Αρχική Ελλαδα Απίστευτο: Δυο γυναίκες σε ΗΠΑ και Ελλάδα βρήκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς...

Απίστευτο: Δυο γυναίκες σε ΗΠΑ και Ελλάδα βρήκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους δύο δις από το πουθενά!Η Δικαιοσύνη ψάχνει-Eπιστολή Νικολόπουλου στον Πρωθυπουργό!..

2793
0

 

 

Αναδημοσιεύουμε την (ανοιχτή) ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Νικου Νικολόπουλου στον Πρωθυπουργό:

“Kύριε πρωθυπουργέ,αγαπητέ Κυριάκο,

Αυτό το “σαράκι” για το οποίο η Νέα Δημοκρατία με όρισε Γραμματέα ‘Eρευνας και Tεκμηρίωσης Σκανδάλων(“Λοχαγό” του Καραμανλή με προσφωνούσαν για την αγάπη και πίστη μου στον Κώστα Καραμανλή) δεν λέει να με εγκαταλείψει.

Να μου επιτρέψεις λοιπόν να σου θέσω με την επιστολή μου υπόψη ντοκουμέντα, απο τα οποία θα διαπιστώσεις πόσο αναξιόπιστη είναι η χώρα και δεν θα απορείς γιατί οι Ευρωπαϊκοί Θεσμοί δεν (σε) εμπιστεύονται στο παραμικρό που αφορά την διαχείριση και αξιοποίηση ευρωπαίκών και κρατικών κονδυλίων,μέσω του Τραπεζικού συστήματος.

Στη σημερινή μου επιστολή σου θέτω δυο τεράστια θέματα ,για τα οποία έχουμε κινηθεί με τον Γιάννη Ντάσκα αρμοδίως και στον Εισαγγελέα.Υποθέτω από μισόλογα στους διαδρόμους της Εισαγγελίας ότι κάποιοι κυβερνητικοί έχουν ταραχή και προσπαθούν να μας βάλουν τρικλοποδιές,ελπίζοντας ότι η οφειλόμενη έρευνα θα  σταματήσει.

 

Θέμα πρώτο .Αφορά Ελλάδα και ΗΠΑ.

Οπως έγραψαν και ΜΜΕ στην Ελλάδα (και μέσα σε αυτά και το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ) στις ΗΠΑ μια γυναίκα διαπίστωσε σε συναλλαγή της με την Τράπεζά της ,ότι είχε υπόλοιπο στο λογαριασμό της ένα δις δολλάρια.Επεσε κάτω.Διότι δεν το είχε ονειρευτεί αυτό το ποσό.Και η Τράπεζα έγραφε στο ενημερωτικό χαρτί που της έδωσε ότι μετά απο ανάληψη είκοσι(20)δολλαρίων έμενε υπόλοιπο ένα δις δολλάρια.Αμέσως τα ελεγκτικά όργανα στις ΗΠΑ κινητοποιήθηκαν και ερευνούν,όπως ανακοίνωσαν διεθνώς ποιό κύκλωμα δρα και τι παιχνίδι ξεπλύματος χρήματος παίζει.Η αν η Τράπεζα ψευδώς το βεβαιώνει κάπου αλλού για να φανεί ισχυρή τράπεζα με γεμάτα ταμεία και παράπεσε η βεβαίωση στην ανύποπτη κυρία.

Το πιστεύεις δεν το πιστεύεις ακριβώς το ίδιο συμβαίνει στην Ελλάδα.Στην αγαπημένη σου Τράπεζα Πειραιώς.Στις 22 Δεκεμβρίου 2017 η Τράπεζα έδωσε σε μια ελληνίδα πελάτισα έγγραφα που βεβαιώνει ότι εχει δεσμευμένο έναν διαζευκτικό λογαριασμό της κυρίας ύψους ενός δισεκατομμυρίου λιρών Αγγλίας και εκατόν τόσες χιλιάδες λίρες.

Η κυρία που είναι και αξιωματούχος μιας ξένης χώρας στην Ελλάδα έπαθε σοκ όταν διάβασε στο έγγραφο ότι ο λογαριασμός της είναι δεσμευμένος στο ποσό αυτό,το οποίο κι αυτή δεν ονειρεύτηκε.Είχε μόνο τις εκατόν τόσες χιλιάδες λίρες.

Πρόσεξε την ημερομηνία:22 Δεκεμβρίου 2017.”Εγκυες” ημέρες για να εμφανίσουν οι Τράπεζες γεμάτη κοιλιά.Γεμάτα ταμεία δηλαδή.

Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ οι εδώ αρμόδιοι σφυρίζουν αδιάφορα,αν και το θέμα είναι πανομοιότυπο και τα ερωτήματα προς έρευνα πανομοιότυπα.

