Αρχική Ελλαδα Φρικώδεις περιγραφές για την απαγωγή και δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου!

Φρικώδεις περιγραφές για την απαγωγή και δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου!

1937
0

 

Για τις βαρύτερες δυνατές ποινές κάνουν λόγο οι παράγοντες της  δευτεροβάθμιας δίκης για την εξαφάνιση και βέβαιη δολοφονία του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου.

Μάλιστα είναι πιθανόν να ασκηθούν νέες ποινικές διώξεις και σε άλλα πρόσωπα,που μέχρι σήμερα ήταν εκτός του κύκλου των δραστών-συνεργών!

Μία συγκρατούμενη των φυλακών Θηβών μετέφερε “εξομολόγηση” κρατούμενης για την φοβερή αυτή υπόθεση και σύμφωνα με όσα μεταφέρει ο 26χρονος έπεσε θύμα απαγωγής με σκοπό τα λύτρα ,απο συμμορία λευκού κολλάρου που γνώριζε τα πάντα γυρω απο την οικογένεια.

Προφανώς επειδή ο 26χρονος και αντέδρασε έντονα και γνώρισε πρόσωπα και δράστες δολοφονήθηκε και με ιδιαίτερη επιμέλεια οι δράστες έκαναν δυο κινήσεις:

1η: εξαφάνισαν με μεθοδικότητα κάθε ίχνος και ,σύμφωνα με την κρατούμενη,έκαψαν το πτώμα του σε τοποθεσία στο Ανω Διακοφτό.

2η:Διπλάρωσαν την χαροκαμένη μάνα με τρόπο που να ελέγχουν τα πάντα γύρω απο τις κινήσεις και επικοινωνίες της.

Η εισαγγελέας της έδρας που γίνεται η δίκη στην αγόρευσή της δεν άφησε περιθώρια αμφιβολιών για το ποιοί είναι οι δράστες και αν η π΄ροτασή της γίνει δεκτή,όπως αναμένεται. οι ποινές θα είναι οι βαρύτερες δυνατές,ενόψει της παντελούςν έλλειψης όχι μεταμέλειας,αλλά και ίχνους ανθρωπιάς..

 

Η εισαγγελέας προσδιόρισε τον βασικό κατηγορούμενο ως «έναν άνθρωπο πανέξυπνο και μεθοδικό», με μεγάλη ικανότητα πειθούς, που κατάφερε να γίνει «το στήριγμα» της μητέρας του Μάριου, Βαρβάρας Θεοδωράκη, «να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την έλλειψη πατρικής φιγούρας», ώστε να επιτύχει τον στόχο του να αποσπάσει χρήματα από την οικογένεια Παπαγεωργίου.

«Ήταν εκείνος που έστησε την απαγωγή και προσποιούνταν δήθεν τον διαπραγματευτή και απέτρεπε τη μητέρα να πάει στην αστυνομία. Κατάφερε να αποτελεί τον πιο στενό φίλο της Βαρβάρας Θεοδωράκη, εκμεταλλευόμενος την αδυναμία στον γιο της. Ο βαθμός εξάρτησής της ήταν τέτοιος, που δεν αντιδρούσε σε ό,τι της έλεγε, είχε μετατραπεί σε άβουλο πιόνι του» ανέφερε η εισαγγελέας.

Στην αγόρευσή της η εισαγγελική λειτουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι ζωντανός ο Μάριος.  «Ο Μάριος δεν έχει επιστρέψει και δεν θα επιστρέψει, γιατί είναι νεκρός. Τον σκότωσε ο βασικός κατηγορούμενος με τους συνεργούς του. Του κατάφεραν το θανατηφόρο πλήγμα. Οι ενέργειές του  δεν ήταν τυχαίες. Οι χειρισμοί του ήταν προσεκτικά σχεδιασμένοι. Γιατί σκότωσε τον Μάριο; Μόνο εκείνος και οι συνεργοί του ξέρουν».

Η εισαγγελέας, στηριζόμενη σε μαρτυρίες, τηλεφωνικές κλήσεις, αλλά και ευρήματα, όπως το αίμα του νεαρού φοιτητή που εντοπίστηκε στη ρεζέρβα του αυτοκινήτου του, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο βασικός κατηγορούμενος ήταν αυτός που κατάφερε το θανατηφόρο πλήγμα στον Μάριο. «Όταν ο Μάριος έρχεται αντιμέτωπος με τον κατηγορούμενο, βλέπει το αληθινό πρόσωπό του. Βλέπει τι κάνει ο άνθρωπος που τον είχε τοποθετήσει πάνω από τα ανθρώπινα μέτρα. Τότε ο Μάριος που τον θεωρούσε ως πατέρα αντιδρά, κάτι που δεν άρεσε στον κατηγορούμενο που σκέφτεται: ποιος είναι αυτός που αντιδρά έτσι; Ποιος είναι αυτός που θα του ακυρώσει τον χρόνιο σχεδιασμό; Δεν θα το επιτρέψει» ανέφερε η εισαγγελέας προσθέτοντας: «Τότε ο κατηγορούμενος παίρνει τον πυροσβεστήρα και του επιφέρει καίριο πλήγμα. Λόγω του τραυματισμού του ο Μάριος θα καταλήξει λίγες ημέρες μετά».

Ο βασικός κατηγορούμενος, εκτός από την αρπαγή και τη δολοφονία του Μάριου, είχε σχεδιάσει είτε να απαγάγει και τη μητέρα του είτε να τη ληστέψει, προκειμένου να καταφέρει τελικά να αποσπάσει τα χρήματα που είχε συγκεντρώσει η Βαρβάρα Θεοδωράκη, πιστεύοντας ότι εκείνη δεν είχε ειδοποιήσει την αστυνομία.

«Δεν υπολόγισε όμως την επιμονή και την αντοχή της μάνας, η οποία βλέποντας ότι έχει χάσει τα ίχνη του παιδιού της μετασχηματίζεται σε ατσάλι. Δεν μπορούσε να το έχει προβλέψει αυτό ο πανούργος, στενός φίλος» πρόσθεσε.

Πρωτόδικα, ο φερόμενος ως εγκέφαλος έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Η εισαγγελική λειτουργός, πάντως, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μετά την απόφαση να ασκήσει ποινική δίωξη και σε άλλα πρόσωπα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here