Αρχική Ελλαδα Σφαλιάρα Καραμανλή στον “Αρχιερέα” Σημίτη και στις “γάτες” της σημερινής εξουσίας.Ο...

Σφαλιάρα Καραμανλή στον “Αρχιερέα” Σημίτη και στις “γάτες” της σημερινής εξουσίας.Ο Σύμβουλος Πρετεντέρης,ο υπόκοσμος και ο “φτωχός των 20 εκατομ ευρώ!!!

1437
0

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Από το χθεσινό (8/4/21) άρθρο στον ΔΟΜ πρώην Ψυχαρο -ΔΟΛαρο του εικονιζόμενου στα Μυκόνους μετά υπουργού πεζή και ναυλοχούμενου Γιάννη Πρετεντέρη με τις γνωστές σπουδές στας Ελβετίας επισημαίνουμε:

-την γεμάτη οίηση αναφορά του(όχι στα χιλιάδες “εγώ” που έχει γράψει ως τώρα) ότι συμβουλεύει και τώρα ανώτατα κυβερνητικά στελέχη.Αυτή τη φορά συμβούλεψε στελεχάρα του Κυρι΄κου μητσοτάκη,ότι θέματα σαν και του Φουρθιώτη οι κυβερνήσεις ανακοινώνουν ότι τα στέλνουν στον Εισαγγελέα και δεν ξαναμιλούν γιαυτά.Καθάρισαν!..

-την γεμάτη αποστροφή αναφορά του στα λεφτά “από την Αραπιά”.Χωρίς περαιτέρω αναφορά αν είναι νόμιμα η παράνομα,λευκά,σαν του Ψυχάρη και του Λαμπράκη ή μαύρα.

-την αναφορά του στον Φουρθιώτη και στον υπόκοσμο ,στον οποίο προφανώς κατατάσσει τον κύριο αυτό που απέκτησε και πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ και ήθελε διαπίστευση στη Βουλή.

Ο Δημοσιογράφος Τάσος Τέλογλου ,γνωστός για τις εξαιρετικές του έρευνες αναφέρεται στους εικονιζόμενους Φουρθιώτη και Βρυώνη.Αναφέρει ότι μια εταιρεία που στεγάζεται στο κτήριο,όπου είναι τα γραφεία  Βρυώνη και ως δημιουργός και κουμαντοαδόρος της φαίνεται ένας ..πτωχευμένος μπαγλαμάς πήρε δουλειά  είκοσι(20) εκατομ ευρώ γύρω απο τα εμβόλια.Τώρα.με κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Ο εικονιζόμενος Κώστας Καραμανλής είχε προσδιορίσει για πάντα στην πολιτική Ιστορία τον Κ.Σημίτη με τη φράση “Ο Αρχιερέας”με όλα τα κακά γύρω απο την διαπλοκή και διαφθορά που αυτή συνεπάγεται.

Ο εικονιζόμενος Κ.Σημίτης είχε μείνει στην Ιστορία της κάθαρσης με τη φράση “αν θέλει κάποιος να καταγγείλλει κάτι να πάει στον Εισαγγελέα”Και έτσι δεν έκανε ο ίδιος και οι κυβερνήσεις του τίποτα για Ακηδες,Γιάννους,Μαντέληδες,Σκαρπέληδες και λοιπούς με τους οποίους συγκυβερνούσε αρμονικά για 8 χρόνια ως πρωθυπουργός και άλλα τόσα ως υπουργός.Ηταν γνωστός επίσης για τις συμβουκές που έπαιρνε απο Ψυχαρο-ΔΟΛαρο,όπου δεξί χέρι ήταν ο εικονιζόμενος παραπάνω Πρετεντέρης,συχνός επισκέπτης του τότε Μαξίμου.

