Αρχική Ελλαδα Βόμβες για Μπαμπινιώτη-Λιγνάδη από την ΟΙΕΛΕ!

Βόμβες για Μπαμπινιώτη-Λιγνάδη από την ΟΙΕΛΕ!

2987
0

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

O πρόεδρος της ΟΙΕΛΑ κ.Μιχάλης Κουρουτός γνωρίζει πολύ καλά την καλή πλευρά του Αρσακείου και του Κολλεγίου,αλλά γνωρίζει και πολύ καλά την σκανδαλώδη πλευρά.Γνωρίζει επίσης πως η πολιτική ,η επιχειρηματική και η δημοσιογραφική εξουσία είναι ουσιαστικά ΔΕΣΜΙΑ των ιδρυμάτων  αυτών από το παρελθόν και δεν αναφερόμαστε στην υπαρκτή καθαρή πλευρά τους ,αλλά και στην επίσης υπαρκτή βρόμικη πλευρά τους.

Βοούν και κοκκινίζουν οι τοίχοι τους και ακριβώς γιαυτό προσπαθούν πάντα να πλευρίζουν δικαστικούς λειτουργούς,να τους χρησιμοποιούν και να τους “προσφέρουν” διαχρονικά ,ώστε να απολαμβάνουν  …Δικαιοσύνη.Και αν τύχει ποτέ και βρεθεί κανείς τους στο εδώλιο του κακουργήματος να δικαιωθεί…

Θυμίζουμε ότι πρώην μαθήτρια του Αρσακείου δημοσίευσε ένα φοβερό κείμενο για την συμπεριφορά του Λιγνάδη εντός και εκτός του Αρσακείου προς εκείνη,όταν ήταν 15-16 χρόνων.

Θυμίζουμε ότι πρόεδρος των Αρσακείων-Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας είναι ο Γ.Μπαμπινιώτης,πρωην Υπουργός.

Θυμίζουμε τους ύμνους Μπαμπινιώτη για τον διορισμό Λιγνάδη στο Εθνικό απο την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Θυμίζουμε ότι ο Λιγνάδης είχε νοσηλευθεί σε εντατική για άγριο μαχαίρωμα στη δεκαετία του 1990 και ασφαλώς για την υπόθεση θα έπρεπε να σχηματισθεί δικογραφία…

Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ(Εκπαιδευτικών) Μιχάλης Κουρουτός έγραψε σήμερα το εξής κείμενο-βομβα για τον Γ.ΜπαμπινιώτηΑρσάκειο-Λιγνάδη, ο οποίος και πρέπει να παραιτηθεί μετά απο αυτό…χθες:

“Εμβρόντητοι παρακολουθούν εκατομμύρια πολίτες όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη στήριξη του κ. Μπαμπινιώτη στο πρόσωπο του πρώην Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, παρά την ‘πλούσια’ ιστορία του τελευταίου στα Αρσάκεια Σχολεία. Βεβαίως οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ μόνο έκπληξη δεν αισθανθήκαμε, καθώς τα τελευταία χρόνια, επί Προεδρίας Μπαμπινιώτη, κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.

Ο κ. Μπαμπινιώτης είναι ένας τυχερός άνθρωπος. Μένει στο απυρόβλητο (όπως έμενε μέχρι πρότινος και ο κ. Λιγνάδης) λόγω των ισχυρών σχέσεων που διατηρεί με την πολιτική και οικονομική εξουσία. Το απόστημα των σεξουαλικών κακοποιήσεων όμως έσπασε και η ελληνική κοινωνία απαιτεί την κάθαρση. Θέλω να ελπίζω ότι η ασυλία που απολαμβάνει ο κ. Μπαμπινιώτης και οι συν αυτώ έχει πια ημερομηνία λήξης.

