Αρχική Ελλαδα Οι σφαίρες(και) για τον Βαξεβάνη ,ο Χρυσοχοίδης,η Σακελλαροπούλου και η διαφθορά στην...

Οι σφαίρες(και) για τον Βαξεβάνη ,ο Χρυσοχοίδης,η Σακελλαροπούλου και η διαφθορά στην Ελλάδα.

1853
0

 

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Η Α.Σακελλαροπούλου είναι πρόεδρος της Δημοκρατίας.Της Ελληνικής.Αυτής που γράφουμε στο κύριο θέμα μας ότι είναι στον ευρωπαϊκό ,αλλα και αφρικανικό πάτο σε τομείς διαφθοράς και διαφάνειας και ελεύθερης άσκησης δημοσιογραφικών ερευνών.Αυτής που αγαπά δημοσιογράφους,όπως ο εικονιζόμενος Πρετεντέρης,ο οποίος σεργιανάει κάπου στις …άγριες θάλασσες της Μυκόνου του πιο διεφθαρμένου νησιού της Ευρώπης(και η Ιμπιζα απο κοντά…) και απο τα πιο χαρακτηριστικά της διαφθοράς μέρη της υφηλίου.

Η Αικ.Σακελλαροπούλου ήταν και δικαστής ως χθες.Γνωρίζει και την διαφθορά και τους νόμους και τον ρόλο του Τύπου.Και διαβάζει συνεχώς τα πάντα στα ΜΜΕ γιατί έχει η προεδρία ένα τεράστιο γραφείο και αυτή τη δουλειά κάνει.

Αν έχετε προσέξει δεν χάνει ευκαιρία να σταυροκοπιέται τελευταία.Είναι η απάντηση σε εκείνους που παρατηρούσαν ότι “καβάλα πάει στην Εκκλησιά,καβάλα (δεν)προσκυνάει”.Το πήρε το μήνυμα άμεσα.

Είναι γρήγορη.Και το απέδειξε με τη σπουδή να καλέσει στο προεδρικό Μέγαρο μόλις λίγες ημέρες μετά την ανάληψη καθηκόντων τον Λιγνάδη.Για να δείξει ότι είναι μέσα στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Γρήγορη.

Ακόμα αυτή η γρήγορη προεδρίνα να καλέσει τους 400 του Αρσακείου που έκαναν την φοβερή καταγγελία για Αρσάκειο-Μπαμπινιώτη-Λιγνάδη.Και ο εισαγγελέας λέει δυσκολεύεται να τους βρεί,τα αδικήματα είναι και παλιά….

Είναι απασχολημένη η Δικαιοσύνη με πολλά.

Μεταξύ αυτών ψάχνει να βρεί που έχει ενταφιάσει τα φοβερά σκάνδαλα της μασονικής στοάς και ενός αρχιμασόνου.Ο αθεόφοβος πέρα απο τα εκατομμύρια της Στοάς έχει ανάμειξη σε μια φοβερή στα δικαστικά χρονικά πλαστογραφία απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας(εκεί στα λημέραι της Αικατερίνης ντεεε…) με αριθμό του 2004.Ακόοοοομα δεν έχει δικαστεί σε πρώτο βαθμό.

Μετά τις παντοειδείς ανακοινώσεις για τον πάτο της Ελλάδας σε θέματα Δικαιοσύνης,Δημοσιογραφικής καταπίεσης κλπ θα περιμέναμε να καλέσει τις Δικαστικές  Ενώσεις και να στείλει μαζί τους μήνυμα.Τις δημοσιογραφικές ενώσεις για τον ίδιο λόγο.Ακόμα και το βραβείο “πούλιτζερ”την Ελλάδα σημαδεύει και την ταυτοποιεί με την …Κολομβία.

Να καλέσει θύματα.

Π.χ. τον Βαξεβάνη.Πριν ένα χρόνο και κάτι του έγραψε ο κορυφαίος κοινοτικός ευρωπαίος ο Νταβίντ Σασόλι για να του δηλώσει συμπαράσταση στους κατατρεγμούς από την ελληνική εξουσία,τα λευκά και βρόμικα μαφιόζικα κολλάρα.Ηταν πρόεδρος τότε η Αικατερίνη…

Χθες ο Βαξεβάνης επανήλθε με μια καταγγελία που δεν μπορεί να μην διάβασαν εκεί στην προεδρία.