Θέμα 2ο.Αφορά μια εταιρεία που έρχεται απο τις ΗΠΑ και την ελληνική κρατική ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.

Οπως πιθανόν γνωρίζεις η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ,το καμάρι των τραπεζικών και μη τραπεζικών πουλήθηκε σε αυτό το FUND που δραστηριοποιείται και στις ΗΠΑ και διεθνώς.

Πως και πόσο πουλήθηκε;

Γράφουν τα ΜΜΕ στην Ελλάδα πολλά και ιδιαίτερα η αγαπημένη σου ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.Οχι καλά.

Ιδού μέρος από  ένα δημοσίευμα εξειδικευμένου στα οικονομικά ΜΜΕ:

“…Στο -69% σε σχέση με τα ίδια κεφάλαια του 2019 (1,081 δισ. ευρώ) και την αξία με την οποία η Εθνική Τράπεζα αποτιμούσε μέχρι πρόσφατα στα βιβλία της την Εθνική Ασφαλιστική, «κλείδωσε» η πώληση της ιστορικής ασφαλιστικής του ομίλου στο αμερικανικό fund CVC Capital.

Παρά τις προσπάθειες της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας να διασώσει τα προσχήματα, ανακοινώνοντας ότι το τίμημα πώλησης αντιστοιχεί σε αποτίμηση 505 εκατ. ευρώ στην πραγματικότητα η εικόνα είναι πολύ πιο δυσάρεστη: ποσό 120 εκατ. ευρώ του τιμήματος συνδέεται με την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων πώλησης τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων μέχρι το 2026.

Δηλαδή, το βέβαιο τίμημα της συναλλαγής είναι 385 εκατ. ευρώ ή 346 εκατ. ευρώ για το 90,01% που θα διαθέσει η ΕΤΕ. Έμπειροι αναλυτές εκτιμούν ότι πρόκειται για προσπάθεια ωραιοποίησης, καθώς στην ουσία πρόκειται για προμήθειες που θα λάμβανε ούτως ή άλλως η Εθνική από την διάθεση ασφαλιστικών προϊόντων στους πελάτες της.

Ακόμα χειρότερα, εργαζόμενοι της Εθνικής Ασφαλιστικής υποστηρίζουν ότι υπάρχει ειδικός όρος που προβλέπει την αφαίρεση 125 εκατ. από το τίμημα, εάν οι ζημιές των συμβολαίων με νοσοκομειακή κάλυψη ξεπεράσουν κάποια προκαθορισμένα όρια. Αν έχουν βάσh οι αναφορές αυτές, τότε το πραγματικό τίμημα για την Εθνική για την πώληση μιας εταιρίας με ενεργητικό 4 δισ. ευρώ, με κέρδη 81 εκατ. ευρώ και με ίδια κεφάλαια 1 δισ. ευρώ θα εισπράξει ποσό χαμηλότερο των 300 εκατ. ευρώ.

Ακόμα όμως και αν τα πράγματα κυλήσουν όπως ελπίζει η τράπεζα και επιτευχθούν οι στόχοι πώλησης τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων, τα 454,5 εκατ. ευρώ (που θα εισπράξει η Εθνική από την πώληση του 90,01% της ασφαλιστικής στο CVC) είναι μόλις 5,6 φορές υψηλότερο από τα κέρδη του 2019, όταν ευρωπαϊκές ασφαλιστικές εταιρίες όπως η Allianz, η AXA, η Swiss Life και η ΝΝ διαπραγματεύονται με P/E που κυμαίνονται από 10 έως 20…”(BUZINESS DAILY)

Το θέμα αυτό εμείς το πήγαμε ,εδώ και καιρό,για έρευνα περι του καλώς ή κακώς(κατά την γνώμη μας κάκιστα) έχει στους εισαγγελείς και όπως μαθαίνουμε πηγαινοέρχεται με τρόπο που δείχνει ταραχή μεγάλη.

Είσαι ο πρωθυπουργός μας,αυτός που απολογείται στα ευρωπαϊκά όργανα,άρα πρέπει να γνωρίζεις ή να μην μπορείς να πεις ότι δεν γνωρίζεις.

Μεταξύ άλλων τους γράφουμε και τα εξής:

“Κύριε Εισαγγελέα,

…”Σας προσκομίζουμε στοιχεία ,τα οποία καταδεικνύουν:

1)ότι δεν υπήρχε καμία ανάγκη πώλησης της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ,ώστε με την πώληση να απαλλαγεί η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ από ένα περιουσιακό στοιχείο το οποίο επιβάρυνε το οοικονομικό της χαρτοφυλάκιο.Ετσι καταρρίπτεται κάθε επιχείρημα ότι η πώληση έπρεπε να γίνει έστω και βεβιασμένα και ουσιαστικά χωρίς πλειοδοτικό διαγωνισμό,διότι ήταν στοιχείο περιουσιακό,το οποίο παρήγαγε ζημιές και άρα κανείς δεν θα ενδιαφερόταν να το αγοράσει.