Οι εικονιζόμενοι εμφανίστηκαν ως οι γάτες της πολιτικής και της δικαστικής εξουσίας κατά τη διαδρομή τους.Ο μεν καταψήφισε τον Προκόπη Παυλόπουλο γιατί δεν πολέμησε ο Προκόπης Παυλόπουλος το πελατειακό κράτος.Η δε έγινε γνωστή για δηλώσεις της στο Συμβούλιο Επικρατείας για ευαίσθητα θέματα,όπως αυτά με τις άδειες τηλεοπτικών σταθμών.Επίσης για τον σύντροφό Παύλο Κοτσώνη.Είναι ο ίδιος Παύλος που παραιτήθηκε απο το δικαστικό σώμα και εργάστηκε-οπως ευρέως γράφεται- στο δικηγορικό γραφείο Σπ.Παππά στις Βρυξέλλες.Το ίδιο αυτό γραφείο χειρίστηκε απο πλευράς καναλαρχών,ήγουν διαπλοκής,τον πόλεμο για τις άδειες αυτές.

Ο εικονιζόμενος Κώστας Καραμανλής είχε προσδιορίσει αυτή την εξουσιαστική ομάδα με την περίφημη λέξη “νταβατζήδες”.Με μπροστάρη τον ,εκ νεότητος ,σύμβουλο του Κωνσταντίνου Καραμανλή και υπουργό του Προκόπη Παυλόπουλο είχε κυνηγήσει τους νταβατζήδες με τον περίφημο νόμο περι “Βασικού Μετόχου”.Οι νταβατζήδες νίκησαν δικαστικά έχοντας στο πλευρό τους την σημιτική εξουσία,ο δε Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να φωτογραφήθηκε με τον Χριστοφοράκο,αλλά ποτέ δίπλα σε Καραμανλή και Παυλόπουλο για τα θέματα αυτά του Βασικού Μετόχου.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος έδωσε πρόσφατα σε κυκλοφορία βιβλίο του,όπου ,ως γνήσιος εκπρόσωπος της Καραμανλικής  Εθνικής σχολής προσδιορίζει τις κόκκινες γραμμές στα εθνικά μας θέματα και το βιβλίο προκάλεσε μεγάλη ταραχή στις “γάτες” της σημερινής εξουσίας του Κυριάκου…Είναι απέναντι…

Η εικονιζομένη,θα μείνει στην Ιστορία μας για την φωτογραφία της πρώτης εντύπωσης που συνήθως είναι και η τελευταία.Η πρώτη εντύπωση που( μας) έκανε είναι αυτή η φωτογραφία με τον παιδεραστή και βιαστή ανηλίκων Λιγνάδη καί όσα πρωτοσέλιδα και αν γίνουν στη συνέχεια με τα δικηγορικά κείμενα του (εκ του αθλητισμού)Αλέξανδρου,πρώην συμβούλου του Ιούλιου ,με φροντίδα του Σήφη αυτή την πρώτη και τελευταία εντύπωση δεν την ξεπλένουν.Η πρώτη είναι η αβίαστη,η αυθόρμητη.Τα πρωτοσέλιδα είναι τα φτιασίδια μήπως και αλλάξουμε τις εντυπώσεις…Και τον Αρχιεπίσκοπο παρέσυραν…

Ο  εικονιζόμενος Ερντογάν επιθυμεί να αλλάξει τις συνθήκες με την Ελλάδα ,μήπως και γλιτώσει το ικρίωμα στην Τουρκία,όταν θα γίνει και εκεί της…Λιβύης και του Ιράκ και της Συρίας…Τον βοηθάει και ένα άρθρο του Κ.Σημίτη.Στο ίδιο άρθρο ο Κ.Σημίτης έγραψε πέρων των διαφόρων αθλιοτήτων περί τα εθνικά θέματα(επιτυχίες δικές του στο Ελσίνκι κλπ) και για την αθλιότητα της ελληνικής Δικαιοσύνης.Και έγραψε τι πρέπει να γίνει για να έχουμε καλύτερη Δικαιοσύνη.Αυτή την Δικαιοσύνη που έφτιαχνε ο ίδιος επι τόσα χρόνια κυβερνήτης και στην οποία παρέπεμπε(όπως και ο Πρετεντέρης τώρα…) κάθε πολίτη που ήθελε να καταγγείλλει κάτι.Προφανώς τον παρέπεμπε γιατί ήξερε τους εντός Δικαιοσύνης νεκροθάφτες.

