Αρχική Ελλαδα Βόμβες μεγατόνων από τον Κώστα Βαξεβάνη για το σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ και την...

Βόμβες μεγατόνων από τον Κώστα Βαξεβάνη για το σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ και την σοκαριστική δίωξή του-Απίστευτες εξελίξεις σε μέγα τραπεζικό σκάνδαλο Λαμίας!

1259
0
Απολογία του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη στην ανακρίτρια του δικαστικού συμβουλίου του ειδικού δικαστηρίου για την υπόθεση Novartis, Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Βόμβες μεγατόνων από τον σπουδαιότερο αυτή τη στιγμή Έλληνα ερευνητή δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη,έξω απο το (θεωρητικά)φρούριο της Δικαιοσύνης,τον Αρειο Πάγο.

Ο Κώστας Βαξεβάνης βρέθηκε εκεί στο πλαίσιο της βαρύτατης κατηγορίας ότι δημοσίευσε ως ΔΟΘΕΙΣΑ κατάθεση μια κατάθεση που ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΟΘΕΙ.

Αυτή είναι η ουσία της κατηγορίας που παραπέμπει σε εγκληματική οργάνωση με τους άλλους κατηγορούμενους ότι έστησαν μια σκευωρία γύρω από τη ΝΟΒΑΡΤΙΣ και δια στόματος Παπαγγελλόπουλου το παρουσίασαν ως “το μεγαλύτερο σκάνδαλο στο ελληνικό κράτος”.

Ο Κώστας Βαξεβάνης στην απολογία του και στις δηλώσεις ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΕΙ τελείως την κατηγορία.Απολογείται ότι η κατάθεση ΕΙΧΕ ΔΟΘΕΙ ΗΜΕΡΕΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ και άρα παρουσίασε  ΥΠΑΡΚΤΗ κατάθεση ,κατά δημοσιογραφικό καθήκον και όχι στα πλαίσια σκευωρίας κατασκευής ανύπαρκτης κατάθεσης.

Στο πλαίσιο αυτό ζητεί απο την ανακρίτρια “να του υποδείξει με ακρίβεια, τη σελίδα, την παράγραφο αλλά και την πρόταση από την οποία προκύπτει ότι το Documento δημοσιοποίησε κατάθεση της προστατευόμενης μάρτυρας Αικατερίνης Κελέση, πριν αυτή δοθεί.”

Στην διακοπή της απολογίας του στον Αρειο Πάγο ο κ.Βαξεβάνης δήλωσε στα ΜΜΕ:

«H κυρία ανακρίτρια με έχει καταστήσει κατηγορούμενο και με αυτόν τον τρόπο μου έδωσε το δικαίωμα νομικό και ηθικό να χρησιμοποιήσω στοιχεία που σε άλλη περίπτωση θα μου το απαγόρευε το ηθικό μου σύστημα. Αφού λοιπόν έχω κατηγορηθεί από συγκεκριμένους ανθρώπους έπρεπε και το έκανα να καταθέσω τι σχέση έχω με αυτούς τους ανθρώπους και τι προσέφεραν σε εμένα.

Κατέθεσα τα μηνύματα που αποδεικνύουν τη σχέση και την πληροφόρησή μου, καθώς και μια συνομιλία που είναι άκρως αποκαλυπτική  διότι αποκαλύπτει ότι ο Γ…(αναφέρει ολόκληρο το όνομα πασίγνωστου αξιωματούχου και το αποφεύγουμε γιατί στην ελληνική μπανανία η μέθοδος των εξουσιαστών είναι να μηνύουν τους πάντες και να τους εξουθενώνουν στα δικαστήρια) τον εκβίασε επειδή ξέρει ότι είναι προστατευόμενος μάρτυρας προκειμένου να τον κάνει να αλλάξει στρατόπεδο, πράγμα που έγινε τελικώς όταν επιχείρησε να φυγαδευτεί στο εξωτερικό και συνελήφθη.

Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό είναι πολύ σοβαρό και κυρίως αποτελεί νέο στοιχείο στην υπόθεση της Novartis και δίνει τη δυνατότητα στους εισαγγελείς να την ξανανοίξουν αφού αποδεικνύεται ότι ένας μάρτυρας ήταν υπό πίεση και αυτό τον ανάγκασε να κάνει συγκεκριμένου τύπου κατάθεση.