Σε κάθε περίπτωση ,επειδή εμάς μας διαβάζουν εκεί άμεσα την αναδημοσιεύουμε απο το DOCUMENTONEWS:

 

“Αναγκάζομαι να σας ενημερώσω γιατί είσαστε η μοναδική προστασία

Στη δημοσιογραφία συνηθίζουμε να λέμε πως όταν φτάνεις να κάνει ρεπορτάζ για τον εαυτό σου, η κατάσταση είναι προβληματική. Είναι η δεύτερη φορά που αναγκάζομαι να κάνω “ρεπορτάζ” για τον εαυτό μου και είναι (όπως και η πρώτη) αποτέλεσμα πίεσης και πεποίθησης πως είναι ο μοναδικός τρόπος προστασίας μου. Την προηγούμενη φορά, πριν 9 χρόνια, μια άγνωστη γυναίκα με συνάντησε για να με ενημερώσει πως ανήκε σε μια ομάδα με αρχηγό υπάλληλο της ΕΥΠ, που είχε στόχο να με εξοντώσει αρχικώς ηθικά και στη συνέχεια βιολογικά. Σύμφωνα με την “πηγή” του ασυνήθιστου ρεπορτάζ, επρόκειτο για άτομα που είχαν εισβάλει στο σπίτι μου, ενώ πριν από αυτό, διοχέτευσαν στον Τύπο πλαστές αποδείξεις με τις οποίες με εμφάνιζαν μισθοδοτούμενο από την ΕΥΠ. Η ομάδα αυτή βρέθηκε από τη δημοσιογραφική έρευνα, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία και καταδικάστηκε πρόσφατα σε δύο χρόνια φυλακή για την υπόθεση με τις αποδείξεις. Τα έγραψα αυτά, ίσως γιατί έχω ανάγκη να πιστεύω σε μια εξίσου καλή έκβαση της νέας περιπέτειας. Είναι αρχή μου να δημοσιοποιώ πράγματα που αξιολογώ ως επικίνδυνα, θεωρώντας πως η πιο ισχυρή προστασία είναι ο πολίτης που γνωρίζει. Δυστυχώς τραγικό φόντο σε όλα αυτά είναι η δολοφονία ενός δημοσιογράφου πριν μερικές μέρες.

Ας ξεκινήσουμε με τα πραγματικά γεγονότα.

Το απόγευμα της 6ης Απριλίου του 2021, με επισκέφθηκε στα γραφεία του Documento, κάποιος κύριος ο οποίος θέλησε να με ενημερώσει για έναν κίνδυνο που διέτρεχα. Δέχθηκα να μιλήσουμε, παρουσία του συναδέλφου Βαγγέλη Τριάντη. Στη συνάντησή μας που διήρκησε μία ώρα και τρία λεπτά, μας είπε πως ο Μένιος Φουρθιώτης, για τον οποίο μόλις είχαμε κάνει σοβαρές αποκαλύψεις στην εφημερίδα, αναζητούσε στην «πιάτσα» κάποιον, για να εκτελέσει συμβόλαιο γι αυτόν. Το συμβόλαιο προέβλεπε να πυροβολήσει το σπίτι του Φουρθιώτη προκειμένου να δείξει ότι κινδυνεύει, αλλά και να χτυπήσει εμένα και έναν ακόμη δημοσιογράφο του οποίου δεν θυμόταν το όνομα. Για το λόγο αυτό απευθύνθηκε σε κάποιον τύπο της νύχτας με το ψευδώνυμο «Ταρίφας», ο οποίος αρχικώς έδειξε απρόθυμος.
Οι πληροφορίες που μας δόθηκαν δε μπορούσαν να αξιολογηθούν και έτσι μείναμε στην καταγραφή τους. Ωστόσο, ο Βαγγέλης Τριάντης, σε επικοινωνία που είχε για άλλα θέματα με την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών, Σωτηρία Γεωργακοπούλου, την ενημέρωσε για τις πληροφορίες που είχαμε δεχθεί. Ήταν ξεκάθαρο πως δε μπορούσε να γίνει οποιαδήποτε νομική αξιοποίηση, παρά μόνο αν η πηγή μας αποφάσιζε να καταθέσει στην Εισαγγελία. Εκτός από την άτυπη ενημέρωση προς την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας, θεώρησα πως καλό ήταν να ενημερώσω τους δικηγόρους μου και δύο ακόμη συναδέλφους εκτός του Βαγγέλη Τριάντη.