Στο άρθρο αυτό απάντησε ο Κώστας Καραμανλής λύνοντας την σιωπή του ως εξής και κάνει τον Κ.Σημίτη πολιτικό κιμά:

«Συνεχίζει ο κ. Σημίτης να γράφει για τη λεγόμενη «επιτυχία» του Ελσίνκι. Έχω πάντα επιφυλάξεις ως προς το κατά πόσο αυτές οι δημόσιες τοποθετήσεις διευκολύνουν τον χειρισμό κρίσιμων εθνικών θεμάτων και, μάλιστα, σε μια δύσκολη φάση τους που είναι τώρα σε εξέλιξη. Όμως, η εμμονή και η συνεχής επανάληψη επιβάλλουν να ειπωθούν τελικά κάποια πράγματα, για λόγους ιστορικής ακρίβειας. Και αφού παραβλέψω την αναφορά σε μια συνάντηση που δεν έγινε ποτέ με αυτήν τη σύνθεση και με αυτό το περιεχόμενο.

Για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους: η δήθεν «επιτυχημένη» στρατηγική του Ελσίνκι οδηγούσε την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας, την ελληνική κυριαρχία νησιών και βραχονησίδων, στη δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης! Από τα Ίμια μέχρι το Ελσίνκι, η κυβέρνηση Σημίτη ζητούσε ουσιαστικά από ΗΠΑ και Ευρωπαίους εταίρους να ωθήσουν την Τουρκία να προσφύγει στη Χάγη εναντίον μας για τα Ίμια και τις λεγόμενες «γκρίζες ζώνες».

Φρόντιζε να συμπεριληφθούν αντίστοιχες προβλέψεις στα επίσημα Ευρωπαϊκά κείμενα. Δεν έχει ξανασυμβεί κράτος, και μάλιστα Ευρωπαϊκό, να ζητά από όλον τον κόσμο να θέσει τρίτο κράτος σε δικαστική αμφισβήτηση την εδαφική του ακεραιότητα! Με τη συμφωνία της Μαδρίτης τον Ιούλιο 1997, έγινε και ένα ακόμα σοβαρό ολίσθημα. Αναγνώρισε ότι η Τουρκία έχει νόμιμα, ζωτικά συμφέροντα και ενδιαφέροντα στο Αιγαίο, τα οποία έχουν μεγάλη σημασία για την ασφάλεια και την εθνική της κυριαρχία και ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να ασκήσει μονομερώς κανένα δικαίωμά της! Προφανώς ούτε το μονομερές δικαίωμά της να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα, όπως ρητά προβλέπεται από το Διεθνές Δίκαιο για όλες τις χώρες.

Το 1999 με το Ελσίνκι, η ΕΕ ως Πόντιος Πιλάτος θα προωθούσε την προσφυγή της Τουρκίας στη Χάγη εναντίον μας για «εκκρεμείς συνοριακές διαφορές και άλλα συναφή θέματα», μέχρι τα τέλη του 2004! Όχι μόνο για την υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ που είναι η μόνη διαφορά που αναγνωρίζουν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 1974. Και όχι από κοινού με την Ελλάδα με συνυποσχετικό. Μονομερώς! Δηλαδή, η Τουρκία θα προσδιόριζε μόνη της τα επίδικα θέματα. Και, καθώς η Ελλάδα αποδεχόταν ακόμα τότε την υποχρεωτική δικαιοδοσία της Χάγης, δεν θα είχε επιλογή. Αυτομάτως αποδεχόταν το άνευ προηγουμένου: ότι εδάφη της, κυριαρχία της και ό,τι άλλο θεωρούσε η Τουρκία «συναφές» θα ετίθεντο υπό δικαστική αίρεση. Και, ενώ στο Ελσίνκι η Τουρκία κέρδιζε αυτό που διακαώς επεδίωκε επί 36 χρόνια, δηλαδή τον χαρακτηρισμό της ως υποψήφιας χώρας για ένταξη στην ΕΕ, η Ελλάδα δεν φρόντισε να λάβει ως αντάλλαγμα ούτε καν τα αυτονόητα: την άρση του casus belli και τον έμπρακτο σεβασμό από την ‘Αγκυρα του διεθνούς δικαίου στο σύνολό του, ιδίως δε του Δικαίου της Θάλασσας. Αντιθέτως, θέταμε οι ίδιοι την εδαφική μας ακεραιότητα υπό επανεξέταση.

