Αρχική Ελλαδα Κορονοϊός: Περίφημη η θέση της Ελλάδας στην παγκόσμια λίστα θυμάτων.Τσιόδρας: Πάμε καλά...

Κορονοϊός: Περίφημη η θέση της Ελλάδας στην παγκόσμια λίστα θυμάτων.Τσιόδρας: Πάμε καλά με πειθαρχία και χωρίς τρομολαγνεία.Ιταλία:Κοντά στο εμβόλιο με ελληνο-αμερικάνικη εταιρεία!

1335
0

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

 

Λέτε στο τέλος της χρονιάς αυτής ,με τις αμερικάνικες εκλογές σε μόλις επτά(7)μήνες να δούμε έναν Τράμπ ηττημένο,ενώ σύμφωνα με τις έως ΠΚ(προ κορονοϊού)μετρήσεις πήγαινε για άνετη νίκη επι του Τζο Μπάϊντεν;

Και αν ναι ποιός ωφελείται;

Ιδού τι μας είπε μέσες-άκρες πολύ υψηλό στέλεχος με άριστη γνώση της τραπεζικής και οικονομικής αγοράς εντός και εκτός:

“Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι ο Ντ.Τράμπ με την επιθετική οικονομική πολιτική του είχε καταφέρει πολύ δυνατά πλήγματα στην κινεζική οικονομία και στα επεκτατικά της βήματα σε μέρη που ήταν προνομιακή σφαίρα οικονομικής και πολιτικής επιρροής των ΗΠΑ.Εχω μεγάλη περιέργεια για τον τρόπο εμφάνισης του κορονοϊού,αλλά κυρίως για τα τεράστια οικονομικά πλήγματα που επιφέρει και μοιάζουν μελετημένα και όχι τυχαία.εχω μεγάλη περιέργεια για το αν στο τέλος θα πληγεί περισσότερο η αμερικανική οικονομία καθώς βλέπω τον κορονοϊό να πλήττει κυρίως δυο εκ διαμέτρου αντίθετες περιοχές των ΗΠΑ,που όμως είναι οι δυο καρδιακές κοιλίες της.Η Νέα Υόρκη και η Καλλιφόρνια.Αν στο τέλος της κρίσης οι ΗΠΑ βγουν πολύ ζημιωμένες οικονομικά και ο Τράμπ ηττηθεί στις εκλογές θα μελετήσω ποιός είναι περισσότερο κερδισμένος και μάλλον θα παραβιάσω ανοιχτές πόρτες,αν καταλήξω στο συμπέρασμα ότι η Κίνα θα είναι αυτή”

Στην Ελλάδα ο κορονοϊός ,έχει αντιμετωπισθεί πολύ καλύτερα από πλείστες άλλες χώρες και αυτό οι πολλοί το αποδίδουν στα έγκαίρως σκληρά μέτρα της Κυβέρνησης,ιδιαίτερα με το κλείσιμο όλων των σχολέιων μετά τα πρώτα κρούσματα στο Κολλέγιο Αθυνών και σε διδακτικό προσωπικό σε σχολεία του Περιστερίου.

Αλλοι θεωρούν ότι ,ευτυχώς,δεν ήρθαν πολλά κρούσματα προς την χώρα μας,όπως δεν πήγαν και σε άλλες βαλκανικές,χώρες της Κεντρικής ευρώπης και της Σκανδιναβίας.

Στο κατάλογο που δημοσιεύεται η Ελλάδα είναι πολύ χαμηλά.

Στην 40η θέση παγκοσμίως σε επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Αυτό έχει τη σημασία του,διότι μη επιβεβαιωμένα σημαίνει ουσιαστικά ,ότι δεν υπήρχε νόσος,για την οποία να απευθυνθεί κάποιος στα νοσοκομεία.

Στους θανάτους η Ελλάδα βρίσκεται επίσης χαμηλά(33η θέση στον κόσμο) με 32 θανάτους ή  3 θανάτους ,ανά εκατομμύριο κατοίκους,κάτω και απο τον μέσο όρο που είναι 4 θάνατοι ,ανά εκατομμύριο κατοίκους.

