Αρχική Δικαιοσυνη Σοκ και δέος και (πολιτικοεπιστημονική) αλητεία:Πείραμα με κορονοϊό εργαστηρίου ,εμπλοκή Κίνας,νυχτερίδων,ΗΠΑ...

Σοκ και δέος και (πολιτικοεπιστημονική) αλητεία:Πείραμα με κορονοϊό εργαστηρίου ,εμπλοκή Κίνας,νυχτερίδων,ΗΠΑ από το 2015!

1259
0
ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ
Μια σημαντική,κατά τη γνώμη μας πλευρά της αποστολής του Τύπου είναι νε ερευνά και να ενημερώνει.Οχι απλά να μεταφέρει ανακοινώσεις των αρχών,άκριτα και ασχολίαστα.
“Εγώ είμαι απλώς ένας αγωγός και μεταφέρω αυτό που άκουσα είπε πριν λίγες ημέρες” ένας …ανάγωγος της δημοσιογραφίας που πορεύεται μάλιστα με κρατικά χρήματα.
Και πως επελέγη; Εγινε διαγωνισμός για  “αγωγούς (σωλήνες )αποχέτευσης,ύδρευσης και άλλων συναφών αγωγών” και έλαβε μέρος ως παιδί κομματικού σωλήνα;
Αναφερόμαστε σε αυτές τις κομματικών παρωπίδων παρέες στα συστημικά κανάλια (και στα κρατικά )που αυτό τον καιρό ασχολούνται μέσα από κομματικά επιτελεία ποιός θα βάλει κάτω τον άλλο “και θα… και θα… και θα…”
Ψάχνοντας λοιπόν την ιστορία του κορονοϊού ανακαλύπτει κανείς στοιχεία που δείχνουν ότι δεν ήταν καθόλου αιφνιδιαστική η εμφάνιση και επέλαση του κορονοϊού .
 Μάλιστα είχαν οι αρμόδιες υπηρεσίες -παγκόσμιες και κρατικές -προειδοποιήσεις με ΑΠΟΛΥΤΗ ακρίβεια και τεράστιο χρονικό ορίζοντα προετοιμασίας ,ώστε να είναι πανέτοιμοι να προστατεύουν τις κοινωνίες,αποστολή για την οποία πληρώνονται αδρά και πολλοί απο δαύτους περνούν τον καιρό τους σε βίλες,σε ταξίδια τουριστικά,μεταξύ των οποίων και ιατροτουρισμού…
Τώρα υπάρχουν ρεπορτάζ για την ετοιμότητα ορισμένων χωρών “να παίξουν γεωπολιτικά παιχνίδια με βοήθεια σε χώρες ,όπως η Ιταλία και η Ισπανία και γενικά η Ευρώπη”,κάτι που τους εξασφαλίζει μεγάλο διεθνές κύρος και αξιοπιστία στις κρατικές τους δομές.
Ηδη τέτοια ρεπορτάζ γίνονται με εικόνες από αποστολές βοήθειας της Κίνας και της Ρωσίας προς την γονατισμένη Ευρώπη και σε λίγο ,ίσως και προς ΗΠΑ…
Αυτά τα ρεπορτάζ παράγουν πιο ισχυρό αποτέλεσμα στις κοινωνίες,καθώς το μέτρο του εγκλεισμού οδηγεί τους πάντες στα Μέσα Ενημέρωσης και μέσω αυτών και ορισμένες ψεύτικες ειδήσεις,υπερβολές κλπ ενισχύουν κρατικούς στόχους ισχυρών κρατών.
Εχουμε δημοσιεύσει ρεπορτάζ για τις επίσημες αλληλοκατηγορίες σε επίπεδο κυβερνητικό μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας για το ποιός ευθύνεται για τον “ξαφνικό κορονοϊό στην πόλη Γιουχάν της Κίνας”.
Δεν αλληλοκατηγορούνται ότι τον ιό πήγε κάποιος τουρίστας η κάποιος αγρότης,αλλά για τον αν τον πήγε ο…αμερικανικός στρατός,όπως λέει η Κίνα ή αν τον κατασκεύασαν σε εργαστήρια Κινέζοι για βιολογικό πόλεμο και τους ξέφυγε,όπως λένε οι ΗΠΑ!!!
Τρελά σενάρια που επινοήθηκαν από την ξαφνική επέλαση του κορονοϊού και βρέθηκαν σε κατάσταση που κάτι έπρεπε να πουν αλλά δεν ήξεραν τι να πουν επειδή ξαφνιάστηκαν;
Εκτός των βιβλίων φαντασίας και συνωμοσιολογίας που λένε πολλά και διάφορα διαβάστε δυο ρεπορτάζ.
Το ένα είναι του 2015 και το άλλο του Μαρτίου του 2019.
Τα αφιερώνουμε και σε όσους κυβέρνησαν με την πρόκληση να μας δείξουν ΕΝΑ(1) έγγραφο του Υπουργείου Πρόνοιας που να ζητάει απογραφή και προμήθεια σε μάσκες και αναπνευστήρες και εντατικές.Εστω ΕΝΑ(1) έγγραφο…
Καλό να ζητούν πολιτική με τα λεφτά και τον κόπο των άλλων(επίταξη ξενοδοχείων,πλοίων,αεροπλάνων,κλινικών κλπ) αλλά ασ δείξουν και αν έκανα την δουλειά πρόνοιας και πρόληψης για την οποία πληρώνονται αδρά εδώ και δεκαετίες υπουργοί,υφυπουργοί,διευθυντές και λοιποί στην αλυσσίδα.
Η δουλειά των δημοσιογράφων αυτή ακριβώς είναι:
να πάρουν τα στοιχεία και να ακολουθήσουν την διαδρομή.
Τα δυο ρεπορτάζ που ακολουθούν στηρίζονται σε στοιχεία της εποχής.
Ποιά ήταν αυτά;Ποιές κινήσεις έκανε η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου υγείας και ΠΡΟΝΟΙΑΣ από το 2015 και πριν και μετά;
Ποιές κινήσεις έκαναν πολιτικοί και γραφειοκρατικοί μηχανισμοί;
Ως παράδειγμα φέρνουμε το Γηροκομείο Αθηνών.
ΜΕΤΑ τα ρεπορτάζ μας ενδιαφέρθηκαν για το Γηροκομείο στο οποίο δεν έστειλαν ούτε μια μάσκα,ούτε ένα ζευγάρι γάντια,αν και τους ζητήθηκε τον τελευταίο μήνα!Ούτε ένα έγγραφο ειδικό και απαντητικό στο αίτημα.
Μετά το ρεπορτάζ μας και την κινητοποίηση και της κρατικής ΕΡΤ ειδοποίησαν ότι θα πάνε την…άλλη εβδομάδα για απολύμανση.
Μέχρι και σήμερα ούτε ΕΝΑ(1) έγγραφο από το Υπουργείο Υγείας Πρόνοιας,από την Πολιτική Προστασία,από την Περιφέρεια,από  τον Δήμο Αθηναίων στοχευμένο στο Γηροκομείο και στην προστασία των 140 ηλικιωμένων.
Και όμως όλοι είχαν προειδοποιηθεί.Διαβάστε δυο ,χαρακτηριστικά ρεπορτάζ του 2015 και του 2019 από το συγκρότημα Λαμπράκη και νυν Μαρινάκη:
1ο ΡΕΠΟΡΤΑΖ στις 13 Νοεμβρίου 2015:
«Ριψοκίνδυνο βήμα»