Το σχετικό 1 καταδεικνύει αλματώδη κερδοφόρα πορεία της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ.Ενώ,όπως σημειώνουμε στην αναφορά μας και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία πέρυσι η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ είχε κέρδη περί τα 80 εκατομμύρια ευρώ,κατα το σχετικό 1,το οποίο είναι δημοσίευμα της έγκυρης ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ και πάντως βασίζεται σε επίσημα στοιχεία της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ και της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ,φέτος τα κέρδη του Α τριμήνου είναι περί τα 35 εκατομμύρια ευρώ,δηλαδή σε ετήσια βάση στα εκατόν σαράντα(140) εκατομμύρια ευρώ.

Επομένως το ποσό στο οποίο ουσιαστικά αγοράστηκε,δηλαδή τα 230 εκατομμύρια και αυτά με δάνεια κλπ από ελληνικές τράπεζες και όχι εισαγωγή κεφαλαίων είναι αστείο ,αφού θα καλυφθεί από τα κέρδη σχεδόν ενάμιση έτους της αγοραζομένης ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ!!!

Επίσης η ΕΘΝΙΚΗ Τραπεζα,η οποία κάνει την πώληση δεν βρέθηκε σε καμία απολύτως ανάγκη απόκτησης ρευστού με την πώληση ενός κερδοφόρου στοιχείου.

Σύμφωνα με το σχετικό 2, η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ είχε κέρδη Α τριμήνου φέτος,2021,στο ιλλιγγιώδες ύψος των 600 εκατομμυρίων ευρώ,δηλαδή στα 2,5 δις ευρώ ετησίως.

Με αυτά τα κέρδη μάλιστα έχει ηγετική θέση κερδοφορίας,αφού π.χ. η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ καταγράφει για το ίδιο Α τρίμηνο του 2021 ζημιές 400 εκατομμυρίων ευρώ,δηλαδή 1,6 δις σε ετήσια βάση!!!

2)Το προσκομιζόμενο σχετικό 3 καταδεικνύει ότι η ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK είχε κέρδη Α τριμήνου του 2021 στο ύψος των 72 εκατομμυρίων ευρώ,δηλαδή κοντά στα κέρδη της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ.Αυτό καταδεικνύει και αποδεικνύει ότι ουσιαστικά οι αγοραστές δεν αγόρασαν μια εμπορική εταιρεία με αβέβαια και όχι σημαντικά  κέρδη,αλλά ουσιαστικά αγόρασαν μία Τράπεζα.

Εφόσον αυτό αποδεικνύεται από τα προσκομιζόμενα στοιχεία τότε είναι εύλογο το συμπέρασμα ότι το τίμημα ,στο οποίο συμφωνήθηκε η μεταβίβαση  της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ,είναι ουσιαστικά το λεγόμενο και καταγγελλόμενο από το Σύλλογο εργαζομένων της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ξεπούλημα (ΣΧΕΤ 4)και μάλιστα άνευ λόγου και άνευ αιτίας,αφού το μέλλον της είναι τόσο σταθερό και βέβαιο όσο και μιας Τράπεζας.

Αναφέρομαι στο αρνητικό παράδειγμα της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και των ζημιών της για να καταδειχθεί σε σας ότι οι αποφάσεις για πώληση ή μη πώληση δεν οφείλονται σε οικονομικά κριτήρια,αλλά σε εντελώς προσωπικά,άλλως άδηλα και αδιαφανή οικονομικά,αφού αν θα έπρεπε επειγόντως να πωληθεί κάτι θα ήταν η ζημιογόνος αυτή Τράπεζα η κάποια στοιχεία της.Οχι μόνο δεν πωλήθηκε,αλλά παραμένει στο τιμόνι η ίδια Διοίκηση,η οποία την έφερε σε αυτή την δυσχερή θέση παρότι είναι μια ΤΡΑΠΕΖΑ που είναι ουσιαστικά ΚΡΑΤΙΚΗ ,αφού συντηρείται από χρήματα του προυπολογισμού μας,όπως και οι άλλες και αυτό καταδεικνύει και το προσκομιζόμενο σχετικό

3) Ως προς το τίμημα της πώλησης ενδεικτικό της χαμηλής τιμής είναι η πρόσφατο δημοσίευμα του έγκριτου δημοσιογραφικού πρακτορείου  Bloomberg που αναφέρει τίμημα εξαγοράς στα 740 εκ δολ (δηλ 620 εκ ευρώ) για την δραστηριότητα της ασφαλιστικής Metlife στην Ελλάδα από την ασφαλιστική ΝΝ. Σημειώνεται εδώ ότι η Metlife είναι σημαντικά μικρότερη, από πλευράς μεγεθών,  από την Εθνική Ασφαλιστική, ενώ κατά τη χρήση του 2020 παρουσίασε σημαντική ζημιά έναντι σημαντικής κερδοφορίας της Εθνικής Ασφαλιστικής .

