Αρχική Ελλαδα Nέες σφαλιάρες στον Κυριάκο Μητσοτάκη από την Ευρώπη (POLITICO) και τα ΝΕΑ...

Nέες σφαλιάρες στον Κυριάκο Μητσοτάκη από την Ευρώπη (POLITICO) και τα ΝΕΑ και εκείνος μοιράζει δις στα καρτέλ και αρμενίζει με Πρετεντέρη χλευάζοντας τα “αφελή αμερικανάκια”

1115
0

 

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Ψάχνουμε να βρούμε αν έχει γραφεί μετά το Β Παγκόσμιο Πόλεμο ίδιο η βαρύτερο κείμενο από αυτό που έγραψαν οι δυο κορυφαίες εφημερίδες του κόσμου από πλευράς ειδικού και “γενικού” βάρους. Δηλαδή από τα κείμενα που έγραψαν η “Ουάσινγκτον Ποστ” (η κυβερνητική πρακτική του Κ. Μητσοτάκη θυμίζει τις σκοτεινότερες εποχές της Χούντας στην Ελλάδα” και οι “Νιου Γιόρκ Τάϊμς” (ο Κ. Μητσοτάκης είναι η καρδιά της σαπίλας στην Ελλάδα και παραπλανά τον κόσμο με ψεύτικη βιτρίνα”) και δεν βρίσκουμε. Εσείς μήπως;

Οσο θα ψάχνουμε σημειώνουμε την επικαιρότητα του χθες και του σήμερα.

Χθες ο Υπουργός Σκρέκας με τη φωνή που θυμίζει… Βασιλακόπουλο και κορονοϊό μας έλεγε καταχαρούμενος πως δεν θα πληρώσει κανένα νοικοκυριό και κανένα σπίτι χρήματα για την αύξηση του ηλεκτρικού. Θα τα πληρώσει το κράτος.

Είναι το ίδιο κράτος για το οποίο ο Αδωνης θρασύτατα δήλωσε προ μηνών ότι “φορολογεί παραπάνω για να έχει να πληρώνει τις υποχρεώσεις του”.

Πριν τρία χρόνια μας είχε πει ο ίδιος (Πρετεντεροάδωνης) ότι θα έχουμε 200 χιλιάδες θέσεις εργασίας στο Ελληνικό από τον Αυγουστο του 2019 και θα έρθουν από τα Χριστούγεννα του 2020 72 δις από την Ευρώπη στην Ελλάδα σε επιβράβευση μιας κυβέρνησης που νοικοκύψε τη χώρα και κέρδισε την εμπιστοσύνη των ξένων.

Αυτά δεν ήρθαν ποτέ γιατί απλά ήταν φούμαρα.

Ήρθε η φορολογία. Ένας συνταξιούχος που πλήρωνε το 2019 800 ευρώ στην Εφορία πληρώνει το 2022… 2.200 ευρώ.

Έτσι έχει το κράτος να πληρώσει αφού τα 72 δις ήταν φούμαρα.

Πού πληρώνει το κράτος;

Μεταξύ άλλων έργων με απευθείας αναθέσεις ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ συνολικά πληρώνει και τους… παρόχους ηλεκτρικού, όπως μας είπε ο εν λόγω, ζάμπλουτος σε προσωπικό επίπεδο, Υπουργός Σκρέκας.

Παρένθεση: Στο σκάνδαλο ΕΝΕΡΓΚΑ – ΕΛΛΑΣ ΠΑΟΥΕΡ – ΔΕΗ είχε γίνει προσπάθεια να πάρουν το ηλεκτρικό ρεύμα εταιρείες ιδιωτικές φίλα προσκείμενες στο Μητσοτακέϊκο. Η μία έβγαλε μερικά εκατομμύρια στο πιτς φυτίλι πούλησε έγκαιρα και γλίτωσε τη φυλακή. Η άλλη(Φλώρος) πήγε φυλακή, έπεσαν σφαίρες, χύθηκε ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ και Λαμπρακέϊκο-Ψυχαρέϊκο αίμα. Συντονιστής δικηγόρος στις νόμιμες συμβάσεις κλπ ήταν ο ανηψιός Μητσοτάκη, δηλαδή ο Δημητριάδης. Κατέθεσε ότι όλα ήταν μια χαρά από την πλευρά του στην υπόθεση αυτή και πήρε αποστάσεις και από τους δυο νεαρούς επιχειρηματίες του ηλεκτρικού ρεύματος την ώρα που έκαιγε η δικογραφία.

