Αρχική Δικαιοσυνη Το “Εθνικό εγκλημα” με την ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ,ο Εισαγγελέας,η ανηψούλα Μητσοτάκη και τα...

Το “Εθνικό εγκλημα” με την ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ,ο Εισαγγελέας,η ανηψούλα Μητσοτάκη και τα λεφτά που ρέουν στο Δήμο Λαμίας.

2243
0

 

Δημοσιεύουμε την εβδομαδιαία ΑΝΟΙΧΤΗ επιστολή του Ν΄κου Νικολόπουλου προς τον Πρωθυπουργό(Μαξίμου) ,η οποία παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον,τόσο για το σκάνδαλο εκποίησης της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ σε τιμή πολύ κατώτερη της πραγματικής της αξίας,όσο και για μια επιτυχία πρωθυπουργικής ανηψούλας στο Δήμο Λαμίας από τον οποίον ρέουν χιλιάρικα μηνιαίως…

Διαβάστε την καθώς απευθύνεται στην τράπεζα Ελλάδας και στον Εισαγγελέα και κατά το μέρος αυτό την συνυπογράφουμε:

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς Μητσοτάκη (ΜΑΞΙΜΟΥ)

Ανοιχτή Επιστολή Δ ‘ Νικου

Νικολοπουλου:

Αγαπητέ Κυριάκο,

Σήμερα σου έχω και καλά και κακά νέα.

Τα καλά τα αφήνουμε για το τέλος και ας έχεις αγωνία για την ανηψούλα σου.

Ας αρχίσουμε από τα κακά.

Το χειρότερο είναι ότι αυτά τα κακά τα στέλνουν οι Γερμανοί,οι φίλοι (μας;)σου.

 Την τράπεζα HSBC δεν γίνεται να μην τη θυμάσαι.

Εγώ δεν θυμάμαι,παρότι  ειχα οριστεί απο τον Κώστα Καραμανλή γραμματέας Τεκμηρίωσης Σκανδάλων του Κόμματος (μας;) σου , αν εργάστηκες(που λέει ο λόγος) εκεί.

 Είναι αυτή με την διαβοητη λίστα Λαγκάρντ .Τη λίστα με τα λίγα νόμιμα και τα πολλά κλεμμένα χρήματα.Τη λίστα που περιέχει και ονόματα πρωθυπουργών.

Αυτή η Τράπεζα λοιπόν και η γερμανική Τράπεζα Deutsche Bank κάνουν προβλέψεις και διαπιστώσεις ,ότι η οικονομική σου πολιτική ρίχνει την οικονομία στα τάρταρα

Η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank σε έκθεσή της και οι αναλυτές της HSBC, κάνουν την εκτίμηση ότι το 2021 η ελληνική οικονομία θα  «τρέξει» με ρυθμό ανάπτυξης μόλις 2%, σε αντίθεση με το 4,8% που προβλέπεται στον προϋπολογισμό σου!

Σου θυμίζω ότι το πιο δυσμενές σενάριό σου προέβλεπε ρυθμό ανάπτυξης 3,3% και το κανονικό σου 6%,οπότε στον προυπολογισμό έβαλες για να «στανιάρει» λίγο το 4.8%…

Φοβούμενοι ότι μπορεί κάποιοι από την αυλή σου θα ζαλίσουν τον Χριστοφοράκο και τον Καραβέλα να διαμεσολαβήσει για να αγοράσουν κάτι καλύτερο σε προβλέψεις χρυσώνουν το χάπι λέγοντας οτι αν ζήσουμε και αυτό τον Μάη και τον άλλο Μάη του χρόνου μπορεί να φάει η χώρα τριφύλλι ανάπτυξης κοντά στο 5,5%… Ζήσε Μάη μου λοιπόν…

Γιατί όμως πάει έστι η Οικονομία μας;

Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε σε αυτή τη χώρα;

Δεν ψοφάνε Κυριάκο μου…

 Τα αρπάζουν και τα σκοτώνουν και κάποιοι πιάνονται με τη γίδα στην πλάτη.

(Δεν αναφέρομαι στην ανηψούλα ακόμα…)

 Διάβασε το Δελτίο Τύπου που γράφει οτι τα ελληνικά ΜΜΕ περιγράφουν 

και τη γίδα και τις πλάτες εδώ και πολύ καιρό ,αλλά το επιτελικο κράτος σου 

είναι κλειστόν και όταν γίνονται“εθνικά εγκλήματα”.

 

Οοοοχι! Δεν αναφέρομαι στις αποκαλύψεις της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ για τα κόλπα μεταξύ κυβέρνησης και Επιτροπής λοιμοξιωλόγων. Εννοώ αυτό το πρωτοσέλιδο που βλέπεις τώρα εσύ,αλλά ο κόσμος τόχει εδώ και πολύ καιρό τούμπανο και έχει καταλάβει το δούλεμα,το οποίο βέβαια δεν έχει να κάνει με την υπαρκτή πανδημία,αλλά με την ανύπαρκτη κυβέρνηση…

  Το “εθνικό έγκλημα”αφορά τις κρατικές Τράπεζες και πιο ειδικά την ΕΘΝΙΚΗ και την πολυπροικισμένη από το Δημόσιο Ταμείο “νύφη”που λέγεται 

ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ.

Τα τελευταία δέκα χρόνια τα κέρδη της πλησιάζουν το ένα δις!

