Αρχική Ελλαδα “Φωτιά” σε Ντογιάκο-‘Αρειο Πάγο από τον Αλέξη Τσίπρα – Σεισμός στη Δικαιοσύνη!

“Φωτιά” σε Ντογιάκο-‘Αρειο Πάγο από τον Αλέξη Τσίπρα – Σεισμός στη Δικαιοσύνη!

307
0

 

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Δεν υπάρχει δυτικού τύπου δημοκρατία, στην οποία να συμβαίνει αυτο που συμβαίνει τα τελευταία πολλά-πολλά χρόνια στην Ελλάδα: δικαστές και πολιτικοί να γίνονται ένα εντός της υπηρεσίας σχεδόν και όχι μετά πολλά-πολλά χρόνια απο την συνταξιοδότησή τους.

Εννοούμε να έχουν μετατραπεί απο ανεξάρτητες εξουσίες σε δυο συγκοινωνούντα δοχεία.Δικαστικοί να γίνονται υπουργοί και κρατικοί και πολιτειακοί αξιωματούχοι με κομματικές επιλογές ενώ ακόμα είναι στην δικαστική ενεργό δράση.Να δικηγορούν  παραιτούμενοι την επομένη ημέρα σε υποθέσεις τεραστίου πολιτικού η οικονομικού ενδιαφέροντος.Μάλιστα κάποιες απο αυτές να τις έχουν χειριστεί ως δικαστικοί!!!

Να διορίζονται σε λεγόμενες ανεξάρτητες αρχές και να επιτρέπουν με αποφάσεις και συμπεριφορά όχι απλώς σκέψεις,αλλά προφανή συμπεράσματα ότι τιμήθηκαν με θέση στις “ανεξάρτητες”αρχές επειδή ήταν καλοί και όχι ανεξάρτητοι των κομματικών επιθυμιών αγωγοί.

Άλλοι να στελεχώνουν κρατικές τράπεζες ,είτε απευθείας,είτε μέσω συγγενών τους.Τις ίδιες τράπεζες μέσω των οποίων οι πολιτικοί έχουν στήσει ένα διαχρονικό φαγοπότι ατιμώρητο και αναίσχυντο σε βάρος πολιτών,των οποίων πια τις περιουσίες αρπάζουν με ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ στο όνομά τους τραπεζικοί,πολιτικοί και δικαστικοί λειτουργοί στους αισχρούς πλειστηριασμούς.

Και τα τρία κόμματα που κυβέρνησαν απο τη μεταπολίτευση και εντεύθεν χρησιμοποίησαν δικαστικούς λειτουργούς στις προαναφερόμενες θέσεις και τους έκαναν και υπουργούς άμεσα.

Κάποτε οι δημοσιογράφοι θεωρούσαν απίθανο ότι με βάση το μεταπολιτευτικό αξίωμα “κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει” ότι δεν θα μπεί πολιτικός σοβαρή φυλακή για σκάνδαλα.Μπήκε.Ύστερα ότι δεν θα μπεί ευρωπαίος πολιτικός.Μπήκε.Υστερα ότι δεν θα μπει δικαστικός φυλακή απο δικαστική απόφαση.Μπήκαν.

Οι στενοί εναγκαλισμοί δικαστικών και πολιτικών στη βάση παροχής αξιωμάτων και εκδουλεύσεων οδηγούν σε καταστροφικά αποτελέσματα.Τον πολύφερνο “σαλονικιό”Νικολά Σαρκοζί ,πρόεδρο της Γαλλίας κατέστρεψε η συνεργασία του με ανώτατο δικαστή σε τέτοια βάση για τις βαλίτσες της περίφημης εταιρείας  L’ OREAL.Οι κασέτες των μυστικων υπηρεσιών δεν τους άφησαν απέξω…Ο εναγκαλισμός εισαγγελέα (Ακόστα)στις ΗΠΑ με τον Τράμπ,ήταν καταστροφικός και για τους δύο ,όταν ο Τράμπ τον έκανε υπουργό στη βάση συναλλαγής.

