Αρχική Γυναικα Φρίκη!Αλυσσόδεσε μάνα και γυιό και τους βίαζε τάζοντας άσυλο στην Ελλάδα…

Φρίκη!Αλυσσόδεσε μάνα και γυιό και τους βίαζε τάζοντας άσυλο στην Ελλάδα…

1678
0

Μία νέα φρικώδη περίπτωση βιασμού γυναίκας και του ανήλικου παιδιού της έφερε στο φως η Αστυνομία στη Βόλβη Θεσσαλονίκης και αφορά δραματική εκμετάλλευση της αδύναμης θέσης της γυναίκας-μητέρας-λαθρομετανάστριας.

Η 33χρονη πρόσφυγας απο το Ιράκ πλήρωσε Τούρκο διακινητή να την φέρει στην Ευρώπη.Εκείνος πήρε τα χρήματα,την κλείδωσε σε ένα σπίτι στη Βόλβη και σε όλη την διαδικασία αίτησης ασύλου που διαρκεί καιρό βίαζε την ίδια και τον ανήλικο γυιό της,πέρα απο τα χρήματα που της πήρε…

Η υπόθεση φέρνει ξανά στην επικαιρότητα την επιεική μεταχείριση των διακινητών για πολλούς λόγους και ένας δραματικός και ανομολόγητος λόγος είναι να γίνονται γνωστά τα δράματα και να λειτουργούν αποτρεπτικά στη μετανάστευση…

Ο  διακινητής αλλοδαπών,του οποίου μάλιστα τα στοιχεία κακώς παραμένουν κρυφά, κατηγορείται ότι βίαζε κατ’ επανάληψη τριαντατριάχρονη πρόσφυγα από το Ιράκ, την οποία κρατούσε φυλακισμένη, μαζί με τα δύο ανήλικα τέκνα της, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Βόλβης, έξω από τη Θεσσαλονίκη. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από αστυνομικούς του τμήματος καταπολέμησης εμπορίας ανθρώπων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στους οποίους έφτασε καταγγελία για τα όσα βίωνε η τριαντατριάχρονη τους τελευταίους μήνες. Η ίδια φέρεται προηγουμένως να εκμυστηρεύτηκε τον «εφιάλτη» της σε υπαλλήλους της υπηρεσίας ασύλου, ενώπιον των οποίων βρέθηκε, προκειμένου να δρομολογήσει τις διαδικασίες χορήγησης ασύλου.
Κατόπιν της καταγγελίας, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον φερόμενο ως δράστη και αφού εντόπισαν το διαμέρισμα – «φυλακή», συνέλαβαν, χθες το πρωί, τον ίδιο, δίνοντας τέλος στο μαρτύριο της γυναίκας και των παιδιών της.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, η πρόσφυγας είχε πληρώσει τον συλληφθέντα, προκειμένου να τη μεταφέρει με τα ανήλικα τέκνα της από την Τουρκία στην Ελλάδα. Ακολουθώντας τον λεγόμενο “δρόμο του Έβρου”, έφτασαν στη Θεσσαλονίκη, όπου, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, ο τριαντατετράχρονος τους οδήγησε σε διαμέρισμα στη Βόλβη, και εκμεταλλευόμενος την ευάλωτη θέση της γυναίκας, με απειλές και χρήση βίας, εις βάρος της ίδιας και των παιδιών, προέβαινε κατ’ εξακολούθηση σε ασελγείς πράξεις εναντίον της. Επιπλέον, σύμφωνα με την καταγγελία, ο συλληφθείς κατά την παραμονή τους στην γειτονική χώρα, είχε προβεί σε ασελγείς πράξεις και εις βάρος του ανήλικου γιου της.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε εναντίον του συλληφθέντος περιλαμβάνει τα αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων, του βιασμού, της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια και της διευκόλυνσης εισόδου πολιτών τρίτης χώρας. Ο τριαντατετράχρονος αναμένεται να παραπεμφθεί σε τακτικό ανακριτή για να απολογηθεί, ενώ η γυναίκα και τα παιδιά μεταφέρθηκαν σε ξενώνα του διεθνούς οργανισμού μετανάστευσης όπου φιλοξενούνται.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here