Αρχική Δικαιοσυνη Στους εφέτες ανακριτές η λίστα δημοσιογράφων που “ταπαιρναν απο τη ΝΟΒΑΡΤΙΣ-ΚΕΕΛΠΝΟ κλπ...

Στους εφέτες ανακριτές η λίστα δημοσιογράφων που “ταπαιρναν απο τη ΝΟΒΑΡΤΙΣ-ΚΕΕΛΠΝΟ κλπ για να σιωπούν”!

1369
0

 

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Απο το προηγούμενο ρεπορτάζ μας:

«Υπάρχει λίστα με δημοσιογράφους που χρηματίζονταν από την Novartis για να σιωπούν, για να συγκαλύπτουν και να προωθούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα της συγκεκριμένης φαρμακοβιομηχανίας γιατί όπως ξέρετε τα φάρμακα δεν διαφημίζονται. Να καταλάβει η κοινή γνώμη γιατί αποσιωπήθηκε η υπόθεση αυτή όχι μόνο για πολιτικούς λόγους αλλά και για ιδιοτελείς σκοπούς γιατί ήταν στο pay roll της συγκεκριμένης φαρμακοβιομηχανίας».

Μετά τις δημόσιες καταγγελίες-αποκαλύψεις και καθώς είναι αποδεδειγμένες οι θετικές προβολές της ΝΟΒΑΡΤΙΣ στο ανύποπτο παρελθόν,όταν πλούτιζε σε βάρος άλλων εταιρειών οι Ενώσεις δημοσιογράφων,δικαστικών,οι πολιτικοί που ενδιαφέρονται για το καλό του τόπου θα διατάξουν,όπως οφείλουν έρευνα με καταθέσεις και δικαστική συνδρομή να έρθει η λίστα,την οποία προφανώς ΓΝΩΡΙΖΕΙ ο κ.Σαράκης και πάντως σίγουρα οι αμερικάνικες αρχές;”
Αυτά γράψαμε πριν 3-4 ημέρες.Και τώρα η συνέχεια:

 

Ένας Εισαγγελέας ,ο οποίος είχε αναλάβει έρευνα για την λίστα Λαγκάρντ κινδυνεύει απο τις 12 Νοεμβριου να βρεθεί στη φυλακή με κάθειρξη πολλών ετών.Πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια,σχεδόν όσα και ο …Κορκονέας που σκότωσε ένα νεαρό αθώο παιδί και αιματοκύλισε την Αθήνα!

Γιατί καταδικάστηκε;

Διότι έκρινε ότι η χρήση της λίστας απο τις διωκτικές αρχές ήταν παράνομη αφού δεν είχε αποκτηθεί με νόμιμα μέσα.

Ποιά ήταν αυτά τα μέσα;

Προφανώς δικαστική συνδρομή.

Πότε είχε έρθει η λίστα στην Ελλάδα;

Την άνοιξη του 2010 κατ αρχήν μέσω,ανεπίσημου διαύλου της ΕΥΠ.

Στη συνέχεια στις 8 Σεπτεμβρίου του 2010 σε ερώτηση δική μας,η οποία υποβλήθηκε με …παραίνεση-παράκληση υπουργού της τότε κυβέρνησης ο τότε πρωθυπουργός γιώργος Παπανδρέου είχε βεβαιώσει δημόσια(έγινε ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ εκείνο το βράδυ σε ΜΕΓΚΑ και ΑΝΤΕΝΝΑ…) ότι “μας ήρθαν απο το εξωτερικό λίστες που δείχνουν ότι τα ελληνικά δημόσια ταμεία λεηλατήθηκαν και ο πλούτος της Ελλάδας,παράνομα και ανήθικα μεταφέρθηκε στο εξωτερικό.

Τι έγινε στη συνέχεια;

Μετά ένα χρόνο ο Γιώργος Παπανδρέου παραιτήθηκε και η λίστα είχε παραμείνει κάπου σε γραφεία.

Μετά την παραίτηση ανέλαβε με σύντομη παρένθεση ενός τραπεζικού που έκανε τον πρωθυπουργό και παρέδωσε τις συνεταιριστικές τράπεζες στις μεγάλες “συστημικές” μετά σχετική λεηλασία τους,κυβέρνηση σχημάτισαν Σαμαράς και Βενιζέλος.

Μετά λίγο καιρό ο δημιουργός τη ςλίστας γαλλοελβετός Ερβέ Φαλσιανί σε βιβλίο και δηλώασεις του είπε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου εκβιάστηκε απο Σαρκοζί-Μέρκελ γιατί στο λογαριασμό των 500 εκατομ της λίστας Λαγκάρντ είναι η μητέρα του Μαργαρίτα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε αγωγή και την έχασε πριν λίγο καιρό και στο Εφετείο.Μάλιστα καταδικάστηκε να πληρώσει και 12.500 ευρώ στον Φαλσιανί και τον Ιταλό δημοσιογράφο Ατζελο Μικούζι.

Λογαριασμοί άνω των 500 εκατομ ευρώ υπάρχουν στις θέσεις 1 και 2 της λίστας.