Διεθνές πείραμα δημιουργεί επικίνδυνο ιό εργαστηρίου

Συνδυάζοντας έναν ιό των νυχτερίδων με τον φονικό ιό του SARS, διεθνής ερευνητική ομάδα δημιούργησε έναν υβριδικό ιό που μπορεί να μολύνει τους ανθρώπους και ενδεχομένως να προκαλέσει επιδημίες. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η μελέτη βοήθησε στο να αναγνωριστεί ένας δυνητικός κίνδυνος, άλλοι όμως πιστεύουν ότι τα πειράματα αυτού του είδους είναι υπερβολικά ριψοκίνδυνα.
Διεθνές πείραμα δημιουργεί επικίνδυνο ιό εργαστηρίου | in.gr
Ενδεχόμενη απόδραση του υβριδικού ιού θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιδημίες -εικόνα αρχείου

13 Νοεμβρίου 2015, 15:50 Ενημερώθηκε:13 Νοεμβρίου 2015, 17:50

 

Συνδυάζοντας έναν ιό των νυχτερίδων με τον φονικό ιό του SARS, διεθνής ερευνητική ομάδα δημιούργησε έναν υβριδικό ιό που μπορεί να μολύνει τους ανθρώπους και ενδεχομένως να προκαλέσει επιδημίες. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η μελέτη βοήθησε στο να αναγνωριστεί ένας δυνητικός κίνδυνος, άλλοι όμως πιστεύουν ότι τα πειράματα αυτού του είδους είναι υπερβολικά ριψοκίνδυνα.

Ερευνητές στις ΗΠΑ, την Ελβετία και την Κίνα αναφέρουν στην επιθεώρηση Nature Medicine ότι δημιούργησαν τον νέο ιό συνδυάζοντας τμήματα του ιού του SARS και ενός συγγενικού κοροναϊού των νυχτερίδων με την ονομασία SHC014.

Ο υβριδικός ιός που προέκυψε ήταν ικανός να μολύνει ποντίκια και καλλιεργημένα κύτταρα του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος.

Η ερευνητική ομάδα υποστηρίζει ότι το πείραμα αποδεικνύει ότι ο ιός SCH014 μπορεί δυνητικά να προσβάλλει ανθρώπους, κάτι για το οποίο οι επιδημιολόγοι θα πρέπει να επαγρυπνούν.