Τώρα,στην Ελλάδα, φτάσαμε στο επίπεδο προσωπικής διαμάχης κορυφαίου πολιτικού με κορυφαίο δικαστικό στη βάση καταγγελίας ότι ο δικαστικός παραβιάζει εσκεμμένα το Σύνταγμα για να μην λογοδοτήσουν όσοι συνήργησαν στο σκάνδαλο που κορυφαία ΜΜΕ της Δύσης (Ουάσιγκτον Πόστ,Τάϊμς κ.α. ονόμασαν “σκοτεινότερη εποχή και απο τη Χούντα”.

O Αλέξης Τσίπρας τα λέει για τον κορυφαίο εισαγγελέα της χώρας Ισίδωρο Ντογιάκο.Και τον προκαλεί να τον συλλάβει αν θεωρεί ότι οι κατηγορίες είναι αβάσιμες.Ποιός θα το περίμενε μετά το κουμπαριλίκι της οικογένειας (κόρης)Ντογιάκου με τον Κώστα Καραμανλή…

Με δήλωσή του ο κ.Τσίπρας “τραβάει πιστόλι” και “πυροβολεί” κατευθείαν στην καρέκλα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου λέγοντας ότι παραβιάζει το Σύνταγμα.Υπάρχει βαρύτερο;

Προφανώς γιαυτό τον προκαλεί:

“Αν σε προσβάλω έλα να με συλλάβεις στην οδό Ελευθερίας αριθμός 1”!!!

To δυστύχημα για τη χώρα είναι ότι τα ίδια και σε ίδια σκληρή γλώσσα γράφει με ανακοίνωσή του και ο τεως Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας και τώρα πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής που ελέγχει τις υποκλοπές.Είναι ο κ.Ράμμος.Διόλου τυχαία η κινητοποίηση της πρώην συναδέλφου του στην ηγεσία του ΣτΕ προεδρίνας της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.Υπέρ του κ.Ράμμου ή αντίθετα κατά;Το ζήτημα είναι καίριο μεταξύ τους.Γιατί το θέμα της -προφανούς-αντισυνταγματικότητας της γνωμοδότησης Ντογιάκου θα λύσει το Συμβούλιο της Επικρατείας λαμβάνοντας υπόψη και παλαιότερη (2020)γνωμοδότηση Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου (Λάμπρος Σοφουλάκης) ,ο οποίος έκρινε ότι δεν μπορεί να γνωμοδοτεί εισαγγελέας του Αρείου Πάγου σε ερωτήματα ιδιωτικών οφρέων.Οπως εν προκειμένω σε ερώτημα ιδιωτικής κερδοσκοπικής εταιρείας τηλεφωνίας…

H εξέλιξη,ενόψει του άγριου παρασκηνίου στο σκάνδαλο των υποκλοπών,στα οικονομικά σκάνδαλα,στο σκάνδαλο Καϊλή θα προκαλέσει σεισμό στο χώρο της Δικαιοσύνης και δεν είναι καθόλου άσχετη η πρωτοβουλία της προέδρίνας της Δημοκρατίας,η οποία κινείται για να προσφέρει “καλές υπηρεσίες”.Με ποιό ανάστημα;Αυτό που της επέτρεψε να μεταπηδήσει στην προεδρική καρέκλα κατευθείαν απο τη δικαστική;

Τι επιλογές έχει ο κ.Ντογιάκος;

Είτε να τον συλλάβει,είτε να παραιτηθεί,είτε να περιμένει για να του προτείνουν να γίνει Μπάμπης Αθανασίου ή Νικολούδης ή Παπαγγελόπουλος…Καί τόσοι άλλοι της κατηγορίας…

Ιδού η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ,η οποία πάντως βάζει απο σήμερα τόσο μεγάλη φωτιά στον Αρειο Πάγο,ώστε τίποτα δεν θα είναι ίδιο στο επόμενο διάστημα εκεί:

” ΒΙΑΖΕΙΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΣΥΛΛΑΒΕΙΣ”

 

«Στις 5 Δεκέμβρη του 2022 επισκέφτηκα τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με αφορμή τα δημοσιεύματα για τη παρακολούθηση των Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και σειράς πολιτικών προσώπων από την ΕΥ

Του εξέθεσα τη βαθιά μου ανησυχία για την επιχειρούμενη δημοκρατική εκτροπή και του επισήμανα ότι τα αποδεικτικά στοιχεία υπάρχουν στους παρόχους.

