Αρχική Ελλαδα Σπύρος-Κατερίνα:Ενα δίδυμο που θα μας σώσει από τον κορονοϊό!

Σπύρος-Κατερίνα:Ενα δίδυμο που θα μας σώσει από τον κορονοϊό!

1363
0

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Ποιός θα μας μάθει να χορεύουμε,να πίνουμε,να τρώμε,να γλεντάμε και άλλοι να πληρώνουν πάντα τον λογαριασμό;

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος!

Χρόνια τώρα κάνει εκπομπές με αμοιβές,αν και αν τα κανάλια έκαναν ένα διαγωνισμό μεταξύ των ηθοποιών και των διασήμων με θέμα ποιός θα κάνει παρόμοιες εκπομπές και να πληρώνει το κανάλι σε αντιστάθμισμα της διαφήμισης που έχει μέσα από την εκπομπή αρκετοί θα ήταν υποψήφιοι και θα έπαιρναν την εκπομπή.

Ποιός κοκκαλάκι έχει ο Σπυρέτος και κάνει τόσο ωραίες μπίζνες;

Ποιός θα μας σώσει από τον κορονοϊό βγάζοντας το πειστικότερο μήνυμα;

Μα ο Σπυρέτος και πάλι!

Με κατάπληξη είδαμε το τηλεοπτικό μήνυμα σωτηρίας που του ανέθεσαν,φανταζόμαστε αυτή τη φορά εντελώς δωρεάν…

Αλλά πάλι ξύνουμε την κεφάλα μας:

Ολα τα καλά και τα κακά αρχίζουν και τελειώνουν με τον Σπυρέτο;

Δεν ήταν πρόθυμοι άλλοι ηθοποιοί ,μικροί μεγάλοι να γυρίσουν μηνύματα σαν και δαύτο και να παίζουν σε όλα τα κανάλια,ώστε να είναι πειστικότερο για τον κόσμο;

Μάλλον δεν είναι αγαπητοί στο κοινό οι άλλοι ηθοποιοί και αν έφτιαχναν τέτοια μηνύματα με αυτούς μάλλον θα γίνονταν στην Αθήνα κάθε μέρα μια συναυλία σαν κι αυτή που έγινε πριν δυο ημέρες στο Μάντσεστερ της Αγγλίας,όπου τα κρούσματα είναι χιλιάδες,αλλά ακολουθεί δικό της επιστημονικό  δρόμο και δεν λαμβάνει ίδια μέτρα με την Ευρώπη.Μέχρι τώρα τουλάχιστον…

Επομένως το βουλώνουμε και στις σκέψεις αυτές που κάνουμε για τον Σπυρέτο και πάμε σε…τηλεδιάσκεψη;

Γιατί;

Δεν ξέρουμε τι είναι αυτή η τηλεδιάσκεψη,αλλά προφανώς η Αικατερίνη που είναι Κατερίνα,όπως το Γιάννης με ένα “ν” ξέρει ότι εμείς είμαστε πίσω και είμαστε μια μικρή μειοψηφία.

Γιαυτό δεν μπήκε στα σπίτια μας με την κάμερα.Μπήκε με τα κοινωνικά δίκτυα,για τα οποία εμείς μεν δεν έχουμε ιδέα,όπως και για τις τηλεδιασκέψεις,αλλά προφανώς οι γιαγιάδες,οι παππούδες έχουν και παραέχουν.

Γιαυτό η Αικατερίνη που θέλει να την λέμε Κατερίνα και αυτό κάνουμε μέσω των κοινωνικών δικτύων ενισχύει το μήνυμα που μας ήρθε από τον Σπυρέτο να μείνουμε σπίτι και έγραψε το εξής:

“Στις πρωτόγνωρες συνθήκες που, τον τελευταίο καιρό, βιώνουμε όλοι, νιώθω έντονη την ανάγκη να συνεχίσω την επαφή μας μέσω των κοινωνικών δικτύων και με τη νέα μου ιδιότητα.

(σ.σ. η νέα της ιδιότητα είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας.Προσοχή: δεν είναι αξίωμα.Τελεία)

Για όσο διάστημα κρατήσει η πανδημία του κορονοϊού, είναι παράδοξο, αλλά ο μόνος τρόπος να προστατέψουμε τους αγαπημένους μας και τους συμπολίτες μας, είναι να μείνουμε μακριά τους. Για όσο χρειαστεί και μέχρι να ξεπεράσουμε την κρίση, δεν έχουμε άλλο δρόμο. Ακολουθούμε πιστά, τόσο συλλογικά όσο και ατομικά, τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων και των κρατικών αρχών. Μένουμε σπίτι και ελαχιστοποιούμε εξόδους και μετακινήσεις. Πρόκειται για οδηγίες τις οποίες ακολουθώ και η ίδια, στο μέτρο που μου επιτρέπουν οι υποχρεώσεις μου ως ΠτΔ.

Οι περιορισμοί που μας επιβάλλονται είναι ίσως ασφυκτικοί για την ιδιοσυγκρασία μας ως Ελλήνων. Όμως, πρέπει και μπορούμε να ανταποκριθούμε. Έχουμε, άλλωστε, αποδείξει και σε άλλες δύσκολες στιγμές της ιστορίας μας, ότι όταν πρυτανεύουν η ευθύνη κι η αλληλεγγύη, ξεπερνούμε τα προβλήματα, όσο ανυπέρβλητα κι αν δείχνουν. Μπορεί όχι αλώβητοι, αλλά σίγουρα δυνατότεροι. Είμαι δίπλα σας.

Όπως δίπλα στέκομαι και σε όλους όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης αυτής. Κυρίως γιατρούς και νοσηλευτές, το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας και της Πολιτικής Προστασίας, αλλά και φαρμακοποιούς, εργαζόμενους σε καταστήματα τροφίμων και σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα για να μη λείψουν είδη πρώτης ανάγκης από όλους εμάς, και όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν από το σπίτι. Οφείλω -οφείλουμε- τεράστια ευγνωμοσύνη και προσωπικά θα συμπαρασταθώ στην προσπάθειά τους με όποιον τρόπο μπορώ.

Η χώρα, η Ευρώπη, ο πλανήτης ολόκληρος ζει μια πρωτοφανή κρίση με συνέπειες που αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να προβλέψουμε ή ακόμα και να φανταστούμε. Οι αντοχές της οικονομίας μας θα δοκιμαστούν και θα χρειαστούν έκτακτα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει και να αισιοδοξούμε. Η πρόοδος της επιστήμης και ο συνδεδεμένος κόσμος μας, θα επιτρέψει στους επιστήμονες να δράσουν ταχύτερα από ποτέ, στους μαθητές και φοιτητές να διατηρήσουν την επαφή τους με τη γνώση, στις επιχειρήσεις να δοκιμάσουν στην πράξη τα σημαντικά οφέλη της τηλεργασίας στην παραγωγικότητα και την ικανοποίηση των εργαζομένων. Και στους περισσότερους από εμάς να απομονωθούμε, χωρίς να νιώθουμε μόνοι.

Θα τα καταφέρουμε. Με πειθαρχία και σύνεση, ψυχραιμία και αισιοδοξία, θα τα καταφέρουμε”.

Χρήστο,(Σαρτζετάκη) γιατί αρχίζεις και μας λείπεις ήδη;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here