Αρχική Διεθνη “Υπόδειγμα μετανάστη” ο δολοφόνος του 8χρονου στο τρένο της Φραγκφούρτης!

“Υπόδειγμα μετανάστη” ο δολοφόνος του 8χρονου στο τρένο της Φραγκφούρτης!

1595
0

 

Σοκαρισμένη είναι ολόκληρη η Ευρώπη με την τραγική δολοφονία ενός 8χρονου αγοριού στον κεντρικό σταθμό τρένων της Φρανκφούρτης.

Ο τραγέλαφος είναι ότι ο δολοφόνος του είναι πρόσφυγας ,ο οποίος έχει χαρακτηριστεί στην Ελβετία ,ως …”υπόδειγμα ομαλής ενσωμάτωσης”!!!Και εργαζόταν για το Ελβετικό Δημόσιο με άριστες εκθέσεις.

Ολα αυτά ενώ είχε “ιστορικό ψυχασθένειας” και επομένως θα τεθούν ερωτήματα τις επόμενες ημέρες για την ευκολία χορήγησης καλών πιστοποιητικών…

Το αγόρι κομματιάστηκε απο διερχόμενο τρένο(φωτογραφία απο το σημείο της δολοφονίας) όταν ένας 40χρονος αφού πρώτα προσπάθησε να το ρίξει με τη μητέρα του,τελικά εκείνη ξέφυγε και έριξε το παιδί πάνω στις ρόδες της αμαξοστοιχίας.Ο οδηγός ήταν αδύνατο να αντιδράσει.

Είναι το δεύτερο παρόμοιο κρούσμα.Είχε προηγηθεί η δολοφονία 24χρονης απο 28χρονο,ο οποίος την αιφνιδίασε την ώρα που περίμενε την αμαξοστοιχία και την έριξε στις ρόδες της.

Ο 40χρονος  δολοφόνος της Φραγκφούρτης ονομάζεται Αμπατέ Αράγια ,είναι Χριστιανός απο την Ερυθραία και είχε λάβει πολιτικό άσυλο στην Ζυρίζη της Ελβετίας ,γιατί κρίθηκε ότι έφυγε απο την Ερυθραία στα πλαίσια διώξεων χριστιανών.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο εισαγγελέας Τόμας Μπρέντλι νωρίτερα απόψε στη Ζυρίχη, η ελβετική αστυνομία ανακάλυψε στο διαμέρισμα του Αράγια έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν ότι θεωρείτο ψυχικά ασθενής. Μόλις πριν από λίγες ημέρες είχε επιτεθεί εναντίον της συζύγου του και μίας ακόμη γυναίκας και τις είχε κλειδώσει στο διαμέρισμά του, μαζί με τα τρία του παιδιά, ηλικίας 1, 3 και 4 ετών. Η σύζυγός του κατάφερε να ειδοποιήσει την αστυνομία, η οποία έκτοτε αναζητούσε τον δράστη, χωρίς ωστόσο να ενημερώσει τις γερμανικές ή τις ευρωπαϊκές αρμόδιες αρχές, καθώς δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι θα επιχειρούσε να διαφύγει στο εξωτερικό.

Ο Αμπατέ Αράγια είχε διαφύγει από την Ερυθραία το 2006 και είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελβετία. Το 2008 η αίτησή του εγκρίθηκε και το 2011 έλαβε άδεια παραμονής στην χώρα.

Στο πλαίσιο ειδικών προγραμμάτων για πρόσφυγες και μετανάστες, είχε σταθερή εργασία, ενώ μιλούσε καλά γερμανικά και δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις αρχές. Εκεί έκανε και οικογένεια.

Τελευταία εργαζόταν στην τεχνική υπηρεσία της δημόσιας επιχείρησης μεταφορών στην Ζυρίχη. Στις περιοδικές εκθέσεις χαρακτηριζόταν ως συνεπής, πρόθυμος και καλά καταρτισμένος, ενώ περιγραφόταν ως «υπόδειγμα ομαλής ενσωμάτωσης». Σε μια από τις συνεντεύξεις του στις υπηρεσίες μεταναστευτικής πολιτικής είχε ερωτηθεί τι του άρεσε στην Ελβετία, για να απαντήσει: «Σχεδόν όλα. Η εκμάθηση της γλώσσας ήταν ένα εμπόδιο, αλλά το ξεπέρασα. Μου αρέσει ότι εδώ βρίσκει ο καθένας βοήθεια, ανεξαρτήτως του εάν είναι πλούσιος ή φτωχός. Όλοι έχουν φαγητό και η επιβίωση είναι εξασφαλισμένη. Η εκπαίδευση είναι πολύ καλή. Εδώ είναι ο πρώτος κόσμος». Ο αρμόδιος σύμβουλος είχε διαπιστώσει «κόπωση» και «εκνευρισμό» κατά την περίοδο αναζήτησης μόνιμης εργασίας. «Η υπόθεση συνεχώς αναβάλλεται. Αυτό είναι ενοχλητικό, αλλά κάθε φορά αποφάσιζα να συνεχίσω. Θα ήθελα τα τρία μου παιδιά να έχουν καλύτερη ζωή από μένα και ελπίζω σε 25 χρόνια να ζω ακόμη εδώ», είχε δηλώσει ο ίδιος στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο Αράγια σταμάτησε να εργάζεται τον περασμένο Ιανουάριο, οπότε και διαγνώσθηκε με ψυχολογικά προβλήματα.

Ο Γιόνας Γκεμπρεχιβέτ, δημοσιογράφος από την Ερυθραία στην Ελβετία, δήλωσε ότι ο Αράγια δεν ήταν γνωστός στην κοινότητα ομοεθνών του στη Ζυρίχη, η οποία, όπως ανέφερε, «είναι συγκλονισμένη από την πράξη του». Πρόσθεσε ακόμη ότι από χθες οι συμπατριώτες του βιώνουν άνευ προηγουμένου ρατσιστική συμπεριφορά. «Είμαστε σοκαρισμένοι από τα μηνύματα μίσους στο διαδίκτυο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here