Αρχική Ελλαδα Οι δολοφονίες ερευνητών δημοσιογράφων,η συγνώμη του Αδωνη ,η διαφθορά(και)στη Δικαιοσύνη, η ...

Οι δολοφονίες ερευνητών δημοσιογράφων,η συγνώμη του Αδωνη ,η διαφθορά(και)στη Δικαιοσύνη, η αργοπορημένη κατά …18 χρόνια κάθειρξη για την πλαστή απόφαση του ΣτΕ και ο νέος τιμονιέρης του Αρείου Πάγου Ισ. Ντογιάκος

767
0

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Προχθες το βράδυ στην εκπομπή του Ανδρέα Παπακυριακόπουλου (Αλερτ) μιλήσαμε για τις  δολοφονίες-κατα κυριολεξία και κατα χαρακτήρα- των ερευνητών δημοσιογράφων Κώστα Βαξεβάνη και Γιάννας Παπαδάκου,του εκδότη της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Γιάννη Φιλιππάκη του αρθρογράφου και ειδικού στόχου-λόγω Προκόπη Παυλόπουλου.

Τα ξέρουμε και ως παθόντες στο σκάνδαλο του Ερυθρού σταυρού.Δεν χάσαμε απλώς τις δουλειές μας ,αλλά ακόμα και επιστήθιους(;)επι δεκαετίες φίλους που βρέθηκαν “απέναντι”.

Οταν καταδικάστηκε ο Μαρτίνης για μας ήταν πολύ αργά και προσωπικά δεν μας ωφέλησε σε τίποτα.

Στο σκάνδαλο της ΝΟΒΑΡΤΙΣ φάνηκε η κατάντια της Ελληνικής δικαιοσύνης για μία ακόμα φορά,σε μεγάλο σκάνδαλο.

Δεν είναι τυχαία.Ας διαβάσουν οι ταγοί της Δικαιοσύνης το ΑΘΛΙΟ άρθρο του Πρετεντέρη για την υπόθεση αυτή στο φύλλο της 5/7/22.

Η ανάγνωση της άθλιας επιχειρηματολογίας ότι η κλήρωση βοήθησε να…στηθεί η σύνθεση του δικαστηρίου και να βγάλουν το πόρισμα καταπέλτης για το μέγα σκάνδαλο της ΝΟΒΑΡΤΙΣ ,καταδεικνύει το πόσο αμετανόητοι είναι.

Ισως είναι η πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία που κάποιος καταγγέλει στήσιμο της …κλήρωσης και μάλιστα μέσα στη Βουλή και μάλιστα με το κυβερνών Κόμμα να επιθυμεί το βούλευμα να είναι αντίθετο από αυτό που έβγαλαν ομόφωνα για τους ερευνητές δημοσιογράφους οι 5 δικαστές που είχαν κληρωθεί για το συμβούλιο και 3-2 σε βάρος της Τουλουπάκη.

Γράφει επι λέξει:

” Το Δικαστικό Συμβούλιο για την υπόθεση Παπαγγελλόπουλου κληρώθηκε από τη βουλή στις 30 Ιουλίου 2020…

…Υπάρχει και η ερμηνεία ότι οι 5 του δικαστικού συμβουλίου κατάλαβαν και έκριναν ορθά…

…υπάρχει και η θεωρία του στησίματος.Κάποιος έστησε κάποιον.Ακούω πολλά…

…Ετσι βγήκε ένα βούλευμα που μπάζει και απο τους αεραγωγούς…”

Στο ίδιο άρθρο ψέγει τους δικαστές γιατί “χρειάστηκαν 22 μήνες να ερευνήσουν μια υπόθεση που είχε ερευνηθεί από την προκαταρκτική(προανακριτική θέλει να πει αλλά τρικυμία…)της Βουλής”.Δηλαδή έπρεπε οι δικαστές ,κατά την δημοσιογραφική αυτή μορφή να αρκεστούν στην πολιτική βούληση,όπως αυτή εκφράστηκε στο πόρισμα από την κυβερνητική πλειοψηφία…

Τόση πίστη στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη ούτε ο Ορμπαν δεν θα την είχε εκδηλώσει …

Τούτων δοθέντων είναι ευχάριστη έκπληξη το γεγονός ότι ο Αδωνης Γεωργιάδης αδειάζοντας και τον Πρετεντέρη και τους πάντες ζήτησε ευθέως συγνώμη από τους δημοσιογράφους και ανακάλεσε ό,τι είχε πει σε βάρος τους τόσους μήνες.