Και το Επιτελικό του κράτος την πουλάει κάτι ψωροεκατομμύρια και από αυτά τα πιο πολλά είναι δανεικά.

 

Ιδού το “ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ”:

“Εθνικό έγκλημα” χαρακτηρίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ(τομέας Εθνική Ασφαλιστική) την πώληση αντί πινακίου φακής ενός πολύ και διαχρονικά κερδοφόρου φιλέτου,δηλαδή την ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, σε μια επιχείρηση του εξωτερικού,την CVC.

Μετά τις καταγγελίες των εργαζομένων τα Μέσα Ενημέρωσης στην Ελλάδα προχώρησαν σε έρευνες και εξαιρετικά τεκμηριωμένα και καταγγελτικά ρεπορτάζ για την πώληση-εκποίηση αυτή.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ με σειρά ρεπορτάζ , ιδιαίτερα  της κ.Ε.Τζώρτζη, παρουσίασε συγκλονιστικά στοιχεία που καταδεικνύουν την ετεροβαρή σε βάρος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ , δηλαδή της Εθνικής Οικονομίας  εκποίηση-ξεπούλημα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ,ενώ η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ καταγγέλλει ότι 

ο πραγματικός “επενδυτής”,

δεν είναι το FUND αυτό , το οποίο αγοράζει με ως τώρα πρακτική να κερδίζει και να ξαναπουλάει σε 3-5 χρόνια,αλλά μια εταιρεία που έχει έδρα σε…βουλκανιζατέρ!!!

Ο πρώην Υπουργός και πρώην βουλευτής ,νυν πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδας, με την εμπειρία ως επικεφαλής του τομέα Τεκμηρίωσης Σκανδάλων της Νέας Δημοκρατίας και την τραπεζική του θητεία Νίκος Νικολόπουλος με τον δημοσιογράφο-νομικό Γιάννη Ντάσκα κατέθεσαν πολυσέλιδη αναφορά στις αρμόδιες δικαστικές και τραπεζικές αρχές , έως την Τράπεζα της Ελλάδας και το ΤΧΣ και ζητούν να ερευνηθούν τα στοιχεία που συγκέντρωσαν για  αυτό το “εθνικο έγκλημα” και απο τα οποία προκύπτει τεράστια ζημιά στα δημόσια ταμεία ,τα οποία βαρύνονται με 

τις πράξεις ,αλλά και τις ατασθαλίες των κρατικοποιημένων τραπεζών μας.

Εκτός αυτού ζητούν έρευνα-απαντήσεις περί ενός λογαριασμού της τάξης του ενός δις (1,1 δις) λιρών Αγγλίας, για το οποίο πολίτης διαμαρτύρεται στις αρχές , 

ότι ούτε του δέσμευσαν στην Τράπεζα Πειραιώς τέτοιο ποσό , ούτε το είχε ποτέ, αλλά στην προσπάθεια εντοπισμού ενός δικού του λογαριασμού, βρήκε έγγραφο στο οποίο αναφέρεται διαζευκτικός λογαριασμός ως δεσμευμένος στο ύψος του 1.1 δις λιρών Αγγλίας.

Ποσό τεράστιο για τα δεδομένα της Πειραιώς,η οποία λίγο μετά κατέρρευσε και επίσημα και κρατικοποιήθηκε!”

ΚΥΡΙΑΚΟ,

Οι αρμόδιες ΚΡΑΤΙΚΕΣ αρχές δηλαδή η Τράπεζα Ελλάδας

που εποπτεύει ,η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ,το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η τράπεζα Πειραιώς (όλοι πληρώνονται από το δημόσιο ταμείο) και ο αρμόδιος εισαγγελέας Αθηνών έλαβαν την αναφορά αυτή.

Επειδή όμως απο διακριτικότητα μπορεί

να αφήσεις τον εισαγγελέα

να κάνει τη δουλειά του ήσυχος και να μην ζητήσεις να γνωρίζεις τι γίνεται «με το νι και με το σίγμα» και επειδή αυτές οι κρατικές αρχές μπορεί να γράψουν στα παλαιά υποδήματα που έχουν δώσει στο Μοναστηράκι το Επιτελικό σου Κράτος είναι πιθανό να μην μάθεις ποτέ τι γράφει αυτή η αναφορά μας.

Γι’αυτό κάνε τον κόπο.

Στο τέλος της επόμενης προπόνησης στο τένις με την πορτοκαλάδα σου διάβασε και αυτή την αναφορά.

Προσοχή όμως ! Διάβασέ τη μετά το τένις. Γιατί θα φρίξεις διαβάζοντάς την και μπορεί να μην έχεις κανονική απόδοση (τώρα που ανεβαίνει ανταγωνιστικά και ο Στέφανος ο Τσιτσιπάς) στην προπόνηση.

Γράφουμε λοιπόν τα εξής:

“…Τα ουσιαστικά σημεία αυτής της αναφοράς μας αποτελούν και ουσιαστικά σημεία επιστολής μας προς τον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας, προς τον Υπουργό Οικονομικών και προς την Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς και του ΤΧΣ.