Ο Πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας είναι αδύνατον να μην γνώριζε, να μην είχε ακούσει όλα όσα επί πολλά χρόνια ψιθυρίζονταν στο χώρο των Αρσακείων Σχολείων. Είναι αδύνατον να μην είχε γνώση όσων λέγονταν τότε και καταγγέλλονται με πρόσφατα δημοσιεύματα για τη ‘δράση’ του κ. Λιγνάδη. Κι όμως, εγκωμίασε δημόσια τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Πολιτισμού για την επιλογή του εν λόγω ως Διευθυντή του Εθνικού θεάτρου, επικαλούμενος μάλιστα και τη “δουλειά” του στα Αρσάκεια Σχολεία! Επαναλαμβάνω. Δεν μας εκπλήσσει, δεν με εκπλήσσει.

Στο παρελθόν έχω αναφερθεί αναλυτικά στα έργα και τις ημέρες του κ. Μπαμπινιώτη ως Προέδρου της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και ως Υπουργού Παιδείας. Υποχρεώνομαι να επανέλθω. Δεν είναι, άραγε, ο κ. Μπαμπινιώτης αυτός που, μεταξύ πολλών άλλων:

• Επεχείρησε τρις ως υπουργός το 2012 να προωθήσει τροπολογία στη Βουλή, τις παραμονές της διάλυσής της, με την οποία μεταφερόταν η εποπτεία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο υπουργείο Εργασίας (σε νομοσχέδια, μεταξύ άλλων, για τα ταξί και τις …κτηνοτροφικές καλλιέργειες), ώστε τα ιδιωτικά σχολεία να μετατραπούν σε ανεξέλεγκτους οίκους εμπορίου, όπου οι γόνοι των ισχυρών θα εξαγόραζαν με ευκολία άριστους τίτλους σπουδών; (είχε, πάντως καλή μαθήτρια, την κ. Κεραμέως που οχτώ χρόνια μετά ολοκλήρωσε το έργο του)

• Φροντίζει τους ανθρώπους που του κάνουν τα …χατήρια; Ας βρει κάθε ενδιαφερόμενος πού βρίσκεται ο πρώην πρόεδρος του ΝΣΚ που υπέγραψε επί υπουργίας του άθλια, σκανδαλώδη απόφαση σύμφωνα με την οποία μειώνονταν οι μισθοί των ιδιωτικών εκπαιδευτικών κατά 35-40% κατ’ απαίτηση του Συνδέσμου των σχολαρχών (αλλά και προσωπική, δική του επιθυμία, καθώς κατά δημόσια ομολογία του είχε δημιουργηθεί μια τεράστια τρύπα στα οικονομικά της Φιλεκπαιδευτικής που έπρεπε να καλυφθεί με κάποιο τρόπο…).

Όλα αυτά σαφώς και ωχριούν μπροστά στο γιγαντιαίο πρόβλημα της κακοποίησης παιδικών ψυχών και της “στοργικής” μεταχείρισης των φερόμενων υπαιτίων από τον κ. Μπαμπινιώτη. Απευθύνομαι σήμερα στα μέλη του ΔΣ της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, καλώντας τους να συναισθανθούν την ιστορική τους ευθύνη και να ζητήσουν από τον κ. Μπαμπινιώτη το μόνο έντιμο δρόμο, αυτόν της παραίτησης, ειδάλλως να τον απομακρύνουν άμεσα.

Αν αυτό δεν συμβεί, η υπουργός Παιδείας οφείλει (παρά τις στενές σχέσεις της με τον κ. Μπαμπινιώτη) να εφαρμόσει τις διατάξεις του άρθρου 2, παρ. 3 του Ν. 682/77 για τον ειδικό οικονομικό έλεγχο των ισότιμων σχολείων (εκτός κι αν, κατά την πάγια συνήθειά της, καταργήσει και αυτή τη ρύθμιση, καθώς δεν ‘βολεύει’ μεγαλοσχολάρχες

Η ώρα να αρθούν οι θεσμοί και η επίσημη πολιτεία στο ύψος των περιστάσεων έφτασε. Το απαιτούν οι γονείς και τα κακοποιημένα παιδιά, το απαιτεί η εκπαιδευτική κοινότητα, το απαιτεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Καμιά ανοχή πλέον στον κ. Μπαμπινιώτη και στην δραστηριότητα της παρέας του. Έως εδώ!”

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here