Αρχική Ελλαδα Πέθανε ο Κάρολος ο Αξιοπρεπής,ανασκευάζει ο Μόσιαλος ο “ανθρωπιστής”,ο σχεδόν…’Αγιος!

Πέθανε ο Κάρολος ο Αξιοπρεπής,ανασκευάζει ο Μόσιαλος ο “ανθρωπιστής”,ο σχεδόν…’Αγιος!

1053
0

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Ο Κάρολος Παπούλιας,πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας για μια 10ετία  έφυγε απο τη ζωή πλήρης ημερών και με καθολική αναγνώριση μιας αξιοπρεπούς πολιτικής διαδρομής και μάλιστα σε καιρούς πολύ ταραγμένους.

Είχαμε την πρώτη επαφή μαζί του στη δεκαετία του 1970 όταν μας απένειμε μετάλια στους πανελλήνιους πανεπιστημιακούς αγώνες στα Γιάννενα και σε μια ιδιαίτερα ταραγμένη περίοδο μας είχε κάνει πρώτη και πολύ καλή εντύπωση η αξιοπρεπής στάση και εμφάνισή του.

Πρώτη εντύπωση και τελευταία λένε…Πέρασαν χρόνια δύσκολα με πολιτικούς να διακρίνονται αρνητικά στο ελληνικό “κολοσσαίο”.Στα χρόναι της Μεγάλης διαφθοράς ο Κάρολος Παπούλιας ήταν υπουργός και μάλιστα σε καίριες θέσεις.μΕΤΑΞΎ ΑΥΤΏΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΛΎΠΑΘΟ υπουργείο Εξωτερικών.Θυμούνται οι πολλοί πως στόλισε τον Αντώνη Σαμαρά για τις “σακκούλες” ο Κώστας Μητσοτάκης στο Υπουργέιο αυτό.

Για τον Παπούλια δεν υπήρξαν καταγγελίες,δεν έκανε ομιλίες φτηνές,δεν προσέβαλε κανέναν για τις πολιτικές ή τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις αν και πολλές φορές είχε την “ευκαιρία” να το πράξει.Τιο έπρατταν κατά κόρον συνάδελφοί τουσ την πολιτική,από όλες τις παρατάξεις και χωρίς να προκληθούν.Απλά προκαλούσαν,υποκρίνονταν και εξυπηρετούσαν ιδιοτελείς στόχους.

Δείτε το βιογραφικό του απο τη ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ και θα συμφωνήσετε στην καθολική αναγνώριση μιας αξιοπρεπούς και πολύ χρήσιμης για την πατρίδα διαδρομής:

“Γεννήθηκε στο χωριό Μολυβδοσκέπαστος Ιωαννίνων και είναι γιος του Υποστράτηγου Γρηγορίου Παπούλια, της ιστορικής τάξεως του 1911. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου (Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο και Διεθνείς Σχέσεις) και στη συνέχεια έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο της Κολωνίας (Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο). Η διδακτορική διατριβή του είχε τίτλο: “Erwerb und Verlust des unmittelbaren Besitzes im griechishen und deutschen Recht” («Η κτήση και η απώλεια της Νομής κατά το ελληνικό και γερμανικό δίκαιο»).[3]

Υπήρξε συνεργάτης του γνωστού Ινστιτούτου Νοτιοανατολικής Ευρώπης του Μονάχου. Καθ’ όλη τη διάρκεια της δικτατορίας (1967-1974) συνεργαζόταν τακτικά με την ελληνική εκπομπή της Deutsche Welle καταγγέλλοντας το καθεστώς των Συνταγματαρχών. Στα νεανικά του χρόνια ήταν αθλητής πετοσφαίρισης, αγωνιζόμενος στον Εθνικό Γυμναστικό Σύλλογο, του οποίου διετέλεσε πρόεδρος, ενώ υπήρξε και μέλος της Εθνικής Ομάδας. Επίσης υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος εφήβων στο άλμα επί κοντώ το 1947και 1948 και αθλητής των 110 μέτρων με εμπόδια και του ακοντισμού.