Στη θέση 417 της λίστας υπάρχει το όνομα Σαμαράς Αντώνιος δίπλα σε ποσό 1,1 εκατομμυρίου ευρώ.

Μας είχε παρακαλέσει τότε να διαψεύσουμε και το δημοσιεύσαμε ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην μπασκετμπολίστας της Εθνικής Αντώνης Σαμαράς.Δημοσιεύσαμε δηλαδή ότι ΔΕΝ είναι αυτός ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατέφυγε στα δικαστήρια εναντίον της τότε εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Ολγας Γεροβασίλη, η οποία έκανε καταγγελτικές αναφορές με αφορμή και αιτία δημοσιεύματα στις εφημερίδες ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Μέχρι τη στιγμή δεν μάθαμε την κατάληξη αυτής της διαδικασίας και θα την δημοσιεύσουμε ευθύς μόλις το ξεκαθαρίσουμε ελπίζοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός απέδειξε ότι ΔΕΝ είναι αυτός ο εν λόγω Αντώνης Σαμαράς. Ή πάντως ότι ήταν χρήματα δηλωμένα,νόμιμα κλπ.

Κοντά εκεί στη λίστα είναι ονόματα ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ και επιθεωρητή του Υπουργείου Οικονομικών ,  με τεράστια ποσά .Ο επιθεωρητής  κάλυπτε με επίσημα πορίσματα βρόμικους εφοριακούς (καταδικάδτηκαν αργότερα σε βαρύτατες ποινές…)και ποτέ δεν ερευνήθηκε ο ίδιος,αλλά βγήκε στη…σύνταξη σαν να μην τρέχει τίποτα…

Τςι λίστες αυτές,όπως και τις λίστες του ΚΕΕΛΠΝΟ που συνδέονται με βρόμικο χρήμα και δημοσιογράφους συνέδεσε και επίσημα με δηλώσεις του ο πρώην Υπουργός Υγείας Παύλος Πολλάκης που προφανώς ξέρει και έχει και ονόματα με ποσά κλπ.

Αυτές οι λίστες είναι υπαρκτές.

Την ώρα που ο Εισαγγελέας Διώτης κινδυνεύει να πάει φυλακή αν στις 12 Νοέμβρη ή όποτε τελειώσει η δίκη  καταδικαστεί και σε 2ο βαθμό ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ.Βασίλης Πλιώτας έκανε δυο πολύ σημαντικές κινήσεις.

Από τη μία έκανε αναίρεση στην προκλητικά μαλακή απόφαση του Μικτού Ορκωτού Λαμίας για τον Κορκονέα και απο την άλλη ζήτησε απο τον προιστά,ενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών να συγκαλέσει την Ολομέλεια του Εφετείου και να αποφασίσει η Ολομέλεια να αναθέσει ΟΛΕΣ τις πτυχές του σκανδάλου ΝΟΒΑΡΤΙΣ όχι σε ένα η δυο,αλλά σε περισσότερους Εφέτες-ανακριτές.

Κάποιοι εξέφρασαν αντιρρήσεις γιατί θα φύγουν οι συγκεκριμένες υποθέσεις απο την εισαγγελία Διαφθοράς και άλλους δικαστικούς που τις έχουν ξεχωριστά.

Ομως αυτό μόνο καλό είναι στο τέλος της ημέρας.Γιατί οι Εφέτες ανακριτές και θα ασχοληθούν μόνο με αυτές τις υποθέσεις και όχι με τον φόρτο των άλλων υπηρεσιών,αλλά και παρά τα περι του αντιθέτου θρυλούμενα οι Εφέτες ΔΕΝ μπορούν να ποδηγετηθούν απο ΚΑΜΜΙΑ κυβέρνηση!

Παλαιότερα ήταν η υπόθεση Κοσκωτά.Εφέτες ανακριτές την έφερανσε πέρας κόντρα στις τότε κυβερνήσεις.

Πριν λίγες ημέρες εφέτες έβγαλαν απόφαση (βούλευμα) υπέρ της κ.Τουλουπάκη,Εισαγγελέως Διαφθοράς και κατά Ανδρέα Λοβέρδου.

Τα παραδείγματα πάμπολλα.

ΟΙ λίστες με τους χρηματισθέντες δημοσιογράφους μέσω ΝΟΒΑΡΤΙΣ και ΚΕΕΛΠΝΟ και άλλους οργανισμούς θα κατατεθούν απο μάρτυρες στους Εφέτες ανακριτές και δεν υπάρχει περίπτωση να μην ερευνηθούν με τα νέα δεδομένα.

Υπενθυμίζουμε ότι η λίστα Λαγκάρντ είχε δοθεί το 2010 και άρα δεν αφορά τη ΝΟΒΑΡΤΙΣ στο διάστημα μετά το 2010

Ομως ο Εισαγγελέας Διώτης μπορεί να καταλήξει στη φυλακή γιατί δεν ερεύνησε κρίνοντας νομικά τη λίστα,αλλά κανείς απο τη λίστα ,αν και ερευνήθηκαν κατά τον κ.πιτσιλή καμιά 20αριά δεν κατέληξε για βρόμικο χρήμα στη φυλακή!!!

