Αρχική Δικαιοσυνη Η απίστευτη επίθεση Πρετεντέρη σε δικαστές του Ειδικού Δικαστηρίου,την ημέρα που ο...

Η απίστευτη επίθεση Πρετεντέρη σε δικαστές του Ειδικού Δικαστηρίου,την ημέρα που ο Βαξεβάνης στριμώχνει άγρια τον Αδωνη Γεωργιάδη για παράνομη ελληνοποίηση στην υπόθεση της “Γκρηκ Μάφια”

6609
0

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Πάνω στη φωτογραφία είναι το σημερινό άρθρο του Γιάννη Πρετεντέρη.

Προφανώς δεν ήταν στο κότερο με τον Άδωνη και δεν είχε δυσκολία στο “γράφειν”.

Στη σκέψη και στην ύβρη κατά μιας εισαγγελέως και στην πίεση κατά των δικαστών του Ειδικού Δικαστηρίου νπορείτε να το κρίνετε όταν διαβάσετε το άρθρο και σε σχέση με την ημέρα που δημοσιεύθηκε.Δευτέρα 13/2 μία ημέρα μετά την Κυριακή 12/2/22.

Ασ δούμε μερικ,ές από τις φράσεις του και στη συνέχεια πρόσωπα και γεγονότα:

Γράφει ανάμεσα σε άλλα:

“…πρώτα ήταν το ανεκδιήγητο(σ.σ. απαλλακτικό) βούλευμα ( σ.σ. εννοεί του ειδικού Δικαστηρίου με άλλη σύνθεση)για την Τουλουπάκη και τον Παπαγγελόπουλο…”

…και τωρα η κυρία Εισαγγελέας στη δίκη του (ειδικού δικαστηρίου με ΑΛΛΗ σύνθεση)στη δίκη Παππά.Μόνο συγχαρητήρια δεν έδωσε στον κατηγορούμενο π΄ρωην υπουργό για την Πολιτεία του

Ενδεχομένως κάπιοι προσγειώθηκαν στην Ελλάδα από άλλο πλανήτη και δεν έχουν καταλάβει ούτε τι δικάζεται,ούτε ποιούς δικάζουν,ούτε γιατί δικάζονται…”

Και παρακάτω γράφει ακόμα ότι είναι αδίκημα “να στήνουν υπουργοί κανάλια” και “να κόπτονται για την χρηματοδότηση των καναλιών”….

Ξαναψάξαμε τους Νόμους.Δεν γράφουν πουθενά ότι είναι αδίκημα η γνώμη ενός Υπουργού π.χ. του Αδωνη Γεωργιάδη για το ποιός και πόσο ποσοστό πρέπει να έχει στο ΜΕΓΚΑ,στο Μπλού Σκαϊ,στο ΒΒC ή στο CNN.

Και πολύ περισότερο να ψάχνει να βρει χρηματοδότες για κάποια από αυτά τα κανάλια.

Αδίκημα είναι η δωροδοκία και δωροληψία για παράνομη πράξη.Οποιος δίνει και όποιος παίρνει για να κάνει μια παράνομη πράξη.

Η όποιος παραβαίνει το καθήκον του.Δηλαδή (αρθρο 259 ΠΚ) “υπάλληλος που με πρόθεση παραβαίνει τα καθήκοντα της υπηρεσίας του με σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε άλλον παράνομο όφελος ή για να βλάψει το κράτος ή κάποιον άλλο τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών, αν η πράξη αυτή δεν τιμωρείται με άλλη ποινική διάταξη.”

Γράφει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ για την υπόθεση αυτή:

«Από καμία πλευρά, υπογράμμισε η εισαγγελέας, δεν προκύπτει οποιαδήποτε πράξη εκ μέρους του Νίκου Παππά για να ευνοηθεί ο Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, έως το τέλος του διαγωνισμού, για παράδειγμα περισσότερες δόσεις για καταβολή τιμήματος ή οτιδήποτε άλλο.

Μετά το τέλος του διαγωνισμού ως υπερθεματιστής μεταξύ των τεσσάρων ήταν και ο Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας (γιος του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα), ενώ η αρμόδια επιτροπή έλεγξε και πάλι τις προϋποθέσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό, χωρίς να εντοπιστεί κάτι μεμπτόν».

Κατά την εισαγγελέα, δεν προέκυψε από μάρτυρες ή άλλο αποδεικτικό μέσο οποιαδήποτε παρέμβαση του Νίκου Παππά στον διαγωνισμό, ενώ τόνισε πως το γεγονός ότι η εταιρεία του γιου του Χρήστου Καλογρίτσα δεν μπόρεσε τελικά να προσκομίσει τα χρήματα και να πάρει την τηλεοπτική άδεια, είναι απόδειξη που κατά την άποψή της «καταρρίπτει το κατηγορητήριο».