Οι πάροχοι που θα πάρουν τώρα τα λεφτά των φορολογουμένων για τις αυξήσεις στο ρεύμα κάνουν πάνω-κάτω την ίδια δουλειά που έκαναν και εκείνοι στην προηγούμενη περίπτωση.

Στη Γαλλία για να μην έχουν τέτοια αισχρά κόλπα ληστείας των φορολογουμένων, ώστε να σουλατσάρουν με τα κότερα οι νταραβεριτζήδες κρατικοποίησαν τη ΔΕΗ και έτσι το κράτος βάζει από το ένα ταμείο στο άλλο τα χρήματα. Το ίδιο θα έπρεπε να κάνουν και εδώ.

Αμ δε… τρίβουν τα χέρια τους οι νταραβεριτζήδες του ρεύματος. Παλιό κόλπο και “επιτυχημένο”.

Οι τράπεζες κάπου εκεί στο 2000 και λίγο μετά έπαιρναν όσα λεφτά ήθελαν απο το Δημόσιο Ταμείο με το κόλπο της εγγύησης των δανείων επιχειρήσεων από το κράτος. Οι τράπεζες έδιναν αφειδώς δάνεια και σε… κοράκια και αμέσως τα εισέπρατταν από την εγγύηση του Δημοσίου. Και έτσι έκαναν ανακεφαλαιοποίηση και δεν χρειάστηκε ποτέ να εισπράξουν από… κουμπάρους υπουργών που τα έχασαν στα δικαστήρια.

Έτσι δεν είναι κυρ Αδωνη;

Δείτε τα πρωτοσέλιδα σήμερα και ψάξτε για την απάντηση που (δεν) θα δώσει ποτέ η Κυβέρνηση και ο εν λόγω υπουργός Σκρέκας.

Εχουν ασφάλεια. Τα ιδιωτικά κανάλια ποιός τα ακούει και λέξη ενοχλητική δεν θα πει γι’αυτά ο Άρης Πορτοσάλτε και ο Νίκος Ευαγγελάτος.

Στην κρατική τηλεόραση έχουν ησυχάσει γιατί η κυρία Παπαχλιμίτζου (του παρουσιαστή) αγχώνεται κυρίως με κλειστοφοβικές ειδήσεις. Ετσι μας είπε σήμερα ο πρωί ο σύζυγός της και εμείς όρκο δεν παίρνουμε…

Αυτά τα πρωτοσέλιδα δεν έχουν σημασία και γι’ αυτό δεν τα έδειξαν σε σχετό ρεπορτάζ για το “τι λένε καταναλωτές και επιχειρήσεις για τις επιδοτήσεις (πώς λέμε επισυνδέσεις;)των λογαριασμών του ρεύματος”.

Τους ξέφυγε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που τους ξεβράκωσε, λέγοντας ότι η Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο για 1,5 δις ευρώ και ο Κυριάκος έδωσε ως τώρα 9 δις σε ιδιώτες που θησαυρίζουν με το ρεύμα αντί να τα δίνει στη ΔΕΗ!

Ρωτήστε πόσα έβαλαν στην τσέπη ΕΝΕΡΓΚΑ και ΕΛΛΑΣ ΠΑΟΥΕΡ τότε…

Μας είπαν όμως ότι αυτό το κόλπο με τις πληρωμές του κράτους όχι στη ΔΕΗ, αλλά σε ιδιώτες για δουλειά της ΔΕΗ το κάνουν μόνο δυο χώρες. Η Ελλάδα και η Ιταλία… Θου κύριε φυλακήν για τις σκέψεις περί Μαφίας…

Για την τρικυμία που έχουν μετά την επιστροφή τους απο τις πολυτελείς διακοπές τους δείτε την τελευταία σελίδα των σημερινών ΝΕΩΝ.

Από τη μία μεριά ο Πρετεντέρης. Χλευάζει τους “Νιού Γιόρκ Τάϊμς” ως εφημερίδα που φιλοξενεί το άρθρο ενός αφελή αμερικανού. Είναι προφανώς και οι “Τάϊμς” στο ίδιο επίπεδο. Αναφέρεται στο άρθρο με τη φοβερή φωτογραφία του Κυριάκου, του νοικοκύρη στην καρδιά και τον τίτλο ότι είναι η καρδιά της σαπίλας και της υποκρισίας στην Ελλάδα. Αναφέρεται φυσικά και στο άρθρο της Ουάσιγκτον Ποστ για Κυριάκο σκοτεινότερο από τη Χούντα στις πρακτικές διακυβέρνησης.