Στο άρθρο του κ. Σημίτη αναφέρεται μάλιστα ότι διαφορά μας προς επίλυση με την Τουρκία δεν είναι μόνον η υφαλοκρηπίδα, αλλά και τα χωρικά μας ύδατα! Από πότε; Και μας εγκαλεί ότι τάχα δεν αξιοποιήσαμε το Ελσίνκι, για να «επιλύσουμε» και αυτό το ζήτημα! Φαίνεται, γι αυτό η κυβέρνηση Σημίτη διαπραγματευόταν με την Τουρκία αποκλειστικά το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα επέκτασης των χωρικών μας υδάτων στα 12 ν.μ.! Για να «επιλύσει» το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας – που το Ελσίνκι έκανε πακέτο με όλες τις τουρκικές διεκδικήσεις – με τρόπο αποδεκτό από την Τουρκία!

Το Δεκέμβριο 2004, όταν κρινόταν η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας στις Βρυξέλλες, η δική μας προτεραιότητα ήταν πράγματι η απεμπλοκή μας από το τετελεσμένο του Ελσίνκι. Πίστευα και πιστεύω ότι, πέραν της υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ, τίποτε άλλο από όσα θέτει η Τουρκία δεν μπορεί να τεθεί υπό διαπραγμάτευση ή δικαστική αίρεση. Το προηγούμενο του Ελσίνκι ήταν πλέον πραγματικότητα, αλλά έπρεπε να αποδυναμωθεί. Προσθέσαμε τη διατύπωση ότι στη Χάγη θα πάμε «εφόσον απαιτείται», για να αποφύγουμε να συρθούμε για θέματα που δεν υφίστανται. Διαμορφώσαμε μία νέα στρατηγική που μετέτρεπε τα προβλήματα με την Τουρκία από ελληνο-τουρκικά σε Ευρω-τουρκικά. Η ΕΕ, από το να παραπέμπει την εδαφική μας ακεραιότητα στη Χάγη, γεγονός αδιανόητο, επόπτευε πλέον η ίδια και με τη δική μας ενεργό συμμετοχή τη συμμόρφωση της Τουρκίας με τις σχέσεις καλής γειτονίας και το Διεθνές Δίκαιο, ως προαπαιτούμενο της ενταξιακής διαδικασίας (Διαπραγματευτικό Πλαίσιο με την Τουρκία, Οκτώβριος 2005).

Πρόσθετη απόδειξη των κινδύνων που περιέκλειε το Ελσίνκι είναι ότι αυτό ενταφιάστηκε και τυπικά τον Ιανουάριο 2015, από την κυβέρνηση Σαμαρά. Με δήλωση που κατέθεσε ο τότε Υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος στα Ηνωμένα Έθνη, η χώρα μας δεν αναγνωρίζει την υποχρεωτική δικαιοδοσία του Δικαστηρίου της Χάγης για θέματα εδαφικής μας κυριαρχίας, συμπεριλαμβανομένων των χωρικών μας υδάτων.

Είναι πράγματι αληθές ότι έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις με τον κ. Σημίτη και όσους συμμερίζονται τις απόψεις του. Για εμάς τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Δεν διαπραγματευόμαστε εθνική κυριαρχία και δεν την θέτουμε στην κρίση κανενός. Μοναδικό θέμα προς επίλυση με την Τουρκία: η υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ. Διαφορετικές αντιλήψεις θα με βρίσκουν πάντα αντίθετο».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here