Το 1974 εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ και εκλεγόταν συνεχώς βουλευτής Ιωαννίνων για 26 χρόνια (1977-2004).[4] Στην πρώτη κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου διορίστηκε Υφυπουργός Εξωτερικών, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 1984, για να αναβαθμιστεί στη συνέχεια σε Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών.[5] Την περίοδο 1985-1989 διετέλεσε Υπουργός Εξωτερικών[6], ενώ στην οικουμενική Κυβέρνηση Ζολώτα 1989-1990 διετέλεσε Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Στη θέση του Υπουργού Εξωτερικών επανήλθε το 1993, για να παραμείνει μέχρι το 1996 και την παραίτηση της Κυβέρνησης Παπανδρέου[7] ενόψει της εκλογής του Κώστα Σημίτη στο αξίωμα του Πρωθυπουργού, ο οποίος τον αντικατέστησε με το μεγάλο εσωκομματικό του αντίπαλο Θεόδωρο Πάγκαλο. Τέλος, διατέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.[8] Ήταν νυμφευμένος με τη Μαρία Πάνου και έχει τρεις κόρες.

Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης υπουργικής του θητείας ταυτίστηκε με μια διορατική και πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική. Τη δεκαετία του 1980 πρωταγωνίστησε σε όλες τις προσπάθειες επίλυσης του μεσανατολικού ζητήματος με κορυφαίο γεγονός την επιτυχή διαμεσολάβησή του για την ασφαλή αποχώρηση των εγκλωβισμένων μαχητών της παλαιστινιακής αντίστασης και του ίδιου του Γιάσερ Αραφάτ με ελληνικά πλοία από την Τρίπολη του Λιβάνου (1983).[εκκρεμεί παραπομπή]

Με την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον το 1985 και την αντεπίσκεψη του τότε επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζ. Σουλτς συνέβαλε σημαντικά στην επανατοποθέτηση και εξομάλυνση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων που τα προηγούμενα χρόνια είχαν δοκιμαστεί σκληρά.

Απέδωσε ιδιαίτερη σημασία στη δημιουργία στέρεων σχέσεων με τον αραβικό κόσμο, είναι δε ενδεικτική η εξομάλυνση των ελληνοαιγυπτιακών σχέσεων και η θεσμοθέτηση της τριμερούς συνεργασίας ΙράνΑρμενίαςΕλλάδας. Συνομίλησε με δώδεκα συνολικά Υπουργούς Εξωτερικών της Τουρκίας και ήταν σταθερά προσανατολισμένος στη διαρκή και επίπονη προσπάθεια εξομάλυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Η προσπάθεια αυτή κορυφώθηκε με την υπογραφή του Μνημονίου Παπούλια-Γιλμάζ το 1988. Υποστήριξε την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας υπό τον όρο του σεβασμού του διεθνούς δικαίου και του κοινοτικού συστήματος αξιών. Την τριετία 1993-96 υπήρξε σημαντική η συμβολή του στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας, ιδιαίτερα στο καθοριστικό για την ένταξη της Συμβούλιο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) στο Έσσεν.

Ως εκπρόσωπος της ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το δεύτερο εξάμηνο του 1994 συμμετείχε στην Ομάδα Επαφής για την πρώην Γιουγκοσλαβία, μαζί με τους Κρίστοφερ, Κίνκελ, Ζιπέ, Κόζιρεφ και Βαν ντερ Μπρουκ. Υπέγραψε την Ενδιάμεση Συμφωνία με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (13 Σεπτεμβρίου 1995), στην οποία η πΓΔΜ υποχρεώθηκε να αλλάξει τη σημαία της μετά το ελληνικό εμπάργκο.

Διατηρούσε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με όλους τους Βαλκάνιους ηγέτες και λειτούργησε κατ’ επανάληψη ως μεσολαβητής της ΕΕ. Είχε έντονο ενδιαφέρον για τις σχέσεις Ελλάδος με τις βαλκανικές χώρες και με δική του πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαβαλκανική διάσκεψη Υπουργών Εξωτερικών στο Βελιγράδι (1988), όπου πέτυχε την έναρξη συνομιλιών με τη Βουλγαρία και την τότε ΕΣΣΔ για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.