Δεν συμφωνούν όμως όλοι ότι τα ευρήματα δικαιολογούν το ρίσκο. Έπειτα από το θόρυβο που είχαν προκαλέσει πειράματα με επικίνδυνους ιούς γρίπης, η αμερικανική κυβέρνηση επέβαλε πέρυσι μορατόριουμ στην ομοσπονδιακή χρηματοδότηση ανάλογων ερευνών που αφορούν το τη γρίπη, το SARS και τον συγγενικό ιό του MERS.

Η τελευταία μελέτη είχε ήδη ξεκινήσει πριν επιβληθεί το μορατόριουμ τον Οκτώβριο του 2014, και η αμερικανική κυβέρνηση έκρινε αργότερα ότι δεν υπήρχε λόγος διακοπής της.

Πιο ανήσυχος δηλώνει ωστόσο ο Σάιμον Γουέιν-Χόμπσον, ιολόγος του Ινστιτούτου Παστέρ στο Παρίσι. «Αν ο ιός κατάφερνε να αποδράσει, κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει τις εξελίξεις» προειδοποιεί στο δικτυακό τόπο του Nature.

Την ίδια άποψη εκφράζει και ο Ρίτσαρντ Έμπραϊτ, ειδικός σε θέματα βιοασφάλειας στο Πανεπιστήμιο Ράτγκερς του Νιου Τζέρσι. «Το μόνο που προκύπτει από αυτή τη μελέτη είναι η δημιουργία ενός νέου, μη φυσικού ρίσκου» εκτιμά.

Η ερευνητική ομάδα επιμένει ωστόσο ότι τα οφέλη αντισταθμίζουν τον κίνδυνο. Σύμφωνα με τον Ραλφ Μπάριτς του Πανεπιστημίου της Βορείου Καρολίνας στο Τσάπελ Χιλ, μέλος της συντακτικής ομάδας, χωρίς τη μελέτη κανείς δεν θα είχε συνειδητοποιήσει ότι ένας ιός των νυχτερίδων μπορεί να είναι έτοιμος να προκαλέσει ανθρώπινες επιδημίες.

Βαγγέλης Πρατικάκης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

2ο Ρεπορτάζ 13-3-2019:

«SOS» από ΠΟΥ για νέα πανδημία γρίπης – «Το ερώτημα δεν είναι αν θα έχουμε, αλλά το πότε»

Δυσοίωνες προβλέψεις για το ενδεχόμενο να εκδηλωθεί μία νέα πανδημία γρίπης έκανε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

ΤοΒΗΜΑ Team

13.03.2019, 10:16

«SOS» από ΠΟΥ για νέα πανδημία γρίπης – «Το ερώτημα δεν είναι αν θα έχουμε, αλλά το πότε» | tovima.gr

Δυσοίωνες προβλέψεις για το ενδεχόμενο να εκδηλωθεί μία νέα πανδημία γρίπης έκανε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Το ερώτημα δεν είναι το αν θα έχουμε επόμενη πανδημία γρίπης, αλλά το πότε», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Π.Ο.Υ.,Τέντρος Αντανομ Γκεμπρεγιέσους σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση και προετοιμασμένοι καθώς όπως είπε το κόστος μιας μεγάλης εστίας γρίπης θα ξεπεράσει πολύ εκείνο της πρόληψης.

Μεταξύ άλλων,  προειδοποίησε για τον κίνδυνο ένας νέος ιός της γρίπης να μεταδίδεται (και) από τα ζώα προς τον άνθρωπο, κάτι που θα προκαλέσει μια τέτοια πανδημία γρίπης.

«Με τις συνεργασίες και το έργο που έχει γίνει κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, ο κόσμος είναι καλύτερα, αλλά όχι ακόμα αρκετά προετοιμασμένος για την επόμενη μεγάλη επιδημία γρίπης. Αυτό το νέο σχέδιο στοχεύει να μας φέρει σε αυτό το σημείο», δήλωσε ο ίδιος.

Ο Π.Ο.Υ. εκτιμάει ότι υπάρχουν περίπου 1 δισεκατομμύριο κρούσματα γρίπης κάθε χρόνο, που καταλήγουν σε 290.000 έως 650.000 θανάτους με λοίμωξη του αναπνευστικού.

Όπως αναφέρει το Reuters το 2009 και το 2010 προκλήθηκε η τελευταία πανδημία γρίπης από τον ιό H1N1 και σύμφωνα με μελέτες επηρεάστηκαν τον πρώτο χρόνο τουλάχιστον 1 στους 5 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Ο ΠΟΥ συνιστά τον ετήσιο εμβολιασμό, ιδιαίτερα για τους ανθρώπους που εργάζονται στον τομέα της υγείας, αλλά και όσους ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες.”

Αυτά ήταν τα ρεπορτάζ που κονιορτοποιούν τα παραμύθια περι αιφνιδιασμού τους.

Κρύβουν την αδιαφορία και τον ωχαδερφισμό τους ή κάτι άλλο πιο σοβαρό;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here