Αρχική Ελλαδα “Κύριε πρωθυπουργέ είστε δωσίλογοι στις Πρέσπες και έχετε βουλευτίνα πράκτορα της Τουρκίας;”

“Κύριε πρωθυπουργέ είστε δωσίλογοι στις Πρέσπες και έχετε βουλευτίνα πράκτορα της Τουρκίας;”

1920
0

 

 

“Δημοσιεύουμε την ανοιχτή επιστολή του νίκου Νικολόπουλου προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη:

“Κύριε Πρωθυπουργέ,

Κυριάκο μου με συγχωρείς που σε προσφωνώ με το αξίωμά σου και όχι με το όνομά σου,όπως το συνήθισες.Αλλά το πράττω γιατι το πρώτο θέμα της επιστολής μου είναι σοβαρό.

Σου θυμίζω κύριε Πρωθυπουργέ ότι εσύ προσωπικά και ορισμένοι της ακροδεξιάς σου πτέρυγας,εκείνων δηλαδή που ο Καραμανλής είχε απαγορεύσει να περνάνε και απέναντι απο την(τότε) Ρηγίλλης είστε δωσίλογοι!

Οοοοχι.Δεν αναφέρομαι στο βιβλίου του Δημοσθένη Κούκουνα,το οποίο μοίρασε η πολύπαθη (από εσάς και τον Ερντογάν)εφημερίδα Δημοκρατία. Το έχω δίπλα,αλλά δεν πρόλαβα να το διαβάσω και ο φίλος Γιάννης Ντάσκας  μου είπε ότι και εκείνος είναι ακόμα στο κεφάλαιο για τον Λαμπράκη και τις εφημερίδες του που έγιναν εν ψυχρώ και εν θερμώ όργανα του γερμανικού καθεστώτος…Οταν το διαβάσουμε ολόκληρο θα σου γράψω νέα επιστολή με ερωτήματα για πρόσωπα και γεγονότα.

Είστε δωσίλογοι κύριε Πρωθυπουργέ ναι ή όχι;

Βγήκατε σε μπαλκόνια,τηλεοράσεις,εφημερίδες και δώσατε στον ελληνικό λαό το λόγο σας ότι θα καταργήσετε την συμφωνία των Πρεσπών,την οποία αποκαλέσατε πολλές φορές προδοτική.Με αυτή την έννοια το γράφω το ερώτημα και εσυ απάντησε με δικά σου λόγια.Τα Σκόπια δεν εφαρμόζουν τη συμφωνία.Διάβασε τις καταγραφές που κάνουν φίλοι σου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.Οι εθνικιστές των Σκοπίων,λέει,θεωρούν την συμφωνία που υπέγραψε ο Ζάεφ προδοτική υπερ της Ελλάδας και τον έχουν σήμερα στη Βουλή καθώς αρχίζουν προσπάθεια να τον ρίξουν και να καταργήσουν και πρακτικά τη συμφωνία.

Για μια ψήφο δεν θα πέσει σήμερα ο Ζάεφ,αλλά ας γυρίσουμε σε σένα και τους δικούς σου.

Εσείς δώσατε το λόγο σας να την καταργήσετε.Ιδού τα Σκόπια.Άρα τι είστε;Καταργήστε την αν σας βαστάει και δεν τα έχετε λερώσει ήδη τα παντελόνια…

(Φυσικά δεν σας πίστεψα ποτέ και γνώριζα και γνωρίζω ότι για τη συμφωνία αυτή ισχύει αυτό που λέγατε στα παρασκήνια.”Μακάρι να την υπογράψει ο Τσίπρας,να πάρει το κόστος και εμεις θα την εφαρμόζουμε σαν ευαγγέλιο από την πλευρά μας.”

Είστε και δωσίλογοι,είστε και ψεύτες ,είστε και πολλά άλλα και πάτε να τα καλύψετε με χυδαίες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.

Κυριάκο είναι πράκτορας της Τουρκίας η ευρωβουλευτίνα σου και πρώην και ελπίζουμε ποτέ πια δημοσιογράφος Σπυράκη;

Σε ρωτάω γιατί με τον τρόπο που απάντησες στην Ολλανδέζα δημοσιογράφο και την έκανες σκουπίδι δημόσια σαφώς μας άφησαν οι μπιστικοί σου να καταλάβουμε ότι την θεωρείτε πράκτορα της Τουρκίας.Γιατί σε είπε ψεύτη και υποκριτή στο θέμα των επαναπροωθήσεων μεταναστών.

