Αρχική Δικαιοσυνη Στη δημοσιότητα η κατάθεση του υπο προστασία μάρτυρα για τη ΝΟΒΑΡΤΙΣ τώρα!

Στη δημοσιότητα η κατάθεση του υπο προστασία μάρτυρα για τη ΝΟΒΑΡΤΙΣ τώρα!

1543
0

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Πόλεμος εντυπώσεων απο τα δυο μεγάλα Κόμματα για την κατάθεση του προσταευόμενου μάρτυρα με το όνομα “ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΑΡΑΦΗΣ”
Ο ΣΥΡΙΖΑ με κατηγορηματικό και εκτενή τρόπο και επίσημη ανακοίνωση υποστηρίζει ότι ο μάρτυρας δεν άλλαξε καθόλου την κατάθεσή του,όπως υποστήριξε πρώτη με ανεπίσημες “διαρροές” η Νέα Δημοκρατία.
Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό.
Στις ΗΠΑ που φυσικά δεν είναι σοβαρό κράτος μπροστά στην Ελλάδα, ο μάρτυρας θα κατέθετε σε ζωντανή μετάδοση απο τηλεοράσεων χωρίς φυσικά να φαίνεται.
Στην Ελλάδα κατέθεσε χωρίς να φαίνεται ΜΟΝΟ επειδή ο Αρειος Πάγος άδειασε τις αθλιότητες της(πλειοψηφίας) Επιτροπής να τον καταργήσει από προσταευόμενο μάρτυρα,χωρίς πρώτα να έχει διωχθεί ποινικά,να έχει καταδικαστεί αμετάκλητα κλπ
Μετά το άδειασμα έκαναν πίσω και πήραν αποστάσεις το ΚΚΕ και η “Ελληνική Λύση”,αλλά για διαφορετικούς λόγους.
Τα πράγματα στον πόλεμο αυτό είναι απλά: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία,επιβάλλεται,και να δώσει την κατάθεση στη δημοσιότητα σε πιστό αντίγραφο.Ετσι κάθε πολίτης θα βγάλει τα συμπεράσματά του για το αν κατηγόρησε ή κατηγορεί,δίκαια ή άδικα πολιτικούς,γιατρούς και ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ,πλείστοι εκ των οποίων είχαν φτιάξει ειδικά “κανάλια” για να εισπράττουν τεράστια ποσά με ‘ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ και μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αργά απόψε ,μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του μάρτυρα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη ΓΑΔΑ:

«Με ψεύτικες διαρροές περί αναίρεσης της αρχικής κατάθεσης του προστατευόμενου μάρτυρα Μάξιμου Σαράφη, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ επιχείρησαν να κρύψουν τον πανικό τους μπροστά στην κατάρρευση της θεωρίας που έστησαν περί δήθεν σκευωρίας.

Ο μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος με την ονομασία Μάξιμος Σαράφης δεν άλλαξε τις αρχικές του μαρτυρίες επιβεβαιώνοντας «όλα όσα έχει καταθέσει στην Εισαγγελία Διαφθοράς», σύμφωνα με πηγές της προανακριτικής επιτροπής.

Έδωσε στοιχεία σχετικά με:

-το πως είχε στηθεί το σκάνδαλο.

-Για τον τροφοδότη λογαριασμό της Novartis στο εξωτερικό, γνωστού και ως «Ιερό δισκοπότηρο»

-για όλες τις εταιρείες πλυντήριο εντός και εκτός Ελλάδας καθώς και πως γινόταν το ξέπλυμα μέσω διαφημιστικών

-Είπε ότι ο Φρουζής είχε σχέσεις με τους υπουργούς Λοβέρδο και Γεωργιάδη και μίλησε για δωροδοκία τους.

-Ανέφερε ότι δωροδοκήθηκε ο τότε υπουργός, Δημήτρης Αβραμόπουλος, καθώς και ο κ. -Παπαδημητρίου του KEEΛΠNO, για τα εμβόλια και τον μοριακό έλεγχο HIV.

-Είπε ότι ο Φρουζής παραδεχόταν τις δωροδοκίες πολιτικών προσώπων, κρατικών αξιωματούχων και γιατρών.

