Αρχική Ελλαδα Συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας στο Ουκρανικό και στον “ελληνικό αγωγό”.Μάθημα από ΑΧΕΠΑ σε Τουρκία-Ελλάδα...

Συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας στο Ουκρανικό και στον “ελληνικό αγωγό”.Μάθημα από ΑΧΕΠΑ σε Τουρκία-Ελλάδα με διδάσκοντα καθηγητή τον Προκόπη Παυλόπουλο!

1168
0
U.S. President Barack Obama meets with Greek President Prokopis Pavlopoulos at the Presidential Mansion during his visit to Athens, Greece November 15, 2016. REUTERS/Kevin Lamarque

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

 

Η έπαλξη αυτή εδώ είναι έπαλξη δημοσιογραφικής έρευνας.Βασικό στοιχείο της έρευνας είναι οι συνδυασμοί που μπορούν να γίνονται μεταξύ στοιχείων,γεγονότων,προσώπων, χωρίς τους οποίους είναι αδύνατον να φωτιστούν συμβάντα ή συμβαίνονται ή μέλλοντα να συμβούν.

Εξ αρχής λοιπόν σημειώνουμε δυο δικές μας πληροφορίες-αποκαλύψεις:

  1. Οι ΗΠΑ του Μπάϊντεν και η Ρωσία του Πούτιν έχουν στο παρασκήνιο συμφωνήσει σε όλα τα βήματα για την διευθέτηση του ουκρανικού ζητήματος,το οποίο απείλησε ακόμα και με σύρραξη!
  2.  Οι ΗΠΑ θα στηρίξουν πλήρως τον αγωγό east med και δεν θα κάνουν το χατήρι της Τουρκίας,η οποία αξιώνει να μην γίνει ο αγωγός,αλλιώς θα πάει στην αγκαλιά του…Πούτιν.Πρόθεση του Ερντογάν μπορεί να είναι να πάει ,αλλά ο Πούτιν δεν θα συσιάσει για χάρη του την ισορροπία της περιοχής ,την οποία έχει συμφωνήσει με τις ΗΠΑ..
  3.  Η ΕΡΕΥΝΑ
  4. Στην έρευνά μας τώρα κεντρικος άξονας της οποίας είναι τα μαθήματα Ελληνοτουκτικής Ιστορίας ,τα οποία παραδίδει (και) στην σημερινή Ελληνική κυβέρνηση η πασίγνωστη ομογενειακή οργάνωση ΑΧΕΠΑ-ΕΛΛΑΣ με διδάσκοντα καθηγητή τον …τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο

Η Ελλάδα έχει τεταμένες σχέσεις με την Τουρκία και κατα περιόδους αυτές οι σχέσεις γίνονται πού πιο τεταμένες,ανάλογα με το πως η Τουρκία “διαβάζει” τις δυνατότητες της Ελλάδας να αντιδράσει.Δηλαδή ανάλογα με το ποιοί και πως κυβερνούν την Ελλάδα και με το ποιά στήριξη έχουν αυτοί οι κυβερνώντας απο τους ισχυρούς συμμάχους.Ανευ ηγετών και συμμάχων “ουδέν έστι γενέσθαι των δεόντων”.

Σύμμαχοι της Ελλάδας είναι οι ΗΠΑ και η Δυτική Ευρώπη,στην οποία η Γερμανία υπολογίζεται στην καλύτερη περίπτωση ως ουδέτερη και συνήθως ως παρασκηνικό ή προσκηνιακό στήριγμα της Τουρκίας και των θηριωδιών που την συνοδεύουν διαχρονικά.Η Ρωσία ήταν κατα καιρούς στήριγμα,βρέθηκε και απέναντι και πάντως μετά τη λήξη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου η Ρωσία(Σοβιετική Ένωση) συμφώνησε και αποδέχθηκε ότι “η Ελλάδα ανήκει στη Δύση”.

Πολλοί θεωρούν ότι οι ΗΠΑ ήρθαν στην Ελλάδα μετά τον β’παγκόσμιο πόλεμο και εγκαταστάθηκαν “ντε φάκτο” με την Χούντα της 21ης Απριλίου του 1967 “ως συνδικάτο φονιάδων με την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ”,όπως φώναζε(και) το ΚΚΕ του Χαρίλαου Φλωράκη και αρκετοί ακόμα γνήσιοι αριστεροί,πράκτορες,εισπράκτορες κλπ

Απλώς δεν διαβάζουν Ιστορία και μπορεί να παρασύρονται και από τον…ανηψιό του Χαρίαλου Φλωράκη τον κ.Κώστα Λύκα.