Της είπες ότι με την ερώτηση προσβάλλει τον ελληνικό λαό.Αν εννοείς τους φίλους σου πρόβλημά σου γιατί εμείς και είμαστε πολλοί δεν νιώσαμε προσβολή.

Ψεύτη και υποκριτή είπε εσένα,δεν είπε τον ελληνικό λαό,στον οποίο βέβαια,όπως και σε όλους τους λαούς υπάρχουν ψεύτες και υποκριτές,ανάμεσα σε καλούς και άγιους.

Και εμείς ψεύτη σε λέμε κάθε μέρα από 100 φορές και πάνω και μόλις σε είπα στην επιστολή αυτή και στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών.

Οταν ήταν πρωθυπουργός ο Τσίπρας η Μαρία Σπυράκη,την οποία έκανες ευρωβουλευτίνα έκανε μια ερώτηση ΑΚΡΙΒΩΣ ίδια με εκείνη της Ολλανδέζας.Και την έκανε στο κέντρο της Ευρώπης μάλιστα.Στο ευρωκοινοβούλιο.

Για να μην έχεις δικαιολογία ότι δεν τη διάβασες σου την δημοσιεύω ολόκληρη και σε ρωτώ.Είναι και η Σπυράκη,όπως η Ολλανδέζα πράκτορας της Τουρκίας;

Η ΕΡΩΤΗΣΗ

Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης E-003932/2017 προς την Επιτροπή
Άρθρο 130 του Κανονισμού
Maria Spyraki (PPE)
Θέμα: Επαναπροωθήσεις Τούρκων πολιτών

H άτυπη και βίαιη επαναπροώθηση θεωρείται πράξη βίας και παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, σύμφωνα με τον κανονισμό 343/2003 «για τη θέσπιση κριτηρίων και μηχανισμών για τον προσδιορισμό του κράτους μέλους, υπεύθυνο για την εξέταση αίτησης ασύλου που υποβάλλεται σε κράτος μέλος από υπήκοο τρίτης χώρας» (Κανονισμός Δουβλίνο ΙΙ). Μάλιστα, ενέχει σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου για τη μη έκδοση στην Τουρκία κίνδυνο «για απάνθρωπη, ανηλεή και ανάλγητη μεταχείριση» και κίνδυνο να υποστούν οι επαναπροωθούμενοι «…μειωτική της προσωπικότητας εξευτελιστική μεταχείριση που αντιβαίνει στο άρθρο 3 της ΕΣΔΑ».

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη καταγγέλλοντας τέτοιου είδους συμπεριφορές από τις ελληνικές αρχές και αυτεπάγγελτη έρευνα έχει αρχίσει και από το Συνήγορο του Πολίτη.

Δεδομένων των κρουσμάτων παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, όπως αναφέρονται και στις σχετικές εκθέσεις που αφορούν τις προενταξιακές διαπραγματεύσεις της με την ΕΕ, ερωτάται η Επιτροπή:

– Έχει λάβει γνώση των καταγγελιών της ΕΕΔΑ και σε τι ενέργειες σκοπεύει να προβεί προκειμένου αυτές να διερευνηθούν;

– Σε ποιες ενέργειες υποχρεούνται να προβούν οι ελληνικές αρχές για τους Τούρκους πολίτες που έχουν εισέλθει στην Ελλάδα αναζητώντας διεθνή προστασία και πώς θα διασφαλιστεί ότι η τυχόν νόμιμη επαναπροώθησή τους δεν θα συνεπάγεται παραβίαση των δικαιωμάτων τους από την Τουρκία;

– Ποιες ενέργειες θα πρέπει να γίνουν εφεξής;”

Αυτή είναι η ερώτηση και αυτά ακριβώς σε ρώτησε ο Ολλανδέζα με τη διαφορά ότι σε ρώτησε κατάμουτρα  μέσα στο σπίτι του αν είσαι ψεύτης.

Χειρότερα σου έγραψε η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων.Σου έγραψε ότι εκτός από αυτά ετοιμάζεις δεσμά στους δημοσιογράφους που δεν σου αρέσουν.

Κάποτε ο πατέρας σου έδωσε εντολή στον Αντιπρόεδρό του Θανάση Κανελλόπουλο να μπει σε μία κλούβα της Αστυνομίας.Και μπήκε συνοδεύοντας δημοσιογράφους(Ελ.Τύπος) στα δικαστήρια.

