Αρχική Ελλαδα Στα πράσα επώνυμοι Ελληνες με μαύρο χρήμα-Πάει φουλ για κουκούλωμα κι αυτό...

Στα πράσα επώνυμοι Ελληνες με μαύρο χρήμα-Πάει φουλ για κουκούλωμα κι αυτό το σκάνδαλο με τη συνταγή της λίστας Λαγκάρντ!

2652
0

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Φόβος και τρόμος στο δυτικό κόσμο από τις αποκαλύψεις για διαφθορά και των πλέον υπεράνω υποψίας πολιτικών,αλλά και ήδη δακτυλοδεικτούμενων,όπως ο Πρόεδρος της Κύπρου Αναστασιάδης.

Στην Ελλάδα ξεκίνησε ήδη η προσπάθεια να καταπνιγεί κάθε αποκάλυψη που οδηγεί στην κορυφή της αλυσσίδας,δηλαδή στην πολιτική σκηνή.

Οι αποκαλύψεις αυτή τη φορά έρχονται με την μορφή των λεγόμενων “Εγγράφων της Πανδώρα”.

Δεν αφορά το …Κουτί της Πανδώρας του Κώστα Βαξεβάνη.Αυτόν τον έχουν βάλει στη γωνία και τον ελέγχουν με την μέθοδο που ελέγχουν τα ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Την ώρα που το υπουργείο Οικονομικών του Σταϊκούρα παίρνει επώνυμες καταγγελίες για άδικη και παράνομη αρπαγή περιουσιών πολιτών που δεν χρωστούν ευρώ στη Λαμία (π.χ. ο πρόεδρος των μερδιούχων της Τράπεζας Δημητρακόπουλος κ.α.)με βάση ανώνυμη καταγγελία ερευνά αυτά που ήδη έχουν ερευνηθεί και βρέθηκαν σωστά και νόμιμα για τον Κώστα Βαξεβάνη.

Τέτοιες μεθόδους έχουν τα καθεστώτα του μαύρου και του κόκκινου φασισμού.Από την ελληνική Χούντα ως τις “Ζωές των άλλων” στην παλαιά Σοβιετία.

Τα έγγραφα της Πανδώρα (PANDORA PAPERS) ήρθαν στη δημοσιότητα από έρευνα που διενήργησε το διεθνές δίκτυο International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ), και συμμετείχαν δημοσιογράφοι από 150 κορυφαία Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ανά τον κόσμο.

Αποκαλύπτεται μέσα σε αυτά η….ελλληνική πραγματικότητα.Αυτή που κουκουλώνεται με αστείες νομικές δικαιολογίες στη λίστα Λαγκάρντ,τη λίστα Μπόργιανς,τη λίστα Λουξεμβούργου,τη λίστα ακινήτων του εξωτερικού και άλλες 6 τις οποίες είχε παρουσιάσει ο τότε γραμματέας κατά της διαφθοράς και μετέπειτα υπουργός επι ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βασιλειάδης.

Η διαφθορά είναι σε εταιρείες και ονόματα.Μέσω των εταιρειών διακινούνται μεγάλα ποσά, με αποτέλεσμα ο δικαιούχος να αποκρύπτει την πραγματική του περιουσιακή κατάσταση από τις φορολογικές Αρχές της χώρας του. Σε πολλά κράτη η λειτουργία των offshore εταιρειών δεν είναι παράνομη, αλλά οι συναλλαγές αυτές των πλουσίων και ισχυρών ασφαλώς προκαλούν πολλά ερωτήματα περί του «νόμιμου και ηθικού».

Σύμφωνα με το διεθνές δημοσιογραφικό δίκτυο ICIJ, τα Pandora Papers δείχνουν ότι είναι πολλοί οι ισχυροί που, αντί να καταπολεμούν το σύστημα των offshore εταιρειών, προσπαθούν και οι ίδιοι να επωφεληθούν από αυτό.