-Ο μάρτυρας επιβεβαίωσε όσα είχε καταθέσει για τον ρόλο των Μανιαδάκη και Βουλκίδου, μίλησε για συστηματική διαφθορά χιλιάδων γιατρών, καθώς και για τον έλεγχο των ΜΜΕ προκειμένου να δημιουργείται ευνοϊκό κλίμα και να μπαίνουν τα καινούρια φάρμακα της εταιρείας στην αγορά.

-Ανέφερε ότι δεν του ασκήθηκε καμία πίεση για να καταθέσει

-Είπε ότι οι δωροδοκίες ήταν στο πρόγραμμα της εταιρείας για να επηρεάζονται οι κρατικοί παράγοντες και οι υπουργοί ώστε να εκδίδουν αποφάσεις προς όφελος της Novartis.

Από την άλλη πλευρά η Νέα Δημοκρατία δίνει με διαρροές “σημεία” της κατάθεσης.

Ο μάρτυρας κατέθετε επί ώρες.Διαβάστε πόσα λίγα δίνει η “διαρροή” της Νέας Δημοκρατίας και επομένως τίθεται και για την πλευρά της το ερώτημα:

Ολες τις άλλες ώρες κατέθετε περι ανέμων και υδάτων και άσχετα;Γιατί δεν  δίνει η ΝΔ στη δημοσιότητα και απο την πλευρά τη λέξη προς λέξη την κατάθεση,ώστε να προκύψει αν είναι σοβαρός μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος ή μέλος εγκληματικής οργάνωσης,όπως υποστηρίζει το κυβερνών Κόμμα και το ΚΙΝΑΛ;

Οι  διάλογοι που φέρεται κατά τη ΝΔ να είχε ο «Μάξιμος Σαράφης» με μέλη της επιτροπής στη ΓΑΔΑ:

Σπ. Λάππας: Έφταναν χρήματα στον Άδωνι Γεωργιάδη; Το λέτε αυτό στην κατάθεσή σας.

Μ. Σαράφης: Και για τον Λοβέρδο και για τον Γεωργιάδη είπα ότι πιθανολογώ. Δεν ξέρω αν έφταναν. Αυτό είπα και στην κ. Τουλουπάκη.

Γ. Μπούγας: Στην κατάθεσή σας είχατε συνδέσει τον κ. Λιντζέρη με τον κ. Βενιζέλο. Τώρα τον συνδέετε με άλλα πρόσωπα. Τότε λέγατε ότι ήταν «ταμίας» του Βενιζέλου.

Μ. Σαράφης: Εμένα ρωτάτε;

Γ. Μπούγας: Ε, ναι. Εσάς. Ποιον να ρωτήσω.

Μ. Σαράφης: Κοιτάξτε στην αγορά κυκλοφορούσε αυτή η φήμη. Εγώ τη φήμη είπα. Τα άλλα είναι θέμα της Εισαγγελέως.

Β. Κεγκέρογλου: Κατάλαβα καλά ότι είπατε σήμερα πως δεν γνωρίζετε κανέναν Έλληνα πολιτικό στον οποίο κατέληξαν χρήματα;

Μ. Σαράφης: Το καταλάβατε πολύ καλά.

Β. Κεγκέρογλου: Να δούμε τι ξέρετε για το Gilenya;

Μ. Σαράφης: Ήταν νέο φάρμακο.

Β. Κεγκέρογλου: Μήπως ήταν νέο μέθοδος; Τι γινόταν πριν;

Μ. Σαράφης: Πριν χρειαζόταν εισαγωγή σε νοσοκομείο για τον ασθενή και 1 ή 2 διανυκτερεύσεις.

Β. Κεγκέρογλου: Άρα δεν είναι νέο φάρμακο.

Μ. Σαράφης: Σωστά. Ήταν νέα μέθοδος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εξαιρεί από την υπόθεση Novartis τους Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρη Αβραμόπουλο και Γιάννη Στουρνάρα.

Σε άλλο σημείο, σύμφωνα πάντα με πηγές της ΝΔ, ο μάρτυρας φέρεται να αναιρεί όσα είχε πει: «Ξέρω ότι ο Ν. Μανιαδάκης έπαιρνε χρήματα αλλά δεν ξέρω αν τα πήρε ο Λοβέρδος».

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι υπήρχε πρόγραμμα επηρεασμού των δημοσιογράφων και ΜΜΕ για να διαμορφώνουν το κλίμα και να επηρεάζουν τους κρατικούς αξιωματούχους και τους υπουργούς.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here