Εισαγωγικά: Πριν από αρκετά χρόνια, η Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη είχε ενημερώσει τον δεύτερο υπογράφοντα ( Γ.Ντάσκα)για ένα μεγάλο σκάνδαλο με την παράκληση να σπεύσει στον Εισαγγελέα και να τον ενημερώσει. Το σκάνδαλο ήταν συνοπτικώς το εξής:

Mία κερδοφόρα εταιρεία του Δημοσίου (τομέας Εθνικής Αμυνας) πωλήθηκε σε έναν ιδιώτη για το ποσό των 550 εκατομμυρίων δραχμων. Το ποσό θα καταβαλλόταν σε ετήσιες δόσεις των 50 εκ. δραχμών με προκαταβολή της πρώτης δόσης, διετή περίοδο χάριτος και στη συνέχεια κανονικές ετήσιες καταβολές των 50 εκ. δραχμών.

Όμως η εταιρεία αυτή ήταν κερδοφόρος και είχε “ζεστό” χρήμα στο ταμείο της 620 εκ. δραχμές. Είχε έτοιμες προς εκτέλεση, παράδοση και είσπραξη τιμήματος παραγγελίες ύψους 2 δισ. δραχμών και ακίνητη περιουσία άλλων 2 δισ. δραχμών.

Ήταν προφανές σκάνδαλο απιστίας, απάτης και διαφόρων άλλων αξιοποίνων πράξεων, αφού για να συντελεστεί το σκάνδαλο είχαν λάβει χώρα διάφορες έγγραφες “κατασκευές”.

Ο ιδιώτης αγοραστής πήρε το ταμείο, πλήρωσε την πρώτη δόση, κατέστη υπερήμερος ως προς τις επόμενες δόσεις και στη συνέχεια προόριζε για μεταπώληση την εταιρεία, ώστε να αποκομίσει πολλαπλάσια κέρδη σε βάρος του Δημοσίου.

 

Α.ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ-ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

 

Είναι εξαιρετικής σημασίας ότι ο συγκεκριμένος τρόπος δράσης επανεμφανίζεται τις επόμενες ημέρες με αντικείμενο παρόμοιας πώλησης την πιο κερδοφόρα εταιρεία του ασφαλιστικού τομέα, την ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ.

Πρόκειται για μια συμφωνία με αντίστοιχους ,αν όχι ακόμη χειρότερους όρους με την προαναφερόμενη συμφωνία.Αναλυτικότερα:

Το δυνητικό τίμημα είναι προκλητικά-εγκληματικά κατά τη γνώμη μας,όπως αυτή αναλύεται στην παρούσα,χαμηλό,σημαντικά κάτω της λογιστικής αξίας,αναγκάζοντας την Πωλήτρια (ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ) να πάρει επιπλέον προβλέψεις ζημιώνοντας έτσι ουσιαστικά και ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ το Ελληνικό Δημόσιο και τους φορολογουμένους,αφού ο βασικός μέτοχος του Πωλητή(ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ) είναι το Ελληνικό Δημόσιο μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Το αρχικό ποσό που θα καταβληθεί είναι δυσανάλογα μικρό  σε σχέση με το συνολικό τίμημα.Το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί σε βάθος χρόνου και το χειρότερο είναι ότι υπάρχουν ουσιαστικές δεσμεύσεις,οι οποίες μπορούν να μειώσουν το τίμημα  σε πολύ σημαντικό μέγεθος τελικά.

Σε ένα ολοσέλιδο από τα πλείστα όσα ρεπορτάζ της, και συγκεκριμένα σε αυτό της 11ης Απριλίου 2021, δηλαδή εξαιρετικά επικαιροποιημένο, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ καταγγέλλει σκάνδαλο γράφοντας επι λέξει ότι η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ θα πωληθεί 234 εκατομμύρια ευρώ με μία σύμβαση”ετεροβαρή για την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ […] με όρο που δεν αποτελεί συνήθη πρακτική σε παρόμοιες συμφωνίες”.

Προφανώς εννοεί τις συμφωνίες πώλησης των ασφαλιστικών εταιρειών EUROLIFE και AXA, οι οποίες πωλήθηκαν πολύ ακριβότερα σε αναλογία με τα οικονομικά τους μεγέθη, την θέση τους στην αγορά, την κερδοφορία και κυρίως την βέβαιη προοπτική τους.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ καταγγέλλει ουσιαστικώς στην ετεροβαρή αυτή σύμβαση ότι η προοπτική καταβολής των εκατομμυρίων ευρώ εκ του τιμήματος(earn out),το ένα τρίτο(1/3) δηλαδή θα κριθεί από τα ακόλουθα:

-από τις επιδόσεις του τραπεζικού δικτύου της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ στηνπώληση κατ αποκλειστικότητα προϊόντων της πωλουμένης ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ

-από την απόδοση που θα έχει σε μελλοντικό της αγοράς χρόνο,η πωλουμένη(ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ) για την αγοράστρια και διοικούσα εταιρεία.

Δηλαδή αυτό που αντιλαμβάνεται κανείς είναι ότι η αγοράστρια εταιρεία δεν θα εργάζεται, θα εργάζεται αντί αυτής η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, δηλαδή η κρατική μας Τράπεζα, και αν εργαστεί σωστά, τότε θα πληρώσει το τεράστιο ποσό των 120 εκατομμυρίων ευρώ η ιδιωτική εταιρεία.

Ποιός άλλος θα κρίνει το αν εργάστηκε σωστά η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ από εκείνον που θα καταβάλει τα χρήματα, εάν μείνει ευχαριστημένος;

Ο όρος είναι εύγλωττος και παρέλκει να μελετήσει κανείς με προσοχή το ολοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, το οποίο σας επισυνάπτουμε και γράφει ότι ο κριτής αυτός, ο αγοραστής ιδιώτης, στεγάζει τις εξειδικευμένες υπηρεσίες που θα κρίνουν τις επιδόσεις της μεγαλύτερης κρατικής μας ΤΡΑΠΕΖΑΣ σε ένα…βουλκανιζατέρ!!!