Η σχετική λίστα έχει ως εξής στις πρώτες-και πιο μαύρες-θέσεις:

ΗΠΑ: 123.750 κρούσματα

– Ιταλία: 92.472 κρούσματα

– Κίνα: 81.439 κρούσματα

– Ιταλία: 53.578 κρούσματα

– Ισπανία: 73.235 κρούσματα

– Γερμανία: 57.695 κρούσματα

Οι πέντε πρώτες χώρες σε αριθμό θανάτων από τον κορωνοϊό είναι:

Ιταλία: 10.023

Ισπανία: 5.982

Κίνα: 3.300

Ιράν: 2.517

Γαλλία: 2.314

Τους περισσότερους θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού έχουν Σαν Μαρίνο (648), Ιταλία (166), Ισπανία (128), Ανδόρρα (39) και Ολλανδία (37).

Την πρώτη πεντάδα σε αριθμό κρουσμάτων σε σοβαρή-κρίσιμη κατάσταση στα νοσοκομεία αποτελούν η Γαλλία (4.273), η Ισπανία (4.165), η Ιταλία (3.856), το Ιράν (3.206) και οι ΗΠΑ (2.666).

Από ιατροφαρμακευτικής πλευράς ένας από τους ανθρώπους-κλειδιά που έχει κληθεί να διαχειριστεί αυτήν την προσπάθεια θα είναι ο Δρ. Γεώργιος Σκάνγκος (Dr. George Scangos), ελληνοαμερικανός ερευνητής από την Μασσαχουσέτη. Πριν μερικές μέρες ο αμερικανικός Οργανισμός «Biotechnology Innovation» απευθύνθηκε στον Δρ. Σκάνγκο προκειμένου να ηγηθεί της παγκόσμιας προσπάθειας αναχαίτισης αυτής της επείγουσας κατάστασης ακριβώς λόγω της τεράστιας εμπειρίας και τεχνογνωσίας του στον τομέα αυτόν. Η ευθύνη του Δρ. Σκάνγκου είναι μεγάλη καθώς είναι επικεφαλής της οργάνωσης ολόκληρης της βιομηχανίας που κλήθηκε να αντιμετωπίσει τους κινδύνους που ο Covid-19 αντιπροσωπεύει για την παγκόσμια υγεία.

Ο Δρ. Σκάνγκος είναι CEO της εταιρείας βιοτεχνολογίας λοιμωδών ασθενειών Vir Biotechnology, η οποία συγκεντρώνει καινοτομίες αιχμής με κορυφαία επιστημονική εξειδίκευση ώστε να αναλάβει ορισμένες από τις πιο δύσκολες μολυσματικές ασθένειες στον κόσμο, για τις οποίες οι λύσεις είναι ανύπαρκτες ή ανεπαρκείς. Πριν μόλις μερικές μέρες, η εταιρία του Δρ. Σκάνγκου συμφώνησε με την κινεζική εταιρεία WuXi Biologics ώστε να ενώσουν δυνάμεις για να αναπτύξουν ανθρώπινα μονοκλονικά αντισώματα, που θα  μπορούσαν να οδηγήσουν στην δυνητική θεραπεία του κορωνοϊού. Αυτή η προσέγγιση μαζί με τη μοναδική του εξειδίκευση στη βιοτεχνολογία δίνουν ελπίδες ότι σχετικά σύντομα ο Δρ. Σκάγκος και οι ομάδες που συντονίζει θα μεταφέρουν ενθαρρυντικά νέα για την αντιμετώπιση του άκρως μεταδοτικού ιού.

Ηδη ανακοινώνεται ότι η εταιρεία αυτή έχει θεαματικά αποτελέσματα στην απομόνωση των αντισωμάτων του κορονοϊού και σε 3-5 μήνες θα έχει έτοιμο εμβόλιο απόλυτα αποτελεσματικό…

Αν και στην Ελλάδα ,λοιπόν,η εξέλιξη είναι σαφώς πολύ καλύτερη του αναμενομένου(μόνο 5 διασωληνώθηκαν απο χθες και πέντε βγήκαν υγιείς απο διασωλήνωση ,με 32 θανάτους σε 1060 κρούσματα) σε άλλες χώρες τα πράγματα είναι δραματικά.