«Δεν όφειλε, υπογράμμισε η εισαγγελική λειτουργός, ο Νίκος Παππάς να διενεργήσει ο ίδιος τον έλεγχο των προϋποθέσεων για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό. Αντίθετα, είχε υποχρέωση να απέχει. Αν έκανε ο ίδιος τον έλεγχο θα ήταν κάτι εντελώς αντίθετο με τη διαφάνεια του διαγωνισμού και θα κινούσε υπόνοιες μεροληψίας.

Αλλωστε το γεγονός ότι τελικά δεν έλαβε άδεια η εταιρεία Καλογρίτσα, καθώς δεν μπόρεσε να καταβάλει το τίμημα, καταρρίπτει πλήρως το κατηγορητήριο.

Εδώ πρέπει να σταματήσουμε την έρευνα για την παράβαση καθήκοντος για τον Νικόλαο Παππά»,τόνισε η εισαγγελέας Ολγα Σμυρλή.

Σε ό,τι αφορά τα πολυσυζητημένα ηλεκτρονικά μηνύματα που προσκομίστηκαν στη δίκη από την πλευρά του Χρήστου Καλογρίτσα, η κ. Σμυρλή πρότεινε να μη ληφθούν υπόψη, όπως και η κατάθεση εις βάρος του Νίκου Παππά από τον επιχειρηματία του Χρήστου Καλογρίτσα, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό του συγκατηγορουμένου του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα ότι ενεργούσε παρασκηνιακά για να εκτελέσει το σχέδιο δημιουργίας του τηλεοπτικού σταθμού».

Η εισαγγελέας μίλησε για αστική διαφορά μεταξύ του Χρήστου Καλογρίτσα και τον όμιλο Χούρι για τα 3 εκ. ευρώ ( δόθηκαν για την εγγυητική επιστολή για να λάβει μέρος στο ο υιός Καλογρίτσα στον διαγωνισμό) τονίζοντας «δεν προκύπτει κάτι για σχέση Νίκου Παππά – Καλογρίτσα» επισημαίνοντας ότι «το Ειδικό Δικαστήριο ασχολήθηκε κακώς με την αστική διαφορά, λέγοντας «δεν μας ενδιαφέρει ούτε αν είναι εικονική ούτε αν είναι πραγματική».

Η εισαγγελέας υποστήριξε ότι ο Χρ.Καλογρίτσας επιχειρεί με την δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου να ανατρέψει την σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου που δικαίωσε τους Χούρι και τον υποχρέωσε να πληρώσει τα 3 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την καταγγελία της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα, Ευθαλίας Διαμαντή, μέσα στο Δικαστήριο, για μαύρο χρήμα προς το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, η εισαγγελέας, χαρακτήρισε την μάρτυρα «αναξιόπιστη» και την μαρτυρία της «αστήρικτη». «Υπήρξε όψιμη και για λόγους πολιτικού εντυπωσιασμού» είπε η εισαγγελέας.”

Η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι τυφλή για να ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΙΟΝ ΔΙΚΑΖΕΙ.Κρίνει μόνο πράξεις.Αν συγγενής υπουργού αποπλανήσει ανήλικο να τιμωρηθεί για την αποπλάνηση και όχι γιατί είναι συγγενής υπουργού και να τιμωρηθεί όπως ο συγγενής ενός φτωχού.

Θυμίζουμε τον συγγενή υπουργού.πολύ φιλικά προσκείμενου στον Γιάννη Πρετεντέρη ,ο οποίος αθώωθηκε γιατι δεν αποδείχθηκε ερωτική σχέση με το ανήλικο.Τα γράμματα που αντάλλασαν συγγενής και ανήλικο που έγραφαν ότι ” ο ένας θα πεθάνει για τον άλλο” για τον “τρελό έρωτα που έχουν” και άλλα σοκαριστικά και στη σφαίρα του “αυστηρώς ακατάλληλο” δεν μπήκαν στη δικογραφία.Αρα δεν αποδείχθηκε η ερωτική σχέση.

Αντίθετα σε άλλο δικαστήριο ανήλικο λιποθύμισε κεκλεισμένων των θυρών γιατί στο δικαστήριο ακούγονταν και τα πιο “αυστηρώς ακατάλληλα” για να μπορέσει το δικαστήριο να σχηματίσει με ακλόνητα στοιχεία άποψη…και φυσικά καταδικάστηκε ο μη επώνυμος δράστης…

Εχουμε φτάσει και δικαιωθήκαμε στο ευρωπαϊκό δικαστήριο με αντίπαλο δικαστικό λειτουργό.