Τα ελληνικά ΜΜΕ παρουσιάζουν το θέμα ως σήμερα σαν θέμα που αφορά …ξένους ηγέτες και τις ερωμένες τους.Ως να μην αφορά Ελληνες πολιτικούς και φυσικά το ελληνοκυπριακό πλέγμα ξεπλύματος βρόμικου χρήματος από Ελληνες πολιτικούς,επιχειρηματίες ,δημοσιογράφους κλπ

Ως να έχει ριχθεί πήρες φως στις υποθέσεις του Γιάννου Παπαντωνίου και δεν έχουμε πια εκρεμμότητες στο σκοτάδι.

Ετσι αναφέρονται στις καθαρίστριες,όπως βάφτιζαν τις ερωμένες τους διάφοροι ξένοι ηγέτες,όπως ο Πούτιν.Στην πραγματικότητα οι ερωμένες αυτές στα χέρια τους έπιαναν πολλά άλλα πράγματα,αλλά ποτέ σκούπες και σφουγγαρόπανα.Αναφέρονται και στα εξώγαμα.Οχι Ελλήνων πολιτικών,αλλά του Πούτιν και στον Νίκο κουρή, ο οποίος ζήτησε να αποδειχθεί με έρευνα γενετικού υλικού ότι είναι γυιός του Μίκη Θεοδωράκη και της μητέρας του που είχε εμφανισθεί ως καθαρίστρια του Μίκη.Ο Μίκης όμως δεν έχει σχέση με τους λογαριασμούς αυτούς…

Ο Πούτιν ,λέει είχε αγοράσει σπίτι στην ερωμένη του αξιας εκατομμυρίων στο Μονακό.Ο Μπλέρ αντίθετα είχε κρύψει χρήματα στον αγαπημένο τόπο ξεπλύματος χρήματος των Ελλήνων.Δηλαδή στα διάφορα κράτη μπανανίες του περσικού κόλπου,είτε αυτά λέγονται Ντουμπάϊ,είτε Εμιράτα,είτε ,είτε…

Κι όμως.Στα έγγραφα της Πανδώρα αναφέρονται και πάνω απο 200 Ελληνες.Κάποιοι εξ αυτών είναι επιχειρημαιτκά αστέρια με εταιρείες σε αυτά τα κρατίδια του Περσικού κόλπου και στην Ελβετία.

Ανάμεσά τους ένας επιχειρηματίας που είχε εξαφανιστεί απο την σκηνή πτωχεύοντας την αλυσσίδα του και παίρνοντας απο τα ταμεία σε ρευστό άνω των 150 εκατομμυρίων.Στη συνέχεια ανέθεσε σε μπροστινό του το ξέπλυμα και για να μην καρφώνονται παρουσιάστηκαν σαν σκληροί αντίδικοι ,ακόμα και μπροστά στις κάμερες.

Οι διασυνδέσεις τους φτάνουν ως την κορυφή της πολιτικής σκηνής.Ο πτωχευμένος εξαφανίστηκε και ξεχάστηκαν οι κακουργηματικές κατηγορίες που είχε.Ουδείς γνωρίζει σήμερα σε ποιά δικαστικά αρχεία και με ποιόν αχρείο τρόπο μπήκαν οι τεράστιες δικογραφίες.Η μάλλον γνωρίζουν πολύ καλά κορυφαίοι πολιτικοί ,οι οποίοι σπρώχνουν με τα χίλια,ακόμα και με κρατικό χρήμα τον μπροστινό που ξεπλένει επι χρόνια τώρα.

Φυσικά στην ιστορία εμπλέκεται και η Κύπρος.Ο σημερινός πρόεδρος Αναστασιάδης φέρεται να παρουσιάζει «εικονικούς» ιδιοκτήτες, προκειμένου να αποκρύψει τους πραγματικούς κατόχους μιας σειράς από offshore! Ανάμεσά τους περιλαμβάνεται και ένας Ρώσος πολιτικός, ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση.

Η  κυπριακή εταιρεία βρήκε αμέσως το δρόμο προς το BBC  και διαψεύδει την πληροφορία…Αλλίμονο.μια νέα σκευωρία θα είναι κι αυτή.Οπως εκείνες με τον Βγενόπουλο και τα απίστευτα δις και την αγορά της κυπριακής τράπεζας.Οπως εκείνη με τα “χρυσά διαβατήρια”.