Ο Κάρολος Παπούλιας υποστήριξε με αμείωτο ενδιαφέρον κάθε θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της ύφεσης της ειρήνης και του αφοπλισμού. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται: Η «πρωτοβουλία των έξι» για την ειρήνη και τον αφοπλισμό (Αλφονσίν, Ντελαντρίντ, Νυερέρε, Πάλμε, Γκάντι, Παπανδρέου). Η συμμετοχή στη Διάσκεψη για τον αφοπλισμό και την ειρήνη στην Ευρώπη, στη Διάσκεψη για την κατάργηση των χημικών όπλων, οι προτάσεις για τη δημιουργία αποπυρηνικής ζώνης στα Βαλκάνια, η προώθηση της ιδέας για τη μετατροπή της Μεσογείου σε θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας. Υπήρξε εμπνευστής της τριμερούς Διάσκεψης συνεργασίας Ελλάδος-Βουλγαρίας-Ρουμανίας (JANNINA 1) και ένθερμος υποστηρικτής της Διάσκεψης των παρευξεινίων χωρών, της οποίας διατέλεσε και πρόεδρος επί σειρά ετών. Την περίοδο 1997-2003 διετέλεσε Πρόεδρος της επιτροπής της Ελληνικής Βουλής για τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.

Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στις 12 Δεκεμβρίου 2004 προτάθηκε από τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Υπέρ της πρότασης εκφράστηκε και το ΠΑΣΟΚ. Στην πρώτη ψηφοφορία που έγινε στη Βουλή στις 8 Φεβρουαρίου του 2005 ο Κάρολος Παπούλιας εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον πρώτο γύρο με 279 ψήφους. Οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν «παρών».

Στις 3 Φεβρουαρίου 2010 ο Κάρολος Παπούλιας επανεξελέγη στο ύπατο αξίωμα της χώρας με 266 ψήφους στο σύνολο των 298 ψηφισάντων. Υπερψηφίστηκε από σύσσωμες τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, ενώ 32 βουλευτές των ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν «παρών». Με το αποτέλεσμα αυτό έγινε ο τρίτος Πρόεδρος που επανεκλέγεται για δεύτερη θητεία.[9] Ορκίστηκε για δεύτερη φορά στις 12 Μαρτίου 2010.”

Δεν κοιμήθηκε,όπως και ο διάδοχός του Προκόπης Παυλόπουλος,ούτε μία μέρα στο Παλάτι…συγνώμη στο προεδρικό Μέγαρο.Δεν συνδέθηκε ποτέ με πολυτέλεια και πλούτο.

Ηδη άρχισαν να κάνουν δηλώσεις για τον Κάρολο Παπούλια και να δηλώνουν θαυμαστές και  φίλοι του πολλοί ,αλλά και διάφορα ζάμπλουτα σκύβαλα της πολιτικής και επιχειρηματικής κονίστρας…

 

Ο Μόσιαλος ο…Άγιος!

ΠΑΣΟΚ μας έλεγαν και τον Ηλία Μόσιαλο.Αυτόν που προκάλεσε τα Χριστούγεννα με μια  σκιτσογραφική αθλιότητα.Δεν είναι σκιτσογράφος,δεν είναι δημοσιογράφος,δεν είναι κάν ένας άνθρωπος της Τέχνης,όπως και αν την εννοεί καθένας έως τα ακρότατα όριά της.

Είναι ένας τύπος του σκληρού οικονομικού κατεστημένου του Λονδίνου,το οποίο καταλαβαίνει την Τέχνη όσο ο …Τένζελ την θρησκεία!…Ήρθε και έκανε σκληρή πολιτική  και στη χώρα και πολλοί τον συνέδεσαν(έστω αυθαίρετα ντε…) με τις διάφορες εταιρείες του χώρου,έτσι όπως συνδέουν πολλούς γιατρούς και καθηγητές και πολιτικούς του χώρου της Υγείας που ξεκίνησαν ξυπόλητοι και με κρατικούς ή πανεπιστημιακούς μισθούς ζουν ως Κροίσοι πολυτελέστερα απο τον…Τράμπ.

