Αρχική Ελλαδα Πνίγεται στη βρομιά κυριολεκτικά και μεταφορικά η Μύκονος!!!

Πνίγεται στη βρομιά κυριολεκτικά και μεταφορικά η Μύκονος!!!

1001
0

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Οπως βλέπετε και ξέρετε σε αυτή την δημοσιογραφική έπαλξη δεν ασχολούμαστε σχεδόν ποτέ με τη Μύκονο και τα συμβαίνοντα εκεί.Εχουμε εξηγήσει ότι τη θεωρούμε νησί της διαφθοράς(κατά κανόνα με τις εξαιρέσεις του…)ότι οι βρομιάρηδες της ελληνικής εξουσιαστικής ελίτ βρίσκουν εκεί καταφύγια και ότι θα μπορούσε να συμβεί αυτό που μας είπε γνωστός δικηγόρος,αναφερόμενος στην περίοδο 1985-2012: αν ένας φώναζε στις παραλίες της Μυκόνου δείχνοντας έναν κύριο σοβαρά ντυμένο “κύριε εισαγγελέα απο εδώ”αρκετοί θα πνίγονταν από τη βιασύνη τους να πέσουν στη θάλασσα και να χαθούν από τα μάτια του”.

Τούτων δοθέντων δεν ασχολούμαστε με τη Μύκονο.Μας αρέσει μόνο η φωτογραφία του Αδωνη και του Πρετεντέρη μαζί στο κότερο.Γιατί μας θυμίζει και το παρελθόν και των δυο.

Διαβάστε τι έγραψε η ΖΟΥΓΚΛΑ για το κατα κυριολεξία και μεταφορικά βρόμικο νησί:

ΖΟΥΓΚΛΑ:

Πλημμύρισαν με λύματα ο Πλατύς Γιαλός και η Μεγάλη Άμμος στη Μύκονο

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021, 18:08
Πλημμύρισαν με λύματα ο Πλατύς Γιαλός και η Μεγάλη Άμμος στη Μύκονο
0

Απερίγραπτα πράγματα συμβαίνουν στο «διαμάντι του στέμματος του ελληνικού τουρισμού», τη Μύκονο. Αυτό που δεν έπρεπε να συμβεί ποτέ σε κανένα μέρος της χώρας, συνέβη στη Μύκονο και μάλιστα κατά την κορύφωση της τουριστικής κίνησης και μετά από ένα καταστροφικό περσινό καλοκαίρι, λόγω της πανδημίας.

Το δίκτυο αποχέτευσης κατέρρευσε στον Πλατύ Γιαλό και στη διπλανή παραλία Μεγάλη Άμμος. Ανεπαρκές από χρόνια, ασυντήρητο από τη δεκαετία του ’90 ακόμη δεν μπορούσε παρά να καταρρεύσει.

Η αδιαφορία, αλλά και η αδυναμία των υπευθύνων της Τεχνικής Υπηρεσίας Λυμάτων ΔΕΥΑ Μυκόνου είχε λοιπόν ως αποτέλεσμα την κατάρρευση του δικτύου αποχέτευσης.

Μη επεξεργασμένα λύματα κατέληξαν στις παραλίες Μεγάλη Άμμος και Πλατύς Γιαλός και η περιοχή μύρισε τόσο έντονα ακαθαρσίες που ήταν αδύνατο να μείνεις στην περιοχή.

Ακόμα κάποια από τα δωμάτια ακριβού ξενοδοχείου της περιοχής γέμισαν λύματα.

Η ευθύνη της διαχείρισης των λυμάτων ανήκει στην Τεχνική Υπηρεσία ΔΕΥΑ Μυκόνου.

Οι αρμόδιοι παρουσιάστηκαν μόνοι τους στο πλαίσιο του αυτόφωρου, όμως το πρόβλημα σταμάτησε προσωρινά και βέβαια λίγες μέρες μετά, ακριβώς κάτω από τον οικισμό Κόστα Ήλιος, το πρόβλημα εμφανίστηκε εκ νέου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here