Ανατρέχοντας στην Ιστορία ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θυμίζει  στο πρόσφατο βιβλίο του “ανάλεκτα της Εθνεγερσίας του 1821″ότι οι επαναστημένοι Έλληνες (Μεσσήνιοι) το 1821 έστειλαν(Μαυρομιχάλης) μια διακήρυξη -πρόσκληση στις ΗΠΑ και την καλούσαν να τρέξει στην Ελλάδα και να προσφέρει στήριξη ώστε να ελευθερωθεί η Ελλάδα.

Οχι τυχαία.Γεγονός είναι ότι η πρώτη παρουσία των ΗΠΑ στη Μεσόγειο σημειώνεται στη μάχη της Ντέρα(Λιβύη) το 1805.Εκεί ένα υποτυπώδες εκστρατευτικό σώμα με αμερικανική Διοίκηση και πολλούς Ελληνες και Σουλιώτες στη δύναμη του πολέμησαν κατά Οθωμανών.

Ανάλογη διακήρυξη-πρόσκληση βοήθειας έστειλαν και στη Δυτική Ευρώπη.

Το Ελληνικό κράτος συγκροτήθηκε και σιγά-σιγά με πολέμους και δυτική βοήθεια έφτασε όχι απλά στα σημερινά του σύνορα,αλλά και σε παλαιότατα ελληνικά εδάφη της Μικράς Ασίας,τα οποία είχαν και έχουν σήμερα καταλάβει οι Τούρκοι μετακινούμενοι απο ασιατικές περιοχές.

Αφρονες και “λίγοι” έλληνες ηγέτες οδήγησαν τη χώρα στην Μικρασιατική καταστροφή του 1922.Αφρονες και “λίγοι”Έλληνες δικτάτορες οδηγήσαν τη χώρα στην κυπριακή καταστροφή του 1974.

Ο γνωστός και εγκυρότατος στα ελληνοαμερικανικά δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς στο νέο του βιβλίο αποκαλύπτει άγνωστα παρασκήνια για την κυπριακή καταστροφή και μέσα απο ντοκουμέντα την φιλοτουρκική στάση ορισμένων αμερικανών ηγετών της εποχής.Η στάση αυτή θα μπορούσε να αλλαξει(το απέδειξε ο Κ.Καραμανλής με την έξοδο απο το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ το 1974)αν υπήρχαν ηγέτες στην Ελλάδα και αντιδρούσαν και έδειχναν στους αμερικανούς την Ιστορία και την αλήθεια της.

Πάντα υπήρχε αμερικανοτουρικό λόμπι ,αλλά το ελληνο αμερικάνικο το συνέτριβε με την …Ιστορία στο χέρι στην Ουάσιγκτον.

Η προεδρία του Προκόπη Παυλόπουλου συνέπεσε με την προεδρία Τράμπ στις ΗΠΑ.Δεξί χέρι του Τράμπ ήταν ο Φλυν, ο οποίος εξωπετάχθηκε απο το Λευκό Οίκο, ως στρατολογημένος έμμισθος υποστηρικτής της Τουρκίας…

Αν υπήρχαν Έλληνες ηγέτες με ουσιαστικό βάρος θα μπορούσαν να αντιδράσουν και στην κυπριακή καταστροφή και να παρέμβουν στο ανάλογο με τον Φλυν φιλοτουρκικό παρασκήνιο των ΗΠΑ.Αυτό είναι το συμπέρασμα απο το βιβλίο του Αλέξη Παπαχελά που κυκλοφορεί τώρα.

Συνδυάστε την έλλειψη ηγετών με το βιβλίο(2022) του Προκόπη Παυλόπουλου για τα “ανάλεκτα του 1821” ,στο οποίο επισημαίνει ότι αν δεν είχε δολοφονηθεί ο Καποδίστριας δεν θα ερχόταν καθεστώς Βασιλείας στην Ελλάδα με τις συνέπειές του.

Μια απο τις συνέπειες του καθεστώτος αυτού ήταν ότι το 1967 βρέθηκε ένας αμούστακος σχεδόν 20χρονος …βασιλιάς της Ελλάδας να διαχειριστεί τα ελληνοτουρκικά και την καταστροφή.