Λίγο δυτικότερα απο μας ,στην σπαρασσόμενη Ιταλία δεν έχουν βρει ακόμα αν ο κορονοϊός ξεκίνησε από την περίφημη έκθεση παγωτού του Ρίμινι του περασμένου Φεβρουαρίου,στην οποία μετείχε η κινεζική πηγή του κορονοϊού η Γιουχάν χωρίς ΚΑΝΕΝΑ μέτρο πρόληψης και προστασίας.

Τότε στην Ευρώπη ζούσαμε την γλυκιά προσμονή μεγάλων κερδών καθώς ο τουρισμός στρεφόταν προς την Ευρώπη ,αντί της Κίνας.

Ο δικός μας υπουργός Θεοχάρης δήλωνε στις 13 Φεβρουαρίου 2020 ότι αναμένουμε μεγάλα τουριστικά κέρδη ξκαι ίσως και επενδυτικά λόγω της κρίσης που έπληττε την Κίνα…

Προφανώς και στην Ιταλία.Οποιος διάβασε τα βιβλία του Ρομπέρτο Σαβιάνο για τις στενές σχέσεις από πολλων ετών της Κινεζικής και ιταλικής Μαφία(δεν μιλούμε για αξύριστους τύπους των λιμανιών,αλλά για υπουργούς,επιχειρηματίες),ως πρώτη οργανωμένη προσπάθεια εξαγωγής φτηνής κινεζικής οικονομίας.

Παρόμοιες βάσεις δημιουργήθηκαν και στην Ισπανία και οι δυο αυτές μεγάλες ευρωπαϊκές χερσόνησοι φαίνονταν εύκολοι τόποι απόβασης,λόγω και της μικρής εσωτερικής αντίστασης και της διαφθοράς.

Απίστευτοι συνωστισμοί και δυστυχήματα με “εργατικό” προσωπικό 200 ατόμων (Κινέζων και άλλων) σε παράγκες και υπόγεια της Ιταλίας και Ισπανίας για να στήσουν το απίστευτο παραεμπόριο που σάρωσε την Ευρώπη και αποτέλεσε το προγεφύρωμα για τοπ επενδύσεις,όπως της ΚΟΣΚΟ στον Πειραιά και άλλες σημαντικότερες στην Ιταλία και την Ισπανία.

Αξιοσημείωτο είναι ότι αυτές οι κινεζικές “αποβάσεις” είχαν πολύ λιγότερη επιτυχία στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη.

Και όμως…Παρά τις απίστευτα δραματικές από πλευράς υγιεινής συνθήκες εργασία ςκαι “πήγαινε-έλα¨μέσα σε κοντέϊνερ,παρά τις απίστευτα ανθυγιεινές συνθήκες διατροφής(έτρωγαν όποιο ζωντανό φαντάζεστε με αποστροφή..) τέτοια επιδημία δεν υπήρξε.

Και ο ίδιος ο συγγραφέας διερωτάται στα κείμενά του πότε θα ξεσπάσει κάποια επιδημία με αυτά που έζησε,που έμαθε…

Δεν ξέσπασε ποτέ…

Και ξέσπασε σε συνθήκες εξομάλυνσης των οικονομικών αυτών δραστηριοτήτων.

Η μήπως έτσι νομίζαμε;

Και ξέσπασε πρώτα στην Κίνα και με τρόπο που το ζήσαμε έτσι ,ώστε να φανταζόμαστε κάποιος εχθρός της Κίνας θα ήταν ωφελημένος…Και ποιός άλλος ακτός απο ΗΠΑ;Αντε και την ανταγωνίστρια Ρωσία.

Υπο κανονικές συνθήκες οι επιστήμονες και οι πολιτικοί θα μιλούσαν για ασύμμετρη απειλή…

Για τέτοια ασύμμετρη απειλή έκανε λόγο η αμερικανική και η παγκόσμια πολιτική ηγεσία στις επιθέσεις,όπως στους Δίδυμους πύργους.

