Αρχική Ελλαδα Υπουργός καταδικάστηκε σε… χάδι και είναι ύποπτος να… αυτοκτονήσει!Τον είχε στοχοποιήσει ο...

Υπουργός καταδικάστηκε σε… χάδι και είναι ύποπτος να… αυτοκτονήσει!Τον είχε στοχοποιήσει ο “Δήμιος της χώρας” ΓΑΠ και έμπλεξε με βίλα και σκάνδαλο…

2146
0

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

(Πω…πω…πωπωπώ!

Διασπορά ειδήσεων και σε μεγάλο βαθμό και πάλι από τον Τύπο και μάλιστα τον γνωστό.)Άσχετο…

Οπως είναι γνωστό σε όλους το ΠΑΣΟΚ ήρθε στην εξουσία για να ανεβάσει το λαό στην εξουσία και όχι γιατί τα στελέχη του ήθελαν εξουσία.Ούτε καν δώρα άνω των 499 εκατομμυρίων δραχμών.Εξ ου και αγνακτισμένος ο Ανδρέας είπε την φράση “είπαμε δωράκια,ε οχι και 500 εκατομμύρια…”

Ο Ανδρέας ανέβηκε στην εξουσία για να ανατρέψει μαζί με την τότε Αυριανή τον Καραμανλισμό και τον γκρέμισε,όπως έλεγε και η σχετική επιγραφή για χρόνια.

Ο Κ.Καραμανλής είχε έναν φίλο “από τα Σέρρας.

Τον καπνοβιομήχανο Πετρίδη,έναν απο τους μεγαλύτερους της χώρας.Ο αδελφός του Γραμμένος εργάστηκε για χρόνια στην καπνοβιομηχανία και έχουμε και εμείς στο παρελθόν δημοσιεύσει αρκετές φωτογραφίες του Κ.Καραμναλή,του Πετρίδη,υπουργών του.

Υπουργός του ΠΑΣΟΚ από τα Σέρρας έγινε ο Γιάννης Ανθόπουλος.

Τι σχέση έχει ο Γιάννης με την καπνοβιομηχανία Πετρίδη;

Υπογράφαμε στις 14 Απριλίου 2014 πρωτοσέλιδη αποκλειστικότητα  στην “Ελευθεροτυπία” με τίτλο:

“Ο Υπουργός,η βίλα και η τοκογλυφία”.

Το κείμενο έγραφε ,μεταξύ άλλων και τα εξής:

“…Ενα νέο σκάνδαλο, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο κ. Ανθόπουλος και πρόσωπα που τότε ήταν στην κορυφή του λεγόμενου συστήματος διαπλοκής, έρχεται τώρα στο φως και είναι συνέχεια του «Πόρτο Καρράς»…

Μάλιστα, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα (καταθέσεις, εισαγγελική πρόταση και βούλευμα), το σκάνδαλο, που είναι τοκογλυφία εκατομμυρίων ευρώ (με τον ανάλογο απάνθρωπο εκβιασμό του θύματος της τοκογλυφίας), διαδραματιζόταν παράλληλα με το σκάνδαλο τοκογλυφίας.

Οι δικαστικοί που ανέλαβαν την υπόθεση έπιασαν και τον Γιάννη Ανθόπουλο με τη… βίλα στο χέρι.

Σημειώνουν με κάθε λεπτομέρεια 18 τμηματικές καταθέσεις συνολικού ποσού άνω του 1,2 εκατομμυρίου ευρώ σε ελληνικές τράπεζες σε λογαριασμό συγγενικού του προσώπου και γράφουν επί λέξει για τη βίλα:

«…η περιουσία αυτή προέρχεται από την άμεση συνδρομή που παρείχε στην εγκληματική δραστηριότητα της κατ’ επάγγελμα τοκογλυφίας και αποτελούσε αμοιβή του για την επιτυχή διαμεσολάβηση στην κατάρτιση των σχετικών συμβάσεων, χρησιμοποιώντας αυτή την περιουσία για την αγορά οικοπέδου επί της οδού Ιάσονος στη Βούλα Αττικής, την οικοδόμηση διώροφης οικίας σε αυτό και ενσωματώνοντάς το σε τραπεζικούς λογαριασμούς δικούς τους και της τότε…» κ.λπ. κ.λπ.