Το βράδυ της 17 Απριλίου, ένας κουκουλοφόρος, γάζωσε επιδεικτικά μπροστά στις κάμερες, το σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη. Ήταν ωστόσο προσεκτικός να μην προκαλέσει ζημιές στο σπίτι αυτό καθ αυτό, ή στα πρόσωπα που ήταν μέσα, αλλά να περιοριστεί στον… μαντρότοιχο. Η «επίθεση» εναντίον του Φουρθιώτη μπορεί να προκάλεσε ειρωνικά σχόλια στον Τύπο και τα social media, για εμένα όμως, είχε το ρόλο της επιβεβαίωσης των πληροφοριών που δέχθηκα, κατά 50%. Αν οι πληροφορίες επιβεβαιώνονταν μερικώς με την επίθεση, είχα κάθε λόγο να φοβάμαι μήπως στο σύνολό τους ήταν αληθινές. Όλο αυτό το διάστημα προσπαθώ να είμαι ψύχραιμος και προσεκτικός και αναζητώ ενδεχόμενα στοιχεία που μπορεί να με οδηγήσουν σε ένα συμπέρασμα. Το τελευταίο πράγμα που θα επέλεγα, θα ήταν να απευθυνθώ στην Αστυνομία. Δεν πρόκειται μόνο για την Αστυνομία που αξιολόγησε ως «στόχο» το Φουρθιώτη παρέχοντάς του προστασία, αλλά πρωτίστως για την Αστυνομία, η οποία αν δεν φτάσει στους «δράστες» θα χρησιμοποιήσει όλη αυτή την ιστορία για να με εμφανίσει ως ευφάνταστο. Έχω σχετική εμπειρία, όταν το καρτέρι από πέντε άτομα στο σπίτι μου, προσπάθησε να το εμφανίσει ως απόπειρα κλοπής.

Τα ξημερώματα στις 16 Απριλίου, κάποιος άγνωστος επιχείρησε να μπει στα γραφεία του Documento, ανεβαίνοντας στον 5ο όροφο, από τη σκάλα κινδύνου. Όταν εντοπίστηκε από το Κέντρο Ελέγχου της εταιρείας Security, δεν επιχείρησε να φύγει από τη σκάλα, αλλά με ακροβατικές κινήσεις, κατέβηκε από σωλήνες, αιωρούμενος 30 μέτρα πάνω από το έδαφος.

Σήμερα το απόγευμα (23 Απριλίου) δέχθηκα τηλεφώνημα από σοβαρό άτομο, το οποίο μου είπε πως πρέπει να προσέχω, γιατί όπως το πληροφόρησε άλλο άτομο, δύο ένοπλοι που εντοπίστηκαν από την Ομάδα ΔΙΑΣ στην Εκάλη και αφού πυροβόλησαν κατάφεραν να διαφύγουν, ήταν πρόσωπα που θα εκτελούσαν συμβόλαιο εναντίον μου αλλά ματαίωσαν το σχέδιο λόγω της συμπλοκής με τους αστυνομικούς. Πρόκειται για συμβάν τα ξημερώματα της 16ης Απριλίου, μία μέρα δηλαδή πριν την “επίθεση” στο Φουρθιώτη και λίγες ώρες πριν την προσπάθεια εισβολής στο Documento. Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, είχαν εντοπίσει δύο κουκουλοφόρους πάνω σε μηχανή XT Yamaha μαύρη, στη διασταύρωση Αγίων Σαράντα και Θησέως στην Εκάλη. Όταν τους έκαναν σήμα να σταματήσουν, αυτοί τους πυροβόλησαν με καλάσνικοφ.

Αυτά είναι τα πραγματικά περιστατικά. Δεν ξέρω αν όλα αυτά πραγματικά συγκλίνουν στο πρόσωπό μου και πώς. Είμαι δημοσιογράφος και όχι αστυνομικός. Ξέρω πως πολλοί είναι αυτοί που ενοχλούνται από τη δημοσιογραφία μου. Μπορεί να μην κινδυνεύω, αλλά δεν είναι δυνατόν να μη φοβάμαι. Οι μόνοι που δεν φοβούνται είναι οι βλάκες. Έμαθα πολλά χρόνια να ζω με το φόβο και να το διαχειρίζομαι. Δεν του επιτρέπω να με χειρίζεται.

Γνωρίζω, όπως και η πλειοψηφία των Ελλήνων, πως ζούμε σε ένα κράτος διεφθαρμένο, το οποίο δεν μπορείς να εμπιστεύεσαι. Μόλις την προηγούμενη βδομάδα, είχαμε πρωτοσέλιδο στο Documento τη μαφία που συνθέτουν επίορκοι αστυνομικοί και εκτελεστές. Το δρόμο που συνδέει τους υπονόμους του εγκλήματος με τα ρετιρέ της εξουσίας.

Δεν περιμένω τίποτα από την Αστυνομία, αν και της ανήκει πλήρως η ευθύνη για ό,τι συμβεί σε εμένα, την οικογένεια ή τους εκατό εργαζόμενους στο Documento, που δεν δίνουν μάχη για το μεροκάματο αλλά μάχη κατά της διαφθοράς. Ξέρουμε πως μοναδική ουσιαστική δύναμη και προστασίας μας είναι ο κόσμος, ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις, που θέλει να ζει σε ένα δημοκρατικό κράτος που δεν έχει δεσμούς με το παρακράτος.”