Στην προχθεσινή μας εκπομπή είχαμε πει ότι στην υπόθεση αυτή η κυβέρνηση είχε κακοποιητική συμπεριφορά έναντι του σκανδάλου ΝΟΒΑΡΤΙΣ και της πραγματικότητας και στο μέτρο που δεν ζήτησε συγνώμη μετά την έκδοση του αμετάκλητου βουλεύματος είναι κυβέρνηση κακοποιών.

Προφανώς από αυτό εξαιρείται ο Αδωνης και μπράβο του.Γιατί χρειάζεται γενναιότητα να στηθεί στην κάμερα και να πει συγνώμη με τέτοιους Πρετεντέρηδες απέναντι.

Στο τέλος του ρεπορτάζ αυτού ακούστε την απερίφραστη συγνώμη του Αδωνη σε αυτούς που είχαν αποκαλέσει χειρότερα από κακοποιούς δια στόματος Μητσοτάκη με το διαβόητο “δεν είναι δημοσιογραφία,είναι συμμορία,δεν είναι ελευθερία του Τύπου είναι δολοφονία”.

Δηλαδή ότι οι δημοσιογράφοι και μαζί με αυτούς και όσοι εξ ημών απο την πρώτη στιγμή ταχθήκαμε στο πελυρό τους είμαστε δολοφόνοι…Χαρακτήρων εννοεί.Χειρότερα…

Βεβαίως και υπάρχει τεράστια διαφθορά στη Δικαιοσύνη και αποφάσεις που νομικά δεν είναι απλώς εσφαλμένες,αλλά κατάπτυστες και για όσους πέρασαν απέξω απο τη Νομική.Αποφάσεις προϊόντα χρηματισμού…Αποφάσεις που διακρίνουν πληβείους και πατρίκιους…Δημοσιογραφία που διακρίνει πατρίκιους και πληβείους.

Προχθες το μεσημέρι στην κρατική τηλεόραση είχε φιλοξενηθεί ο δικηγόρος του θύτη,του ανθρώπου που καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη ,γιατί κατέσφαξε τον Ζακ Κωστόπουλο.

Kαι εκείνος  σχεδόν έκλαιγε για τον πελάτη του και για το πρόβλημα που έχει στα οικονομικά του,λόγος για τον οποίο η Δικαιοσύνη,χωρίς αιδώ,χωρίς ντροπή για το χυμένο αίμα τον αποφυλάκισε σε χρόνο ρεκόρ.

Μα τη αξία έχει η ζωή που πήρε μπροστά στο ταμείο της επιχείρησής του;

Ούτε περνάει από το μυαλό αυτών των δικαστών ότι έπρεπε να είχε κάνει,ως ώφειλε, χαρακίρι μετά το έγκλημα δεν θα ήταν παρών στην επιχείρησή του οριστικά και αμετάκλητα…

Χθες το βράδυ βγάλαμε κι άλλα συμπεράσματα.Ο Πρωθυπουργός Κυρ.Μητσοτάκης αντί συγνώμης για τα περι δολοφόνων δημοσιογράφων στα σκάνδαλα όπως της ΝΟΒΑΡΤΙΣ μας είπε κι άλλα χειρότερα.

Και περίπου είπε ότι κατα χάριν κυκλοφορεί το ΜΑΚΕΛΕΙΟ του Χίου με τις χυδαιότητες κλπ.Δεν μας είπε αν κατα χάριν η συγκάλυψη κυκλοφορούν ελεύθεροι οι δολοφόνοι του Χίου.Μας είπε σχεδόν ότι σχεδιάζουν κι άλλα μέτρα για τον πιο ταλαιπωρημένο απο τις εξουσίες Τύπο στην Ευρώπη.Σε άλλη στήλη τα όσα είπε στη Βουλή και όσα του καταλόγισε ο Αλ Τσίπρας γιατί το θέμα μας είναι τι Δικαιοσύνη έχουμε.