Παραπέμπει βέβαια στο “κουτί” ενός δικηγορικού γραφείου, στο οποίο στεγαζόταν μια άλλη εταιρεία που παρουσιάστηκε ως πολυεθνική με δράση στα πέρατα του κόσμου, στο χώρο των ταξί, όπως προέκυψε από την αποκάλυψη της στέγασης των γραφείων της σε ένα άθλιο δρομάκι του Λονδίνου σε ένα “box” και με κανέναν απολύτως δικό της υπάλληλο.

Ήρθαν όμως οι Γερμανοί και μας …έσωσαν, αγοράζοντας, λέει,  την εταιρεία  αυτή και οι ταξιτζήδες, που τους υπόσχονταν ότι θα γίνουν πλούσιοι, όταν δεν οδηγούν ως αχθοφόροι τα “απαλλοτριωμένα” ταξί τους, βρίσκονται σε απόγνωση…

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ καταγγέλλει ότι τρεις χιλιάδες οκτακόσιοι υπάλληλοι της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ στα 360 καταστήματά της θα απαλλοτριωθούν ουσιαστικά για να εργαστούν σκληρά, ώστε να καταβληθεί το ευρισκόμενο υπό αυτή την πρωτοφανή αίρεση ένα τρίτο του τιμήματος (“τίμημα υπό αίρεση”) εξαγοράς της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ από την εταιρεία αυτή.

 

Αλλά η Καθημερινή δεν σταματά σε αυτό το σημείο τις καταγγελίες της. Σημειώνει ότι η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ αναλαμβάνει σε αυτή την ετεροβαρή σε βάρος της συμφωνία όχι μία, αλλά σειρά δεσμεύσεων, μεταξύ των οποίων η έκδοση ομολογιακού δανείου (Tier II) ύψους 125 εκατομμυρίων ευρώ, από την Εθνική Ασφαλιστική υπό την νέα διοίκησή της, το οποίο θα αγοράσει (!!!) η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ για να δώσει κεφαλαιακή βάση στην εταιρεία. Ουσιαστικά δηλαδή η πωλήτρια παρέχει στην πωλουμένη εταιρεία υπό την νέα ιδιοκτησία της ρευστότητα 125 εκατομμυρίων ευρώ, παρά και τους λοιπούς ευνοϊκούς όρους για τον αγοραστή.

Να υποψιαστούμε πιο σοβαρά το ”’βουλκανιζατέρ” που λέει η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή να παραμείνουμε στο fund CVC;

Ο εύλογος προβληματισμός μας οφείλεται στο γεγονός ότι αυτό το FUND διαθέτει δισεκατομμύρια και διαπραγματεύεται μεγάλες διεθνείς αγορές, όπως της “ΤΟΣΙΜΠΑ” των 20 δισ. Πώς είναι δυνατόν να παίρνει με δάνειο κεφάλαια 125 εκατομμυρίων και μάλιστα με αυτούς τους όρους που διεκτραγωδεί η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και άλλα ΜΜΕ;

Μάλιστα, η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σημειώνει ότι με αυτό το δάνειο η αγοράστρια εταιρεία θα έχει την δυνατότητα να επιστρέψει κεφάλαιο στους μετόχους. Aυτό πρακτικά σημαίνει ότι κάποιοι μέτοχοι, που δεν γνωρίζει κανείς ποιοι ακριβώς, θα πάρουν απο τα εκατομμύρια του δανείου της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ χρήματα και αν θέλουν θα φύγουν!!!

Συνολικά διαβάζοντας τα δημοσιεύματα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ και των άλλων ΜΜΕ αντιλαμβανόμαστε τα εξής:

 

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Τα τελευταία χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί άλλες δυο εξαγορές ασφαλιστικών εταιρειών, της Eurolife του ομίλου της Eurobank, καθώς και προσφάτως της AXA του ομίλου Alpha Bank.

Αναφορικά με την πρώτη συναλλαγή (Eurolife), αυτή πραγματοποιήθηκε το 2015, δηλαδή στο χειρότερο χρονικά σημείο της οικονομικής κρίσης της Ελλάδας, εν μέσω δημοψηφίσματος, εν μέσω Capital controls και εν μέσω μεγάλης αβεβαιότητας για την παραμονή ή όχι της Ελλάδας στο κοινό νόμισμα, με μεγάλη πιθανότητα χρεοκοπίας.

Το συμφωνηθέν τίμημα που ενσωμάτωνε την τότε αβεβαιότητα και τις δυσοίωνες προοπτικές ανήλθε στο ποσό των 324,7 εκ ευρώ για το 80%.

Έτσι λοιπόν, ακόμα και με ιδιαίτερα αρνητική ψυχολογία, σε περιβάλλον πολύ χαμηλών αποτιμήσεων, η Fairfax Financial holding κατέβαλε μετρητοίς το ποσό των 324,7 εκ ευρώ για το 80% αποτιμώντας το 100% σε 405 εκ ευρω.

Αναφορικά με την δεύτερη συναλλαγή που αφορούσε την AXA Aσφαλιστική, αυτή πραγματοποιήθηκε πρόσφατα.