Επίσης ζήτησα κατά το άρθρο 138 του ΚΠΔ όλα τα στοιχεία να πάνε στην εισαγγελία για να ασκηθεί δίωξη κατά του κ. Μανιαδάκη για ψευδορκία και χρήση πλαστού, γιατί έχει καταθέσει το μισό μήνυμα από αυτά που ανταλλάξαμε, και για όσα έχει ψευδορκίσει ενώπιον της επιτροπής της Βουλής και της ανακρίτριας»

Ο Κώστας Βαξεβάνης,όπως ο ίδιος αναφέρει στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας του ζήτησε η κατάθεσή του και τα αποδεικτικά στοιχεία να διοχετευθούν στον εισαγγελέα για να γίνουν τρία πράγματαΠρώτον, να διωχθεί για ψευδορκία ο Μανιαδάκης ενώπιον της ελληνικής Βουλής, αλλά και ενώπιον της ανακρίτριας. Δεύτερον, να διωχθεί για πλαστογραφία μετά χρήσεως, γιατί παραχώρησε στην ανάκριση το μισό ενός μηνύματος, αλλοιώνοντας έτσι το περιεχόμενό του και αλλάζοντας την ουσία του. Ουσιαστικά δηλαδή πλαστογράφησε ένα μήνυμα. Τρίτον, να πάει στην Εισαγγελία για ν’ ανοίξει εκ νέου η υπόθεση Novartis, αφού ο εκβιασμός του Μανιαδάκη από τον Στουρνάρα και από άλλους προκειμένου με τη στάση του ως προστατευόμενος μάρτυρας ν’ απαλλάξει τους εμπλεκόμενους, αποτελεί νέο στοιχείο.Μάλιστα, ο Κώστας Βαξεβάνης ζήτησε από την ανακρίτρια να καλέσει τον Νίκο Μανιαδάκη προκειμένου να επιβεβαιώσει τα περί εκβιασμού του από τον Γιάννη Στουρνάρα, τα οποία είχε αποκαλύψει στον δημοσιογράφο.

Το κατηγορητήριο που έχει συντάξει η ανακρίτρια, αναφέρει ότι στις 2 Φεβρουαρίου του 2018, ο Βαξεβάνης έγραψε για μια κατάθεση μάρτυρος που δόθηκε στις 4 Φεβρουαρίου 2018. Κάτι τέτοιο βεβαίως δεν μπορούσε να υποδειχθεί, αφού όσα αναφέρονται στο επίμαχο φύλλο του Documento αφορούν καταθέσεις που έχουν προηγηθεί κατά πολλές ημέρες, της δημοσιοποίησής τους.

Ο εκ των συνηγόρων του Κώστα Βαξεβάνη ,ο πασίγνωστος Γιάννης Ματζουράνης δήλωσε έξω απο τον Αρειο Πάγο:

MATZOYΡΑΝΗΣ

«Η αμεροληψία του Δικαστή είναι συνταγματικό καθήκον και υποχρέωση του. 

Η δικαστική ανεξαρτησία όμως είναι ακόμα ζητούμενο στη χώρα μας, και αποδεικνύεται αν ισχύει και αποτελεί δεδομένο, κάθε φορά, από τις πράξεις και παραλείψεις των δικαστικών λειτουργών που είτε τη σέβονται, είτε την παραβιάζουν.

Το κατηγορητήριο εναντίον του Κώστα Βαξεβάνη κακοποιεί την αλήθεια. Η αλήθεια όμως με τα στοιχεία που προσκομίζονται από την πλευρά της υπεράσπισης του έγγραφα μηνύματα και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες θα αποκαλυφθεί και θα εκδικηθεί τους βιαστές της»

Ο δεύτερος συνήγορός του Βασιλης Καπερνάρος δήλωσε:

KAΠΕΡΝΑΡΟΣ:

«Νομικά πάντα, να τονίσουμε μετά βεβαιότητος, ότι αποτελεί νομική απερισκεψία η δίωξη του Κώστα Βαξεβάνη.

Με τα ήδη υπάρχοντα στοιχεία καθίσταται βέβαιο ότι είναι ευάλωτο το κατηγορητήριο στις επιθέσεις των επιχειρημάτων και των αποδεικτικών στοιχείων που προσκομίσαμε και θα προσκομίσουμε στη συνέχεια.

Είναι διαβλητό και διάτρητο και θα έπρεπε να το έχουν προσέξει νωρίτερα παρά να αποτελέσει όπως επαναλαμβάνω νομική απερισκεψία η δίωξη του».

Να τονίσουμε ότι η δίωξη του Κώστα Βαξεβάνη είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Για το σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ ουδείς ως σήμερα γιατρός η “οφίσιαλ” έχει τελεσίδικα καταδικαστεί απο την Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία κατά τα άλλα έχει λάβει απο την πολιτική εξουσία την οδηγία να εκδικάζει ταχύτατα τις σοβαρές υποθέσεις.

Στην Λαμία σήμερα επρόκειτο να δικαστεί το μέγα σκάνδαλο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας.