Η βασιλεία ήταν σύμπτωμα της εξάρτησης της Ελλάδας και κατάλοιπο στη νοοοτροπία των Ελλήνων είναι να θεωρούν, ότι όπως οι γόνοι των βασιλέων,έτσι και οι γόνοι κυβερνητών θα πρέπει να γίνουν κυβερνήτες είτε είναι επαρκείς,είτε όχι.Φτάνει το όνομα…

Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι γόνος.Και ελπίζουμε να πετύχει εκεί που απέτυχε ο γόνος Παπανδρέου και είχε μια μάλλον θετική παρουσία ο ανηψιός Καραμανλής.Ο Κώστας Καραμανλής έχασε την ευκαιρία να πάρει υψηλούς βαθμούς, όταν απέτυχε να υλοποιήσει την υπόσχεση επανίδρυσης του όντως διεφθαρμένου έως μυελού οστέων κράτους που παρέλαβε απο τον “Αρχιερέα”.

Ο Παπανδρέου έφερε τα Μνημόνια,πιάστηκε στα δίχτυα του Φαλσιανί,δημιουργού της λίστας Λαγκάρντ και αν δεν αντιδρούσαν οι αμερικανοί με Ομπάμα-Λιούις και οι Γάλλοι με Ολάντ,Σαπέν,Μακρόν θα είχε γίνει μια μπουκιά από Σόϊμπλε-Μέρκελ με την Ελλάδα σε δεινά εκτός ευρώ.

Ο Κυριάκος  έγινε ο 99ος Πρωθυπουργός της χώρας μετά το 1821…Τόχουμε κι αυτό το χάλι να έχουμε έναν πρωθυπουργό κάθε σχεδόν δύο χρόνια…Τόση σταθερότητα…

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ(13/12/20)περιγράφει με μελανά χρώματα την ελληνική πραγματικότητα στην κορυφή και γράφει χαρακτηριστικά:

“…Τα κόμματα είναι η απόλυτη ανεξέλεγκτη,ολοκληρωτικού χαρακτήρα εξουσία.Γιαυτό δεν διανοήθηκε ποτέ κανείς υπηρεσιακός πρωθυπουργός  την παραμικρή υπηρετική της κοινωνίας πρωτοβουλία…Να ξεγυμνώσει αδιαφανείς συναλλαγές των τραπεζών με τα κόμματα.Να εγκαλέσει κόμματα για αδιαφνείς χρηματοδοτήσεις από εργολήπτες δημοσίων έργων.Ή όποια(πολλά)εφιαλτικά ανάλογα.”

Αυτά είναι τα εσωτερικά χαρακτηριστικά εκείνων που είναι στη θέση να ασκήσουν και πολιτική υπεράσπισης των ελληνικών δικαίων προς τα έξω.

Ο συγκεκριμένος λοιπον Κυριάκος βρίσκεται στο τιμόνι σε περίοδο που η Τουρκία κλυδωνίζεται επικίνδυνα καθώς ο Ερντογάν ονειρεύτηκε να γίνει …Πούτιν,δηλαδή να κάνει την Τουρκία υπερδύναμη παίζοντας πότε με την αγκαλιά των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ,πότε με την αγκαλιά του Πούτιν.

Δεύτερο πιάτο δοκιμασίας των αντανακλαστικών των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης οι διεκδικήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο έως την Κύπρο και τις ακτές οτυ Ισραήλ .Το πρώτο πιάτο ήταν η αποτυχία του να πατήσει πόδι στην Παλαιστίνη,ώστε να εγκλωβίσει το Ισραήλ με τις γνωστές αθλιότητες με τα Μαβί Μαρμαρά κ.α.

Ο Ερντογάν χτυπάει σε δυο μέτωπα προς την Ελλάδα,με στόχο να γίνει συνδιαχειριστής του Αιγαίου ,της Ανατολικής Μεοσγείου και των υδρογονανθράκων της περιοχής.

Το ένα είναι η προσπάθεια να αναθεωρήσει στην πράξη την συνθήκη της Λωζάνης και το δεύτερο είναι να επιβάλλει ως πραγματικότητα και γεγονός την ύπαρξη πολλών διαφορών με την Ελλάδα.

Η προσπάθεια βρήκε τον τοίχο που λεγόταν προκόπης Παυλόπουλος στο προεδρικό Μέγαρο,όταν ήρθε να αιφνιδιάσει και κυριολεκιτκά αιφνδιάστηκε από το τυπικό καλωσόρίσμα στην πόρτα και μπροστά στις κάμερες.αντι των τυπικών ο Προκόπης Παυλόπουλος του έδωσε τον…λογαριασμό λέγοντας ότι ο καλός λογαριασμός κάνει καλούς φίλους και να μην ξαναπιάσει στο στόμα του λόγια περι αναθεώρησης της συνθήκης της Λωζάνης, γιατί θα βρει μπροστά του μόνο μπελάδες για την Τουρκία.