Μια γεύση πήρε η δικαστίνα που έβαλε πρόεδρο της Δημοκρατίας και πήγε με την Μενδώνη στο πεδίο του Αρεως.Την ίδια Μενδώνη της φωτογραφίας αυτής…Και έφυγαν πυξ λαξ γιατί πολίτες διαδήλωσαν μπροστά τους για τις αθλιότητες των αποφυλακίσεων δολοφόνων,την ίδια ώρα που εξοντώνουν με ποινές σκληρότατες παιδιά με γκαζάκια και απεργούς πείνας(Γιαν.Μιχαηλίδης)υπέρ του οποίου διαδήλωσαν.

Είναι η ίδια Δικαιοσύνη που μας είπε ότι η Γεωργία Μπίκα είπε ψέμματα ότι βιάστηκε από δυο εκείνο το βράδυ σε σουίτα του ξενοδοχείου.

Η αλήθεια ποιά είναι;Οτι δεν έγινε καμία σεξουαλική πράξη;Οτι πήγε με τη θέλησή της ,όπως λέει το δικαστικό πόρισμα;

Αλήθεια πως κατάφεραν οι βασιλιάδες του χρήματος να συνευρεθούν με μια φτωχή και ορφανή στον ίδιο χώρο;Στο ίδιο κρεβάτι; Ο ένας;δύο; Απο φιλανθρωπία;Εχουν ξανακάνει τέτοια φιλανθρωπία;Και η Γεωργία πήγε επειδή έπαθε ξαφνικά έναν έρωτα με έναν από αυτούς; Με δυο;Εχει ξαναπάθει τέτοιον έρωτα;Πήγε μήπως για κάποιο ποσό;Το έχει ξανακάνει;το ερεύνησαν;Βρήκαν κάτι σχετικό οι δικαστικές αρχές και εκείνη η εισαγγελέας που τα περιγράφει σαν να ήταν στο δωμάτιο και τα παρακολοθούσε;

Θυμηθήκαμε μια αντίστροφη ιστορία που μας είχε διηγηθεί ο φίλος και γνωστότατος από τους Κώδικες συνταξιούχος σήμερα Εισαγγελέας Αθ.Κονταξής.

Μια Αγγλίδα τουρίστρια ζήτησε από έναν ταξιτζή να την μεταφέρει στην Ερέτρια από την Αθήνα.Στο δρόμο του είπε ότι της άρεσε και έκαναν σεξ.Εκείνη κράτησε το εσώρουχο και όταν την άφησε έκανε καταγγελία ότι τη βίασε.Ο ταξιτζής πήγε με 8 χρόνια κάθειρξη στη φυλακή και ας φώναζε όσο ήθελε ότι όλα έγιναν επειδή εκείνη εξέφρασε έρωτα.

Εμεινε 6 χρόνια φυλακή.Και αίφνης πήγε στον εισαγγελέα ένας ντετέκτιβ απο την ασφαλιστική εταιρεία της Αγγλίας και ζήτησε να βρει τον ταξιτζή στη φυλακή.Τον βρήκε και τον ταυτοποίησε.Η Αγγλίδα τουρίστρια είχε εισπράξει ένα μεγάλο ποσό γιατί είχε κάνει πρίν έρθει στην Ελλάδα ασφάλεια για βιασμό κλπ.

Μετά 4 χρόνια έκανε το ίδιο στην Πορτογαλία.Και η ασφαλιστική ερεύνησε.και την παρακολούθησε και κατέγραψε τις συνομιλίες της,όπου έλεγε στη στενή της φίλη τα πάντα και σχεδίαζαν το επόμενο.

