Αρχική Ελλαδα Σε εξέλιξη ύπουλο γερμανικό σχέδιο για κατάληψη η αλλιώς διάλυση της Ευρωπαίκής...

Σε εξέλιξη ύπουλο γερμανικό σχέδιο για κατάληψη η αλλιώς διάλυση της Ευρωπαίκής Ενωσης;

1544
0

 

 

Του Νίκου Ι. Νικολόπουλου

Παραμένουν απρόβλεπτες οι πραγματικές επιπτώσεις της πανδημίας. Είναι βέβαιο όμως ότ ήδη ανέτρεψε τα πάντα. Ισχυρά νεοφιλελεύθερα δόγματα και δογματικές σταθερές του παγκοσμιοποιημένου νεοκαπιταλιστικού συστήματος, έχουν καταρρεύσει με πάταγο.

Και μέσα σε αυτή την κατάσταση, διεθνείς οίκοι και αγορές, έβγαλαν ήδη συμπέρασμα: Η Ελλάδα θα χτυπηθεί αλύπητα από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας. Τους λόγους εξήγησε η παλιά  εμπροσθοφυλακή των Σόϊμπλε-Μέρκελ ο αγέλαστος με τους Ελληνες και “κλόουν” για τους σοβαρούς οικονομολόγους Τόμσεν: «Θα στοιχίσει ακριβά στην Ελλάδα η εξάρτησή της από τον τουρισμό».

Η γερμανοκρατούμενη Ε.Ε. ακόμα μεν αντέχει,αλλά αν δεν λάβει άλλα μέτρα,πρωτοφανή ,αλλά αντίδοτο στην κορονοκρίση αυτή τη φορά θα ράψει ένα ακόμα μνημόνιο. «Κορωνο-μνημόνιο»! Αντίστοιχα θα «φορεθούν» και σε άλλες χώρες (π.χ. Ιταλία. Ισπανία, κλπ). Και… ο Θεός βοηθός!

Γι’ αυτό και σε πολιτικό επίπεδο, ο τρόπος που θα αντιμετωπίσει την «καταιγίδα» η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα κρίνει τελικά και το πολιτικό μέλλον του ίδιου του αρχηγού της και σημερινού πρωθυπουργού.

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ευφυΐα για να διαπιστώσει κάποιος ότι η προκήρυξη πρόωρων εκλογών πάνω στα συντρίμμια του κορωνοϊού ισούται με αυτοκτονία. Είναι προφανές ότι το σκηνικό δεν ενδείκνυται για κάλπες όσο θα μπαίνουμε στις μαύρες μέρες της ύφεσης. Γιατί το μόνο που θα σκέφτεται ο ψηφοφόρος πάνω από την κάλπη θα είναι την άδεια τσέπη του. Ανούσια περαιτέρω ανάλυση για το επαπειλούμενο μαύρισμα…

Εμείς,οι Χριστιανοδημοκράτες, από την πρώτη μέρα που η οικονομία μπήκε, μαζί με την κοινωνία, στη καραντίνα, υπογραμμίσαμε την ανάγκη να προχωρήσει άμεσα ο παραγωγικός μετασχηματισμός της οικονομίας, με έμφαση στη μεταποίηση και τις εξαγωγές αγαθών. Εντούτοις, η κυβέρνηση δεν έχει προβάλει κάποιο αξιόπιστο σχέδιο προς αυτή την κατεύθυνση.

Επιπλέον, η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει και το ακανθώδες πρόβλημα των κόκκινων δανείων, που θα διογκωθεί περαιτέρω λόγω και της πανδημίας. Η πώληση των κόκκινων δανείων «αντί πινακίου φακής» σε ξένα και ντόπια funds και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί – ακόμα και της πρώτης κατοικίας – αποτελούν την έτοιμη να εκραγεί βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας, της ετοιμόρροπης εθνικής οικονομίας και της πολυβασανισμένης λαϊκής οικογένειας. Και πρέπει να μην μας διαφεύγει ότι από την ένταξη της χώρας στα μνημόνια ως σήμερα, στο τραπεζικό σύστημα έχουν «πέσει» πάνω από 100 δισ. ευρώ για ανακεφαλαιοποιήσεις. Δηλαδή έχει αποπληρωθεί το σύνολο του σημερινού ιδιωτικού χρέους από τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων.

Επιτέλους, για πρώτη φορά οι τραπεζίτες παραδέχονται ότι υπό τις σημερινές συνθήκες μόνο μια badbank είτε σε ευρωπαϊκό είτε σε εθνικό επίπεδο, μπορεί να σώσει τις εμπορικές τράπεζες με στόχο να προχωρήσει άμεσα η απαλλαγή των ευρωπαϊκών τραπεζών από τα Κόκκινα Δάνεια εκατοντάδων δις που ως άλλος κορονοϊός, επιμολύνει τα χαρτοφυλάκια τους.

Ακόμα, πρέπει γενναία να ενισχυθούν όλες οι ελληνικές επιχειρήσεις ώστε να μην ξεπουληθούν σε ξένα συμφέροντα. Άλλωστε, τα “κόκκινα” δάνεια δεν αφορούν μόνο την πρώτη κατοικία (στεγαστικά) αλλά είναι και επιχειρηματικά, επαγγελματικά κλπ. Το μεγαλύτερο ποσοστό από αυτά (ως προς το ύψος τους) είναι τα επιχειρηματικά.

