθέσεις,καταγραφές αντικειμένων κλπ.
Θα ήταν πρωτοφανές και στη Ζιμπάμπουε …

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here