Βγήκε κατεστραμμένος από την Ελληνική Δικαιοσύνη ο ο πληβείος ταξιτζής.Για τον πατρίκιο της Θεσσαλονίκης τέτοια έρευνα έγινε;Θα γίνει;Η μήπως οι αρχές είναι απασχολημένες πολύ,όπως στον ταξιτζή που φώναζε ότι είναι αθώος και κανείς δεν έκανε στοχειώδη έρευνα;

Ο ευσταλής αυτός Πρετεντέρης που πεταλώνει ψύλλο στον αέρα της Μυκόνου και ανακάλυψε τη θεωρία του στησίματος,που βολεύει πολύ τους άλλους- πλήν Αδωνη -να μην ζητήσουν συγνώμη ενδιαφέρεται πράγματι για την Δικαιοσύνη γενικά ή α λα κάρτ;

Χθες το Εφετείο της Αθήνας τιμώρησε δικηγόρο ηγετικό στέλεχος της τεκτονικής στοάς στην Αθήνα,τον Α.Π. με κάθειρξη 8 ετών γιατί κρίθηκε ένοχος για ένα πρωτοφανές στα χρονικά έγκλημα.Πλαστογράφησε απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με υπογραφές δικαστών,γραμματέων κλπ

Η απόφαση είναι του 2004.Και καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό το 2022.Μετά δεκαοκτώ(18)χρόνια!!!Ποιός μάρτυρας και ποιό θύμα ζει και ποιός πεθαίνει…

Το θύμα του,ο Ελληνορώσος Ηλίας Τράμπερ καταστράφηκε ως προς την ελληνική του πλευρά αν και φώναζε με εμφανίσεις του και σε ελληνικά ΜΜΕ ότι η Δικαιοσύνη καθυστερεί αδικαιολόγητα.Δεν ξέρει απο …τεκτονικά παρασκήνια στην Ελλάδα βέβαια…

Για την κατάντια της Δικαιοσύνης θα σημειώναμε ότι οι δικαστές θύματα της πλαστογραφίας δεν έκαναν μια τόση δα μηνυσούλα…Μια κατάθεση έστω…Την ίδια στιγμή που άλλοι συνταξιούχοι δικαστές εξοτώνουν δημοσιογράφους στα δικαστήρια για ψύλλου πήδημα,ισχυριζόμενοι διάφορα περί ευαισθησίας λόγω του λειτουργήματος κλπ

Το θύμα της πλαστογραφίας θα το φωνάξει κάποιος αρμόδιος του κράτους να του ζητήσει συγνώμη γιατί με αυτό τον άθλιο τρόπο του πήραν ουσιαστικά τη ζωή ,αφού έσερναν την υπόθεση δεκαετίες σε δήθεν δικαστικές έρευνες;

 

Στην κορυφή της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου μετά την αποχώρηση του “Κουμπίλιας”(έτσι τον φωνάζουν όταν παίζει ποδόσφαιρο…)Βασίλη Πλιώτα τη θέση του πήρε ο Ισίδωρος Ντογιάκος,γνωστός επίσης στο ευρύτερο και εκτός Δικαιοσύνης κοινό.

Μετά λόγου γνώσεως γράφουμε ότι ο Βασίλης Πλιώτας συγκρούστηκε με πολλούς Υπουργούς στα δυο χρόνια της θητείας του,ιδιαίτερα για τα τραπεζικά εγκλήματα και για εσωτερικά της Δικαιοσύνης θέματα.Αρνήθηκε εντολές και παραινέσεις και αιτήματα και παρακλήσεις  να αφήσει κατα μέρος τη νομιμότητα και έφυγε με το κεφάλι ψηλά.

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος παρέλαβε τη σκυτάλη με ανοιχτές υποθέσεις σαν κι αυτές που αναφέρουμε.Με λειτουργούς που παθαίνουν εγκεφαλικό για να προλάβουν έντιμα το καθήκον τους,αλλά και λειτουργούς που τους βρίσκει κανείς σε βίλες και…καζίνο,υπηρέτες συμφερόντων,αφού πρώτα έχουν πάρει και τα κεφάλια μερικών πληβείων χωρίς να ανοίξουν καν δικογραφίες.

Η καρέκλα έχει κύρος,αλλά και …ηλεκτρικό ρεύμα!

Ακούστε τη συγνώμη του Αδωνη και σε άλλη στήλη τις ομιλίες Μητσοτάκη -τσίπρα στη Βουλή και βγάλτε συμπεράσματα για το πόσο θύματα είναι αυτοί οι πολιτικοί που ατιμώρητα μαζί με φίλους και τις οφ σορ τους έχουν γεμίσει φορολογικούς παραδείσους με κλεμμένα χρήματα:

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here