Κέντρο δράσης η Καβάλα

Ιδού τι καταγράφουν οι δικαστικοί για την ανάμειξη Ανθόπουλου στην υπόθεση τοκογλυφίας, η οποία είχε κέντρο δράσης τη Βόρεια Ελλάδα και κυρίως την Καβάλα:

«ΙΙ) Ο εξ αυτών Ιωάννης Ανθόπουλος του Ευσταθίου:

Α) Με πρόθεση παρείχε άμεση συνδρομή στους (…) κατά τη διάρκεια της άδικης πράξης της τοκογλυφίας από κοινού, κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και στην εκτέλεση της πράξης αυτής, την οποία διέπραξαν για λογαριασμό της εδρεύουσας στην Αθήνα (…) εταιρείας σε βάρος της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία “ΟΔΕΤΤΗ ΝΙΚΟΥ ΠΕΤΡΙΔΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΚΑΠΝΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΕ”, (…) τον προσέγγισε κατά μήνα Μάρτιο έτους 2001 προκειμένου να μεσολαβήσει, με την επιρροή που μπορούσε να ασκήσει λόγω της ιδιότητός του ως βουλευτή Σερρών και πρώην υφυπουργού, για να χρηματοδοτηθεί η εγκαλούσα από την “ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ” ή οποιαδήποτε άλλη Τράπεζα, καθόσον αυτή αντιμετώπιζε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα τραπεζικής χρηματοδότησης, μετά από σχετικές άκαρπες προσπάθειές του προς τούτο, την έφερε σε επαφή με την εταιρεία (…) προκειμένου να λάβει δάνειο έναντι περιουσιακών ωφελημάτων που υπερέβαιναν το κατά νόμο θεμιτό ποσοστό του τόκου και αφού από κοινού με τους συγκατηγορουμένους του (…) επινόησαν την ιδέα των εικονικών συμβάσεων αγοραπωλησίας καπνών, μετείχε στις διαπραγματεύσεις για τους ειδικότερους όρους των δανείων, το ύψος αυτών, τις εμπράγματες εξασφαλίσεις τους, το χρόνο επιστροφής τους και παρίστατο κατά τη σύναψη των σχετικών εικονικών συμβάσεων αγοραπωλησίας καπνών, οι οποίες αναλυτικά περιγράφονται ανωτέρω, υπό στοιχείο ΙΑ, απαιτώντας και εισπράττοντας από την εγκαλούσα ως αμοιβή του για τις ανωτέρω υπηρεσία που προσέφερε ποσοστό 10% επί του εκάστοτε ποσού του δανείου και συνολικά απαίτησε και εισέπραξε από την εγκαλούσα ως αμοιβή του για τις υπηρεσίες διαμεσολάβησής του για την επίτευξη των αντίστοιχων συμφωνιών το ποσό των 1.757.884 ευρώ (147.898,8 + 200.000 + 99.985,94 + 400.000 + 150.000 + 560.000 + 200.000), ασκεί δε τέτοιου είδους πράξεις κατ’ επάγγελμα, καθόσον από την επανειλημμένη τέλεσή τους προκύπτει σκοπός τους για πορισμό εισοδήματος.

Πρωτοσέλιδα  σημερινά για ξέπλυμα.Ένα σκανδαλώδες  “σπορ” που έκανε την Ελλάδα πρωταθλήτρια διαφθοράς.Ασχετα με την υπόθεση Ανθόπουλου.