Η Κύπρος είναι τόπος ξεπλύματος χρήματος,αλλά ποτέ δεν έχουν την παραμικρή γνώση οι Κύπριοι και οι Ελληνες πολιτικοί,οι οποίοι στο θέμα αυτών των γνώσεων είναι μπούφοι…

Καλιγώνουν όμως ψύλλους στον άερα όταν φροντίζουν τα δικά τους οικονομικά γιαυτό και ένα σωρό από δαύτους τρώνε για γενιές ολόκληρες με χρυσά κουτάλια και δεν έπεσαν ποτέ έξω τα προσωπικά τους οικονομικά.

Θυμάστε εκείνους τους υπουργούς του Κώστα Καραμανλή που θα έκαναν Εξεταστική Επιτροπή για τη ΖΗΜΕΝΣ,την ίδια ώρα που είχαν οι ίδιοι οικογενειακές οικονομικές δοσοληψίες με τη ΖΗΜΕΝΣ;

Ολα φυσιολογικά.

Ετσι βγήκαν φυσιολογικά και τα απίστευτα κλεμμένα ποσά στη λίστα Λαγκάρντ.Τον Βαξεβάνη που την αποκάλυψε προσπάθησαν και προσπαθούν να βάλουν φυλακή.Οχι τον επιχειρηματία που φόρτωσε τις τεχνητές ζημιές των επιχειρήσεών του στον κρατικό προπολογισμό και ο ίδιος φιγουράρει με εκατομμύρια σε προσωπικό λογαριασμό στη λίστα αυτή…

Το δυστύχημα για τους Ελληνες πολίτες και τους Ελληνες δημοσιογράφους που θα ήθελαν να τους ξεμπροστιάσουν είναι ότι οι βρόμικοι Έλληνες πολιτικοί,επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι έχουν …διεθνή προστασία.

Είναι πιο χρήσιμοι να είναι στις θέσεις τους εκβιαζόμενοι παρά στις φυλακές.Γιατί απο τις θέσεις βάζουν υπογραφές…Στις φυλακές σιτίζονται απο το κρατικό πρυτανείο…

Επομένως να θεωρείτε σχεδόν βέβαιο ότι θα κουκουλωθεί και η νέα φουρνιά των επωνύμων Ελλήνων που είναι στα έγγραφα της Πανδώρα…Θα βγουν νόμιμα και παραγεγραμμένα…

Θα μένουν οι εικονιζόμενοι στις φωτογραφίες που εμπλέκονται:

Aυτοί είναι οι ξένοι.

Μετά 24 ώρες από αυτό το πρώτομας θέμα ανακάλυψαν και στην Ελλάδα ότι ούτε ένας,ούτε δυο,αλλά καμιά 300αριά Ελληνες και εταιρείες είναι μέσα και σε αυτή τη λίστα.

Εμείς παραπάνω γράφουμε ότι ήδη άρχισαν οι εκβιασμοί και το κουκούλωμα.Οπως γίνεται ήδη ακόμα και στο #Me Too#,όπου όλοι βγαίνουν λάδι και σε μερικά χρόνια η Μπεκατώρου θα κληθεί να πληρώσει και αποζημιώσεις…Θα επανέλθουμε σε αυτό με πρώτο μας θέμα και για το ρόλο που παίζουν δικαστίνες πρωταγωνίστριες σε τέτοιες βρόμικες ιστορίες #Me Too# αγκαζε με κορυφαίους πολιτικούς μας…

Δείτε την επιβεβαίωση όσων γράφουμε στα πρωτοσέλδια των εφημερίδων 24 ώρες μετά το δικό μας πρώτο θέμα.Μόνο η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ το αναδεικνύει,ενώ τα ΝΕΑ γράφουν για 283 Ελληνες,αλλά με ψιλά γράμματα,ως η υπόθεση να αφορά περίπτερα που είχαν πωλούσαν και καραμέλες ενώ έπρεπε να πωλούν τσίχλες…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here