Μας προξενεί εντύπωση ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντι σε μία πολύ προσεγμένη στις λέξεις που χρησιμοποίησε συνέντευξη του στην εφημερίδα  “ll Sole 24 Ore” μίλησε έντονα για “συμμετρική απειλή”.

Δείτε ακριβώς τις λέξεις που χρησιμοποίησε:

“…Ο κορωνοϊός αντίθετα προκαλεί ένα συμμετρικό σοκ, με αποτέλεσμα να ρίχνει στην ύφεση, με συγχρονισμένο και εντελώς αναπάντεχο τρόπο, τα οικονομικά και κοινωνικά συστήματά μας…».

Τις λέξεις αυτές χρησιμοποίησε για να περιγράψει την κατάσταση και το έδαφος πάνω στο οποιο υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ Γερμανίας και Βορρά με τον ευρωπαϊκό Νότο και μίλησε όχι για οικονομικές διαφωνίες,αλλά για “ειλικρινή αντιπαράθεση”.

Είπε ακριβώς το εξής:

“…περισσότερο από μια διαφωνία, υπήρξε μια σκληρή και ειλικρινής αντιπαράθεση  καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ,επειδή βιώνουμε μια κρίση η οποία προκαλεί μεγάλο αριθμό θυμάτων μεταξύ των συμπολιτών μας και αποτελεί την αιτία μιας σοβαρής οικονομικής κάμψης».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός περιέγραψε με δραματικό τρόπο την κατάσταση στη χώρα του,όπου κάνουν τραγικές επιλογές για το ποιός θα διασωληνωθεί-σωθεί και ποιός θα αφεθεί να πεθάνει.

Στη συνέχεια όμως είπε ότι ο κορονοϊός αποτελεί ευθεία απειλή για την ίδια την Ευρωπαίκή Ενωση και τόνισε:

«Στην Ευρώπη οφείλουμε να αποφύγουμε να κάνουμε τραγικές επιλογές. Αν η Ευρώπη δεν αρθεί στο ύψος αυτής της χωρίς προηγούμενο πρόκλησης, ολόκληρο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα κινδυνεύει να χάσει τον λόγο ύπαρξής του στα μάτια των πολιτών μας»

Στη συνέχεια ο κ.Κόντε προσδιόρισε ως …συμμετρική την απειλή για την ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης ,ενώ ασύμμετρη χαρακτήρισε ασύμμετρη την χρηματοπιστωτική απειλή λέγοντας:

«Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης(ΕΜΣ) είναι ένα εργαλείο που δημιουργήθηκε για να προσφέρει βοήθεια στα κράτη μέλη που αντιμετωπίζουν χρηματοπιστωτικές απειλές που συνδέονται με ασύμμετρα σοκ.”

Να υποθέσουμε από τον διαχωρισμό που κάνει ότι μια συμμετρική απειλή μελετάται και στη συνέχεια εφαρμόζεται συμμετρικά,ενώ η ασύμμετρη είναι το αντίθετο;

Και αν υποθέσουμε αυτό ποιοί μελέτησαν και υπό ποιές συνθήκες αυτή την απειλή μέσω του απρόβλεπτου και ασύμμετρου κορονοϊού που ξέσπασε όλως τυχαίως σε μία πόλη της Κίνας,για την οποία όλως τυχαίως και στα πλαίσια νοσηρής φαντασίας,έγραψε με ακρίβεια το 1989 ο Αμερικανός συγγραφέας Ντην Κούντζ;

Ο καθηγητής Τσιόδρας ζήτησε απο τους δημοσιογράφους με ευγενικό μεν ,αλλά σαφή τρόπο  να μην προωθούν τον πανικό με συνεχείς αναφορές σε θανάτους και περιγράφοντας ορισμένες δραματικές περιπτώσεις,σαν μοναδικές.