Κανείς απο τους δημοσιογράφους που είναι στις λίστες δεν είχε την παραμικρή συνέπεια για το καταφανώς μαύρο και βρόμικο χρήμα της σιωπής.

Λογαριασμοί,όπως αυτοί οι δυο των 500 εκατομμυρίων,συνολικά 1,1 δις δεν άνοιξαν ποτέ και μετά τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης για τον Γιώργο Παπανδρέου(θα πάει στον Αρειο Πάγο για αμετάκλητη κρίση) αιωρείται το ενδεχόμενο να είναι και πολιτικά πρόσωπα.

Υπο αυτές τις συνθήκες κατά τη γνώμη μας είναι εντελώς άδικο να την πληρώσει με αυτόν τον σκληρότατο τρόπο ένας Εισαγγελέας,χωρίς να έχει αποδειχθεί ότι χρηματίσθηκε για να το πράξει.

 

 

Ο κ.Πλιώτας πανω.

Ο ίδιος στο πρωτόδικο δικαστήριο είχε πει μεταξύ άλλων:

“Σας προσκόμισα στοιχεία ότι και σε άλλες χώρες όχι μόνο δεν δέχθηκαν τα στοιχεία Φαλτσιανί αλλά τα κατέστρεψαν κιόλας. Το Γαλλικό Ακυρωτικό Δικαστήριο δεν τα δέχθηκε. Εξαρχής φώναζα και φωνάζω, ότι απαγορευόταν από τις νομοθετικές διατάξεις η χρήση της λίστας”.

Ποιοί έκαναν τις νομοθετικές διατάξεις που επικαλέσθηκε;

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην βρόμικη πλευρά των ΜΜΕ,αυτών που σιωπούν και γιατί είναι τα ίδια στις λίστες και γιατί καλύπτουν πολιτικούς για να την πληρώσει ο αποδιοπομπαίος τράγος.

 

Ειπε χαρακτηριστικά ο κ.Διώτης(πάνω):

 

“Έλεγαν ότι αν το Δημόσιο αξιοποιούσε τη λίστα Λαγκάρντ θα εισέπραττε 80-100 δις ευρω. Με παρέδωσαν βορά στα ΜΜΕ. Αυτό αποτελεί μία εξήγηση γιατί οδηγήθηκαν τα πράγματα εδώ και γιατί οι δικαστές που με παρέπεμψαν δεν είχαν το σθένος να αντισταθούν σε αυτά τα λαϊκίστικα που ακούστηκαν”.

Στην απολογία του ενέπλεξε ευθέως την πολιτική εξουσία λέγοντας μεταξύ άλλων:

 

” …η τότε κυβέρνηση είπε ότι δεν ήθελε να διαταραχθούν οι σχέσεις με την Ελβετία…Όταν πήρα το cd, έβγαλα ένα αντίγραφο ασφαλείας και το παρέδωσα στον κ. Βενιζέλο. Έβγαλα και κάποιες εκτυπώσεις που μου ζήτησε και κατέστρεψα το αντίγραφο. Να το κρατήσω να το κάνω τι;”.

Εισαγγελέας: Γιατί να πάρετε το cd εξαρχής; Αυτή η απορία δεν μου έχει λυθεί. Τι σας εμπόδιζε, βλέποντας ονόματα με υψηλές καταθέσεις να ελεγχθούν;

Κατηγορούμενος: Ελάτε και φωνάξτε οποιονδήποτε για έλεγχο. Θα σας πει δεν έχω καταθέσεις στην Ελβετία. Στο τέλος θα κατηγορηθώ γιατί δεν έλεγξα όλους Έλληνες. (…) Μου λέτε δηλαδή να ψάξω μια λίστα κάποιου που την έκλεψε από μία Ελβετική τράπεζα και την παζάρευε και την πουλούσε για ποιό λόγο; Υπάρχουν νόμιμοι τρόποι… Μου λέτε γιατί σε τρεις ημέρες δεν γκρέμισα τον ναό του Σολωμόντα και να τον ξαναχτίσω…

Εισαγγελέας: Με τι κριτήριο δίνονταν οι εντολές για έλεγχο;

Κατηγορούμενος: Με βάση καταγγελίες ή με στοχευμένους ελέγχους σε διάφορες ομάδες.

Εισαγγελέας: Δεν θα μπορούσατε τα πρόσωπα στη λίστα Λαγκάρντ να ενταχθούν σε κάποια επαγγελματικά κριτήρια;

Κατηγορούμενος: Το έκανα με άλλη μεγάλη έρευνα.”

Μετά τις αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης υπέρ Φαλσιανί και την έρευνα των Εφετών είναι προφανές ότι με δικαστική συνδρομή θα (πρέπει να) ζητήσουν οι εφέτες ανακριτές να ανοίξουν οι λογαριασμοί των 500 εκατομμυρίων και να παραδοθούν σε αυτούς οι λίστες με τους δημοσιογράφους που τάπαιρναν απο τη ΝΟΒΑΡΤΙΣ για να σιωπούν,από το ΚΕΕΛΠΝΟ κλπ

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here