 

ΟΙ πολυποίκιλες γερμανικές ηγεσίες από τον Σόϊμπλε μέχρι τον κεντρικό τους τραπεζίτη Βάϊντμαν και φυσικά την Ανγκελα Μέρκελ,η οποία υποδύεται τον “καλό μπάτσο” στόχο έχουν την ενίσχυση μόνο της γερμανικής οικονομίας και πρώτο πιάτο είναι η κυριαρχία τους επι των άλλων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.Κυριαρχία σημαίνει εξαγορά άλλων και η Ελλάδα είναι ο πρώτος στόχος εδώ και χρόνια.

Ακριβώς αυτά που φασιστικά απαγόρευαν στην Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια οι Γερμανοί,δηλαδή την χαλάρωση της ασφυκτικής οικονομικής πίεσης της Κομισιόν επι της ελληνικής οικονομίας,φασιστικά το εφαρμόζουν στη χώρα τους.Συγνώμη ,όχι φασιστικά.Το έντυσαν “απόφαση του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου”,δικαστήριο το οποίο διορίζει η κυβέρνηση.Στην Ελλάδα έλεγαν ότι αν τολμήσει ελληνικό δικαστήριο να ανατρέψει ντιρεκτίβες της Ευρωπαϊκής ενωσης,μεταξύ των οποίων και τα Μνημόνια,τότε θα την βγάλουν από την ευρωπαϊκή ένωση “για να ξεκουραστεί η ελληνική οικονομία” με ρευστό που θα της έδιναν όχι ως μπόνους,αλλά δανεικά!

Με την απειλή αυτή τα “ανεξάρτητα ελληνικά δικαστήρια” έκριναν ότι ισχύουν πάνω απο το ελληνικό σύνταγμα,οι ντιρεκτίβες της Ευρωπαίκής ενωσης ακόμα και για στέρηση σύνταξης δεδουλευμένων,περίθαλψης προπληρωμένης κλπ.

Δηλαδή έκριναν ακριβώς αντίθετα από το “Συνταγματικό Δικαστήριο” του Σόϊμπλε και της Μέρκελ…Ραγιάδες είπατε;

Μοιάζουν αυτά με ένα ύπουλο σχέδιο με στόχο είτε την γερμανική επικράτηση επι της Ευρώπης,είτε την διάλυση της Ενωμένης Ευρώπη

Σήμερα είμαστε στο ίδιο σημείο των Μνημονίων Παπανδρέου-Σαμαρά-Βενιζέλου.Με αφορμή τον κορονοϊό.

Η ΓΕΣΕΒΕ προέβλεψε ύφεση κοντά στο 10%,δηλαδή οικονομική καταστροφή για φέτος.

Πρώτη συνέπεια θα είναι το “στέγνωμα”,η έλλειψη ρευστότητας.Με το δικό τους κόλπο(απόφαση Συνταγματικού Δικαστηρίου ντε…) οι Γερμανοί είναι στη γωνία να μας εξαγοράσουν και στοχεύουν ήδη τις καλές και εξαγωγικές μας επιχειρήσεις.

Γιαυτό είναι ανάγκη άμεση και απόλυτη το ελληνικό κράτος να βρεί τον τρόπο να ενισχύσει άμεση τη ρευστότητα των Ελλήνων.

Το πρώτο άμεσο και απόλυτα αναγκαίο μέτρο είναι το κούρεμα των τραπεζικών τους υποχρεώσεων.

Παράλληλα απαιτείται περαιτέρω μείωση φορολογικών επιβαρύνσεων. Αλλά και άτοκα ή χαμηλότοκα δάνεια.

Πρέπει άμεσα να ανταποκριθούν οι κυβερνώντες στις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας,  όχι μόνον για το επόμενο δεκαπενθήμερο ή τον επόμενο μήνα, αλλά τα όσα επόμενα χρόνια χρειαστεί. Παραμένει άγνωστη η διάρκεια της επιδημίας, η ένταση, καθώς και η πιθανότητα να χτυπήσει πολύ σκληρά τον τουρισμό το καλοκαίρι και να επανέλθει το φθινόπωρο, μαζί και οι άγνωστες παρενέργειες που θα έχει μια διεθνής οικονομική κρίση που προέρχεται και από τη ζήτηση και από την προσφορά.

Χωρίς την απαιτούμενη ρευστότητα στην αγορά όχι μόνον οι περισσότερες επιχειρήσεις θα κλείσουν  αλλά σίγουρα, ως απεδείχθη στην πράξη  τα τελευταία 11χρόνια, δεν μπορεί να υπάρξει ανάκαμψη. Και όποιος επιμένει να μην το βλέπει, αυταπατάται.

Στο κάτω – κάτω, σε μια χώρα που υπέστη ύφεση άνω του 60% εξαιτίας των γερμανικών σχεδίων,στα οποία περιλαμβάνεται και άρνηση καταβολής στην Ελλάδα εκατοντάδων δις απο οφειλές που έχουν αναγνωρίσει και γερμανοί νομομαθείς και φυσικά ο κόσμος σύμπας  είναι γελοίο να θεωρείται επιτυχία ανάπτυξη κατά 2% το έτος.

Εκεί που μας χρωστούσαν οι γερμανοί και χρωστούν σε όλη την Ευρώπη απο τις θηριωδίες τους ανασυντάσσονται να φάνε και το βόδι…

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ

πρώην Υφυπουργός Εργασίας

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here