Είχαν συλληφθεί για περιύβριση αρχής και διασπορά ψευδών ειδήσεων γιατί έγραφαν ότι ο Κωστής Στεφανόπουλος και ο Γιάννης Μπούτος τα είχαν βρει με το ΠΑΣΟΚ και ο Κωστής πήγαινε για αξιώματα με πρόταση απο το ΠΑΣΟΚ.Τελικά έγινε πρόεδρος της Δημοκρατίας και μάλιστα πολύ καλός πρόεδρος.

Ο πατέρας σου ξεκίνησε πόλεμο για τα άρθρα αυτά και κατάφερε να τα αποσύρει απο τους Κώδικες ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος γιατι το ΠΑΣΟΚ δεν άντεχε τις αθλιότητες με συνεχείς διώξεις δημοσιογράφων.

Εσύ θα αντέξεις καθώς ετοιμάζεις τα ίδια και ο Αντιπρόεδρός σουΠικραμμένος,π΄ρωην δικαστής προκαλέι την οργή των συναδέλφων του γιατί κάνει στο γραφειο του υπαλλήλους τους ανεξάρτητους δικαστές;

Εσυ θα αντέξεις κάτι άθλιες διώξεις ,όπως αυτή στον Βαξεβάνη,στη Δημοκρατία,στον Ντάσκα και σε άλλους;

Τάμαθες τα νέα;

Στην Αλβανία διώκεται εισαγγελέας γιατί έβγαλε αυτοκτονία την δολοφονία του Κατσίφα.Και τον διώκει η αλβανική Δικαιοσύνη.

Επι των ημερών σου ο Βαξεβάνης είχε διωχθεί γιατί έφερε στο φως κασέτες με τα κακουργήματα του ΚΕΕΛΠΝΟ.Και τον τσάκισαν γιατί τα έβγαλε στη φόρα..Βρέθηκαν δικαστές και τον απάλλαξν όμως…Αλβανία μας κάνεις μέρα με τη μέρα κύριε πρωθυπουργέ.

Προχθές η Ενωση Δικαστών και εισαγγελέων σε ξεφώνισε άγρια για τα δεσμά που χαλκεύεις με τα άρθαρα που είχε καταγγείλει ο πατέρας σου.

Σήμερα σε ξεφωνίζουν με τον Αντιπρόεδρό του,τον Παναγιώτη Πικραμμένο.της γνωστής οικογενείας…

Δες τι σου γράφουν σήμερα και σκέψου: αν τα έγραφαν αυτά σε υπουργούς και πρωθυπουργούς ακόμα και στην Αφρική θα είχαν παραιτηθεί:

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

“Για την Τροπολογία του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Με το άρθρο 5 της τροπολογίας που κατέθεσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης στο σχέδιο
Νόμου για τους Ποινικούς Κώδικες, τροποποιείται η παράγραφος 6 του άρθρου 51 του
Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και δίνεται πλέον η δυνατότητα απόσπασης δικαστικών
λειτουργών και στο γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης. Η διάταξη είναι
καινοφανής και αδιανόητη. Μέχρι σήμερα επιτρέπονταν αποσπάσεις στο Υπουργείο
Δικαιοσύνης για υποβοήθηση του νομοθετικού έργου. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογητική
βάση για απόσπαση στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης ο οποίος δεν έχει τέτοια καθήκοντα.
Σε μια περίοδο που οι Δικαστικές Ενώσεις είναι αποκλεισμένες από την Κυβέρνηση και δεν
γνωρίζουν τις αλλαγές που ετοιμάζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης στον Κώδικα Οργανισμού
Δικαστηρίων, την ίδια στιγμή που ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης εξαγγέλλει αλλαγές
στην αξιολόγηση των Δικαστικών Λειτουργών έχοντας ήδη διατυπώσει από καιρό τις θέσεις
του για την εισαγωγή του θεσμού του Δικαστή επί θητεία, τη μείωση του αριθμού Δικαστών
και Δικαστηρίων και την επετηρίδα, η παραπάνω τροπολογία μας προετοιμάζει για τον
σχεδιασμό που γίνεται ερήμην μας. Είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση και ενημερώνουμε
διαρκώς την Διεθνή Ένωση Δικαστών για τις εξελίξεις στην Ελλάδα.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here