 

Το «ξέπλυμα»

Β) Με περισσότερες από μία πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, με πρόθεση απέκτησε, κατείχε και χρησιμοποίησε περιουσία, εν γνώσει κατά το χρόνο της κτήσης, του γεγονότος ότι η περιουσία προέρχεται από πράξη συμμετοχής σε εγκληματική δραστηριότητα, στη συνέχεια δε απέκρυψε και συγκάλυψε την αλήθεια όσον αφορά τη φύση, προέλευση, διάθεση και διακίνηση περιουσίας εν γνώσει του γεγονότος ότι η περιουσία αυτή προέρχεται από πράξη συμμετοχής σε εγκληματική δραστηριότητα,

(…) με πρόθεση απέκρυψε και συγκάλυψε την αλήθεια του γεγονότος ότι η περιουσία αυτή προέρχεται από την άμεση συνδρομή που παρείχε στην εγκληματική δραστηριότητα της κατ’ επάγγελμα τοκογλυφίας και αποτελούσε αμοιβή του για την επιτυχή διαμεσολάβηση στην κατάρτιση των σχετικών συμβάσεων, το οποίο καλώς εγνώριζε, χρησιμοποιώντας αυτή την περιουσία για την αγορά οικοπέδου επί της οδού Ιάσονος αρ. 7 στη Βούλα Αττικής, την οικοδόμηση διώροφης οικίας σ’ αυτό και ενσωματώνοντάς το σε τραπεζικούς λογαριασμούς δικούς του και της τότε και συγκεκριμένα ως εξής: 1) Κατάθεση την 16-4-2003 από την εγκαλούσα ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία “ΟΔΕΤΤΗ ΝΙΚΟΥ ΠΕΤΡΙΔΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΚΑΠΝΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Α.Ε.”, ποσού 50.000 ευρώ στον με αριθμ. 49192304 λογαριασμό της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ με δικαιούχο τη (…). 2) Κατάθεση την 26-6-2003 από την εγκαλούσα ποσού 44.100 ευρώ στον με αριθμ. 49192304 λογαριασμό της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ με δικαιούχο τη (…)»

Το δικαστικό έγγραφο απαριθμεί 18 τέτοιες περιπτώσεις καταθέσεων.

Φυσικά δεν προεξοφλούμε την ενοχή ούτε του κ. Ανθόπουλου ούτε των άλλων κατηγορουμένων. Αλλά μπορούμε να σημειώσουμε ό,τι πια δεν λένε οι φήμες περί κακουργημάτων και βίλας, αλλά τα δικαστικά έγγραφα…

Ανθόπουλος στην «Κ.Ε.»: Θέλω να αυτοκτονήσω, αλλά…

Εμπλεος οργής και αγανάκτησης μας δήλωσε ο κ. Ανθόπουλος και υποστηρίζει με ποταμό επιχειρημάτων ότι έμπλεξε γιατί κατόπιν επιθυμίας της μητέρας του προσπάθησε να βοηθήσει την κουμπάρα του, η οποία χρωστούσε στις τράπεζες τεράστια ποσά.

«Δυστυχώς περίμενα το βούλευμα λόγω του πολιτικού κλίματος. Και στην υπόθεση του “Πόρτο Καρράς” είχα μπλέξει από τον δήμιο της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου, αλλά λίγοι έγραψαν ότι αθωώθηκα πανηγυρικά. Αυτή η υπόθεση τώρα δεν έχει να κάνει με δημόσιο χρήμα, αλλά με ιδιωτική διαφορά.

»Δανείστηκα από την κουμπάρα μου να φτιάξω αυτή τη βίλα που λέτε, να συγκατοικήσουμε μάλιστα. Λάθος μου που δεν κατοχυρώθηκα, αλλά είχαμε σχέση εμπιστοσύνης. Τη βοήθησα να σωθεί από τεράστια δάνεια για τα οποία την κυνηγούν. Εμπλεξα όταν αρνήθηκα να καταθέσω ότι υπάρχει τοκογλυφία σε βάρος της».

Ο κ. Ανθόπουλος μας είπε ότι στην όντως εντυπωσιακή βίλα στο Πανόραμα Βούλας, με θέα μέχρι τον… Καβομαλιά, δεν μένει και την έχει νοικιάσει.

Επίμονα τόνισε ότι το βούλευμα τον παραπέμπει με ενδείξεις ενοχής και όχι αποδείξεις και πρόσθεσε έντονα: «Σκέφτηκα πολλές φορές να αυτοκτονήσω όταν έμπλεξα έτσι. Το ότι δεν αυτοκτόνησα οφείλεται στα παιδιά μου, γιατί θέλω να αθωωθώ πρώτα και μετά ας πεθάνω…».