Δεν γράψαμε ποτέ για όσους μας καταδίκασαν ότι είναι απο άλλο πλανήτη και δεν ήξεραν ποιόν δικάζουν κλπ.Αρκεστήκαμε μόνο να γράψουμε ότι μέσα στον Αρειο Πάγο κάποιος από αυτούς μας είπε “να ψάξουμε πλούσιους φίλους να βοηθήσουν την υπόθεση”.Δεν ψάξαμε,καταδικαστήκαμε εδώ,δικαιωθήκαμε έξω,παραπέμφθηκε σε βαθμό κακουργήματος από ΔΙΚΑΣΤΕΣ ο κατήγορός μας και έληξαν όλα…

Κρίνετε λοιπόν μόνοι σας τι σημαίνουν για τους δικαστές και όλους οι φράσεις του Γιάννη Πρετεντέρη.

Κατά την δική μας κρίση είναι σκέτη συκοφαντία ή δυσφήμηση το “ηρθαν από άλλον πλανήτη και δεν ήξεραν ΠΟΙΟΝ ΔΙΚΑΖΟΥΝ…”

Και είναι αφόρητη ΠΙΕΣΗ στους δικαστές που θα αποφασίσουν αφού άκουσαν την πρόταση της εισαγγελέως κ.Ολγας Σμυρλή.

Να θυμίσουμε ότι τα Ειδικά αυτά δικαστήρια συγκροτήθηκαν με κλήρωση επί πρωθυπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη και Αδωνη Γεωργιάδη και όχι επι ΣΥΡΙΖΑ.

Επί ΣΥΡΙΖΑ γεγονός είναι ότι οι επιχειρηματίες των καναλιών υποχρεώθηκαν να ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ για τις άδειες και τις συχνότητες,από τις οποίες θησαυρίζουν και οι οποίες είναι δημόσια περιουσία…

Γιατί συσχετίζουμε την ημέρα που δημοσιεύεται το άρθρο αυτό του Πρετεντέρη με την χθεσινή;

Χθες Κυριακή δημοσιεύθηκε ένα φοβερό ρεπορτάζ από τον(μακράν καλύτερο έλληνα ερευνητή δημοσιογράφο σήμερα) Κώστα Βαξεβάνη στο DOCUMENTO

Ιδού το πρωτοσέλιδο:

Για τέτοιο πρωτοσέλιδο υπάρχουν μόνο δυο δρόμοι:

Είτε είναι συκοφαντικό και μάλιστα ακραία συκοφαντικό και αμέσως με δημόσια ανακοίνωση γίνεται προσφυγή στη Δικαιοσύνη,

είτε ο πρωθυπουργός Κ.,Μητσοτάκης παύει απο Υπουργό τον εν λόγω συνδιασκεδαστή του Πρετεντέρη στο κότερο.

Το πρωτοσέλιδο μάλιστα εξηγείται στις εσωτερικές σελίδες με πλούσιο ρεπορτάζ,το οποίο είναι ακόμα πιο σοβαρό για τον Πρωθυπουργό της “αριστείας” και της “αξιοκρατίας”.

Οπως ισχυρίζεται ο …παλιοΒαξεβάνης,αυτός ο Αγιαβέφε φτάνει στην αυλή του Ερντογάν κατευθείαν,αφού έγραψε στα χαρτιά που υπέβαλε στις ελληνικές αρχές ότι πρέπει να γίνει Ελληνας με ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ,γιατί τον κυνηγάει ο Σεντάτ Πεκέρ.

Εστιν ουν Σεντάτ Πεκέρ ο Τούρκος αρχιμαφιόζος που κάνει αποκαλύψεις τώρα για τον ερντογάν και το καθεστώς το οποίο ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ.

Εγραψε σε ανύποποτο χρόνο(22/11/2021) το ΒΗΜΑ του Πρετεντέρη για τον Πεκέρ:

“Ο Σεντάτ Πεκέρ, στο πλαίσιο των αποκαλύψεων που είχε κάνει για το καθεστώς Ερντογάν, είχε αναφέρει ότι έδινε στον Κουλούνκ 10.000 δολάρια τον μήνα.

Ο Μετίν Κουλούνκ – μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, πρώην βουλευτής και παιδικός φίλος του Ερντογάν…”

Ο Αγιαβέφε βάφτισε και την συζυγό του Ελληνίδα με πιστοποιητικό ότι είναι κόρη του Κώστα Κόκκορη.

Εστιν ουν Κώστας Κόκκορης κρατούμενος στις φυλακές, οποίος αποκάλυψε ότι ούτε κόρη του είναι η κυρία Αγιαβέφε,ούτε την είδε ποτέ,αλλά έδωσε κατάθεση ότι είναι κόρη του γιατί του έταξαν χρήματα και βοήθεια.