Από τον πολιτικό κόσμο αντέδρασε ο Παύλος Πολλάκης ως εξής:

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

Κύριε Πρωθυπουργέ.
Ενημερωθήκατε φαντάζομαι και σείς όπως και όλη η Ελλάδα ,για τους κινδύνους ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.
Ο ρόλος σας ΑΠΑΙΤΕΙ ,να βρεθείτε πάνω από πολιτικές και κομματικές αντιπάθειες και να προστατεύσετε όχι μόνο τον Κωστα Βαξεβάνη αλλά την αποκαλυπτική δημοσιογραφία στη χώρα μας.
Η Ελλάδα με βάση προχθεσινή ανακοίνωση που αφορά την ελευθερία του τύπου,βρίσκεται στη 70η θέση κάτω από τη Μποτσουάνα,το Μαλάουι και τη Μογγολία.
ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ για όσα καταγγέλει ο δημοσιογράφος αλλά και για την κατάσταση που αντιμετωπίζει η δημοσιογραφία στην Ελλάδα ,ευθύνεστε εσείς!!
ΚΑΝΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΜΙΚΡΟΨΥΧΙΕΣ !
Παυλος Πολακης αναπλ τομεάρχης Διαφάνειας Συριζα
ΥΓ Μίλησα θεσμικά ,αν χρειαστεί θα μιλήσω και αλλιώς…”

Προσέξετε αυτό το “μίλησα θεσμικά”.

Η προεδρία της Δημοκρατίας είναι κορυφαίος θεσμός.

Και οι θεσμοί λειτουργούν μηνυματικά προς την κοινωνία.Η δολοφονία Καραϊβάζ έχει να κάνει με τους λόγους ,για τους οποίους η Ελλάδα βρίσκεται στον ευρωπαϊκό πάτο.Λόγους διαφθοράς.

Η κυρία Αικατερίνη έπρεπε να παρέμβει ήδη θεσμικά.Να καλέσει,να μιλήσει,να φωτογραφηθεί ,να…να…χίλια να.

Οχι για να δώσει θάρρος στη δημοσιογραφία της έρευνας,την ΜΟΝΑΔΙΚΗ που πλήττεται υπέρ αυτής που (ξανα)βλέπετε στη φωτογραφία.Το έχει.και δεν δίνει και πολλές δεκάρες για τη ζωή.

Για να δείξει ότι δεν είναι Πρόεδρος της (Δημοκρατίας της) Διαφθοράς,αλλά αγωνίζεται για να βγεί η χώρα απο αυτό τον πάτο.

Να δείξει ότι είναι απέναντι στις συμμορίες του λευκού και βρόμικου κολλάρου.Αυτές που στηλιτεύει στο βιβλίο του)δείτε το κύριο θέμα μας) και ο καθηγητής και πρώην πρύτανης του Παντείου Γιώργος Κοντογιώργης.

Γιατί αλλιώς η χώρα γεμίζει συμμορίες παντού.

Συμμορίες δείχνουν οι περιπτώσεις που  αποκαλύπτει η έρευνα αρχών.Οπως αυτοί με τους στημένους διαγωνισμούς.Οπως οι “επαγγελματίες” που δήλωναν ότι σε χ΄βωρα 25 τετραγωνικών απασχολούσαν …εκατόν πενήντα(150)εργαζόμενους για να πάρουν κρατικ,ή επιχορήγηση.Εκείνοι που δήλωναν απο έκαναν λάθος και δήλωναν μηδενικά εισοδήματα και στην πραγματικότητα έβγαζαν …εκατομμύρια ευρώ.Τα διόρθωσαν τα λάθη γιανα πάρουν εκατομμύρια από τα κρατικά ταμεία λόγω ζημιών κορονοϊού.

Τους έπιασε η έρευνα λέει.

Αλήθεια άνοιξαν τα κινητά τους να δουν αν λίγο πριν κάνουν τέτοιες δηλώσεις είχαν επικοινωνήσει με τοπικούς κυβερνητικούς παράγοντες και ποιούς;

Αυτό που δεν έδειξε ακόμα η Αικατ.Σακελλαροπούλου το έδειξε ο υπουργός Μιχ.Χρυσοχοίδης.Δήλωσε ότι έδωσε εντολή στον αρχηγό της ΕΛ-ΑΣ ΓΙΑ ΆΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΆ μέτρα προστασίας στον Κώστα Βαξεβάνη

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here