Πιο συγκεκριμένα πουλήθηκε το σύνολο των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων (Ζωής και Γενικών Ασφαλίσεων) στην Ελλάδα έναντι καθαρού τιμήματος 165 εκ. ευρώ. Επίσης το τίμημα καταβλήθηκε εφ’ άπαξ στο σύνολο του. Τονίζεται ότι τόσο η Eurolife όσο και η AXA είναι ασφαλιστικές σημαντικά μικρότερες από την Εθνική ασφαλιστική.   Δεν έχουν ούτε το μέγεθος αλλά σαφώς ούτε το brand name της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Εκτός όμως από τα συγκριτικά στοιχεία του ανταγωνισμού σε αντίστοιχες συναλλαγές σας αναφέρουμε ότι κατα το παρελθόν η κοινοπραξία J.Calamos-Exin Group είχε προσφέρει τίμημα 718,5 εκατομμυρίων ευρώγια το 75% της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ(δηλ 985 εκατομ ευρώ για το 100%)

Η συμφωνία όμως δεν έκλεισε για τεχνικούς λόγους καθώς δεν συμφώνησαν τελικά οι δυο πλευρές του αγοραστή,ενώ υπήρξε και μεταγενέστερη πρόταση του Congbao,η οποία προσέφερε τίμημα στα 676 εκατομ ευρώ(δηλ 901 εκατομ ευρώ για το 100%)και την πρόταση αυτή απέρριψε η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ με το αιτιολογικό ότι ο αγοραστής δεν είναι σφαλιστική εταιρεία!!!

Είναι σημσντικό στο σημείο αυτό να αναφερθεί ότι ασχέτως πιθανών αγοραστών πάντα θα υπάρχει η εναλλακτική της διάθεσης ποσοστού της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ μέσω δημόσιας εγγραφής ή private placement στο Χρηματιστήριο,ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή,κατά την οποία οι αποτιμήσεις είναι ιδιαίτερα υψηλές.

Συγκεκριμένα:

Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΕΕΓΑ, είναι η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της χώρας, κατατάσσεται στην 2η θέση στον στο κλάδο γενικών ζημιών και στην 1η θέση στο κλάδο ζωής το 2019. Έχει περισσότερους από 1 εκ ασφαλισμένους (ιδιώτες και επιχειρήσεις).

Η EUROLIFE FFH ΑΕΓΑ κατατάσσεται στη 13η στο κλάδο γενικών ζημιών και η EUROLIFE FFH ΑΕΑΖ στην 2η θέση στο κλάδο ζωής το 2019. Η Εταιρεία έχει περισσότερους από 500.000 ασφαλισμένους (ιδιώτες και επιχειρήσεις).

Και πάλι με την μέθοδο της αναλογικότητας η σημερινή τιμή του deal της Eurolife θα ήταν υπερδιπλάσια (βάσει της αντίστοιχης πορείας του Δείκτη τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών) και άρα στα 810 εκ. ευρώ εφ’ άπαξ και χωρίς πιθανές μειώσεις.

Η ΑΧΑ Ασφαλιστική Α.Ε. κατατάσσεται στην 7η στο κλάδο γενικών ζημιών και στη 10η θέση στο κλάδο ζωής το 2019. Έχει 680.000 ασφαλισμένους (ιδιώτες και επιχειρήσεις).

Έχει δε κάτω από το ένα τέταρτο των κερδών της Εθνικής Ασφαλιστικής. Με βάση το τίμημα της συναλλαγής, η Εθνική Ασφαλιστική θα έπρεπε να αποτιμηθεί τουλάχιστον στα 660 εκ. ευρώ τα οποία θα έπρεπε να επίσης καταβληθούν εφ’ άπαξ και χωρίς πιθανές μειώσεις.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Εκτός από το συνολικό ύψος του τιμήματος, σε ένα επιχειρηματικό deal ο τρόπος καταβολής αυτού είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Διαφορετικό είναι ένα τίμημα να καταβάλλεται στο σύνολο του μετρητοίς και διαφορετικό να καταβάλλεται σε μεγάλο βάθος χρόνου και με δόσεις.

Αυτονόητο είναι ότι 505 εκ. σήμερα έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία από 505 εκ. ευρώ σε 5 η 10 χρόνια.

ΠΩΛΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ

Τα δεδομένα της συμφωνίας πώλησης είναι τα ακόλουθα:

Το δυνητικό τίμημα για το 100% ανέρχεται στα 505 εκατομμύρια ευρώ και αναλύεται ως εξής:

– Ποσό 234 εκατομμύρια, θα καταβληθεί από την CVC.

– Ποσό 125 εκατομμυρίων αφορά αναβαλλόμενο τίμημα αγοράς.

Αυτό το ποσό δεν καταβάλλεται άμεσα αλλά σε μελλοντικό χρόνο.

– Ποσό 120 εκατομμυρίων, θα καταβληθεί σε πέντε χρόνια και αν κατα τα προαναφερόμενα οι 3800 εργαζόμενοι υπάλληλοι της κρατικής ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ κριθούν θετικά από την αγοράστρια εταιρεία, η οποία ουσιαστικά θα κρίνει  την πορεία επίτευξης των στόχων απόδοσης του bank assurance.