Μόσιαλος και φτώχεια και ταπεινοφροσύνη ουδέποτε τους είδαμε σε συνάντηση κατά την πολιτική πορεία του ανδρός…

Τον αποδοκίμασε η Ιερά Σύνοδος και έσπευσε να του συμπαρασταθεί στην αθλιότητα ο Ν.Φίλης.Ο πολιτικός αυτός τύπος μπήκε στα δικά μας “χωράφια” χωρίς την “αδειά”μας και χωρίς τα απαραίτητο “διαβατήριο”.Δηλαδή εμείς (και η αφεντιά μας)καταγγείλαμε επωνύμως επωνύμους ρασοφόρους και μητροπολίτες,οι οποίοι με τις αποκαλύψεις μας οδηγήθηκαν και στην εκκλησιαστική και στην ποινική δικαιοσύνη και μπήκαν και φυλακή η αποσχηματίστηκαν και βρέθηκαν απέναντι μας πλείστοι συμπαραστάτες τους,ιδιοτελώς.Μεταξύ αυτών και ρασοφόροι…

Ο Φίλης για να δικαιολογήσει την αθλιότητα Μόσιαλου και να κερδοσκοπήσει πολιτικά απο αυτή την συμπαράσταση μιλούσε για τέτοιους ρασοφόρους,αλλά ας μας δείξει έστω μία επώνυμη αποκάλυψη,καταγγελία η μαρτυρία που έδωσε ο ίδιος για έναν απο αυτούς που οδηγήθηκαν στην εκκλησιαστική η ποινική δικαιοσύνη.Έστω ΜΙΑ…

Ο Μόσιαλος βγήκε στον (που αλλού;)ΣΚΑΙ του Αλαφούζου θερμού υποστηρικτή της Κυβέρνησης και για να δικαιολογήσει την αθλιότητα μεφανίστηκε ως θυσιαζόμενος ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ με ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ εμφανίσεις στην τηλεόραση.

Και αν, προφανώς, χαίρονται πολύ οι φαρμακευτικές εταιρείες με τις εμφανίσεις του  εκείνος  εμφανίστηκε με τη δήλωσή του σχεδόν …άγιος ή τουλάχιστον είναι άσπιλος και άμωμος που αγωνίζεται για τον άνθρωπο.Και μόνον.

Δήλωσε τα εξής:

«Τα δύο τελευταία χρόνια και πολύ πριν πολλές κυβερνήσεις συνειδητοποιήσουν τον τεράστιο κίνδυνο της πανδημίας στον πλανήτη μας ξεκίνησα μια συστηματική προσπάθεια ενημέρωσης των ελλήνων πολιτών. Ήδη από τον Ιανουάριο του 2020 κάνοντας συνεχείς εκκλήσεις για τη λήψη μέτρων, έτσι ώστε να ανακόψουμε το καταστροφικό κύμα της πανδημίας, το οποίο στοίχισε δεκάδες χιλιάδες ζωές σε άλλες χώρες του εξωτερικού τους πρώτους μήνες του 2020, και καταφέραμε να τα αποφύγουμε» είπε αρχικά μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

«Συνέχισα να κάνω τις καθημερινές μου παρεμβάσεις με συστηματικό τρόπο, όχι μόνο με γρήγορες τηλεοπτικές εμφανίσεις, αλλά με αναλυτική και επίμονη δουλειά καταγραφής και ανάλυσης των επιδημιολογικών και φαρμακολογικών στατιστικών δεδομένων και παρουσίασής τους με κατανοητό τρόπο στον ελληνικό λαό» συμπλήρωσε.

«Αυτός και μόνο αυτός ήταν ο στόχος των παρεμβάσεών μου. Δηλαδή η ανάδειξη της αξίας της ανθρώπινης ζωής και της αναγκαιότητας της προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Αποκλειστικός μου στόχος ήταν η συμβολή μου στην τεράστια προσπάθεια της χώρας για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί, αλλά ταυτόχρονα και στη συστηματική ενημέρωση των πολιτών για να τηρούν τα μέτρα δημόσιας υγείας και προστασίας της ζωής τους» υπογράμμισε ο κ. Μόσιαλος.

Μάλιστα, μιλώντας για την θρησκευτική πίστη είπε πως «θα ήθελα να πω ότι τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων και των γιορτών έχουμε την ευκαιρία να στοχαστούμε και να θυμηθούμε τις βασικές μας αξίες. Την αξία της ανθρώπινης ζωής, αλλά και την αξία της προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Αυτές είναι οι θεμελιώδεις αξίες της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here