4)Σας προσκομίζουμε δημοσιεύματα(ΣΧΕΤ 5 και 6) τα οποία αναφέρονται στην διαπίστωση ενός πολίτη ότι αν και δεν είχε ποτέ του ένα δισεκατομμύριο δολλάρια και μάλιστα κατετεθειμένο στον προσωπικό του τραπεζικό λογαριασμό ,η Τράπεζα σε μία καθημερινή συναλλαγή του,εξέδωσε έγγραφο στο οποίο εμφανίζεται ο πολιτης αυτός να έχει υπόλοιπο στον προσωπικό του λογαριασμό ύψους ενός δισεκατομμυρίου.

Κατά τα δημοσιεύματα φαίνεται ότι η Δικαιοσύνη εκεί(ΗΠΑ)παρενέβη σοβαρά διερευνώντας πως ακριβώς εμφανίστηκε αυτό το ποσό και αν με τέτοιες εγγραφές διαπράττονται εν αγνοία των πολιτών και στην πλάτη τους διάφορα εγκλήματα.Ευγλωττα αναφέρονται στα δημοσιεύματα.

Κατά τις απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες και την έρευνά ,το ίδιο ποσό δηλαδή του ενός δισεκατομμυρίου και μάλιστα σε λίρες Αγγλίας εμφανίστηκε σε έγγραφο που κοινοποιήθηκε στην καταθέτρια και Ελληνίδα πολίτη,αξιωματούχο ξένης χώρας στην Ελλάδα κυρία Α.Α.

Φαίνεται κατά το έγγραφο που εκείνη διαθέτει και πήρε από την Ελληνική Τράπεζα Πειραιώς ότι έχει δεσμευμένο στην Τράπεζα διαζευκτικό λογαριασμό ύψους ενός δισεκατομμυρίου λιρών,ενώ εκέινη είχε μόνο εκατόν τριάντα πέντε(135)χιλιάδες λίρες.

Προφανώς και εν όψει των προαναφερομένων,δηλαδή των ζημιών και του κρατικού χαρακτήρα της Τράπεζας αυτής θα πρέπει κατ αναλογίαν με όσα συνέβησαν στις ΗΠΑ και ερευνώνται κατά τα προαναφερόμενα να διεξαχθεί ανάλογη έρευνα και για την υπόθεση αυτή στην Ελλάδα,η οποία να διαπιστώσει αν υπήρχε αυτό το ποσό τους ενός δις λιρών,αν είχε σχέση με την αξιωματούχο της ξένης χώρας στην Ελλάδα κυρία Α.Α. και αν δεν είχε σχέση πως έφτασε στα χέρια της επίσημο έγγραφο της Τράπεζας με αυτό το πανομοιότυπο με τις ΗΠΑ περιεχόμενο…”

Καλές είναι οι επιτυχίες με τους χρυσαυγίτες και αυτή την βρομερή και καλοστημένη υπόθεση της επιστροφής των πινάκων στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ.Υπό την προυπόθεση ότι δεν δόθηκε για την επιστροφή( των δυο απο τους τρεις) πινάκων ούτε ευρώ απο τα μυστικά κονδύλια σε αυτόν τον εμφανιζόμενο ως οικοδόμο των ευρωπαϊκών κρατών και θαλασσών.

Και να μας πείτε ότι δεν δόθηκε κύριε πρωθυπουργέ δεν σας πιστεύουμε.Γιατί προ της επιστροφής ψηφίσατε διάταξη να είναι σε κάθε περίπτωση απόρρητη κάθε πληρωμή.Επομένως από την διάταξη και μόνο φαίνεται ότι δόθηκε και θα είναι και μεγάλη ανάλογη με την αξία των πινάκων.

Ο τραγέλαφος είναι ότι ψήφισαν αυτή την αδιαφάνεια και εκείνοι που θέλουν να μην υπάρχουν μάρτυρες υπό προστασία στην Ελλάδα με διάφορα προσχήματα,τα οποία φαίνονται πεντακάθαρα και φωνάζουν απο μακριά ότι απλά είναι προσχήματα εκείνων που κράτησαν υπο προστασία τους θηριώδεις λογαριασμούς της λίστας Λαγκάρντ,Παναμά,Μπόργιανς κλπ”

Καλό μήνα Κυριάκο.1/7/2021

Νίκος Νικολόπουλος,π.Υπουργός,βουλευτής.Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδας.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here