Και το κερασάκι στην τούρτα που προσφέται με έξοδα των φορολογουμένων πολιτών, αντιμετωπιζομένων ωστόσο στην πράξη ως ραγιάδων, από την κρατική μας τράπεζα στην ιδιωτική εταιρεία είναι το δάνειο μειωμένης  μάλιστα διασφάλισης (Tier ΙΙ), ποσού 125 εκατομμυρίων ευρώ προς την Εθνική Ασφαλιστική, όπως προαναφέρεται.

Έτσι λοιπόν σήμερα το CVC καλείται να καταβάλει μόλις 234 εκ. ευρώ (από το ανακοινωμένο τίμημα της συμφωνίας πώλησης  των 505 εκ. ευρώ) από τα οποία τα 125 θα εισπραχθούν με την μορφή δάνειου από την Εθνική Τράπεζα!!!

Άρα η καθαρή ταμειακή εκροή σήμερα είναι 109 εκ. ευρώ για την αγορά του 90,01% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Μια ματιά στα συγκριτικά στοιχεία καταδεικνύει το έγκλημα που καταγγέλλεται απο την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και πλείστα όσα άλλα ΜΜΕ.

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ

 

Με βάση τα παραπάνω, υπάρχει ουσιαστική απόκλιση μεταξύ του ποσού που θα καταβληθεί άμεσα (109 εκ. ευρώ) και του ποσού που θα καταβληθεί σε μελλοντικό χρόνο (255 εκ. ευρώ).

Το δυνητικό τίμημα των 505 εκ. ευρω είναι θεωρητικό και μπορεί να μειωθεί ουσιαστικά ή και να μην καταβληθεί καθόλου από τον αγοραστή. Αυτό συμβαίνει διότι το ποσό των μελλοντικών καταβολών υπόκειται σε μειώσεις που αφορούν την πορεία της εξαγοραζόμενης εταιρείας (Εθνική Ασφαλιστική).

Άρα ο Πωλητής αναλαμβάνει μελλοντικό επιχειρηματικό κίνδυνο σε ένα περιουσιακό στοιχείο που θα έχει ήδη πουλήσει.

 

Μας συγχωρείτε, αλλά αυτό δεν λέγεται καν κίνδυνος, καθώς αφορά αποκλειστικά την κρατική ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.  Λέγεται απλά έγκλημα.

Ως προς το ποσό των 125 εκατομμυρίων ευρω που αφορά το λεγόμενο και γραφόμενο “αναβαλλόμενο τίμημα αγοράς”, αυτό θα καταβληθεί στην 5ετια. Κατά συνέπεια και σύμφωνα με την επενδυτική στρατηγική των funds (όπως το CVC) που ορίζει, βάσει του καταστατικού τους, αποεπένδυση σε 5 χρόνια, το ποσό αυτό θα καταβληθεί ουσιαστικά από τον επόμενο αγοραστή της Εθνικής Ασφαλιστικής και άρα η CVC δεν θα εκταμιεύσει ποτέ το ποσό αυτό.

Το ποσό  των 120 εκατομμυρίων (τίμημα υπό αίρεση) θα καταβληθεί σε πέντε χρόνια ανάλογα με την πορεία επίτευξης των στόχων απόδοσης του bank assurance.

Ειδικότερα, αφενός για το 70% του ποσού με επίτευξη των στόχων απόδοσης bank assurance και αφετέρου για το 30% του ποσού με την επίτευξη του στόχου απόδοσης των κεφαλαίων της CVC. Δηλαδή ο πωλητής ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ αναλαμβάνει πραγματικό επιχειρηματικό ρίσκο και δεσμεύεται για την απόδοση της Εθνικής Ασφαλιστικής στον Αγοραστή 5 χρόνια μετά την πώληση!

Επιπλέον εάν πουληθεί νωρίτερα από την 5ετια, το ποσό αυτό θα καταβληθεί αναλογικά στο χρόνο. Κατά συνέπεια, εάν αύριο η Εθνική Ασφαλιστική πουληθεί από το CVC σε έναν  ιδιώτη επιχειρηματία του εξωτερικού, π.χ. τον γνωστό  κ.Runfind, το ποσό αυτό ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ!!!

Ακριβώς τα ίδια ισχύουν και στον ασφαλιστικό κίνδυνο του παλαιού χαρτοφυλακίου προγραμμάτων υγείας ισόβιας κάλυψης.

Στην πολύ πιθανή περίπτωση που απαιτηθούν πρόσθετα αποθεματικά μελλοντικά, ο Πωλητής (Εθνική Τράπεζα) αναλαμβάνει να καταβάλει την μερίδα του λέοντος (το 77,5% των πρόσθετων αποθεματικών που θα απαιτηθούν) ενώ ο Αγοραστής μόλις το υπόλοιπο 22,5%.

Με βάση λοιπόν τα προαναφερόμενα η CVC αγοράζει εν μέσω πολύ υψηλοτέρων αποτιμήσεων την Εθνική Ασφαλιστική σε ονομαστικό τίμημα, κατ’ αναλογία τζίρου καικερδοφορίας, κατά την γνώμη και ανάλυσή μας-εγκληματικά  χαμηλότερο από τις άλλες δυο συμφωνίες πώλησης ασφαλιστικών εταιρειών που έγιναν λίαν προσφάτως στην Ελλάδα.