Του ζήτησα δε, να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί και να αναζητήσει την αλήθεια απευθυνόμενος ο ίδιος στους παρόχους, ώστε να μη μείνει καμία βαριά σκιά στη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος.

Έναν μήνα μετά, όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά μου, αλλά με έκπληξη παρακολουθώ ότι σήμερα επιχειρεί με τρόπο πρωτόγνωρο να εμποδίσει την κατά το Σύνταγμα αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή να ασκήσει τα καθήκοντά της και να αναζητήσει την αλήθεια.

Η γνωμοδότηση του κ. Ντογιάκου αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος.

Κανένας νόμος και καμία γνωμοδότηση δε μπορεί να ακυρώσει το Σύνταγμα και την εκεί οριζόμενη αποστολή της ΑΔΑΕ να ελέγχει και να διασφαλίζει το απόρρητο των επικοινωνιών.

Το χειρότερο, όμως, όλων είναι ότι ο κ. Εισαγγελέας δε στέκεται μόνο στη γνωμοδότηση, αλλά επιχειρεί και να εκφοβίσει τους λειτουργούς της Ανεξάρτητης Αρχής, διατυπώνοντας απειλές περί κάθειρξης όσων τολμήσουν να πράξουν το καθήκον τους και αντισταθούν στην εκτροπή αναζητώντας την αλήθεια.

Οι απειλές αυτές είναι γνωστές και διατυπωμένες από τους ενόχους και όσους τρέμουν την αποκάλυψη των παρανομιών που διέπραξαν, εδώ και μήνες.

Ωστόσο μιας και τις επαναλαμβάνει ο κ. Εισαγγελέας, επισημαίνοντας μάλιστα ότι ουδείς άλλος πέραν του θιγόμενου έχει δικαίωμα να αναζητήσει στοιχεία, είναι προφανές ότι οι απειλές αυτές δεν αφορούν μόνο τα στελέχη της ΑΔΑΕ αλλά και εμένα προσωπικά. Αφού ως γνωστόν, έχω καταθέσει από τις 7 Δεκεμβρίου 2022, αίτημα ενώπιον της ΑΔΑΕ προκειμένου να αναζητηθούν στοιχεία σχετικά με την άρση του απορρήτου συγκεκριμένων προσώπων με κρίσιμο ρόλο στο δημόσιο βίο.

Αν αυτή η ενέργεια, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, διώκεται ποινικά, του δηλώνω ότι παραιτούμαι της βουλευτικής μου ασυλίας και τον καλώ να προβεί στα νόμιμα σε βάρος μου.

Κύριε Εισαγγελέα,

Πλατεία Ελευθερίας 1, είναι το γραφείο μου.

Σας περιμένω να με συλλάβετε.

Ας γνωρίζετε, όμως, τόσο εσείς όσο και όσοι απεργάζονται αυτές τις πρωτοφανείς και κατάφωρα αντισυνταγματικές ενέργειες πως ό,τι και να κάνετε, δεν θα εμποδίσετε την αλήθεια να λάμψει, ούτε θα καταφέρετε να φιμώσετε τη δημοκρατία.

Έχει βαθιές ρίζες σε αυτόν τον τόπο».

Μέσα στον ορυμαγδό έγινε γνωστό ότι η νέα έρευνα που ζήτησε εισαγγελέας εναντίον της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη για όσα έκανε προκειμένου να ξεσκεπατσεί το σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ πήγε με συνοπτικές διαδικασίες στο αρχείο απο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here