Κατά το πόρισμα του εισαγγελικού πραγματογνώμονα το σκάνδαλα προξένησε ζημιά 150 εκατομμυρίων ευρώ εκ των οποίων τα 50 στο Δημόσιο και τα 85 στους συνεταίρους,μεριδιούχους της Τράπεζας.

Το πόρισμα της Τράπεζας ,στην οποία ηγείται και σήμερα ο Γιάννης Σουρνάρας διαπίστωσε κακουργίες στην Τράπεζα αυτή το 1999 και τότε ασκήθηκε η πρώτη κακουργημαιτκή ποινική δίωξη.

Η ΠΡΩΤΗ παραπομπή στο Κακουργιοδικείο έγινε το 2020!!!Από το πόρισμα του Εισαγγελικού Πραγματογνώμονα είχαν αφαιρεθεί στη δίωξη τα 50 εκατομ του Δημοσίου και τα 85 εκατομμύρια των μεριδιούχων!!!

Εφτασαν στο σημείο να γράψουν σε δικαστική απόφαση στη Λαμία,την εκλογική περιφέρεια του υπουργού Σταϊκούρα ότι απορρίπτουν τα αιτήματα του μεριδιούχου Μανδηλά ,διότι δεν είχε διεκδικήσει τις μετοχές του με αγωγή πριν την 1-1-2000 και άρα παρεγράφη(νομικά αδιανόητο…)το δικαίωμα στις μετοχές που κληρονόμησε.

Αυτή την έλλειψη αγωγής βεβαιώνει σε έγγραφό της και η εκκαθαριστική εταιρεία PQH στην οποία ανέθεσαν την εκκαθάριση των πολύτιμων κοινωνικών ιδρυμάτων(Τράπεζες κ.α.)οι πολιτικοί.

Κι όμως…Ουδέν ψευδέστερον αυτού.Η αγωγή είχε κατατεθεί πολύ πριν φτάσει η 1η Γενάρη του 2000 και μάλιστα επι αυτής είχε και εκδοθεί δικαστική απόφαση περι αοριστίας του αιτήματος για αποζημίωση δεκάδων εκατομμυρίων!!!

Τα σχετικά ντοκουμέντα στη διάθεση οιουδήποτε πολίτη,υπουργού,τραπεζικού…

Η σημερινή δίκη στη Λαμία αφορά τμήματα που δεν έχουν παραγραφεί,αλλά και κινδυνεύουν με παραγραφή και το σκάνδαλο που ξεκίνησε το 1999 με ποινική δίωξη θα έφτανε ακροατήριο μετά 23 χρόνια.

Και όμως…Με χαρακτηριστική ευκολία αναβλήθηκε για τις 20 Οκτωρβίου 2022,ημέρες ,οι οποίες πολύ πιθανόν θα συμπέσουν με προεκλογική περίοδο και μάλλον δεν θα δικαστεί ούτε τότε…

Από τη μία πλευρά η πανεύκολη και χωρίς άλλη πραγματογνωμοσύνη αποκοπή των 130 εκατομμυρίων του εισαγγελικού πραγματογνώμονα και μάλιστα αυτά που αφορούν το Ελληνικό Δημόσιο Ταμείο και τους 15.000 μεριδιούχους.

Από την άλλη μια “συνάφεια” με τους σημερινούς κέρβερους.

Καταδίκασαν για κακούργημα πολίτη για ένα ποσό που κατέληξε σε τελική διεκδίκηση στο ύψος των δεκαπέντε χιλιάδων(15.000)ευρώ!Το ψιλοφούσκωσαν στην αρχή,ξεφούσκωσε,έμεινε στις 15 χιλιάδες και τους έβαλαν ποινή ΜΗ ΕΞΑΓΟΡΑΣΙΜΗ με ψήφο και ενός προσώπου πολύ γνωστού σήμερα.Ενα δεύτερο με ίδια ψήφο παραιτήθηκε αιφνιδίως απο την Δικαιοσύνη μετά μεγάλο θόρυβο σε βάρος του…

Στη Λαμία πήραν το σπίτι του προέδρου του Συλλόγου μεριδιούχων Κώστα Δημητρακόπουλου για χρέη προς την Τράπεζα,αν και ο εισαγγελικός πραγματογνώμονας στο πόρισμά του διαπιστωσε ότι η Τράπεζα του χρωστούσε 30 χιλιάδες ευρώ και όχι εκείνος στην Τράπεζα.Η εν λόγω εκκαθαριστική των κοινωνικών ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ του έγραψε να πάει στα…δικαστήρια να διεκδικήσει ,αφού πρόκανε και του πήρε το σπίτι!!!

Στο επόμενο διάστημα (και)η απίθανη αυτή ιστορία θα κυκλοφορήσει σε βιβλίο με τα απίστευτα καμώματα της δικαστικής εξουσίας σε συνδυασμό με τα καμώματα της πολιτικής ηγεσίας!

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here