Αυτά τα αποκάλυψε σε ΑΝΥΠΟΠΤΟ χρόνο.Τον Απρίλη του 2021 στα πλαίσια των ερευνών για την “Γκρήκ Μαφία” για το πως βαφτίζονται Ελληνες και Ελληνίδες διάφοροι και διάφορες ξένες.

Π.χ. στην έρευνα για την υπόθεση Αλεξ της Βέροιας πληροφορηθήκαμε ότι κάποιος ‘Ελληνας είχε κάνει …180 γάμους κάπου στη Βουλγαρία με ξένες που βαφτίστηκαν Ελληνίδες.

Δεν…βρέθηκε ούτε αυτός,ούτε ίχνος,έστω μια τρίχα,από τον Αλεξ ως σήμερα…

Ο …παλιοΒαξεβάνης αποκαλύπτει ότι ο συνδιασκεδαστής του Πρετεντέρη στο κότερο ο Υπουργός Αδωνης Γεωργιάδης έδωσε συστατική επιστολή για τον Αγιαβέφε για να γίνει Έλληνας.

Ο συνεργάτης του Πεκέρ,του πρώην φίλου,μαφιόζου του Ερντογάν…

Ο Αγιαβέφε δεν είναι ακριβώς …καθηγητής Πανεπιστημίου,ούτε μέλος της Ακαδημίας.

Είναι,λέει ο παλιοΒαξεβάνης,καταζητούμενος διεθνώς για μαφιόζικες δουλειές.

Γράφει συγκεκριμένα ο …παλιοΒαξεβάνης:

“…Νέα στοιχεία που αγγίζουν τον υπουργό Επενδύσεων και Ανάπτυξης Αδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος εισηγήθηκε την ελληνοποίηση ενός Τούρκου διεθνώς καταζητούμενου ονόματι Γιασάμ Αγιαβέφε τον Ιούνιο του 2022, αποκαλύπτει σήμερα το Documento. Οπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο Αγιαβέφε, για τον οποίο ο Αδ. Γεωργιάδης είχε διαβεβαιώσει μέσω συστατικής επιστολής του ότι είναι επιχειρηματίας διεθνούς εμβέλειας, είχε εμπλοκή μέσω της συζύγου του με την Greek mafia, δηλαδή με εγκληματική οργάνωση στην οποία συμμετείχαν και επίορκοι αστυνομικοί η οποία χορηγούσε ταυτότητες με ψεύτικα στοιχεία σε εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου…”

Προσθέτει ότι απευθύνθηκε επίσημα με ερωτήματα στον Αδωνη και στον συνυπουργό Βορίδη και σημειώνει τα εξής:

“…Σε σχετικό ερώτημα προς τον Αδ. Γεωργιάδη και συγκεκριμένα εάν είχε γνώση της ύπαρξης της επίμαχης δικογραφίας προτού εισηγηθεί για τον Γιασάμ Αγιαβέφε, ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε λακωνικά, όπως και την προηγούμενη φορά όταν αποκαλύψαμε το σκάνδαλο της πολιτογράφησης Αγιαβέφε: «Δεν έχω ιδέα, δεν με αφορά το ζήτημα».

Από την πλευρά του ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο οποίος έβαλε την τελική υπογραφή στην πολιτογράφηση Αγιαβέφε, δήλωσε επισήμως στο Documento ότι δεν γνώριζε τίποτε για την εμπλοκή της συζύγου του Αγιαβέφε στη σοβαρή αυτή υπόθεση και πως το ακούει για πρώτη φορά…”

Για το σκάνδαλο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει ολομέτωπη επίθεση στον Αδωνη Γεωργιάδη τον περασμένο Ιούλιο όταν είχε γίνει πρώτη αποκάλυψη. Λίγο νωρίτερα ο Αδωνης έγραψε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι ο Αγιαβέφε είναι διωκόμενος από την Τουρκία και ο Κώστας Βαξεβάνης είναι με τον Ταγίπ.Προφανώς έτσι δικαιολογούσε την συστατική επιστολή,αλλά με τις νέες αποκαλύψεις για την ελληνοποίηση της συζύγου από την Γκρηκ Μάφια και για παροχή εγγράφων στον Αγιαβέφε σε χρόνους ύποπτους και ενώ αυτά(ιθαγένεια)δεν την είχε ανάγκη για την προστασία του απο το τουρικό καθεστώς χρειάζονται νέες εξηγήσεις.

Μεταξύ του κότερου και της υπόθεσης Παππά-Καλογρίτσα δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει χρόνος και παρέλκει να σχοληθεί κανείς με τον Αδωνη και τα κατα καιρούς ακροδεξιά παραληρήματά του.

Εξηγήσεις η αποπομπή οφείλει ο Πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης…

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here