Το -κατά τη γνώμη και ανάλυσή μας- εγκληματικά  χαμηλό αυτό τίμημα δεν καταβάλλεται εφ’ άπαξ, όπως έγινε στις δυο άλλες συμφωνίες πώλησης ασφαλιστικών εταιρειών απο Τράπεζες, αφού το μεγαλύτερο κομμάτι αυτού θα καταβληθεί στο μέλλον, μέσω υποσχετικών, και εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν στη Εθνική Ασφαλιστική σύμφωνα με το μελλοντικό επιχειρησιακό πλάνο του αγοραστή!

Β.ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 

Η τράπεζα αυτή, λόγω εγκληματικής διαχείρισης ιδιαίτερα στον τομέα των δανείων, κρατικοποιήθηκε με τεράστια βάρη για τα κρατικά ταμεία και παραβιάζουμε ανοιχτές θύρες θυμίζοντας ότι εκκρεμούν ήδη στη Δικαιοσύνη διάφορες δικογραφίες με βαρύτατες ποινικές κατηγορίες για τη διαχείριση αυτή.

Ανάλογα με τα επικαιροποιημένα ρεπορτάζ της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, τα οποία παραπάνω επικαλούμαστε, είναι και ένα ακόμα από τα πλείστα ανάλογα, το οποίο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ στις 18 Απριλίου 2021 και το επισυνάπτουμε.

Σε αυτό καταγγέλλονται εγκλήματα, μεταξύ άλλων μάλιστα και εκβιασμοί.

Αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι από τα εγκλήματα αυτά προκαλούνται μεγάλες ζημιές των κρατικοποιημένων ήδη τραπεζών, των δανειοληπτών και των ανύποπτων εγγυητών, αφού οι κρατικές Τράπεζες χάνουν με την πώληση σε ξένα funds το 75% του δανείου.

Οι δανειολήπτες δεν κερδίζουν τίποτα, όπως φυσικά ισχύει το αυτό και για τους εγγυητές. Aντιθέτως, τα ξένα αυτά  funds αποκομίζουν κέρδη ύψους 300%, με καταστροφικούς για την κοινωνία εκβιασμούς, όπως σημειώνει και αυτό το ρεπορτάζ.

 

Πέραν της έρευνας που είναι κατά την γνώμη μας επιβεβλημένη για τα καταγγελλόμενα, με την παρούσα θέτουμε υπόψη σας για αφετηρία αυτής της έρευνας μια συγκεκριμένη υπόθεση.

 

Το έγγραφο, το οποίο σας καταθέτουμε παραδόθηκε σε ιδιώτη πελάτη της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία ετύγχανε εγγυήτρια δανείου.

 

Από την δική μας ανάγνωση προκύπτει ότι σε λογαριασμό βρίσκεται δεσμευμένο από την Τράπεζα ποσό ύψους 1.000.133.027 λιρών Αγγλίας. Μυθικό ποσό, αλλά και αρκετό για να καταδείξει ότι η τράπεζα έχει πλούσιο ταμείο, άρα οικονομική ευστάθεια και κεφαλαιακή επάρκεια και ότι επομένως δεν διατρέχει κίνδυνο να κρατικοποιηθεί σε βάρος των κρατικών μας ταμείων, των συντάξεων και φόρων μας.

Αφού το έγγραφο αυτό είναι από επίσημη ηλεκτρονική ενημέρωση, προφανής εξήγηση είναι ότι δεσμεύθηκε ποσό ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ.

Όπως εξ εγγράφων προκύπτει, αυτή η ΠΕΛΑΤΗΣ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΤΡΙΑ διατηρούσε στην Τράπεζα αυτή ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΚΑΤΑΘΕΤΙΚΟ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟ με ποσό ύψους 137.000 λιρών Αγγλίας. Επομένως, ουδέποτε υπήρχαν στον συγκεκριμένο λογαριασμό ένα δισεκατομμύριο λίρες και εξ αυτού προκύπτει ότι θα ήταν αδύνατον το εν λόγω ανύπαρκτο ποσό να το δεσμεύσει η Τράπεζα από την πολίτη-πελάτη.

Η μόνη λογική εξήγηση που θα μπορούσε ενδεχομένως να δοθεί είναι ότι αναφέρονται στοιχεία άλλου λογαριασμού, άρα άλλου φυσικού ή νομικού προσώπου ή προσώπων χρηματικά ποσά.

Επομένως, κατ᾽ αρχήν θα μπορούσε κανείς να εικάσει ότι στην περίπτωση αυτή υπάρχει μια σπάνια, διαβολική σύμπτωση.

Να υπήρχε ένας λογαριασμός ή άθροισμα λογαριασμών ύψους ακριβώς ενός δισεκατομμυρίου λιρών.

Η ΕΓΓΥΗΤΡΙΑ σε δικόγραφά της υποστηρίζει ότι οι δεσμευμένες καταθέσεις της, που ανέρχονταν στο ύψος των 137.921 λιρών Αγγλίας (εκ των αρχικών κατατεθειμένων 300.000 λιρών Αγγλίας),  χωρίς χρεωστική κίνηση την 9/8/2017 εξαφανίστηκαν και εμφανίστηκαν ως λογιστικό υπόλοιπο.

Η κατάθεση αυτή επανεμφανίστηκε μετά από ένα ολόκληρο χρόνο, αφού είχε καταγγελθεί (καταστεί “κόκκινο”) το δάνειο και λίγους μήνες μετά την έκδοση της Διαταγής Πληρωμής, προφανώς για να εμφανίζεται αφενός υπερήμερη προκειμένου να επιτευχθεί η έκδοση της διαταγής πληρωμής, αλλά και από την άλλη να χαρακτηρισθεί δάνειό της μη εξυπηρετούμενο και “κόκκινο”.