Θα πείτε Πρετεντέρης είναι, ότι θέλει γράφει. Τι φταίει για τα γραφόμενά του η Κυβέρνηση;

Αμ δε…

ΣΗΜΕΡΑ στο “Politico” δημοσιεύεται η απάντηση της Ελλάδας σε επιστολή που της έστειλε η ΚΟΜΙΣΙΟΝ στις 29 Ιουλίου 2022 και ζητούσε εξηγήσεις για τις παρακολουθήσεις.

Η Ελληνική Κυβέρνηση, ο Κυριάκος απάντησε όπως ο… Πρετεντέρης στο άρθρο του. Και όπως είχε απαντήσει ο… Νίξον όταν τον έπιασαν στα πράσα να παρακολουθεί τους πολιτικούς αντιπάλους του.

Αφού έγραψε κάτι φούμαρα για εθνική ασφάλεια και ευαίσθητα θέματα τους κάνει και τη φοβερή υπόδειξη για άσκηση σωστής πολιτικής και δημοσιογραφίας γράφοντας:

“Θα θεωρούσαμε (Ο Κυριάκος και ο Δημητριάδης και ο Πρετεντέρης και ο Άδωνης είναι αυτοί…) σώφρον στο μέλλον να αποφεύγετε να ενστερνίζεστε βιαστικά και κατά γράμμα συγκεκριμένες ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ που προέρχονται από Μέσα Ενημέρωσης ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ…”

Και παρά κάτω γράφει η κυβέρνηση ότι η Κομισιόν “δεν πρέπει να επιδίδεται βιαστικά σε γραπτή αλληλογραφία βασισμένη σε αναφορές Μέσων Ενημέρωσης που ακόμα δεν έχουν αποδειχθεί να έχουν βάση”.

Αυτοί είναι οι νοικοκυραίοι στην κυβέρνηση.

Ομως ακριβώς δίπλα στη στήλη του Πρετεντέρη στα ΝΕΑ υπάρχει και η στήλη του Μιχάλη Μητσού. Και την ίδια ημέρα που ο Πρετεντέρης χλευάζει τους “Τάϊμς” και όλους τους λοιπούς ο Μητσός σέρνει τα εξ αμάξης στον Μητσοτάκη. Μεταξύ άλλων προσθέτει -με τη φωτογραφία του Άδωνη!- και τα εξής:

“…Η προσπάθεια λοιπόν κυβερνητικών παραγόντων να κάνουν άσχετες συγκρίσεις (σ.σ. Πρετεντέρη πες αλεύρι…) να στιγματίσουν κόμματα, να δολοφονήσουν χαρακτήρες ή να πετάξουν τη μπάλα στην εξέδρα δεν είναι βέβαιο ότι θα αποδώσει…”

Παρακάτω με εύστοχο τρόπο παραπέμπει στις πληρωμές των λογαριασμών ρεύματος των νοικοκυριών (σε ιδιώτες!) και το συνδέει αριστοτεχνικά με προσπάθεια να δωροδοκήσει τους ψηφοφόρους, ώστε να μην αξιολογήσουν το σκάνδαλο παρακολουθήσεων και τους καλεί να κάνουν το σωστό. Δηλαδή να το συνδέσουν. Και γράφει:

“Είναι ανάγκη να δοθούν για το σκάνδαλο παρακολουθήσεων ΠΕΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ. Δεν είναι ζήτημα ποσοστών, δεν είναι ζήτημα αριθμών, είναι ζήτημα δημοκρατίας”…

Ωρες είναι αύριο ο Πρετεντέρης και ο Άδωνης να γράψουν “Ασε μας ρε που θα μας μάθουν δημοκρατία τα Αμερικανάκια”…

Για να έχετε πιο σφαιρική ενημέρωση για το τεράστιο σκάνδαλο διαβάστε ένα πολύ λεπτομερές και με ονόματα και πρόσωπα και γεγονότα ρεπορτάζ του ευρωβουλευτή (ΣΥΡΙΖΑ) Στέλιου Κούλογλου.

Δεν είναι όποιος… Είναι Αντιπρόεδρος της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου, όπου θα κληθούν για έλεγχο οι… νοικοκυραίοι του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΔΑΙΒΑΣΤΕ ΤΟ όπως το δημοσίευσε στο tvxs.gr

 

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤ.ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ:

Αυτή η οικογένεια έχει επιχειρηματικό πνεύμα. Τον Σεπτέμβριο του 2019, λίγες εβδομάδες μετά τις εκλογές, ο Κ. Μητσοτάκης αναγγέλλει αιφνιδιαστικά τη βίαια απολιγνιτοποίηση της χώρας: τα εργοστάσια στη Δυτική Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη, καλούνται να κλείσουν το 2023. Το μέτρο δεν περιλαμβανόταν στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ.