Ο Γιάννης,ο Υπουργός δεν αυτοκτόνησε για να αθωωθεί.

Μετά 4 χρόνια από το ρεπορτάζ μας αυτό και αφού στα δικαστήρια υποστήκαμε και κάμποσους προπηλακισμούς από την κουστωδία κάποιων υπεραπιστών των κατηγορουμένων βγήκε η ετυμηγορία.

Κατγράφηκε ως εξής:

“Ομόφωνα ενόχους κήρυξε το δικαστήριο και τους τρεις συγκατηγορούμενους του πολιτικού, υπεύθυνους της εταιρείας Namaco που μετονομάστηκε σε Gennet, οι οποίοι δικάστηκαν για το αδίκημα της τοκογλυφίας κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και τον Γιάννη Ανθόπουλο για συνέργεια σε τοκογλυφία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, επιβάλλοντας σε όλους ποινή 15ετούς φυλάκισης. Σε όλους τους καταδικασθέντες δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.

Με την απόφασή του αυτή το δικαστήριο διέταξε την κατάσχεση περιουσίας των κατηγορουμένων για συνολικό ποσό 7,4 εκατομμύρια ευρώ, που θεωρεί προϊόν του εγκλήματος της τοκογλυφίας. Το ύψος των κατασχέσεων καταμερίζεται σε 1,7 εκατομμύρια ευρώ για τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, συμπεριλαμβανομένης της κατοικίας του στη Βούλα, και σε συνολικό ποσό 5,7 εκατομμυρίων ευρώ για τους άλλους τρεις καταδικασθέντες.

Επιπλέον, στους κατηγορούμενους επιβλήθηκε στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων για 5 χρόνια και χρηματική αποζημίωση 5.000 ευρώ στον κάθε έναν. Στον πρώην υπουργό και σε δύο ακόμη κατηγορούμενους επιβλήθηκε επιπλέον, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Κατά τη δικογραφία, ο πρώην υφυπουργός μεσολάβησε την περίοδο 2002-2005 προκειμένου η ιδιοκτήτρια εταιρίας καπνού «Οδέττη Πετρίδη», να λάβει τοκογλυφικό δάνειο από την εταιρία των συγκατηγορουμένων του πολιτικού, συνολικού ποσού 17,6 εκατομμυρίων ευρώ. Τα χρήματα καλύπτονταν με πλαστά παραστατικά αγοραπωλησιών καπνού. Έναντι της βοήθειας που παρείχε ο κατηγορούμενος πολιτικός φέρεται να λάμβανε για κάθε παραστατικό το δέκα τοις εκατό του ποσού του τιμολογίου. Συνολικά, στον κ. Ανθόπουλο καταλογίζεται ότι πήρε ποσό που υπολογίζεται σε 1,7 εκατ. ευρώ.”

Στο δεύτερο βαθμό μια καταδίκη θα οδηγούσε στη φυλακή τους επώνυμους και η σκέψη αυτή είχε τσακίσει πολύ και τον Υπουργό Γιάννη.

Είναι οι υπουργοί για φυλακή και μάλιστα οι κυνηγημένοι από τον “Δήμιο της Ελλάδας” τον Γιώργο Παπανδρέου;

Τον είχε αποκαλέσει έτσι γιατί ο Γιώργος έδιωξε τον Γιάννη και άλλους καμιά 10αριά βουλευτές για την τρπολογία σχετικά με το σκάνδαλο Πόρτο Καρράς.

Ο Γιάννης δήλωσε ότι θα δικαιωθεί στο δεύτερο βαθμό και κυκλοφορούσε με ένα κολλάρο,σημάδι του τσακίσματος της υγείας του.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό έγινε.Και κράτησε …32 συνεδριάσεις!