Από τότε σταμάτησε αυτό το βιολί καθώς ο Προκ.Παυλόπουλος κινητοποίησε τους ευρωπαίους και Αμερικανούς ηγέτες,όπως το 1974 ο Κ.κΚαραμανλής.

Τώρα με τον γόνο Κυριάκο δοκιμάζει και πάλι ο Ερντογάν στη δεύτερη επιλογή.Στις δήθεν πολλές διαφορές με την Ελλάδα.

Αντί Παυλόπουλου στο προεδρικό Μέγαρο υπάρχει μια Μικρή,πολύ Μικρή  πρόεδρος σε ειδικό και πολιτικό βάρος με μηδενικές γνώσεις της παγκόσμιας και τοπικής πολιτικής Ιστορίας,όπως φαίνεται απο τους λόγους της,οι οποίοι στα πρώτα δυο χρόνια είναι επιπέδου φοιτήτριας που δεν διάβαζε Ιστορία,πολιτική Ιστορία,Γεωγραφία.

Και σπεύδει  σε βοήθειά τους η “AHEPA-HELLAS”!!!H γνωστή παγκόσμια ελληνική οργάνωση ομογενειακού χαρακτήρα του εξωτερικού και κυρίως των ΗΠΑ.

Η «AHEPA-HELLAS» θέλοντας να συμβάλει σε μία ενημέρωση παγκοσμίου επιπέδου και σε επίπεδο φορέων και οργανώσεων της Διεθνούς Κοινότητας, για τις εθνικές μας θέσεις αναφορικά με το Δίκαιο της Θάλασσας, τι έκανε;

Προχώρησε πρινς λίγες ημέρες στην έκδοση σχετικής εισήγησης-μελέτης, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, του τέως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας (τ.ΠτΔ) Επίτιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Προκόπη Παυλόπουλου.

Οπως γράφει ο πασίγνωστος Πέτρος Μηλιαράκης με την μελέτη αυτή ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και βασικός πυλώνας της καραμανλικής Σχολής παρεμβαίνει καίρια στα ελληνοτουρκικά.

Η μελέτη εισήγηση βάζει στο παγκόσμιο τραπέζι τις αποδείξεις ότι Ελλάδα και Τουρκία έχουν μία και μόνη διαφορά και τα υπόλοιπα περι πολλών διαφορών είναι απλές …Ερντογανιές της σύγχρονης Τουρκίας.

Ο κ.Παυλόπουλος τονίζει στο κεντρικό νόημα της μελέτης του:

«Ο όρος “Θαλάσσιες Ζώνες” ουδόλως διαφοροποιεί την σταθερή, μετά το 2004, στάση της Ελλάδας ότι μία, και μόνη, διαφορά υφίσταται προς επίλυση με την Τουρκία: Η οριοθέτηση της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.»

Και ο Πέτρος Μηλιαράκης τονίζει:

“Οι παραπάνω εισηγήσεις-θέσεις του Προκόπη Παυλόπουλου ορθοτομούν το λόγο της νομικής αλήθειας.Το κείμενο δε του τ. ΠτΔ –χωρίς να εμπλέκεται σε ειδικότερες πολιτικές θέσεις των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου –αποτελεί συμβολή στον αμιγώς νομικό-επιστημονικό λόγο, αλλά και κατευθυντήρια οδηγία για τις ενέργειες του διπλωματικού σώματος και όσων έχουν την ευθύνη της εξωτερικής πολιτικής της χώρας , κυρίως στο πλαίσιο των «διερευνητικών επαφών». προσθετοντας ότι μπορούν να γίνουν κατανοητά όσα γράφονται και απο μη ειδικούς.εν προκειμένω απο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Αικατερίνη την Μικρή.

Η μελέτη-βιβλίο του κ.Παυλόπουλου αποτέλεσε ήδη θέμα ακόμα και σε προχθεσινά κεντρικά δελτία ειδήσεων και μεταξύ άλλων και του ΑΝΤΕΝΝΑ.

Για να μην έχουν την παραμικρή δικαιολογία και οι μη ειδικοί,όπως οι προαναφερόμενοι δημοσιεύουμε ολόκληρη τη μελέτη του κ.Παυλόπουλου για να γίνει κτήμα καθενός που ασχολείται ή γράφει Ιστορία.

 

2022-01-09_THALASIES_ZONES APLO

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here