Όλες οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια από λιγνίτη, σχεδιάζουν να αρχίσουν το κλείσιμο των εργοστασίων τους από τη δεκαετία του 2030. Ακόμη και στη Γερμανία με το ισχυρότατα οικολογικό κίνημα και τους Πράσινους στην κυβέρνηση, η αρχική συμφωνία προέβλεπε για το 2038 το τέλος της απολιγνιτοποίησης, για να οριστικοποιηθεί στο 2030 μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις με τους κοινωνικούς εταίρους. Η Πολωνία δηλώνει το 2040 και βλέπουμε.

Πέρα από την μεγάλη κοινωνική καταστροφή που ήδη έχει προκαλέσει στις περιοχές με αποθέματα λιγνίτη, η αιφνιδιαστική απόφαση Μητσοτάκη άφησε ανυπεράσπιστη τη χώρα στις διεθνείς διακυμάνσεις της τιμής του εισαγόμενου φυσικού αερίου. O λιγνίτης είναι ένα «εθνικό καύσιμο» και η αποδέσμευση από αυτό έπρεπε να γίνει οργανωμένα και σταδιακά. Η μονομερής εξάρτηση από το φυσικό αέριο άφησε την Ελλάδα χωρίς plan-b.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η απογείωση των τιμών της ενέργειας δείχνει πόσο λαθεμένη και τυχοδιωκτική ήταν η απόφαση μιας κυβέρνησης που εμφανίζεται ορθολογική και πατριωτική. Aλλά αυτό είναι μια άλλη, μεγάλη και θλιβερή ιστορία.

Τρεις μήνες μετά την πρωθυπουργική αναγγελία, τον Δεκέμβριο του 2019, ο κ. Δημητριάδης,  ανιψιός του πρωθυπουργού και διευθυντής του γραφείου του, συστήνει την Eledyn, εταιρεία που δραστηριοποιείται στην «παραγωγή, πώληση και εν γένει διάθεση ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ)».

Το να κάνει business με την ενέργεια ο διευθυντής του Μαξίμου, την ώρα που το τελευταίο μοιράζει το παιχνίδι ακριβώς στην ενέργεια, παρουσιάζει σοβαρά δεοντολογικά και ηθικά προβλήματα. Πολύ περισσότερο αφού εδώ παρουσιάζεται το φαινόμενο- διαφθοράς της «κυλιόμενης πόρτας» σε παγκοσμίως αναβαθμισμένη εκδοχή: συνήθως έχουμε στελέχη που φεύγουν από το δημόσιο και πιάνουν δουλειά σε ιδιωτικές εταιρείες με συναφές αντικείμενο, αξιοποιώντας τις προηγούμενες επαφές τους στα κέντρα των αποφάσεων.

‘Η αντίστροφα, στελέχη και λομπίστες ιδιωτικών εταιρειών που προσλαμβάνονται σε δημόσια αξιώματα, προωθώντας συχνά τις επαφές και τα συμφέροντα της παλιάς τους εταιρείας. Ο κ. Δημητριάδης συμμετείχε στις εταιρείες του Αριστείδη Φλώρου που προκάλεσε το διαβόητο σκάνδαλο Energa και αργότερα πιάνει δουλειά στο κέντρο των κυβερνητικών αποφάσεων. Η παγκόσμια πρώτη έγκειται στο γεγονός ότι ο κ. Δημητριάδης δεν περιμένει να τελειώσει τη δημόσια θητεία του για να επιστρέψει στον ιδιωτικό τομέα. Το κάνει ταυτόχρονα!

Στη «Μαξίμου ΑΕ», ο κ. Δημητριάδης δεν ασχολείται μόνο με την ενέργεια. Το θυμωμένο πρωτοσέλιδο άρθρο στο Βήμα τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν οι σχέσεις κυβέρνησης- συγκροτήματος Μαρινάκη ήταν τεταμένες, έγραφε για τον «πολυπράγμωνα ανιψιό και πρωθυπουργικό σύμβουλο»: «όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, από τα εξοπλιστικά μέχρι τις υγειονομικές προμήθειες, από κάτω θα τον βρεις».