Το αποτέλεσμα και η ετυμηγορία καταγράφηκε ως εξής:

“…Το Εφετείο, καταδίκασε τον πρώην υφυπουργό και δύο εκ των τριών συγκατηγορουμένων του, επιβάλλοντας τους ποινές φυλάκισης 2 και 3 ετών αντίστοιχα με αναστολή, γεγονός, το οποίο, σύμφωνα με νομικούς, οφείλεται στις ενδιάμεσες ευεργετικές για τους κατηγορουμένους νομοθετικές μεταβολές με κυρίαρχη τη μετατροπή της τοκογλυφίας σε πλημμέλημα ανεξαρτήτως ποσού. Η μετατροπή του εν λόγω αδικήματος, οδήγησε σε παραγραφή της συγκεκριμένης κατηγορίας για την οποία πρωτοδίκως είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης…”

Ο Γιάννης ο υπουργός μας είπε τότε ότι θα αυτοκτονούσε αλλά το ανέβαλε γιατί ήθελε να κυκλοφορήσει με το κεφάλι ψηλά και  να αθωωθεί.

Τώρα θα αυτοκτονήσει λέτε;Η θα κυκλοφορεί με το κεφάλι ψηλά γιατί φυλακή…πάπαλα; Και θα κυκλοφορεί απέναντι στην δύστυχη κόρη του Πετρίδη ,την Οδέττη και τον σύζυγό της Γιώργο Κατακαλίδη,τους οποίους λυπόταν και η ψυχή του πιο σκληρού κακοποιού να τους βλέπει σε μεγάλη ηλικία να σέρνουν βαλίτσες με πολλά κιλά δικογραφιών απο δικαστήριο σε δικαστήριο,απο ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο για μια…20ετία σχεδόν(αθάνατη Ελλάδα τι κάνεις όταν πας για κουκουλώματα…) και να φωνάζουν ότι ο κουμπάρος Ανθόπουλος και οι άλλοι είναι ένοχοι;

Και αντί συγνώμης να εισπράττουν ειρωνείες και χλευασμό…

Πως το έκαναν αυτό οι αδάμαντες πολιτικοί μας;Μάλλον τους ξέφυγε γιατί ολημερίς και ολονυχτίς αγωνίζονταν να ξαναστήσουν το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων ,όπως ήταν παλιά,όταν με αγώνα του Κ(ωνσταντίνου) Μητσοτάκη ως Αντιπολίτευση,το γκρέμισαν με επιχείρημα ότι το ΠΑΣΟΚ βυθισμένο στα σκάνδαλα ήθελε με αυτό το άρθρο να κυνηγήσει τους δημοσιογράφους που τα έβγαζαν.

Δείτε στο ρεπορτάζ αυτό 2-3 χαρακτηριστικά πρωτοσέλιδα που κυριακάτικα δεν θα αρέσουν καθόλου στον Κ(υριάκο)Μητσοτάκη ,ο οποίος εν μέσω γενικής (ομόφωνης) αποδοκιμασίας από την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων επανέφερε το άρθρο στα αόριστα μέτρα που κυνηγούσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης .

Την ίδια ώρα μερικοί ο “Δήμιος της χώρας” Γιώργος Παπανδρέου διεκδικεί την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αν και ηττημένος κατά κράτος από τον δημιουργό της λίστας Λαγκάρντ, τον Ερβέ Φαλσιανί.

Τα πρωτοσέλιδα δεν θα αρέσουν καθόλου και στον έτερο υποψήφιο για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ,τον φίλο μας Ανδρέα Λοβέρδο.Ιδιαίτερα αυτό με τη ΝΟΒΑΡΤΙΣ…

Για την οικογένεια Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ της κρίσιμης με τα μνημόνια εποχής μας μίλησε η κινηθείσα για πολλά χρόνια εντός της οικογένειας Παπανδρέου καθηγήτρια Ζωή Γεωργαντά.Μίλησε στην εκπομπή του Κώστα Ουίλς( 90,6 Σάββατο 11.00-14.00) και ήταν καταιγιστική.

Απολαύστε τα όσα είπε εκείνη ,αλλά και άλλοι καλεσμένοι της εκπομπής :

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here