Εάν έχει γίνει νόμιμη δέσμευση, θα έπρεπε να υπάρχουν έγγραφες πιστοποιήσεις-ενημερώσεις και αυτές να είχαν κοινοποιηθεί και στην εν λόγω εταιρεία για δέσμευση υπέρ της εξυπηρέτησης του δανείου του ποσού αυτού.

Η εταιρεία και οι δύο εγγυητές υποστηρίζουν πως δεν έλαβαν ποτέ τέτοιες έγγραφες ενημερώσεις.

Στην νέα Διαταγή Πληρωμής που εκδόθηκε κατά των εγγυητών εμφανίζεται εκ νέου το ποσό αυτό κατατεθειμένο τρεις (3) μήνες πριν από την καταγγελία του δανείου.

Ωστόσο, από την καρτέλα του δανειακού λογαριασμού προκύπτει ότι τα χρήματα δεν κατατέθηκαν στον λογαριασμό  τρείς (3) μήνες πριν από την καταγγελία του δανείου και αυτό είναι απολύτως λογικό, γιατί αν κάτι τέτοιο είχε συμβεί, δεν θα προέκυπτε λόγος καταγγελίας του δανείου.  Όμως ακριβώς αυτό το διάστημα ήταν κρίσιμο για να χαρακτηρισθεί το δάνειό της “κόκκινο” και υπερήμερο και να δεσμευθεί από την Τράπεζα μεγάλης αξίας ακίνητη περιουσία της εταιρείας και των εγγυητών.

Η υπόθεση αποκτά ευρύτερο ενδιαφέρον από το ύψος του φερόμενου ως δεσμευμένου ποσού και απο την ημεροχρονολογία που φέρεται ότι είναι δεσμευμένο, δηλαδή στο τέλος του έτους 2017.

Εάν πράγματι υπήρχε δεσμευμένο ένα τόσο μεγάλο ποσό, σε ποιούς ανήκαν τα δεσμευθέντα χρήματα, αφού δεν ανήκουν σε αυτό τον πελάτη;

Και αν ανήκουν σε άλλους ή άλλο πρόσωπο, φυσικό ή νομικό γιατί ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ, από λάθος υπαλλήλου της Τράπεζας; Ή μήπως απο εγκληματική ενέργεια υπαλλήλου της Τράπεζας;

Αφού δεν διέθετε η εταιρεία ποτέ αυτό το ποσό και από το έγγραφο αυτό ενημερώνεται ότι τα δικά της, όχι ευκαταφρόνητα χρηματικά ποσά, βρίσκονται σε δεσμευμένο λογαριασμό, είναι λογική η σκέψη ότι είναι πιθανόν να μην υπήρχε το σύνολο αυτού του ποσού.

Αυτή η σκέψη είναι λογική και άξια περαιτέρω έρευνας δεδομένου ότι η Τράπεζα αυτή μετά από λίγο καιρό κατέρρευσε και κρατικοποιήθηκε, κάτι που θεωρούμε ότι δεν θα συνέβαινε αν είχε τέτοιο ιλλιγγιώδες ποσό, δεσμευμένο μάλιστα από την ίδια.

Έτι περαιτέρω θεωρούμε λογική τη σκέψη αυτή και άξιας έρευνας, καθώς το ποσό που ανήκε στην εγγυήτρια αυτή εντός του 2018 εμφανίστηκε ως δεσμευμένος λογαριασμός 135.352 βρετανικών λιρών και με εγγραφή χρεωστική -135.300 βρετανικές λίρες, αφού είχε καταγγελθεί και κλείσει ο δανειακός λογαριασμός, εξαφανίζεται το 2019 και εμφανίζεται εκ νέου ως δεσμευμένο ποσό 135.352 την 3/4/2020 με αρνητικό διαθέσιμο υπόλοιπο -135.300 και λογιστικό υπόλοιπο 51,43.

Επειδή τα παραπάνω τυγχάνουν νόμιμα, βάσιμα και αληθή

ΖΗΤΟΥΜΕ

 

-Τις κατά την κρίσιν σας νόμιμες ενέργειές σας.”

ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ

Κυριάκο,

Με συγχωρείς αν ταλαιπωρήθηκες περιμένοντας πιο γρήγορα τα καλά νέα.

Κι αυτά είναι…υπό αίρεση.

Η αίρεση είναι η εταιρεία  AIA RELATE.

Αν αυτή η εταιρεία είναι της ανηψούλας,τότε μόνο είναι καλά τα νέα.

Διότι αυτή η εταιρεία θα πάρει πολλές-πολλές χιλιάδες ευρώ από το Δήμο Λαμιας.

Δεν έχω καταλάβει για ποιό ακριβώς λόγο.

Ισως νάχει να κάνει με την ύδρευση…

Αν δεν με πιστεύεις σου στέλνω αμέσως

τα έγγραφα πληρωμής κάθε μήνα χιλιάδων ευρώ!

Κατά το ΓΕΜΗ θα γεμίσει το σακούλι…

Συγνώμη.ξεχάστηκα.

Η ανηψούλα είναι η κόρη της αγαπημένης σου αδελφούλας.

Φιλικά και συναδελφικά

Νικος Ι. Νικολόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here