Παρόλα αυτά, ο κ. Δημητριάδης συνεχίζει κανονικά τις μπίζνες. Η Eledyn, η εταιρεία που είχε ιδρύσει αμέσως μετά τις εκλογές του 2019, αγόρασε για 1.000 ευρώ μιαν άλλη, την Canalis, για να φτιάξει φωτοβολταϊκά πάρκα. Λίγο αργότερα ο κ. Δημητριάδης πούλησε την Canalis για ένα πολύ μεγαλύτερο τίμημα, 166.513 ευρώ. Στις αρχές  Ιουνίου του 2022 οι ρεπόρτερ Λεοντόπουλος και Χονδρόγιαννος δημοσιεύουν στο Reporters United και την «Εφημερίδα των Συντακτών» αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για ένα πλέγμα συναλλαγών  που έχει στη μία μεριά τον κ. Δημητριάδη και στην άλλη την Interllexa, την εταιρία που εμπορεύεται το Predator.
Ενα χθεσινό ρεπορτάζ- συνέχεια του προηγούμενου προχωρά ακόμη περισσότερο βρίσκοντας το πρόσωπο που συνδέει αυτό το πλέγμα εταιρειών και προσώπων μεταξύ τους: σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για τον κ. Φέλιξ Μπίτζιο- κρατήστε το όνομα. Από τα νέα αποκαλυπτικά στοιχεία παραθέτω μόνο τα παρακάτω:

« H Canalis που αγόρασε ο κ. Δημητριάδης είχε κοινή διεύθυνση και έδρα με την εταιρεία Ventus, όταν εκείνη ανήκε στον Παναγιώτη Μπίτζιο, αδερφό του Φέλιξ. Αυτή η διεύθυνση τυχαίνει να είναι και η διεύθυνση κατοικίας του Παναγιώτη Μπίτζιου. Επιπλέον, οι δύο εταιρείες ιδρύθηκαν με επτά μέρες διαφορά.

.. H Canalis, την εποχή που ανήκε στον κ. Δημητριάδη, έκανε στον ΔΕΔΔΗΕ αίτηση για φωτοβολταϊκό την ίδια μέρα με τη Ventus που ανήκε στον Παναγιώτη Μπίτζιο».

Nα ζητάει η εταιρεία που ανήκει στον διευθυντή του πρωθυπουργού άδεια για φωτοβολταϊκά από τη ΔΕΔΔΗΕ δεν είναι ασφαλώς το πιο ηθικό πράγμα στον κόσμο, αλλά στις μπίζνες αλά Μαξίμου αυτά είναι λεπτομέρειες. Αυτό που ενδιαφέρει εδώ είναι το πρόσωπο: ο κ. Φέλιξ Μπίτζιος ήταν διαχειριστής της εταιρείας intellexa που εμπορεύεται το Predator,  το σύστημα παρακολούθησης των Κουκάκη- Ανδρουλάκη.

Λίγες μέρες μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη ΝΔ, τα Παραπολιτικά έγραφαν ότι «το πρωθυπουργικό alter ego», ο ανηψιός κ. Δημητριάδης θα αναλάμβανε τον ρόλο «της διακυβέρνησης της χώρας, στον οποίο ο ίδιος θα εμπλακεί ως διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου, αναλαμβάνοντας τις… επικίνδυνες μυστικές αποστολές». Είναι αυτό που λέμε ανιψιός για όλες τις δουλειές…”

Aυτά έγραψε ο ευρωβουλευτής.

Εμάς μας ρώτησε ο κουλουράς Γιώργος Γκρέκας, τον οποίο πασόκος Δήμαρχος ταλαιπωρεί άγρια με την άδεια πώλησης κουλουριών, τι θα κάνει ο Μητσοτάκης με όλα αυτά;

Ο κ.Γκρέκας είναι ευαισθητοποιημένος σε αυτά. Ήταν μάρτυρας σε δίκη στελεχών του ΠΑΣΟΚ για αρπαγή δημοσίου χρήματος. Καταδικάστηκαν όλα σε καθείρξεις, γι’ αυτό κατέληξε από επιχειρηματίας… κουλουράς. Γιατί δεν έκανε το κορόϊδο…

Εμείς του απαντήσαμε:

“Είμαστε βέβαιοι ότι θα κάνει κι άλλες ακόμα βλακείες μέχρι να καταλήξει σαν έναν πρώην υπουργό, ο οποίος απολαμβάνει τα κλεμμένα κάπου στο Σούνιο ζώντας απομονωμένος σε ένα σπίτι πολυτελές-κουτί και βλέποντας μόνο τη… Μακρόνησο απέναντι, επειδή δεν μπορεί να κυκλοφορήσει μέσα στον κόσμο και υποφέροντας από την κατάθλιψη του πολυτελώς φυλακισμένου. Ξέρουμε τι θα έπρεπε να κάνει: να παραιτηθεί… χθες! Αυτό όμως δεν θα το κάνει, διότι το απορρίπτει ο Πρετεντέρης”.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here