Εμείς αποδίδουμε την ευγενική  προτροπή του με τον δικό μας τρόπο,με στόχο να γίνει κατανοητός…

Ισως,ο καθηγητής εννοούσε ότι κάθε μέρα σε κάποιο μέρος του πλανήτη κάποιο νέο παιδί πεθαίνει με τρόπο δραματικό από κάποια αιτία και κάθε χρόνο έχουμε εκατομμύρια θανάτους απο ασθένειες,αλλά δεν προβάλλονται με τρόπο δημιουργίας πανικού.

Αυτονόητο είναι οτι αναφερόμαστε στην εισαγωγή του κ.Τσιόδρα και όχι στην πολύ σωστή ερώτηση της εφημερίδας DOCUMENTO την οποία ο κ.Τσιόδρας αδίκησε με την απάντησή του κατά την οποία της καταλόγισε διασπορά φόβου.Αν έβλεπε ΕΡΤ και συστημικά ΜΜΕ τι θα έλεγε;

Μερικοί παραπέμπουν σε παλαιότερες επιδημίες -πανδημίες,όπως η πανώλη,η ελονοσία,το HIV και θυμίζουν ότι η νίκη επι του κορονοϊού και βέβαιη είναι και δεν θα αργήσει.

Είναι συμμετρικό να έχει καταστρέψει την παγκόσμια οικονομία με αντιστάθμισμα θανάτους λιγότερους από εκείνους που είχαμε ως αύξηση( 4 εκατομ) από τον καρκίνο;

Θα μάθουμε ποτέ την αιτία;

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ χθες είχε μία σελίδα στην οποία επιστήμονες απέκλεισαν ως αιτία τον παγκολίνο “μετά απο ειδικές μελέτες”.

Το πρωϊ στην κρατική τηλεόραση μια δρ απο το διαμέρισμά της στις ΗΠΑ μας έλεγε ότι “το συμπέρασμα επιστημόνων είναι ότι ο κορονοϊός ξεκίνησε απο τον παγκολίνο”…

Ο Υφυπουργός Κοντοζομάνης είπε στην κρατική τηλεόραση ότι πάμε καλά γιατί εφαρμόζουμε σχέδιο με σοβαρότητα και προγραμματισμό κλπ

Μετά μισή ώρα Διευθυντής κρατικού νοσοκομείου (Δημητρακόπουλος) έθεσε σε κίνδυνο δημοσιογράφους της ΕΡΤ που τον έβγαλαν στον αέρα κατα καθήκον και χωρίς να ξέρουν τι θα πει.

Ο Διευθυντής είπε ότι κανένα σχέδιο δεν υπάρχει,καμία φροντίδα δεν υπήρξε και έτσι άφησε το πάμε καλά στις ίδιες αιτίες που ως τώρα πάει καλά και η Ουγγαρία,η Σλοβακία,η Τσεχία…Δηλαδή στην απουσία του κορονοϊού.

Μία ώρα μετά την έκκληση Τσιόδρα να μην προωθούν τον τρόμο οι δημοσιογράφοι το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ άρχισε με τις φράσεις:

“Παγκόσμιος τρόμος απο τον κορονοϊό”,”τα χειρότερα έρχονται” κλπ

Επέλεξε αποσπάσματα του καθηγητή Τσιόδρα,στα οποάι απουσίαζε η έκκληση να μην προωθούν τα ΜΜΕ τον πανικό.

Ξύνουμε το κεφάλι μας:

-αυτή είναι συμμετρική επιλογή ή ασύμμετρη;

-Και κακή ποιά είναι; Η συμμετρική ή η ασύμμετρη;

-Τελικά ο Μπίν Λάντεν επεξεργάστηκε τα τέλεια απο πλευράς εφαρμογής σχέδια καταστροφής των Διδύμων Πύργων και του Αμερικανικού Πενταγώνου απο μια σπηλιά στα βουνά του Αφγανιστάν με μια μαγκούρα δείχνοντας στο χώμα πως θα κινηθούν σαν Τζέϊμς Μπόντ οι πιλότοι και πως θα κρυφτούν απο τα ραντάρ;

 

Απο ιατρο-

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here