Αρχική Ελλαδα Ο Ανδρουλάκης πρώτος,ο ΓΑΠ δεύτερος στο ΠΑΣΟΚ και …έμπλεξαν!..

Ο Ανδρουλάκης πρώτος,ο ΓΑΠ δεύτερος στο ΠΑΣΟΚ και …έμπλεξαν!..

1043
0

 

Ο  ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος δεν είναι βουλευτής και δεν θα είναι στη Βουλή στις συγκρούσεις-συζητήσεις και λοιπά στη Βουλή με πολιτικούς αρχηγούς προηγείται στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ.Ουτε καν στις συζητήσεις για τον προυπολογισμό δεν θα μπορεί να είναι στη Βουλή,εξαιρουμένου του…καφενείου της!

Ο κ.Ανδρουλάκης έθεσε υποψηφιότητα σε εποχή που πίστευαν ότι δεν υπήρχε καμία περίπτωση να εκλεγεί.Και τώρα…έμπλεξαν!..

Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε δηλώσεις ότι θα είναι παρών στην επόμενη Κυριακή,αλλά μάλλον δεν έχει τύχη.

Πρόβλημα θα έχουν στον ΣΥΡΙΖΑ εκείνοι που ήθελαν και θέλουν διεύρυνση και βλέπουν ότι μέχρι τώρα αν και ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ 30% των Ελλήνων επειδή δεν ήθελαν κανένα άλλο κόμμα κουμάντο (με το πόδι στο…φρένο)κάνει εκείνο το 3% της εκκίνησής του…

Για ευνοήτους λόγους σας παραθέτουμε το ρεπορτάζ από τη ΖΟΥΓΚΛΑ του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ χωρίς κανένα απολύτως σχόλιο δικό μας:

“Σαφής ήταν η υπεροχή του Νίκου Ανδρουλάκη στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ, αφού λίγο πριν τις 12 το βράδυ της Κυριακής, ήταν ξεκάθαρο πως προηγείτο με 37,35% ενώ δεύτερος ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου με 27,73%.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες της «Ζούγκλας» υπάρχουν φωνές, οι οποίες εκφράζουν την άποψη ότι μετά από αυτή την εικόνα του πρώτου γύρου, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν πρέπει να κατέβει σε αντιπαράθεση, σε δεύτερη Κυριακή.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, τον οποίο στήριζε το πολιτικό σύστημα αλλά και πολύ συγκριμένα λόμπυ εξουσίας, όπως αυτό του εκδοτικού συγκροτήματος Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη, παρά τις τεράστιες προσπάθειες του συστημικού Τύπου έρχεται στην τρίτη θέση και δεν μπαίνει στον δεύτερο γύρο.

Είναι προφανές ότι το λεγόμενο λόμπυ των Βρυξελλών, πήρε το πάνω χέρι σε αυτή την εσωκομματική εκλογή  δίνοντας στον Νίκο Ανδρουλάκη και σε αυτούς που τον στηρίζουν σε τοπικό και εθνικό επίπεδο δυνατότητες ελέγχου του κεντροαριστερού χώρου. Για να πούμε «και του στραβού το δίκιο» αυτοί οι κύκλοι, τοπικοί και εθνικοί είχαν ανέκαθεν τον έλεγχο σε αυτό τον χώρο ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια και επί προεδρίας της Φώφης Γεννηματά.

Σύμφωνα λοιπόν με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, λίγο πριν τις 12 το βράδυ, με καταμετρημένο το 80% των ψήφων κι ενώ απομένουν να μετρηθούν ακόμη 75.000 ψήφοι, η σειρά κατάταξης δεν έχει αλλάξει. Παραμένει στη πρώτη θέση ο Νίκος Ανδρουλάκης με 37,35%, στη δεύτερη θέση ο Γιώργος Παπανδρέου με ποσοστό 27,73% και στη τρίτη θέση ο Ανδρέας Λοβέρδος με 25,71%. Στη τέταρτη θέση πέρασε ο Παύλος Χρηστίδης με 3,22%, υποχώρησε στη πέμπτη ο Χάρης Καστανίδης 3,04% και στη έκτη ο Παύλος Γερουλάνος με 2,89%.

Οι κάλπες έκλεισαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ ενώ, με απόφαση της ΕΔΕΚΑΠ, η ψηφοφορία παρατάθηκε σε ορισμένα εκλογικά τμήματα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη κι άλλες μεγάλες πόλεις καθώς ήταν μεγάλες οι ουρές όσων ήθελαν να ψηφίσουν και δεν ήταν δυνατόν να αποκλειστούν από τη ψηφοφορία.

Σύμφωνα με τις τελικές εκτιμήσεις η συμμετοχή έφτασε περίπου σε 276.000 άτομα, υπερβαίνοντας κατά πολύ τα 212.000 άτομα που συμμετείχαν στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία του 2017.”

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here